» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
21 / 112
»»

EdoK ::

Jaz sem otroka prenesel na BOB. Kartico kupil in začel postopek zamenjave 26. 10., včeraj dobil obvestilo, da bo številka prenesena 4. 11. Veliko, če se mene vpraša.

Magic1 ::

Ne vem kaj se je zavlekel. Jaz sem predplačniško številko aktiviral in izpolnil spletni obrazec v ponedeljek, dobil pogodbo v sredo, ko sem tudi lahko aktiviral naročniško razmerje. V petek je bila prenesena številka. v tej temi sem dobil nastavitve za internet in mms pa je vse takoj delal.
Magic

urbecar ::

Hitrost prenosa je odvisna tudi (ali pa predvsem) od starega operaterja. Pri vseh pa običajno traja 3-5 dni.Kdo je tu kriv za zamudo, bogsigavedi. Ker so vmes še prazniki si ga pač našpukal.

vorantz ::

EdoK je izjavil:

Jaz sem otroka prenesel na BOB. Kartico kupil in začel postopek zamenjave 26. 10., včeraj dobil obvestilo, da bo številka prenesena 4. 11. Veliko, če se mene vpraša.

Sploh ne, ker pozabljaš vikende in praznike, ki so trenutno...
Js sm začel postopek v nedeljo 27.
Podpisal pogodbo v torek 29.
V sredo(včeraj) 30. dobil sms, da bo vse prenešeno 4.11.

Edini način, da bi šlo hitreje bi po moje bilo, če bi podpisal pogodbo v ponedeljek

BTW zakaj hudiča se je treba spet registrirat ko aktiviraš naročniški račun?? ;((
Upam, da mi ne bo treba še enkrat delat account, ko mi prenesejo številko...

mk818764 ::

Ni se govorilo nekaj o zakonu, da bi se naj prenos zgodil v istem dnevu?

MrStein ::

Ja, vmes so prazniki. Štejejo se samo delovni dnevi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

pviran3 ::

Vprašanje za bobovce:

Če dam sim v usb modem, kaj moram vnest za povezavo z internetom?
Pr simobilu smo mel nekak:
*99#
simobil
internet

Kaj ima pa bob, če ima kaj podobnega? LP

refosk ::

Na zadnji položnici sem dobil za plačilo 4 cente namesto 15€? Lahko kdo razloži ?

thramos ::

Mogoče je pa razlaga zraven? In še na prejšnji položnici?

fikus_ ::

refosk: preberi cel račun! Prej so ti obračunavali za tekoči mesec, sedaj bo pa za nazaj! Tako so ti računali samo razliko, kar si več porabil, kot pa imaš po naročniškem razmeriju.

Lep dan.

refosk ::

Saj se delajo norca, račun za 4 cente , plačilo računa 36 centov ! Bom na naslednji položnici prištel 4 cente.

...:TOMI:... ::

Ne zajebavaj se. Bob je kar strog glede tega, te bodo odklopili, pa boš plačal ponovni priklop, če ne bo vse poravnano. Lahko pa preventivno pošlješ mail in vprašaš.
Tomi

matejm1994 ::

Mislim, da lahko naslednji račun preplačaš, ampak prej se raje pozanimaj na mail.

Če po enem mesecu, zaradi štirih centov, brez opozorila(!) prekinejo, potem naj tako tudi ostane...
Motiti se je človeško.

Jah, potem izgubiš številko... Je res vredno za par centov? Ja, se strinjam, trdi so ko macole.

