Forum » Kaj kupiti » NAS za domačo uporabo
NAS za domačo uporabo
Temo vidijo: vsi
amadej85 ::
Pozdravljeni,
Želim kupit NAS sistem za Pisarno + domačo uporabo.
Odločam se med temi tremi modeli:
https://www.mimovrste.com/nas-naprave/q...
Dva HDD (4TB) bosta v RAID 1, dva pa bosta samo za spomin. Na oddaljeni lokacij bo postavljen še en NAS (https://www.mimovrste.com/nas-naprave/q... na katerega bi se moralo kopirati vse kar bo na RAID 1, torej zrcaljena varnostna kopija. Potrebujem še podporo za torrente, da lahko direkt na TV preko mreže gledamo filme, dostop preko telefona (cloud varianta). Pa da ima neko varnost pred krajo podatkov.
Torej, kateri od zgornjih treh je najboljši tako rekoč.
Hvala
Želim kupit NAS sistem za Pisarno + domačo uporabo.
Odločam se med temi tremi modeli:
Dva HDD (4TB) bosta v RAID 1, dva pa bosta samo za spomin. Na oddaljeni lokacij bo postavljen še en NAS (https://www.mimovrste.com/nas-naprave/q... na katerega bi se moralo kopirati vse kar bo na RAID 1, torej zrcaljena varnostna kopija. Potrebujem še podporo za torrente, da lahko direkt na TV preko mreže gledamo filme, dostop preko telefona (cloud varianta). Pa da ima neko varnost pred krajo podatkov.
Torej, kateri od zgornjih treh je najboljši tako rekoč.
Hvala
Tidule ::
Za opisano so v bistvu vsi 3je totalen overkill. Ce mora bit qnap vzemi najcenejsega iz seznama.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
AtaStrumf ::
A je kdo tu že probaval t.i. shucking, da kupiš externi HDD in ga odpreš ter uporabiš HDD za v NAS, saj so cene dejansko bistveno nižje.
Tu je malo več povedano o tem postopku:
MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
flameir ::
Živjo, že od kar sem kupil Synology razmišljam o dodatnem backupu. Sedaj, ko imam gor res že ogromno pomembnih podatkov, bi rad kupil disk za backup na drugem mestu - ga bom spravil na šihtu. Kopije bom delal pred vsakim poletjem, ker imam doma takrat največ problemov s strelami in pa električnimi izpadi (to se je začelo ravno prejšnji teden).
Predvsem so mi pomembne arhivske slike družine in pa še nekaj drugih arhivov slik, ki sem jih zbiral in kompletiral v zadnjih letih. Torej, ne bi bil tak problem, če bi izgubil podatke za eno leto nazaj, veliko večji problem bi bil, če bi izgubil vse za nazaj. Zato je meni 1 backup letno dovolj. :)
Kot sem malo pogooglal, priporočajo kar SSD za tak backup. Sprašujem še tukaj za kak predlog. Hvala. :)
Predvsem so mi pomembne arhivske slike družine in pa še nekaj drugih arhivov slik, ki sem jih zbiral in kompletiral v zadnjih letih. Torej, ne bi bil tak problem, če bi izgubil podatke za eno leto nazaj, veliko večji problem bi bil, če bi izgubil vse za nazaj. Zato je meni 1 backup letno dovolj. :)
Kot sem malo pogooglal, priporočajo kar SSD za tak backup. Sprašujem še tukaj za kak predlog. Hvala. :)
Ročno shranjevanje na dodaten disk ima dve veliki pomanjljivosti: zahteva disciplino in nimaš vpogleda v to ali so podatki na zunanji enosti sploš še funkcionalni.
Zdaj če sprejmeš ti dve tveganji potem je to to. SSD/HDD je bistveno vprašanje velikosti. SSD kot vem je bolj odporen na magnetna polja in mehanske sile, moraš pa pazit na temperaturo hranjenja.
Vseeno pa razmisli, če ni cloud storage boljša rešitev. Če računaš da je 1TB SSD okol 100 EUR, te bo prišel približno toliko kot 5 let storage v cloudu.
