Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)

Sami ::
Greghorian je izjavil:
Verjetno je že bilo odgovorjeno. Kako je pa s podatkovno opcijo 1GB? Recimo da nebi porabil količine vključene v paket (1.5GB), jo v tem primeru tudi plačam?
Če imaš opcijo vklopljeno jo seveda plačaš...dodatni prenos ti je na voljo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Pithlit ::
A plačaš celo porcijo čevapov (ki si jo naročil) al samo tiste 3 ki jih poješ?
Life is as complicated as we make it...

Greghorian ::

Gre se samo za to, da lahko brezplačno opravim samo 1 spremembo na mesec
Bob sprememb opcij ter paketov ne obračunava. Spremenil si paket, opcijo lahko izklopiš.
Ti svetujem, da še malo preberš temo, so dobesedno vsi odgovori navedeni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()

laguna1 ::
Prebral temo gor in dol, pa mi je še vedno nekaj nejasnega.
Če sem spremenil iz brutalnega boba na carski bob 3. 11. 2015, ali to pomeni, da bo na računu od 26.10. do 3.11. obračunan brutalni bob in od 4.11. do 25.11. carski bob, torej sorazmerje, ali pa je do konca obračunskega obdobja 25.11. brutalni bob in šele od 26.11. carski bob. Po mojem bi bilo pravično neko sorazmerje.
LP
Če sem spremenil iz brutalnega boba na carski bob 3. 11. 2015, ali to pomeni, da bo na računu od 26.10. do 3.11. obračunan brutalni bob in od 4.11. do 25.11. carski bob, torej sorazmerje, ali pa je do konca obračunskega obdobja 25.11. brutalni bob in šele od 26.11. carski bob. Po mojem bi bilo pravično neko sorazmerje.
LP

DaMachk ::
Glede na to da je sedaj klicni center brezplačen ne vidim razloga zakaj ne bi poklical, da ti ob zamenjavi paketa še opcijo izklopijo, al pa če mejl pošlješ...
No signiature, as you see..

MrStein ::
Ti svetujem, da še malo preberš temo,
Resno? Da naj gre prej 2500 sporočil prebirati?

Lahko pa bi zbrali informativne odgovore v neki FAQ, recimo v prvo sporočilo teme ali pdoobno. Nekam, kjer se lahko najde. Ker skrito med 2500 sporočili pač ni nekaj, kar bo kdorkoli najdel (ali sploh šel iskati, sploh, ko iskalnik tako kilavo deluje).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Stari maček ::

Stari maček ::

Stari maček je izjavil:
Glede na to da je sedaj klicni center brezplačen ne vidim razloga zakaj ne bi poklical, da ti ob zamenjavi paketa še opcijo izklopijo, al pa če mejl pošlješ...
Pri prehodu iz brutalnega z opcijo 1GB podatkov na carskega ti to avtomatsko izklopijo.
Ne izklopijo, verjetno so te prasali med menjavo...drugace pa je lahko prislo do napake.

Mitja358 ::
Tudi sam razmišljan ob prehodu iz Simobila na Carskega. Zanima me glede cene 9,90€, a je ponavadi ta cena fiksna vsaj nekaj časa ali se kaj spreminja v prihodnosti?

amacar ::
Ponavadi fiksna. Če že, potem ukinejo paket, tako da ga novi naročniki ne morejo izbrati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()

Hvala. Koliko se pa plača prenos številke iz Simobila - se mi zdi da tega nisem zasledil nikjer na njihovi strani?

5€ IIRC (plačaš simobilu na zadnji položnici) + poplačilo aneksov, seveda... če obstajajo.