Nekaj me zanima. Če naročiš bob paket preko spletne strani, lahko opraviš vse formalnosti ob enkratnem obisku kurirja (naročilo paketa bob 4 cente in prenos številke) ali mora kurir priti še enkrat in prinesti pogodbo?
Tomi

yani2000 ::

Meni je GLS dvakrat prišel (1x mi je prinesel boba in drugič za podpis pogodbe).
Pa dvakrat se moraš registrirat (bob.si + moj.bob.si).
Pa registriraš se ko že imaš vse opravljeno (tudi prenos številke).
Registracijo imajo pri bobu res zakomplicirano nareto, lahko bi bilo 10x enostavneje.

antonija ::

...:TOMI:... je izjavil:

Jah, potem izgubiš številko... Je res vredno za par centov? Ja, se strinjam, trdi so ko macole.

Nekaj me zanima. Če naročiš bob paket preko spletne strani, lahko opraviš vse formalnosti ob enkratnem obisku kurirja (naročilo paketa bob 4 cente in prenos številke) ali mora kurir priti še enkrat in prinesti pogodbo?
Dvakrat pridejo do tebe. Prvic s SIM kartico, ko jo aktiviras in izberes narocnino, pa se s papirji.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

yani2000 je izjavil:

bob.si + moj.bob.si?
Registracija je preko številke 080, to opravim čisto na koncu, ne ko dobim SIM kartico?
Tomi

refosk: jaz sem dobil položnico za 36 centov! Pa jo bom plačal, ko bom dobil naslednjo. Ko sem za avgust pozabil plačati, sem nekje v začetku oktobra dobil SMS, da še nisem plačal. Potem sem poiskal položnico in plačal, zamudnih obresti mi niso zaračunali. Vmes je bila že ena položnica.

Hčerka je bila pri Tušu (Paket Vesolje . . . ), pa se je enkrat tudi zgodilo, da sem založil položnico, hčerki so poslali SMS opomin in nato obvestilo o odklopu, pa mi ni povedala prej, kot so jo pa odklopili! Potem sem plačal položnico, poslal skeniran odrezek, da so jo naslednji dan priklopili. Naslednji mesec je pa sledilo presenečenje: naročnina cca. 20 € + opomin + priključnina cca. 20 €. Dobra šola za drugič! Ampak se ne bo več ponovilo pri njih, nima več naročnine pri Tušu!

LP

jmajdic ::

Ravno jim poslal mail, ker moramo plačati položnico za 1 cent in 44 centov. Odgovorili so, da manjše zneske lahko prištejem naslednji položnici.
Odgovorijo pa hitro :)
LP

...:TOMI:... je izjavil:

yani2000 je izjavil:

bob.si + moj.bob.si?
Registracija je preko številke 080, to opravim čisto na koncu, ne ko dobim SIM kartico?

Govoril sem o spletni registraciji na bob.si ter moj.bob.si

jernejk90 ::

Opazil sem da so ukinili vroči bob paket. Ker razmišljam o bobu ko bo spet kak tak večji paket me zanima ali tistim naročnikom ki so naročeni na paket ob ukinitvi paketa pustijo za enako ceno iste tarife ali kako je s tem? Oziroma za kako dolgo se oni sploh obvežejo da bodo paket ponujali po takšnih tarifah?

mn ::

jernejk90 je izjavil:

Opazil sem da so ukinili vroči bob paket. Ker razmišljam o bobu ko bo spet kak tak večji paket me zanima ali tistim naročnikom ki so naročeni na paket ob ukinitvi paketa pustijo za enako ceno iste tarife ali kako je s tem? Oziroma za kako dolgo se oni sploh obvežejo da bodo paket ponujali po takšnih tarifah?

Ja, obstoječi naročniki obdržijo akcijski paket. Sicer ne vem kako bo z vročim bob-om, ampak za Big Bob so na vsake 2-3 mesece obnovili akcijo. Skratka, če te je paket zanimal, počakaj par mescev in sem prepričan, da bodo spet imeli kaj podobnega.

KisiliLujzek ::

Pozdravljeni,

smo študentje Ekonomske fakultete in delamo raziskavo o premoženju blagovne znamke mobilnih operaterjev.

Prosim, če bi lahko izpolnili spodnjo anketo in nam tako pomagali pri naši raziskavi.

