» »

NAS za domačo uporabo

NAS za domačo uporabo

Temo vidijo: vsi
««
11 / 120
»»

Dr_M ::

Heh verjamem, niso enakega mnenja.
Kaj bi pa ti reku, ce bi zmetal shitload dnarja za kisto, pa bi nekdo za petino naredil enako?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hojnikb ::

če še pod official podporo omenjajo ECC ram..

Memory
2 x 240-pin DIMM slots support maximum 32GB* unbuffered ECC DDR3
1866 (O.C.)/1600/1333 MHz memory modules
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

GTX970 ::

Kako narediš ecc injection ?

Na zadnji strani linka imajo probleme z freebsd nekompatibilnim gpt-jem.

Modri dirkač ::

http://www.asus.com/us/Motherboards/AM1...
http://www.asus.com/Motherboards/AM1MA/...

non-ecc

GTX970 je izjavil:

Kako narediš ecc injection ?

Na zadnji strani linka imajo probleme z freebsd nekompatibilnim gpt-jem.

https://forums.freenas.org/index.php?th...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

leiito ::

Kaj pa teče potem na DIY NAS? Namesto DSM? Lahko isto remote dostopaš, maš torrent client, support za Time Machine, kamere...? Ker če res dosežeš isto funkcionalnost (+ zanesljivost delovanja in da je user friendly) za frakcijo cene NAS-a iz štacune, zakaj tega ne prodajate?

Jest sm to naredil za hobi. Tako kot vse, kar se tice racunalnistva.
Kako je pa pri drugih, ti bodo pa sami povedal.

trnvpeti ::

leiito je izjavil:

Kaj pa teče potem na DIY NAS? Namesto DSM? Lahko isto remote dostopaš, maš torrent client, support za Time Machine, kamere...? Ker če res dosežeš isto funkcionalnost (+ zanesljivost delovanja in da je user friendly) za frakcijo cene NAS-a iz štacune, zakaj tega ne prodajate?

Kaj želiš, da teče gor?
Napiši povpraševanje, in se ti kakšen javi.

Težko v imenu drugih dajem povpraševanje, samo pravim, da ima produkt s funkcionalnostjo NAS-a za petino cene v štacuni, tržni potencial.

Kaj naj teče na njem, ne vem, ne poznam Linuxa, najbrž kaj podobnega DSM-ju, morda pa tudi ne, nek finder/explorer pač za upravljanje folderjev/fajlov, klient za mail, torent... Je kak tak diy projekt na youtubu?

Kako bos v imenu drugih, ce ne ves, kaj zelis?

Pač, dejmo se sprijaznat, da eni pač hočejo prikjuči in uporabljaj škatlice (ala apple ekosistem) četudi jih stane 4x več.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Pač, dejmo se sprijaznat, da eni pač hočejo prikjuči in uporabljaj škatlice (ala apple ekosistem) četudi jih stane 4x več.

ja nic narobe, pac kupijo to
pol je pa jok, ne dela to in ono

Če kdo pred nakupom tech produkta ne ve kaj na njem dela in kaj ne, potem pač ni opravil domače naloge.

Sicer pa jasno, očitno del populacije kupuje že narejene izdelke, daš iz škatle in dela, ima support proozvajalca, garancijo, updejte, customer support, enim je pomembna samo funkcionalnost, drugim tudi form factor, smo pač različni, ni nekdo ovca, ker kupuje narejene izdelke.

To DIY samo funkcionalnost in cena štejeta logijo lahko pelješ v vse smeri. Zakaj bi kupil fensi mizo za jurja, če mam lahko dve gajbi in šperplato čez, sej je s stališča funkcionalnosti isto, če je gajbe in šper plato kupoval nekdo, ki ve kaj dela.

Primerjas neko mizo z NAS?

Primerat moras synology 214play z neko miniitx.
Garancijo imas , koliko , 2leti za 214p.
Isto imas na komponente.

Gor imas DSM, kaksno garancijo imas?
Kaj vec od linuxa recimo?
Ce je neka luknja, cakas, da ti dajo popravek na internet.
IN sam moras narediti patch.
In ce patch ne dela? Kaksno garancijo imas na svoje podatke?

Isto velja za vsak posamezen service, napisan v funkcionalnosti DSMja.

Torej,kaj imas vec?