Zdaj če sprejmeš ti dve tveganji potem je to to. SSD/HDD je bistveno vprašanje velikosti. SSD kot vem je bolj odporen na magnetna polja in mehanske sile, moraš pa pazit na temperaturo hranjenja.
Vseeno pa razmisli, če ni cloud storage boljša rešitev. Če računaš da je 1TB SSD okol 100 EUR, te bo prišel približno toliko kot 5 let storage v cloudu.
_Sajmon_ ::
Lahko si nabavis koofr Unlimited 1tb za cca 120eur preko StackSocial. Synology lepo dela s tem cloudom. In če imaš dovolj dober upload hitrost, si zmagal.
Osebno se izgibam takim in drugačnim lifetime deals, ker na koncu dneva je zadeva ali precej draga ali ima omejen rok trajanja ali pa celo oboje.
Preprosto se matematika ne izzide. Ker nihče ti brez dodatnih plačil ne more nudit storitve na dolgi rok. Zadeva pač funkcionira dokler je zadosten priliv novih strank, ampak se slej kot prej to neha. Potem pa morajo dobit alternativne načine kako te monetaritirat ali pa ostaneš brez storitve. Videno že velikokrat.
Preprosto se matematika ne izzide. Ker nihče ti brez dodatnih plačil ne more nudit storitve na dolgi rok. Zadeva pač funkcionira dokler je zadosten priliv novih strank, ampak se slej kot prej to neha. Potem pa morajo dobit alternativne načine kako te monetaritirat ali pa ostaneš brez storitve. Videno že velikokrat.
Zgodovina sprememb…
matobeli ::
Mrbit najdeš kakšen rabljen synology na bolhi in ga maš priklopljenega v firmi? Nekaj jih je za dobit na bolhi.
PrimozR ::
Firma bo pa z veseljem odpirala mrežo navzven in gledala vprašljive podatke na svoji mreži...
_Sajmon_ ::
Osebno se izgibam takim in drugačnim lifetime deals, ker na koncu dneva je zadeva ali precej draga ali ima omejen rok trajanja ali pa celo oboje.
V osnovi se strinjam, sem se tudi podobno spraševal, a ni to morda samo ponudba dobit nekaj denarja preden zapreš. A koofr je že kar nekaj let na trgu, koliko bo še ne vem. A sem si rekel, če imam dve leti imam ta cloud, potem se mi že splača. Naj pa bi bila ta ponudba omejena, če sem prav razumel, na število takih unlimited licenc, dokler jih StackSocial ne proda vseh. Na koofr.net ne moreš tega naročit. Sicer pa po več kot letu in pol lahko rečem, da sem zelo zadovoljen s samim cloudom.
Razumem tveganje, da ti crkne disk v fermi. Ampak koliko je pa možnosti, da mi hkrati skuri doma PC disk, Synology 2 diska in pa da v istem letu crkne še četrti backup disk na fermi, ki se bo glih enkrat na let priklopil?
Bom vedno zagnal tester čez njega pa prepisal vse podatke, tko da bom vedu, da se ne izgubijo.
Sem tud v cloudu razmišljaš, pa o blackbazeu. Pa se mi zdi moja varjanta kar sigurna, ne vem no.. :D
EDIT: Hmm, unlimited 1tb se pa tudi sliši zanimivo. Sam, a bo to za vsaj 5 let, preden bodo kej dodatno zaračunal? :D Ampak itak, bo pa takrat kej drugega spet podobnega. Na koncu so stroški podobni. Hvala za tole!
Bom vedno zagnal tester čez njega pa prepisal vse podatke, tko da bom vedu, da se ne izgubijo.