Hvala že vnaprej.

https://www.1ka.si/a/32529

floyd1 ::

fikus_ je izjavil:

Hčerka je bila pri Tušu (Paket Vesolje . . . ), pa se je enkrat tudi zgodilo, da sem založil položnico, hčerki so poslali SMS opomin in nato obvestilo o odklopu, pa mi ni povedala prej, kot so jo pa odklopili! Potem sem plačal položnico, poslal skeniran odrezek, da so jo naslednji dan priklopili. Naslednji mesec je pa sledilo presenečenje: naročnina cca. 20 € + opomin + priključnina cca. 20 €. Dobra šola za drugič! Ampak se ne bo več ponovilo pri njih, nima več naročnine pri Tušu!

LP

Pri Bobu je enako - nekje okrog 15-20 EUR za stroške blokade in ponovnega priklopa. Zdaj jim raje preplačam (oz. plačam še en mesec vnaprej) če pri kaki položnici nisem prepričan, da sem jo že plačal... Ampak seveda pošljejo opozorilo prej. Ki pa nič ne pomaga, če si "šlampast" in iz službe do doma že pozabiš ;).

Ja, pri Bobu sem dobil sms za neplačano položnico po skoraj dveh mesecih! Naslednji dan sem jo plačal, pa ni bilo kakšnih dodatnih stroškov. Ali imajo tako slabo evidenco neplačnikov ali kaj drugega, pa ne vem. V glavnem ne pritožujem se.

Lep dan

mk818764 ::

mk818764 je izjavil:

http://www.racunalniske-novice.com/novi...
Meni se to zdi logicno, sploh zaradi paketa brez narocnine. Do zdaj mi se ni uspelo porabiti polovice cene prejsnjih paketov (ki so bili vecinoma nekaj cez 20 EUR), pa sem imel zadnje tri mesece najvec klicev zaradi obnove hise. Jaz ne grem na fiksne pakete dokler ornk ne premislijo svojih cen in nehajo nategovat na suho.

Ce pa slucajno nas Bob doda k paketom se podatke (tako v AT), potem pa itak vsi drugi popusijo na veliko.

antonija je izjavil:

... Jaz ne grem na fiksne pakete dokler ornk ne premislijo svojih cen in nehajo nategovat na suho.

Ce pa slucajno nas Bob doda k paketom se podatke (tako v AT), potem pa itak vsi drugi popusijo na veliko.

Niti ni tako res.
Enkrat sem že omenil naslednje, mislim da je zopet čas da se en mal spomnimo:
Bob je res najcenejši mobilni operater v Sloveniji, ampak še vedno ne ponuja telefonov na obroke.
Največji paradoks je naslednje:
Ker je kriza še vedno folk rajši telefone kupuje na obroke (pa tudi prenosnike, TV,...), vmes pa vedno pozabi, da še mora plačat naročnino (okol 20 EUR). In takšnih ljudi je OGROMNO!, še posebej tistih kateri imajo neke redne dohodke ampak živijo iz dneva v dan.
Konec konecev bi po dveh letih več prihranili, če bi namesto 20 EUR naročnine + 10 EUR za telefon (skupaj 30 EUR/mes), kupili isti telefon za okol 250 EUR + naročnina pri Bob-u za 0.12-5.00 EUR. :D
Problem ni dat 720 EUR v razmahu dveh let, ampak napraskat 250 EUR. LOL!
No, pa roko na srce to tudi ni edini problem, tukaj je še vendor lock-in, ter še kakšen se najde.