Kar berem po forumih o synology, nebi nikoli kupil njihovega NASa.
Recimo bugast update, ti bricka nas, pises na support, ti pravijo jebiga, kupi novga za 500e+.
Hvala, res hvala.

Zakaj bi kupil fensi mizo za jurja, če mam lahko dve gajbi in šperplato čez, sej je s stališča funkcionalnosti isto, če je gajbe in šper plato kupoval nekdo, ki ve kaj dela.

Ce nisi invalid in mas kancek sposobnosti, si lahko naredis sam, boljso, lepso, za precej manj denarja.
Sem bil pred novim letom pri enmu kolegu, ki si je posteljo naredil za cca 300e + svoj cas, edino kar je dobil, je cas za masinerijo zastonj. Ce bi v trgovini tako prodajal, bi tezko ce bi prisel pod jurja in pol.

PrimozR ::

hojnikb je izjavil:

EDIT: da ne omenjam, da je poceni PC popolnoma neuporaben za NAS, ker je trenutno najcenejša Xeon plata 140 EUR, desktop Intel plate pa ne podpirajo ECC-ja. AMD-jevi FM2 proci pa prav tako ne. Tako ostane kot edina smotrna izbira za do 4 diske HP-jev MicroServer.

kje piše, da rabiš xeon plate za ECC ?

Če hočeš cheap NAS z ECC, potem vzameš eno izmed AM1 plat, ki imajo podporo za ECC. Pa prideš zelo pocen skos.
Spet checkmate namenskim zadevam.

Pri Intelu ja, razen v primeru AsRock X99 plat. Ki se pa itak začnejo pri ~200 EUR, torej nisi naredil nič. Urlpls za ECC support na AM1 platah. Uradno očitno podpira le ena, pa še to samo zato, ker so nekateri doma sprobali in videli da dela (je Asus popravil manual, da je ECC vključen), na še eni pa baje dela, ne pa uradno. Tako-tako je torej vse skupaj. Za ECC in do 4 diske je torej Microserver za 200 EUR še vedno daleč, daleč najboljša izbira. Za ne-ECC pa prekleto dobra, ker je relativno ugodna, relativno standardna (lahko menjaš RAM in CPU), a ima vseeno namensko ohišje.

Dr_M je izjavil:

No ja, ce bi bil malenkosten, bi lahko priklopil disk na router, pa bi ubil 2 muhi na en mah.
Vseeno mi polovicne resitve niso ql (pa ravno to me je zjebalo, nikoli vec ne kupim nicesar vec od LSI).
Zaenkrat furam 6 diskov, v prihodnje se kaksnega dodam. Glede na zadnje izkusnje z diski, mi je se raid6 malo prevec tvegan.

Took you long enough, kdor se mi ima rad ima edino softwerski RAID, ker je edin približno standardiziran čez različne kontrolerje (torej prenosljiv) ;)

Sicer pa glede RAID5: http://www.zdnet.com/article/why-raid-5...

leiito je izjavil:

Če so DIY NASi toliko cenejši, potem se zdi tržna priložnost sestavljati ultimativno rešitev za multimedia, personal cloud, backup in security cams in to potem ponujati tistim, ki ne znamo ali nimamo časa sami sestaviti NAS.

Tudi sicer imam občutek, da bi veliko ljudi plačalo za "na ključ" sistem za zgoraj našteto.

Je ja. Amapk ko upoštevaš cene DIY in na to nabiješ še ceno dodane vrednosti ter osebnih stroškov, ko upoštevaš težave s podpiranjem tako razvitih rešitev in tako dalje, si pa kar naenkrat v situaciji, ko Synology ni drag.

Še enkrat, DIY je poceni, je pa super samo in le če se ti z zadevo da vsaj malo ukvarjati (vsaj na začetku, tudi če kasneje ni težav). Zato so Synologyji, Qnapi in podobni tako uspešno, ker se veliki večini ne da ukvarjati s takšnimi zadevami (večina ljudi itak sploh ne ve, da bi se morala ukvarjati z backupiranjem, vsaj ne dokler ni prepozno).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

btw, praktično vsi haswell procesorji podpirajo ECC (tudi najcenejši g1820)..
#brezpodpisa

Took you long enough, kdor se mi ima rad ima edino softwerski RAID, ker je edin približno standardiziran čez različne kontrolerje (torej prenosljiv) ;)

Mene je ravno sw raid zjebal in to SHR2, napaka pa je v firmwareu od LSI, ki po 3 mescih se vedno ni umaknil zadeve in popravil. Problem je zgleda samo na linuxu (nisem nasel inf, da bi se kje drugje bil problem).
Tole glede raid5 sem pa ze videl nekaj let nazaj in iz lastnih izkusenj vem, da ne dela.