Super hvala. Bom si konec meseca vzel Carskega, pa potem šele 20.12 prenesel številko iz Simobila na Bob, ker imam do takrat vezavo z namenom cenejše mesečne naročnine, drugače aneksa nimam.
Načeloma pričakujem nespremenjeno izkušnjo z omrežjem, ker je to vseeno Simobil, tako da super za to ceno.
Načeloma pričakujem nespremenjeno izkušnjo z omrežjem, ker je to vseeno Simobil, tako da super za to ceno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()

modelno1 ::
PS: Simobil za prekinitev naročniškega razmerja računa 10€.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

predi ::
Super hvala. Bom si konec meseca vzel Carskega, pa potem šele 20.12 prenesel številko iz Simobila na Bob, ker imam do takrat vezavo z namenom cenejše mesečne naročnine, drugače aneksa nimam.
Pa si preveril, če kaj profitiraš s tem? Predčasna prekinitev pri Simobilu je mislim da 10€ - toliko boš tudi dal bobu naročnine za ta čas.
Glede omrežja neke občutne razlike jaz nisem opazil (tudi prej pri Simobilu), čeprav se mi zdi, da podatkovna povezava ni na enakem nivoju (3G). Mene je skrbel predvsem drugačen obračun podatkov (interval 64KB namesto 10KB), ki pa se v praksi ne opazi, vsaj ne pri meni - podatke sem imel prej in jih imam tudi zdaj konstantno vklopljene.

Pogodba s Simobilom mi poteče 20.12, torej z njimi nimam več "obveznosti", le normalni mesečni račun brez ugodnosti. A potem to vseeno stane 10€, če grem na Bob?
Ja samo če pri Bobu ne sklenem do konca novembra, ta paket verjetno ne bo več na voljo. Sicer pa mislim, da bo ziher kakšen dober glede na praznično sezono ...
Ja samo če pri Bobu ne sklenem do konca novembra, ta paket verjetno ne bo več na voljo. Sicer pa mislim, da bo ziher kakšen dober glede na praznično sezono ...

Številko lahko preneseš kadarkoli, brez vpliva na pogodbe.
Pogodba s Simobilom mi poteče 20.12, torej z njimi nimam več "obveznosti", le normalni mesečni račun brez ugodnosti. A potem to vseeno stane 10€, če grem na Bob?
Ja, prekinitev podogbe stane toliko, ne glede kdaj prekineš.
* - no, razen če počakaš tako dolgo, da vmes cenik spremenenijo
** - razen, če je tisti zgoraj narobe ceno povedal
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

predi ::
Sem šel brat na Simobil-ovo stran in je bolje, da narediš tako kot si napisal. Simobil bi ti zaračunal sorazmerni del prejete ugodnosti (kar si manj plačal naročnine za nazaj) + 10€ za "zapiranje računa" v vsakem primeru. Prej sem mislil, da ti računajo 10€ za predčasno prekinitev. Jaz namreč nisem plačal nič za "zapiranje računa" v začetku tega leta. Zgolj 5€ za prenos številke.

...:TOMI:... ::
PRi takih stvareh je bolje počakati, da spremenijo splošne pogoje ali cene. Takrat te stroški odpadejo. Če je pa vezava, je pa drugo, ja...
Tomi

V kolikor boš številko prenesel k drugemu operaterju (Bob) boš plačal le 5EUR za prenos številke, teh 10EUR ti ne bodo obračunali.

Če pa imajo napisano, da zapiranje računa stane 9,99EUR: https://www.simobil.si/pomoc-in-informa...
Torej v vsakem primeru plačam 9,99EUR za prekinitev naročnine + 5EUR za prenos številke.
Očitno imajo to že vsi ponudniki od letos naprej ... recimo pri Tušmobilu je ta znesek še večji, če me spomin ne vara. Oderuhi. Bo pa vsaj na dolgi rok ceneje.
Torej v vsakem primeru plačam 9,99EUR za prekinitev naročnine + 5EUR za prenos številke.
Očitno imajo to že vsi ponudniki od letos naprej ... recimo pri Tušmobilu je ta znesek še večji, če me spomin ne vara. Oderuhi. Bo pa vsaj na dolgi rok ceneje.
Zgodovina sprememb…

Če pa imajo napisano, da zapiranje računa stane 9,99EUR: https://www.simobil.si/pomoc-in-informa...
Si prebral moj post?
V primeru prekinitve razmerja oz. zapiranja računa boš plačal 9,99EUR.
V primeru prenosa številke k drugemu operaterju in prekinitvi NR pa le 5EUR.
Da boš 100% prepričan pa seveda pokliči 040 40 40 40.