Ne zatiskajmo si oči
Prej al slej se bo veselje končalo in bodo tudi bobu poletele gor cene
Če ne drugega ko bo preveč samih simobilovcev šlo na bob :P
Sam sebi nočeš zbijat folk

Do takrat pa kot t2 v starih cajtih...uživajmo nizke cene

Izaso ::

vorantz je izjavil:

Ne zatiskajmo si oči
Prej al slej se bo veselje končalo in bodo tudi bobu poletele gor cene
Če ne drugega ko bo preveč samih simobilovcev šlo na bob :P
Sam sebi nočeš zbijat folk

Do takrat pa kot t2 v starih cajtih...uživajmo nizke cene

Se strinjam, pa tudi na Simobilu bodo (no lahko bi že) pogruntali, da z Bobom sami sebi jamo kopljejo. Bodo pa v kolikor bodo želeli narediti kak bum v okviru Boba res morali napet vse svoje možgančke ker v poplavi teh paketov bo treba res bit inovativen, da boš prepričal, ker najt optimalno razmerje med tem kar ponudiš in ceno danes ni več easy job to do :)

Konkurenca je edini odgovor na cene! Poglejte Avstrijski Bob, pa boste videli, da je ugodnješi. Rabimo še kakšnega nizkocenovnika, da se bo dalo izbirati tudi v tem segmentu.

Imamo to "smolo", da je SLO premajhna za konkurenčno ponudbo.

Lep dan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Hvala bogu* nas EU rešuje naše majhnosti.

* - duhu, naravi, elijenom ki operirajo simulator... vstavi po želji ;)
Motiti se je človeško.

jusv ::

fikus_ je izjavil:

Konkurenca je edini odgovor na cene! Poglejte Avstrijski Bob, pa boste videli, da je ugodnješi. Rabimo še kakšnega nizkocenovnika, da se bo dalo izbirati tudi v tem segmentu.

Imamo to "smolo", da je SLO premajhna za konkurenčno ponudbo.

Lep dan.

Jaz edino ko pogledam vse ponudbe naših operaterjev si ne znam odgovoriti na vprašanje zakaj so takšne razlike pri cenah, nekje tudi do 12€ in več. Pa ne me basat z boljšimi storitvami pri kakšnem operaterju, ker to je pravlica za malčke za lahko noč. Zato sem tudi sam večkrat povdaril, da podpiram vsako konkurenco in bi si želel še več operaterjev, da bi se cene še bolj znižale in da bi končno začeli operaterji ponujate prave pakete za pravo ceno. Ker to kar imajo nekateri na tržišču je žalostno. Imamo pa na žalost to smolo kot je fikus že omenil, smo premajhni!
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

floyd1 ::

jusv je izjavil:

Pa ne me basat z boljšimi storitvami pri kakšnem operaterju, ker to je pravlica za malčke za lahko noč.

Ko sem bil nekaj mesecev na Mobitelu, nisem imel ENE prekinitve med pogovorom. Na cenejšem BOB-u jih imam tedensko... ...enih 5? Nikogar ne bom "basal" a kvaliteta storitve je po mojih izkušnjah na Mobitelu stopničko višje. Morda le za malenkost, a opazno. Da ne govorim o mobilnem internetu - ko sem prišel iz Tuša na Mobitel, sem nekajkrat pogledal, če nisem na Wi-Fi, tako je to letelo... Še vedno pa sem na Bobu, ker je res poceni. Če ga podražijo - Mobitel, here I come.

IziMobil: kvaliteta Mobitel-a za ceno Bob-a* ;)

* - OK, par procentov višja cena
Motiti se je človeško.

thramos ::

Zanimivo, meni na bobu, kjer sem že nekaj mesecev še ni prekinilo ... res pa da nimam dolgih pogovorov.

Meni tudi nic ne prekinja na Bobu, je pa res da sem vecino casa v Ljubljani (mesta so verjetno bolje pokrita)

francek1 ::

Tudi izven mest je BOB odlično pokrit. Prekinitve so zgodovina.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Hayabusa ::

Sploh na Štajersekm je veselica, ane ?
Simobil = bob omrežje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

clix ::

Večino časa se zadržujem v Lj in mi tudi od časa do časa prekine. Ne preveč pogosto, ampak od oka 2x na mesec.

francek1 ::

Hayabusa je izjavil:

Sploh na Štajersekm je veselica, ane ?
Simobil = bob omrežje.