Sem tud v cloudu razmišljaš, pa o blackbazeu. Pa se mi zdi moja varjanta kar sigurna, ne vem no.. :D
EDIT: Hmm, unlimited 1tb se pa tudi sliši zanimivo. Sam, a bo to za vsaj 5 let, preden bodo kej dodatno zaračunal? :D Ampak itak, bo pa takrat kej drugega spet podobnega. Na koncu so stroški podobni. Hvala za tole!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flameir ()
hojnikb ::
A je kdo tu že probaval t.i. shucking, da kupiš externi HDD in ga odpreš ter uporabiš HDD za v NAS, saj so cene dejansko bistveno nižje.
pa so res nizje?
razn enga outlierja na 6TB, je interni 16TB dejansko najcenejsa opcija EUR/TB. Nic ni treba shuckat.
https://geizhals.eu/?cat=hdx&sort=r#pro...
https://geizhals.eu/?cat=hde7s&xf=3772_...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
V osnovi se strinjam, sem se tudi podobno spraševal, a ni to morda samo ponudba dobit nekaj denarja preden zapreš. A koofr je že kar nekaj let na trgu, koliko bo še ne vem. A sem si rekel, če imam dve leti imam ta cloud, potem se mi že splača. Naj pa bi bila ta ponudba omejena, če sem prav razumel, na število takih unlimited licenc, dokler jih StackSocial ne proda vseh. Na koofr.net ne moreš tega naročit. Sicer pa po več kot letu in pol lahko rečem, da sem zelo zadovoljen s samim cloudom.
Ogromno je pac odvisno od tega kaj rabis. Cisto mozno, da se bo ponudnik obdzal in je to pac limited deal, za promocijo. Tezava je da si potem obsojen na 1tb in ni sans da povecas (brez da gres na mesecni plan) ce bos kdaj rabil. Dodatno pri ceni 120eur na TB, pomeni 6-7 let preden se pokrije. V tem casu pa je velika verjetnost, da bom rabil vec prostor.
Osebno mi ne sede da bi se moral za toliko casa vezat na enega ponudnika in relativno omejen prostor.
Razumem tveganje, da ti crkne disk v fermi. Ampak koliko je pa možnosti, da mi hkrati skuri doma PC disk, Synology 2 diska in pa da v istem letu crkne še četrti backup disk na fermi, ki se bo glih enkrat na let priklopil?
V bistvu je najvecje tveganje pri tvojem planu to, da izgubis eno leto podatkov. Meni par eur, ki bi jih prihranil v 10 letih ne bi bilo vredno tega tveganja.
Zgodovina sprememb…
No sej pravim, možnosti, da mi crknejo 4 diski na enkrat so res minimalne.
Če bi se odločil za tale unlimited cloud, je nastavitev s tem Koofrom potem taka, da podatke Synology pri pošiljanju gor nekako zakriptira? Sej nimam neke zelo občutljive stvari, pa vseeno.
Blackblaze pa ne uporablja noben?
Če bi se odločil za tale unlimited cloud, je nastavitev s tem Koofrom potem taka, da podatke Synology pri pošiljanju gor nekako zakriptira? Sej nimam neke zelo občutljive stvari, pa vseeno.
Blackblaze pa ne uporablja noben?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flameir ()
No sej pravim, možnosti, da mi crknejo 4 diski na enkrat so res minimalne.problem tvojega sistema je da nimas nikakrnsega nadzora nad tem ali je backupdisk delujoc ali ne. Worst case scenarij pri katerem je resitev odvisna od tega ali bo delal en disk ali ne, meni ni optimalna. Moja logika je, da ce pride do worst scenarija kjer vse odpove, potem ta zadnji branik ne more bit neka polovicarska resitev za katero pojma nimam ali bo delala. Sploh ker se pogovarjamo o rqzliki par eur na leto.
Ja, synology lahko encrypta podatke.
O Backblaze je bilo govora in ga nekateri uprabljajo. Bo treba pogledat nazaj. V grobem dela brez tezav in je med cenovno ugodnejsimi.
Koofr me malo skrbi. Glede na podatke sicer rastejo, vseeno pa je dobiček zelo majhen. Vedno pomislim na email.si :D
https://www.stop-neplacniki.si/koofr-do...
Backblaze uporabljamo večinoma B2, ker omogoča upload z biločesa. Personal backup, ki je 'unlimited', dela samo z Windows in Linux sistemov in ne podpira backupa mrežnih diskov, samo lokalnih.