Ja tako, prav imaš. Sem mislil, da če preneseš številko se to šteje kot prekinitev naročniškega razmerja. Si bom kar vzel konec novembra Bob naročnino, potem pa 20.12 prenesem številko na Bob in plačam samo 5€. Sicer obstaja še opcija, da že sedaj prenesem številko in ohranim naročniško razmerje pri Simobilu do 20.12, ampak mi je povedal, da bo vseeno dražje, kot pa v prvem primeru - verjetno zaradi tega, ker bi potem na koncu vseeno moral plačat še prekinitev?

Ja tako, prav imaš. Sem mislil, da če preneseš številko se to šteje kot prekinitev naročniškega razmerja. Si bom kar vzel konec novembra Bob naročnino, potem pa 20.12 prenesem številko na Bob in plačam samo 5€. Sicer obstaja še opcija, da že sedaj prenesem številko in ohranim naročniško razmerje pri Simobilu do 20.12, ampak mi je povedal, da bo vseeno dražje, kot pa v prvem primeru - verjetno zaradi tega, ker bi potem na koncu vseeno moral plačat še prekinitev?
Tako je, v primeru prenosa številke in ohranitve NR pri trenutnem operaterju bi moral potem plačati še prekinitev.

No očitno je vseeno potrebno plačat 9,99EUR + 5EUR v vsakem primeru. Sem bil danes osebno na Simobilu pa so mi tako rekli. Če bi pa že zdaj prekinil pa bi plačal 9,99EUR + 5EUR + 5EUR za manipulativne stroške predčasne prekinitve pogodbe. Mislim, da bom kar zdaj zamenjal. Edino kar bi pri Bobu pogrešal je SMS o neodgovorjenih klicih.
Sem jim tudi povedal, da so mi po informacijah rekli, da to ne drži, ampak mi je zagotovil, da to drži. Ker trenutni edini novi paket na katerega bi moral preiti po 20.12 bi bil Orto Elastik za 18EUR s popustom na naročnino ob vezavi (porabim okoli 200 min klicev, 800 SMS ter 300 MB podatkov).
P.S. Sem pa bil presenečen nad prijaznostjo simobilovih svetovalcev, ki so mi sami rekli, da je tale Bobova ponudba brez konkurence in da se vsekakor splača vzet.
Sem jim tudi povedal, da so mi po informacijah rekli, da to ne drži, ampak mi je zagotovil, da to drži. Ker trenutni edini novi paket na katerega bi moral preiti po 20.12 bi bil Orto Elastik za 18EUR s popustom na naročnino ob vezavi (porabim okoli 200 min klicev, 800 SMS ter 300 MB podatkov).
P.S. Sem pa bil presenečen nad prijaznostjo simobilovih svetovalcev, ki so mi sami rekli, da je tale Bobova ponudba brez konkurence in da se vsekakor splača vzet.
Zgodovina sprememb…

Čudno da so bili prijazni, če je pa Bob simobilov.
Sem povprašal in temu baje ni tako, le njihovo omrežje uporabljajo (kaj točno je v ozadju pa ne vem). Sicer pa na tak primer naletiš zelo poredko, vseeno hoče vsaka poslovalnica za sebe zadržat stranko (tudi med različnimi Simobil centri).