Sem pogledal zdajle tole AM1M-A, pa je tako-tako no. Ima samo 2 SATA socketa, a je mATX. SIcer to pomeni, da lahko vanjo zabašeš par kontrolerjev in na palto obesiš cel kup diskov, a potem je verjetno že problem z zmogljivostjo CPU-ja. Na drugi strani pa tole: http://geizhals.at/hp-proliant-microser...

hojnikb je izjavil:

Celeroni, Pentiumi in i3, torej dual cori, ja. Ampak ravno to je point, podpora v CPU-ju ti nič ne pomaga, če ne podpira plata. Podpirajo pa SAMO Xeon plate (torej ne desktop čipseti). Zakaj pa misliš da težim s tem? Takšna plata je namreč najcenejša 140 €.

Zgodovina sprememb…

PrimozR je izjavil:

Še enkrat, DIY je poceni, je pa super samo in le če se ti z zadevo da vsaj malo ukvarjati (vsaj na začetku, tudi če kasneje ni težav)

Tukaj se motis.
Vsaka stvar enkrat crkne, in pri NASu imas svoje podatke, s katerimi se moras ukvarjat, in to sedaj in pozneje.

Dr_M je izjavil:

Mene je ravno sw raid zjebal in to SHR2, napaka pa je v firmwareu od LSI, ki po 3 mescih se vedno ni umaknil zadeve in popravil. Problem je zgleda samo na linuxu (nisem nasel inf, da bi se kje drugje bil problem).
Tole glede raid5 sem pa ze videl nekaj let nazaj in iz lastnih izkusenj vem, da ne dela.

Tebe je zjebalo, ker nisi vedel kaj pocnes, in kako bos resil tezave ob prvem problemu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

WiseBear ::

Sam se nagibam k varianti microserver gen8+16 GB ecc RAM+4x wd red 3tb. Po potrebi bom naknadno nadgradil procesor. Software pa bo esxi in xpenology kot VM. DSM se mi zdi optimalna varianta.

Dr_M je izjavil:

IN se danes ne ves :)

Modri dirkač ::

PrimozR je izjavil:

Sem pogledal zdajle tole AM1M-A, pa je tako-tako no. Ima samo 2 SATA socketa, a je mATX. SIcer to pomeni, da lahko vanjo zabašeš par kontrolerjev in na palto obesiš cel kup diskov, a potem je verjetno že problem z zmogljivostjo CPU-ja. Na drugi strani pa tole: http://geizhals.at/hp-proliant-microser...

hojnikb je izjavil:

Celeroni, Pentiumi in i3, torej dual cori, ja. Ampak ravno to je point, podpora v CPU-ju ti nič ne pomaga, če ne podpira plata. Podpirajo pa SAMO Xeon plate (torej ne desktop čipseti). Zakaj pa misliš da težim s tem? Takšna plata je namreč najcenejša 140 €.

Alternativa je še recimo Avoton, ni pa spet poceni...
http://geizhals.at/asrock-c2750d4i-a104...
Everybody lies!

WiseBear je izjavil:

Sam se nagibam k varianti microserver gen8+16 GB ecc RAM+4x wd red 3tb. Po potrebi bom naknadno nadgradil procesor. Software pa bo esxi in xpenology kot VM. DSM se mi zdi optimalna varianta.

Pazi se edino kaksnih hw raid kartic(ce res tocno ne ves kaj in kako)

> Celeroni, Pentiumi in i3, torej dual cori, ja. Ampak ravno to je point, podpora v CPU-ju ti nič ne pomaga, če ne podpira plata. Podpirajo pa SAMO Xeon plate (torej ne desktop čipseti). Zakaj pa misliš da težim s tem? Takšna plata je namreč najcenejša 140 EUR.

Sicer mi ni jasno, zakaj bi bil čipset limiting faktor za tip rama (če je ram itk direkt vezan na cpu) ampak ok. Če hočeš legit podporo za ECC (torej ne ravno am1 varjante, ki kao delajo samo tak-tak), potem pač vzameš
http://geizhals.at/eu/asus-p9d-x-90sb03...
in to http://geizhals.at/eu/intel-celeron-g18...

pa maš za dobrih 160EUR ECC sistem. Zdej pa roke gor, katera all in one rešitev ti to da za tak denar.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Drugace pa synology ni slaba stvar, niso si nekaj novega izmislili, samo preverjene stvari so malo drugace zapakirali.