Ne vem, kaj hočeš povedat...sem s totega konca in nimam nikjer težav s signalom.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Master_Yoda ::

V zacetku drugega leta mi potece vezava na tusmobil in resno razmisljam o prestopu na bob 4c + 1GB podatkov. Zdi se mi, da je nekdo rekel da je hitrost interneta omejena na bobu. Je to res in na kaksno hitrost ?

Sami ::

Master_Yoda je izjavil:

V zacetku drugega leta mi potece vezava na tusmobil in resno razmisljam o prestopu na bob 4c + 1GB podatkov. Zdi se mi, da je nekdo rekel da je hitrost interneta omejena na bobu. Je to res in na kaksno hitrost ?

Hitrost prenosa podatkov pri bob-u ni omejena, seveda pa je odvisna od omrežja in vaše lokacije pokritosti.

simobilove centrale katere so nadgrajene na 3.5 generacijo ponujajo naslednje hitrosti prenosa podatkov - tukaj govorimo o teoretični hitrosti, torej minimalno slabljenje signala , brez ovire med centralo in uporabnikom mobilnega aparata oz. idealne razmere:

- HSDPA (High Speed Downlink Packet Acces) je hitrost prenosa podatkov iz smeri interneta proti uporabniku, torej download. HSDPA je posodobljena tretja generacija omrežj (3.5G). teoretična hitrost je 7.2 Mbit/s. na samo hitrost vpliva ogromno faktorjev npr. razdalja od centrale, nasičenost centrale z uporabniki, ovire (stavbe, hribi...).

- HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access) je hitrost prenosa podatkov iz smeri uporabnika proti internetu, torej upload. teoretična hitrost HSUPA je 2.0 Mbit/s. na samo hitrost vpliva ogromno faktorjev npr. razdalja od centrale, nasičenost centrale z uporabniki, ovire (stavbe, hribi...).

HSDPA in HSUPA je nadgradja sistema UMTS kateri velja za 3G (tretja generacija omrežj).

MrStein je izjavil:

Če po enem mesecu, zaradi štirih centov, brez opozorila(!) prekinejo, potem naj tako tudi ostane...

Pri bobu imaš sklenjeno naročniško razmerje, dolžni so ti poslati mesečne položnice, omenjeni znesek lahko prišteješ k znesku naslednjega izdanega računa in skupek poravnaš na sklicno številko oktoberskega računa (da ti bodo pravilno poknjižili).
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

PrihajaNodi ::

Eno vprašanje je bolje vzeti bob ali iti na itak250 pri mobitelu? Ne potrebujem po 1000 minut vsega ampak skupaj nekje do 100 ali 150 enot vsega.

PrihajaNodi je izjavil:

Eno vprašanje je bolje vzeti bob ali iti na itak250 pri mobitelu? Ne potrebujem po 1000 minut vsega ampak skupaj nekje do 100 ali 150 enot vsega.

Čudno vprašanje, odvisno od potreb posameznika....je pa bob bolj ugoden za povprečnega uporabnika, ki ne potrebuje dodatnih storitev (sms zgrešeni klic, moneta, LTE,...itd.)....

Če prav razumem lahko torej vzamem mini bob za 7€ + 5€ 1 gb podatkov in me pride 13€?

PrihajaNodi je izjavil:

Če prav razumem lahko torej vzamem mini bob za 7€ + 5€ 1 gb podatkov in me pride 13€?

Mini bob (200min in 200sms) + podatkvna opcija 1GB te prideta 11.90EUR mesečno.

Ups, my bad. Imaš prav. Podobna zadeva kot pri mobitelu Itak250. Je več prenosa podatkov, seveda odvisno spet koliko res potrebuješ toliko podatkov.
««
21 / 112
»»