B2 je precej dražji od Personal opcije, nekje evro na 100 GB podatkov na mesec.
Amazonov Glacier je cenejši, ampak tam, ko sem gledal ToS, nisem povsem prepričan, da dnevni sync podatkov in potencialna sprememba ne pomeni refresha podatkov. Na Glacierju je poceni shramba šele po parih tednih. Če te udarijo za 'spreminjanje podatkov', potem je B2 cenejši. Ampak za 'enoletni sync' (kar je meni totalna neumnost, ko govorimo o sistemih, ki zlahka omogočajo avtomatizacijo) bi pa šlo zelo poceni.
O koliko GB podatkih govorimo?
Amazonov Glacier je cenejši, ampak tam, ko sem gledal ToS, nisem povsem prepričan, da dnevni sync podatkov in potencialna sprememba ne pomeni refresha podatkov. Na Glacierju je poceni shramba šele po parih tednih. Če te udarijo za 'spreminjanje podatkov', potem je B2 cenejši. Ampak za 'enoletni sync' (kar je meni totalna neumnost, ko govorimo o sistemih, ki zlahka omogočajo avtomatizacijo) bi pa šlo zelo poceni.
BigWhale ::
Sej mam 918+, dva diska v raid 1. Tretji disk je od PCja, s katerega se vse instantno mirrora na NAS. Sigurnost že kle velika, ampak kot sem reku, problem bi lahko bil le vreme...
PrimozR, cca 700-800 GB.
Pravim, da je letni backup dovolj zaradi specifike podatkov - pomembne so predvsem slike, stare 20, 30, 40 let, ki sem jih vse digitaliziral in predstvljajo arhiv za družino in še tri druge organizacije, v katerih delujem prostovoljno in sem se spravil med korono naredit ta arhiv. :) Itak pa, cloud je v teoriji vedno najboljši. :)
PrimozR, cca 700-800 GB.
Pravim, da je letni backup dovolj zaradi specifike podatkov - pomembne so predvsem slike, stare 20, 30, 40 let, ki sem jih vse digitaliziral in predstvljajo arhiv za družino in še tri druge organizacije, v katerih delujem prostovoljno in sem se spravil med korono naredit ta arhiv. :) Itak pa, cloud je v teoriji vedno najboljši. :)
Backblaze uporabljamo večinoma B2, ker omogoča upload z biločesa. Personal backup, ki je 'unlimited', dela samo z Windows in Linux sistemov in ne podpira backupa mrežnih diskov, samo lokalnih.
Sam en popravek v deep storage na amazonu gre po 24h. Za to kar sprasu bi znala bit to optimaln resitev. Za dnevni backup, sploh ce se stevilne datoteke spreminjajo pa to ni najboljsa resitev.
Sej mam 918+, dva diska v raid 1. Tretji disk je od PCja, s katerega se vse instantno mirrora na NAS. Sigurnost že kle velika, ampak kot sem reku, problem bi lahko bil le vreme...ofsite del bqckupa ni manjen zasciti pred okvarami diska
PrimozR, cca 700-800 GB.
Problem ni da bi ti odleteli vsi diski hkrati. Problem je da ti vdrejo v hiso, ali pride do pozara in potem je vse odvisno od tega ali dela ali ne tisti eden diski ki ze pol leta lezi v omari.
Zgodovina sprememb…
Voluharr ::
Koofr me malo skrbi. Glede na podatke sicer rastejo, vseeno pa je dobiček zelo majhen. Vedno pomislim na email.si :D
Kaj če ni nekaj 100k€ dobička letno ni vredu ?
Z veseljem ponudim backup za 1000€/TB na mesec, boš plačal ?
Če je predrago ni prav, prepoceni tudi niste zadovoljni, najbolje da naročiš in ob plačilu stisneš malo več. Zraven dodaš še dopis, da je razlika prostovoljni prispevek :)
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si
V bistvu je cist legitimen pomislek koliko casa bo firma z 10-30k dobicka omogocala storitev z enkratnim placilom.