Tebe je zjebalo, ker nisi vedel kaj pocnes, in kako bos resil tezave ob prvem problemu.

Ne sodi drugih po sebi.
Tocno sem vedel kaj pocnem, ampak nisem pricakoval, da me bo zjebala stvar, za katero je res minimalna moznost za probleme.
Strokovnjak za linux pa res nisem. Tudi na temu forumu ni veliko ljudi, ki bi znalo resit moj problem. Ti se malo manj kot jaz.

Spock83 ::

Jaz imam doma D-Linka DNS-345 in štiri enterprise diske notri. Dela brez problema. V načrtu pa imam ekrat to ohišje in to ploščo Ima tudi ECC. Edino pomankljivost je max. količina rama. Samo za storage je več kot za dosti.

Bojim se če D-Link crne ne bom mogel preseliti diske, ker verjetno tega modela ne bo več. Zato pa DIY rešitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

Dr_M je izjavil:

Ne sodi drugih po sebi.
Tocno sem vedel kaj pocnem, ampak nisem pricakoval, da me bo zjebala stvar, za katero je res minimalna moznost za probleme.
Strokovnjak za linux pa res nisem. Tudi na temu forumu ni veliko ljudi, ki bi znalo resit moj problem. Ti se malo manj kot jaz.

Sej nimas velikega problema :)
Pac nisi strokovnjak.

Jaz sem z 214P zelo zadovoljen. Dela to in tako, kot sem pričakoval, še noben update ga ni brickal, pa so kar freventni, support je najboljši, kar sem jih sploh kje doživel.

Re: DIY, vsak ima svoje preference. Če bi lahko iz komponent sestavil Teslo S za petino cene, morda res, prihranek pri NAS je pa simboličen, če sploh je. Delam 50-60 ur na teden in ko pridem, hočem dat stvar iz škatle in da dela. Nekaterim je DIY hobi, prijetno opravilo, drugim ne, in če sešteješ poravljene ure za iskanje katere komponente, kje jih kupiti, sw aspekt, zaplete se to ali ono itd. dvomim, da že ob min urni postavki pride do dejanskega prihranka.

leiito je izjavil:

Jaz sem z 214P zelo zadovoljen. Dela to in tako, kot sem pričakoval, še noben update ga ni brickal, pa so kar freventni, support je najboljši, kar sem jih sploh kje doživel.

Lepo, da si zadovoljen.
Sam nisi pa povedal, kaksen support vec imas pri Synology, DSM(linux), SHR(2)(linux mdadm/raid) in synology package(spet linux).
Aja, ne mores, ker je isto.

trnvpeti je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Ne sodi drugih po sebi.

Sej nimas velikega problema :)
Pac nisi strokovnjak.

Ce bi bil jaz ti, bi si zdele razbijal glavo, kako sestavit shr nazaj in resit kar se da. Ampak si ne, ker vem s cim imam opravka in racunam na take zadeve. Nisem strokovnjak za linux, sem pa za backup. :>

leiito je izjavil:

Re: DIY, vsak ima svoje preference. Če bi lahko iz komponent sestavil Teslo S za petino cene, morda res, prihranek pri NAS je pa simboličen, če sploh je. Delam 50-60 ur na teden in ko pridem, hočem dat stvar iz škatle in da dela.

Tvoji podatki so.
In ne ves kako dela crna skatla, in kako bos dobil nazaj svoje podatke.

trnvpeti je izjavil:

leiito je izjavil:

Lepo, da si zadovoljen.
Sam nisi pa povedal, kaksen support vec imas pri Synology, DSM(linux), SHR(2)(linux mdadm/raid) in synology package(spet linux).

Govorim o tech supportu. Pri Syno dobiš ticket in v 48 urah se ti javi techie in te navigira čez port forwarding ali karkoli pač, potem te pa njegov šef prosi za oceno techiejevega dela. Samo še pri Sygicu sem videl ta sistem dobro implementiran.