Čudno da so bili prijazni, če je pa Bob simobilov.
Sem povprašal in temu baje ni tako, le njihovo omrežje uporabljajo (kaj točno je v ozadju pa ne vem). Sicer pa na tak primer naletiš zelo poredko, vseeno hoče vsaka poslovalnica za sebe zadržat stranko (tudi med različnimi Simobil centri).
http://www.mobilna-telefonija.com/mobil...

No očitno je vseeno potrebno plačat 9,99EUR + 5EUR v vsakem primeru.
Iz izkusenj ti lahko povem, da temu ni tako, lahko ti je tudi prodajalec dal napačno informacijo.
Če nisi vezan boš plačal le 5eur za prenos številke.
Če si vezan z recimo napravo boš ob predčasni prekinitvi poplačal napravo in preostanek prejete ugodnosti + 5eur za prenos številke.

Zakaj pa imajo potem to postavko v ceniku?
SiMobil potem še prej zaračuna kaj več, kot manj.
(strošek opominov so zdaj zgleda končno uskladili z zakonodajo)
SiMobil potem še prej zaračuna kaj več, kot manj.
(strošek opominov so zdaj zgleda končno uskladili z zakonodajo)
Motiti se je človeško.

javier ::
Danes sem si aktiviral ta carski bob in malo stestiral internet. Speed test mi ustavi na 7.3 mbit je to normalno? Vem da je omejena hitrost, je mogoče omejeno na 7.3? Na isti lokaciji mi simobil s h+ lovi 10.5 mbit. Pravtako sem opazil, da je nalaganje strani opazno počasnejše kot pri simobilu je možno da 3 mbit razlike v hitrosti naredi tolikšno razliko v hitrosti nalaganju strani? Pomoje nebi smelo.
Prav tako imam internet nastavljen (apn) na simobil se pravi na internet.simobil.si. Bi moral vnesti bob podatke za internet, je možno da bi to malo pohitrilo internet?
Prav tako imam internet nastavljen (apn) na simobil se pravi na internet.simobil.si. Bi moral vnesti bob podatke za internet, je možno da bi to malo pohitrilo internet?

shadeX ::
Danes sem si aktiviral ta carski bob in malo stestiral internet. Speed test mi ustavi na 7.3 mbit je to normalno?
Ne boš opazil hitrosti pri odpiranju strani..

Danes sem si aktiviral ta carski bob in malo stestiral internet. Speed test mi ustavi na 7.3 mbit je to normalno?
Ne boš opazil hitrosti pri odpiranju strani..
Torej laže?
Pravtako sem opazil, da je nalaganje strani opazno počasnejše kot pri simobilu
Motiti se je človeško.

Danes sem si aktiviral ta carski bob in malo stestiral internet. Speed test mi ustavi na 7.3 mbit je to normalno? Vem da je omejena hitrost, je mogoče omejeno na 7.3? Na isti lokaciji mi simobil s h+ lovi 10.5 mbit. Pravtako sem opazil, da je nalaganje strani opazno počasnejše kot pri simobilu je možno da 3 mbit razlike v hitrosti naredi tolikšno razliko v hitrosti nalaganju strani? Pomoje nebi smelo.
Kot so ti napisali je hitrost omejena na 7.2Mbit.
Svetujem ti, da si APN točke nastaviš na bob-ove, saj ti drugače MMS sporočila in prenos podatkov v tujini ne bosta delovala.
Iz APN-ja za prenos podatkov izbriši tudi "Proxy" in "Port" vrednost, v kolikor je nastavljena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()

Torej laže?
Ne laže. Ampak zate je 7.2 ali 10 Mbit en in isti k***c. Nemogoče je opaziti razliko.
EDIT: Da se popravim:
Nemogoče je opaziti razliko pri odpiranju strani, youtubu..itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()

Če pa piše, da _se_ opazi.
Ali se ne opazi, ali pa laže. Ne more oboje biti res.
Aja, to je slotek...
Ali se ne opazi, ali pa laže. Ne more oboje biti res.
Aja, to je slotek...
Motiti se je človeško.