Zgodovina sprememb…
Karen ::
Ne kompliciraj: kupi 2 zunanja 2,5 palčna diska recimo po 5tb, itak ne kopiraš vsak dan tega, ampak imaš bolj ali manj statične podatke. En disk maš v službi, pa priklopiš in dofilaš kadar rabiš, al pa celo doma priklopiš in pofilaš ter odneseš v službo, drugega pa spraviš še na tretjo lokacijo, h kakim staršem, babici ipd. Jaz delam podobno, pa ne oba naenkrat, tako da če pride do kakega kriptovirusa da ne zakriptiram vse diske. NA eni lokaciji imeti pa ni varno... pomisli na požar recimo. Al pa če so familijarne fotke daj še komu iz familije ki živi drugje na njegov disk, pa je.
jernejp ::
@flameir
Tukaj imaš navodila:
najdi si enega frenda, ki ima tudi synology in en tvoj disk k njemu in en njegov k tebi...
(lahko pa se tudi samo dogovorite in quote nastavite koliko da kdo komu...)
sync delaj dnevno (ponoči) avtomatsko, ki bo narejen v parih minutah...
(ročne fore vedno zatajijo...)
Ti ne boš mogel do njegovih podatkov on ne do tvojih vendar bosta vseeno oba imela še kopijo na drugi lokaciji...
v mojem krogu frendov imamo vsaj 6 synologyov in vsi tako delamo...
ps:
ko boš prvič resno zgubil kaj pomembnega boš rekel raje bi dal prej 5x več denarja...
3,2,1 backup je nuja in ne luxus...
če rabiš pomoč ZS...
Tukaj imaš navodila:
najdi si enega frenda, ki ima tudi synology in en tvoj disk k njemu in en njegov k tebi...
(lahko pa se tudi samo dogovorite in quote nastavite koliko da kdo komu...)
sync delaj dnevno (ponoči) avtomatsko, ki bo narejen v parih minutah...
(ročne fore vedno zatajijo...)
Ti ne boš mogel do njegovih podatkov on ne do tvojih vendar bosta vseeno oba imela še kopijo na drugi lokaciji...
v mojem krogu frendov imamo vsaj 6 synologyov in vsi tako delamo...
ps:
ko boš prvič resno zgubil kaj pomembnega boš rekel raje bi dal prej 5x več denarja...
3,2,1 backup je nuja in ne luxus...
če rabiš pomoč ZS...
Voluharr ::
V bistvu je cist legitimen pomislek koliko casa bo firma z 10-30k dobicka omogocala storitev z enkratnim placilom.
Tako napisano se sliši povsem drugače.
S tem bi se popolnoma strinjal.
Ja za smešen denar enkratnega lifetime plačila se ne da živet, tudi reklama ne požre proračuna.
Vseeno pa bi dodal, da kljub majhnemu čistemu dobičku, je bilo lahko veliko vložka v samo opremo.
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si
Sam en popravek v deep storage na amazonu gre po 24h. Za to kar sprasu bi znala bit to optimaln resitev. Za dnevni backup, sploh ce se stevilne datoteke spreminjajo pa to ni najboljsa resitev.
Aham, tnx, bo zgleda za raziskat. Mogoče en manjši dataset testno backupirati še k njim in gledati, kako se obnaša vse skupaj.
ofsite del bqckupa ni manjen zasciti pred okvarami diska
Problem ni da bi ti odleteli vsi diski hkrati. Problem je da ti vdrejo v hiso, ali pride do pozara in potem je vse odvisno od tega ali dela ali ne tisti eden diski ki ze pol leta lezi v omari.
V omari, za katero ne veš, kdo jo je vse brcal, premikal, itd.
Sicer pa, glede na arhiv, o katerem govorimo, pač obsežnost, starost, pomembnost, itd... Ma jaz bi to 100 % zabasal v cloud kot vsaj 3. dataset. Pa še zavedaš se pomembnosti tega arhiva, ampak vseeno hočeš delati bližnjice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Zimonem ::
Noja, dobiček itak hočeš čim bližje 0. Ampak glede na sodelovanje s facebookom, bi pričakoval kaj več, kot 340k prihodkov recimo.