Dr_M je izjavil:

Ce bi bil jaz ti, bi si zdele razbijal glavo, kako sestavit shr nazaj in resit kar se da. Ampak si ne, ker vem s cim imam opravka in racunam na take zadeve. Nisem strokovnjak za linux, sem pa za backup. :>

prvo je backup(10diskov backupirat ni macji kaselj, in ne gre hitro), lepo, da je tudi pri tebi :)
shr pa se zdaj ne ves kaj je :)

leiito je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

leiito je izjavil:

Lepo, da si zadovoljen.

Govorim o tech supportu. Pri Syno dobiš ticket in v 48 urah se ti javi techie in te navigira čez port forwarding ali karkoli pač, potem te pa njegov šef prosi za oceno techiejevega dela. Samo še pri Sygicu sem videl ta sistem dobro implementiran.

port forwarding na NAS-u?

Zgodovina sprememb…

shr pa se zdaj ne ves kaj je :)

Vem. Pa ves ti?

si na novo postavljal iz backupa, ali si drugace resil?

Jp. Za max emote dostop do 214P rabiš static IP in port forwarding. Vsaj pri Airport Extremu. Ima pa Syno tudi bolj sindikalno varianto prek ddns in browserja.

Aja, pa licenca za 1 IP cam je v ceni 214P.

leiito je izjavil:

Vsaj pri Airport Extremu.

In za to si klical support synology-ja? In si ga dobil.
Dober support.

trnvpeti je izjavil:

Nisem se nic reseval, zadeva je ugasnjena, cakam na nov firmware za kontroler. Potem bom pa nanovo postavil iz backupa. Nisem pa se nic saral gor.

Dr_M je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

Nisem se nic reseval, zadeva je ugasnjena, cakam na nov firmware za kontroler. Potem bom pa nanovo postavil iz backupa. Nisem pa se nic saral gor.

še enega, istega kontrolerja pa nimas?

Jp. Sej ni glih atomska fizika, vpisat static IP in prevekslat eno nastavitev, ampak me je support na T2 spravil v skrb, da bo konflikt routerja in switcha.

trnvpeti je izjavil:

Dr_M je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

še enega, istega kontrolerja pa nimas?

Nimam, lahko bi flashal star fw, ampak bom raje pocakal na novega. Ko bo mal vec casa.

leiito je izjavil:

Jp. Sej ni glih atomska fizika, vpisat static IP in prevekslat eno nastavitev, ampak me je support na T2 spravil v skrb, da bo konflikt routerja in switcha.

Imaš prav. Za takšne je res najboljši Synology.

Dr_M je izjavil:

Nimam, lahko bi flashal star fw, ampak bom raje pocakal na novega. Ko bo mal vec casa.

Kolk pride takšen kontroler?
A veš, da ga boš tudi v bodoče potreboval?

Zgodovina sprememb…

"Za takšne je res najboljši Synology."

Tole se da sicer razumeti tudi s podcenjevalnim tonom, ampak ja, jaz tudi v avtu ne vem kaj točno se dogaja pod haubo, niti me pretirano ne zanima, glavno da dela, enako za vodoinštalacije v stanovanju. Moja stroka nima nobene zveze z računalništvom ali vodovodom, vem pa kaj hočem, kje bom to najdu in znam prebrat navodila. Tipičen uporabnik.

75e sem dal za njega.
A ni bilo ravno prej receno, da je sw raid dober, ker ga lahko selis na drug kontoler?

leiito je izjavil:

"Za takšne je res najboljši Synology."

Tole se da sicer razumeti tudi s podcenjevalnim tonom, ampak ja, jaz tudi v avtu ne vem kaj točno se dogaja pod haubo, niti me pretirano ne zanima, glavno da dela, enako za vodoinštalacije v stanovanju. Moja stroka nima nobene zveze z računalništvom ali vodovodom, vem pa kaj hočem, kje bom to najdu in znam prebrat navodila. Tipičen uporabnik.

Vidim, da rad mesas japke pa hruske.
Ni podcenjevalno, se sam si rekel, da si tipicen uporabnik, ki klice na synology support za nastavitev port forwardinga na air extreme.
Tudi ne vem, ce ves, kaj hoces. Tipicen uporabnik ne daje nasvete na NAS temi.Drugo pa je, da daš kmečko vprasanje(da se ne bos obesil na kmecko, to je cisto ok , kmecka logika je vedno dobrodosla).

Dr_M je izjavil:

75e sem dal za njega.
A ni bilo ravno prej receno, da je sw raid dober, ker ga lahko selis na drug kontoler?