Torej laže?
Ne laže. Ampak zate je 7.2 ali 10 Mbit en in isti k***c. Nemogoče je opaziti razliko.
EDIT: Da se popravim:
Nemogoče je opaziti razliko pri odpiranju strani, youtubu..itd.
lol troll

Dal sem not sim od bob lovi h+ speed test naredi 7.3. Dam not sim od simobila, lovi h+ speed test 10,3. Vse pri isti lokaciji. Pri odpiranju strani deluje bob OPAZNO počasneje. Strani kot so 24ur, rtvslo itd, samo basic brskanje deluje OPAZNO počasneje oz že skoraj počasi. Tako da, ti si kar laži da lažem ampak moja izkušnja je pač taka.
Po mojem mišljenju bi moralo biti 7 mbit za brskanje dovolj za hitro odpiranje pa ga očitno nekaj biksa. Hell včasih sem imel 4 mbit na računalniku in mi je strani naložilo v mežiku očesa.

Po mojem mišljenju bi moralo biti 7 mbit za brskanje dovolj za hitro odpiranje pa ga očitno nekaj biksa.
Si izbrisal Proxy in Port? Potem bo hitreje....

Po mojem mišljenju bi moralo biti 7 mbit za brskanje dovolj za hitro odpiranje pa ga očitno nekaj biksa. Hell včasih sem imel 4 mbit na računalniku in mi je strani naložilo v mežiku očesa.
Za brskanje je dovolj 1 mbit, da stran naloži takoj. Ko sem iz 1 prešel na 10 sploh ni bilo razlike. Zato sem ti rekel da ni razlike med 7 in 10. Če pa se tebi strani počasneje nalagajo mora biti problem nekje drugje, ni pa za to kriva sama hitrost interneta. Imam BOB in mi strani odpira enako hitro kot prej na Simobilu..

Ja sami hvala za nasvet sem izbrisal in še vedno počasi nalaga. Prav tako sem vnesel nastavitve od boba in isto.

Tudi sam sem prešel na Bob, drugače pa sem šel še v en Simobilov center, kjer dela znanec in tudi on je povedal, da se plača prekinitev (mogoče pa imajo to kaj novega). Saj nima veze, na dolgi rok bo ceneje.

Ja sami hvala za nasvet sem izbrisal in še vedno počasi nalaga. Prav tako sem vnesel nastavitve od boba in isto.
Kateri aparat uporabljaš? Daj gor screene nastavitev dostopnih točk.
Si poizkusil sim kartico v drugem aparatu?

Sim sem poizkusil v starem aparatu in v trenutnem.
Bob imam trenutno v starem telefonu in tako bo dokler se cifra ne prenese. So pa nastavitve take:
ime:bob internet
apn: internet.bob.si
proxy: ni nastavljeno
vrata; ni nastavljeno
up ime:bob
geslo:internet
strežnik: ni nastavljeno
mmsc: ni nastavljeno
posredniški strežnik mms: ni nastavljeno
vrata mms: ni nastavljeno
mcc: 293
mnc: 40
vrsta potrjevanja:pap
vrsta apn: internet
Bob imam trenutno v starem telefonu in tako bo dokler se cifra ne prenese. So pa nastavitve take:
ime:bob internet
apn: internet.bob.si
proxy: ni nastavljeno
vrata; ni nastavljeno
up ime:bob
geslo:internet
strežnik: ni nastavljeno
mmsc: ni nastavljeno
posredniški strežnik mms: ni nastavljeno
vrata mms: ni nastavljeno
mcc: 293
mnc: 40
vrsta potrjevanja:pap
vrsta apn: internet

Zgleda vse ok....to mi je res cudno, počakaj na prenos številke, pa potem potestiraj.
Kaksen tip sim kartice imaš?
Kaksen tip sim kartice imaš?