Ja nič, jim bom dal priložnost, ker je treba podpirati domače. :) Da bi pa crknil na enkrat Koofr in vsi diski, je pa še manjša možnost od moje prve. :D
Hvala za nasvete. :)
Ja nič, jim bom dal priložnost, ker je treba podpirati domače. :) Da bi pa crknil na enkrat Koofr in vsi diski, je pa še manjša možnost od moje prve. :D
Hvala za nasvete. :)
Absolutno boljša rešitev. Moj pomislek se sploh ni nanašal na to, da bi crklino podjetje in diski na isti dan. Tako, da z vidika varnosti podatkov IMO to ni problem. Moj pomislek se je nanašal zgolj na to, da se lahko zgodi, da bo ta cloud backup dražji, če boš čez leto ali dve moral menjat ponudnika. Ampak kot smo zgoraj ugotavljali, je ta njihova ponudba bolj kot ne one time deal, ne pa poslovni model. Kar pač pomeni, da želijo pridobit dodatne stranke, velika večina bo pa še vedno na pay as you go sistemu.
Edino oceni ali ti je 1 TB dovolj za naslednjih ca 5 let in si zmagal. Ker njihovi paketi kjer plačaš po porabi so daleč od ugodnih.
340k prihodkov pomeni kakih 1500-2000 plačljivih strank.
Edino oceni ali ti je 1 TB dovolj za naslednjih ca 5 let in si zmagal. Ker njihovi paketi kjer plačaš po porabi so daleč od ugodnih.
340k prihodkov pomeni kakih 1500-2000 plačljivih strank.
Zgodovina sprememb…
10 € na mesec za 1 TB. Tam-tam z Backblaze B2. Not great, far from terrible.
Cenejši so 'consumer' paketi cloud backupa, kar pa odpade, če backupiraš NAS, kar sem že omenil.
Kako tocno si to izracunal? Koliko gledam je B2 $5 na terabajt, torej vec kot pol manj. In vsaj 4x drazje od amazona. IMO je to dalec od ugodnega.
Zgodovina sprememb…
B2 plačujem ~5 EUR na mesec za ~500 GB shrambe.
Evo, majski račun (aprilski storage):
Current size: 611 GB.
Transakcija na kreditni: 4,21 EUR.
Sem pa zdajle pogledal, če se da zmanjšati količino class C klicev, pa za TrueNAS priporočajo vklop ene opcije. Je šla na ON, bomo videli čez en mesec, če kaj pomaga :)
EDIT: berem, da upload kriptiranih fajlov pomeni več class C klicev, tako da vprašanje, koliko se bo poznalo. Worth it TBH...
Evo, majski račun (aprilski storage):
Current size: 611 GB.
Transakcija na kreditni: 4,21 EUR.
Sem pa zdajle pogledal, če se da zmanjšati količino class C klicev, pa za TrueNAS priporočajo vklop ene opcije. Je šla na ON, bomo videli čez en mesec, če kaj pomaga :)
EDIT: berem, da upload kriptiranih fajlov pomeni več class C klicev, tako da vprašanje, koliko se bo poznalo. Worth it TBH...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
še za primerjavo AWS, za pol tera:
je pa zanimivo da se B2 tako reklamira: Backblaze offers straightforward and predictable cloud storage at just $5/TB/month with no hidden fees or delete penalties.
je pa zanimivo da se B2 tako reklamira: Backblaze offers straightforward and predictable cloud storage at just $5/TB/month with no hidden fees or delete penalties.
Zgodovina sprememb…
Zna biti da iz IP-ja. Sicer ob registraciji vneseš telefonsko, da potrdiš account, kjer jasno izbereš kodo države...
Bo res za sprobat glacier, ni druge. No, account imam, v končni fazi reskiram dva meseca, pa vidim kje sem.
Bo res za sprobat glacier, ni druge. No, account imam, v končni fazi reskiram dva meseca, pa vidim kje sem.
PARTyZAN ::
Jaz sem prejšnji mesec naklepal 1,78USD za 300GB na Backblaze B2. Class C nimam praktično nič.
bobby ::
En dan nazaj obljavljeno, simple navodila za home NAS.