A nisi rekel, da raid5 ne dela?
Pa še nasvet, lahko upostevas ali pac ne.
Pri 10tih diskih dej namesto raid5 raid6.

Zgodovina sprememb…

trnvpeti je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Še enkrat, DIY je poceni, je pa super samo in le če se ti z zadevo da vsaj malo ukvarjati (vsaj na začetku, tudi če kasneje ni težav)

Tukaj se motis.
Vsaka stvar enkrat crkne, in pri NASu imas svoje podatke, s katerimi se moras ukvarjat, in to sedaj in pozneje.

Kje se motim? Še enkrat, DIY je poceni, če se ti da z njim ukvarjati. In je super, če ni težav. Težave pa skoraj vedno so. Večinoma na začetku, ko zadev ne poznaš, kasneje malo manj. Nikjer pa nisem rekel, da težav ni. Notice the 'če'.

Bo?

Modri dirkač je izjavil:

Alternativa je še recimo Avoton, ni pa spet poceni...
http://geizhals.at/asrock-c2750d4i-a104...

Nja, ni ravno alternativa no :D

hojnikb je izjavil:

> Celeroni, Pentiumi in i3, torej dual cori, ja. Ampak ravno to je point, podpora v CPU-ju ti nič ne pomaga, če ne podpira plata. Podpirajo pa SAMO Xeon plate (torej ne desktop čipseti). Zakaj pa misliš da težim s tem? Takšna plata je namreč najcenejša 140 EUR.

Sicer mi ni jasno, zakaj bi bil čipset limiting faktor za tip rama (če je ram itk direkt vezan na cpu) ampak ok. Če hočeš legit podporo za ECC (torej ne ravno am1 varjante, ki kao delajo samo tak-tak), potem pač vzameš
http://geizhals.at/eu/asus-p9d-x-90sb03...
in to http://geizhals.at/eu/intel-celeron-g18...

pa maš za dobrih 160EUR ECC sistem. Zdej pa roke gor, katera all in one rešitev ti to da za tak denar.

Oh geezus fucking christ, kaj se pa že cel čas derem? A ti ne piše pri plati 134 EUR? Nazadnje ko sem gledal je bila nekih 140 EUR. To je to. Pa kolikokrat moram še reči _HP_ _Microserver_???

Podpora tehnično gledano ni vezana na čipset, je vezana na plato. In takole čez palec pri Intelu (ter v bistvu tudi AMD-ju) consumer plate ne podpirajo ECC-ja, pika. Izjema je tale AM1 Asuska in X99 nabor AsRocka (pa ena Workstation Asuska). Kar se tiče modernih zadev (mislim da AM2/3 serija AMD-ja nekoliko bolje podpira ECC).

Dr_M je izjavil:

Ne sodi drugih po sebi.

Vsi ki vsaj malo poznajo zadeve pravijo, da diske priklopiš prek LBA (kar lahko načeloma narediš povsod) in čez furaš neko softwaresko rešitev za raid (Linux mdadm, RaidZ, itd.). A je bil tvoj problem kje na tej liniji?

Zgodovina sprememb…

A nisi rekel, da raid5 ne dela?

To je bilo izven konteksta.
Xpenology sam naredi raid po zelji in jaz sem imel shr2, kar je ekvivalent raid6.

PrimozR je izjavil:

Še enkrat, DIY je poceni, če se ti da z njim ukvarjati. In je super, če ni težav. Težave pa skoraj vedno so. Večinoma na začetku, ko zadev ne poznaš, kasneje malo manj. Nikjer pa nisem rekel, da težav ni. Notice the 'če'.

TUdi crna skatla bo crknila.
Čez nekaj časa.
Po murphyju prav takrat, ko ne bos, ali bos pa tezko dobil(rabili bodo nekaj casa), več dobil istega modela črne škatle z istim sw gor.
Zato se bos rabil tudi na zacetku ukvarjati z rešitvijo zgoraj opisane situacije.
Če ti je mar do tvojih podatkov.

@trnvpeti; potem pač nisem tipičen uporabnik, ampak zame je 214P + Plex prva integralna multimedia rešitev in še cross-platform za povrh. Posredujem pač svojo izkušnjo, ker se mi zdi to odlična rešitev za t.i. laika in ker se ob masi nekih izdelkov ni težko ušteti in potem a ne dela na b in ni tomtisto, kar si želel.
««
11 / 120
»»