Če komu morda prav pride in se mu da igrat,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Boobiz ::
Jaz sem prejšnji mesec naklepal 1,78USD za 300GB na Backblaze B2. Class C nimam praktično nič.
ampak a ni potrebno tu povedat še za kakšen tip uploada gre?
najbrž 2x150gb fajla (npr) ne staneta enako kot 10k fajlov po 30mb, ker računajo "egress" feeje?
ali se motim (been a while)?
I'm drunk, what's your excuse?
Egress fee? A ni to pri downloadu oziroma premikanju filov znotraj cloud providerja?
Zgodovina sprememb…
Dami ::
Če koga mogoče zanima, prodajam komponente od mojega starega 24bay serverja.
SUPERMICRO X9SRL-F
2x Kingston ValueRAM Intel DIMM Kit 32GB PC3-10667R reg ECC CL9 (DDR3L-1333) (KVR13LR9D4K4/32I)
Intel Xeon E5-2620, 6x 2.00GHz, Socket-2011, boxed (BX80621E52620) + Supermicro 4U cooler
3x IBM ServeRAID M1015 IT bios
Letos moram sestaviti novega, vendar se še nisem odločil al grem spet v all-in-one ali 2 node.
SUPERMICRO X9SRL-F
2x Kingston ValueRAM Intel DIMM Kit 32GB PC3-10667R reg ECC CL9 (DDR3L-1333) (KVR13LR9D4K4/32I)
Intel Xeon E5-2620, 6x 2.00GHz, Socket-2011, boxed (BX80621E52620) + Supermicro 4U cooler
3x IBM ServeRAID M1015 IT bios
Letos moram sestaviti novega, vendar se še nisem odločil al grem spet v all-in-one ali 2 node.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
klinker ::
ATX plata ce prav vidim?
Bi me utegnili zanimat proc, plata in ram, ce ni precenjena starina
Bi me utegnili zanimat proc, plata in ram, ce ni precenjena starina
Če se ti bo zdelo precenjeno, preveri eBay. Cene niso prav nizke, čeprav gre za staro robo.
klinker ::
Vem kake so cene na ebay, ni taka drama. Imas cel server z dvemi cpuji in 64gb te generacije za 200-300€, odvisno od dodatkov.
So pa tej serverji glasni, zato bi raje kaj takega, da fliknem v navadno, tiho kisto.
Ni mi neka nuja, a bi mi prisu prav da razbremenim malo trenutni sistem, oz. locim server od ws, ker sedaj vse furam na eni platformi.
Zmogljivo je dovolj za moj namen.
So pa tej serverji glasni, zato bi raje kaj takega, da fliknem v navadno, tiho kisto.
Ni mi neka nuja, a bi mi prisu prav da razbremenim malo trenutni sistem, oz. locim server od ws, ker sedaj vse furam na eni platformi.
Zmogljivo je dovolj za moj namen.
300 € za cel server z dvema CPU-jema? V ohišju? o.O
Jaz sem imel precej sreče, da sem eno leto nazaj v bidanju ujel isti proc, 48 GB RAMa in podobno Supermicro plato (X9SRi-F) za 110 €, potem sem pa dokupil še 2690 v2 za 130 € in 80 GB RAMa za 110 €. Se pa te matične običajno prodajajo brez CPU-ja in RAMa bližje 200 €, če se sploh kaj prodaja.
Morda je cel server kaj bolj ugoden, ampak takele so moje izkušnje.
Jaz sem imel precej sreče, da sem eno leto nazaj v bidanju ujel isti proc, 48 GB RAMa in podobno Supermicro plato (X9SRi-F) za 110 €, potem sem pa dokupil še 2690 v2 za 130 € in 80 GB RAMa za 110 €. Se pa te matične običajno prodajajo brez CPU-ja in RAMa bližje 200 €, če se sploh kaj prodaja.
Morda je cel server kaj bolj ugoden, ampak takele so moje izkušnje.
Red_Mamba ::
En dan nazaj obljavljeno, simple navodila za home NAS.
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg