Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)
antonija ::
samo a ni to nenavadno, da v letu 2013 ni možno plačevat s telefonom?Sej je mogoce. Pri skoraj vseh operaterjih ki obstajajo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
MrStein ::
samo a ni to nenavadno, da v letu 2013 ni možno plačevat s telefonom?
To smo še 10 let pred drugimi. :)
Sicer za ceno ne vem, kje je problem, saj debelo provizijo odrežejo pri vsakem plačilu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
plizzzzzz ::
samo a ni to nenavadno, da v letu 2013 ni možno plačevat s telefonom?Sej je mogoce. Pri skoraj vseh operaterjih ki obstajajo.
moneta je cisto posebma aplikacija mobitela in zahteva pogodbo z vsakim, ki ponuja moznosti placila s tein je ta sistem za malo zastarel. Sedaj imas prek pametnih telefonov moznost internetnega online placevanja s karticami ali online servisi ala Google Wallet, Paypall, itd, kar seveda lahko tudi tu
Pa je tak simpl?
Grem k terminalu, pritisnem nekaj tipk, počakam 2 sekundi in je opravljeno?
Grem k terminalu, pritisnem nekaj tipk, počakam 2 sekundi in je opravljeno?
Motiti se je človeško.
Filipko ::
Ne vem no, samo se mi zdi da je tale moneta nepotrebna. A dejsnko vi v trgovinah kupujete s telefonom? Jaz tudi prej pri mobitelu nisem, pa saj imam za to kartico! Ne verjamem da se tudi cenovno splača imeti moneto recimo za Simobil in Tušmobil ki nimata toliko uporabnikov kot Mobitel, stroškovno se po moje tole ne izide, če pa se bo trend spremenil v prihodnje, kar se zagotovo bo, bo pa verjetno tudi to prišlo v igro enkrat :) Jaz monete osebno ne pogrešam.
Lonsarg ::
No, jaz jo pogrešam, namreč tako redko se peljem z LPP busom, da nimam Urbane in sem prej komot z Moneto plačal na busu. Ampak kljub temu veliko raje vidim, da se podpre kak širši standard kot nekaj od Mobitel firme.
Točno tak, prav pride tam, kjer drugih možnosti ni. Telefon pa imaš vedno s sabo.
Motiti se je človeško.
...:TOMI:... ::
Nedavno sem v Tušu CC videl Visa/MC brezkontaktni adapter na POS terminalu. Prodajalka je rekla, da imajo to tujci, pri nas ni tega, je pa rekla, da je brez podpisa, brez PIN kode, samo prisloniš kartico/telefon in to je to. Jebeš moneto. Po moje bodo v prihodnosti podprti tudi paypal in bit coini (BTC).
Tomi
mk818764 ::
...:TOMI:... je izjavil:
Nedavno sem v Tušu CC videl Visa/MC brezkontaktni adapter na POS terminalu. Prodajalka je rekla, da imajo to tujci, pri nas ni tega, je pa rekla, da je brez podpisa, brez PIN kode, samo prisloniš kartico/telefon in to je to. Jebeš moneto. Po moje bodo v prihodnosti podprti tudi paypal in bit coini (BTC).
Z malo sreče bo to počasi pri nas. KLIK
Saj moneta dela tudi brez PIN, z NFC. Razen če še niso releasnili...
Motiti se je človeško.
Danes dobil račun od boba. Pa piše da bodo zaračunavali naročnino za nazaj ne več v naprej. Pa mi ni jasno...saj do sedaj so tudi raračunavali nazaj. Pa seveda 5€ je na računu, kljub temu da piše da bo to z novembrom.
Ni mi jasno.
Ni mi jasno.
KLIK
Evo, včasih se je nekdo pritoževal nad obračunskim intervalom boba. Zdaj bodo imeli vsi počasi.
Evo, včasih se je nekdo pritoževal nad obračunskim intervalom boba. Zdaj bodo imeli vsi počasi.
jusv ::
matejm1994 je izjavil:
Ali pa tudi ne. Recimo, da se je nekdo starejši pogovarjal ene 250-350 minut (poznam konkretno osebo), pa poslal ene 50 sporočil in to je bilo to, ni cenejšega paketa, kot je bob. Kakšen TM pa tudi ne pride v poštev, ker ni signala, oz. glede na to, da se ga dosti kritizira... če sploh ima kakšno ponudbo primerljivo s tem.
Problem je ravno ta ker ga kritizirajo tisti, ki trenutnih razmer sploh ne poznajo. To kar je bilo 2 leti nazaj je preteklost, v tem času so se stvari precej spremenile. Če primerjaš vroči bob za 11,90€ in paket Najbližji 1500 za 14,90€. Ga ne moreš, ker enostavno Najbližji 1500 ni premerljiv z nobenim paketom. Je pa res če se samo pogovarjaš, da pa je tale vroči Bob kar dobra rešitev, samo takih je zelo malo.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
A res? Kaj pa večina počne s telefonom?
Motiti se je človeško.
velik minus od boba je da ne vkljucuje podatkov (navsezadnje je za njih vse prenos podatkov, pa ce gre za govor, SMSje al pa IP paketke). Je pa res da bi vecina verjetno presaltala na IP telefonijo in podobne zadeve, ker vejetno 1 minuta pogovora ne porabi 1MB podatkov, bob pa po ceni enaci 1min, 1 sms in 1MB.
Nej EU cimprej sprejme cenik ki racuna dejansko preneseno kolicino podatkov (neglede na protokol) ali pa kar flat rate ta hitrost prenosa pa bomo vsaj vedli pri cem smo. Zdaj pa nekaj B SMSja kosta tolk kot 1MB cesarkoli drugega :(
Nej EU cimprej sprejme cenik ki racuna dejansko preneseno kolicino podatkov (neglede na protokol) ali pa kar flat rate ta hitrost prenosa pa bomo vsaj vedli pri cem smo. Zdaj pa nekaj B SMSja kosta tolk kot 1MB cesarkoli drugega :(
Če bi ceno SMS uskladili s ceno podatkov, bi tak izgubili nekje 1000% marže
Že MMS je veliko "cenejši" napram SMS.
SMS bi lahko bil zastonj, kar se dejanskih stroškov tiče, samo kaj, ko folk sprejme ceno in profitu pač nikoli ne rečeš ne...
Hudič je, da je z razvojem bandwitha postala vsa telefonija naravnost smešna.
Kot če bi ti telegram prodajali za 1 EUR na komad (kaj komad, na besedo!), ko za isto ceno lahko celoten film preneseš. Pa še prej je na cilju.
Že MMS je veliko "cenejši" napram SMS.
SMS bi lahko bil zastonj, kar se dejanskih stroškov tiče, samo kaj, ko folk sprejme ceno in profitu pač nikoli ne rečeš ne...
Hudič je, da je z razvojem bandwitha postala vsa telefonija naravnost smešna.
Kot če bi ti telegram prodajali za 1 EUR na komad (kaj komad, na besedo!), ko za isto ceno lahko celoten film preneseš. Pa še prej je na cilju.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Lonsarg ::
No, večina stroškov je v izgradnji infrastrukture in vzdrževanju. Tukaj je čisto na operaterju, komu zaračuna ta strošek in kako, najlažje je preko različnih tarif za SMS/klic/podatke, glede na povpraševanju na trgu.
Drugi del stroška, tudi dokaj velik je pa dejanska zasedenost frkvenc, ker se posledično poveča strošek infrastrukture, tukaj pa večino dejanskih stroškov nosijo uporabniki podatkov, ker SMS in klici skoraj nič bandwidtha ne zasedejo, ampak težko zdaj reči, koliko dražje je infrastruktura zaradi podatkov, kot bi bila, če bi vsi samo SMS in klice uporabljali, prov grozno veliko ne.
Torej drugače kot "umetno" se odločit, kakšne bodo cene ni mogoče, ker gre za fiksen strošek vseh uporabnikov skupaj. Bo pa kljub temu v prihodnosti počasi naverjetneje vse data, kar se zaračunavanja tiče.
Drugi del stroška, tudi dokaj velik je pa dejanska zasedenost frkvenc, ker se posledično poveča strošek infrastrukture, tukaj pa večino dejanskih stroškov nosijo uporabniki podatkov, ker SMS in klici skoraj nič bandwidtha ne zasedejo, ampak težko zdaj reči, koliko dražje je infrastruktura zaradi podatkov, kot bi bila, če bi vsi samo SMS in klice uporabljali, prov grozno veliko ne.
Torej drugače kot "umetno" se odločit, kakšne bodo cene ni mogoče, ker gre za fiksen strošek vseh uporabnikov skupaj. Bo pa kljub temu v prihodnosti počasi naverjetneje vse data, kar se zaračunavanja tiče.
yani2000 ::
A res? Kaj pa večina počne s telefonom?
Synca!
No, samo res.
Podatki postajajo čedalje pomembnejši!
velik minus od boba je da ne vkljucuje podatkov (navsezadnje je za njih vse prenos podatkov, pa ce gre za govor, SMSje al pa IP paketke). Je pa res da bi vecina verjetno presaltala na IP telefonijo in podobne zadeve, ker vejetno 1 minuta pogovora ne porabi 1MB podatkov, bob pa po ceni enaci 1min, 1 sms in 1MB.
Kak ne vključuje podatkov?!
Saj imaš 1GB opcijo! A to ni dovolj?!
Glede porabe sem pa enkrat izmeril, da je 1 minuta Skype voice call == 1 MB podatkov tak da nič ne privarčuješ.
Hayabusa ::
1 minuta Skype voice call == 1 MB podatkov
Je 17 kbit/s dovolj za razločen pogovor (1024 / 60) ?
Glede porabe sem pa enkrat izmeril, da je 1 minuta Skype voice call == 1 MB podatkov tak da nič ne privarčuješ.Pol te pri podatkih verjetno resuje dejstvo, da je za govor interval 60/60, podatki so pa bolj razdrobljeni kot 1/1 (MB).
Saj imaš 1GB opcijo! A to ni dovolj?!1GB opcija je vsekakor fina in dobrodosla opcija, se boljse bi pa bilo imeti avstrijske bob pakete kjer so podatki vkljuceni v pakete.
blue ::
Pri pogovorih morajo imeti še sklenjene pogodbe med operaterji... Klici imajo višjo prioriteto, kot podatki...
Dokler niso omrežja 100% IP bo zaračunavanje ločeno...
Po eni strani mi je všeč, da računajo glasovne klice in sporočila ločeno, ker z tem prisilijo uporabnike, da najdejo alternativo (viber, talk, redphone, whatsapp.....)
Sem že 1 teden na bobu in moram rečt, da je omrežje dosti boljše kot pri tušmobilu (še posebaj, ko nisi v mestu). Skoraj povsod kjer se nahajam je vsaj 3g signal.
Dokler niso omrežja 100% IP bo zaračunavanje ločeno...
Po eni strani mi je všeč, da računajo glasovne klice in sporočila ločeno, ker z tem prisilijo uporabnike, da najdejo alternativo (viber, talk, redphone, whatsapp.....)
Sem že 1 teden na bobu in moram rečt, da je omrežje dosti boljše kot pri tušmobilu (še posebaj, ko nisi v mestu). Skoraj povsod kjer se nahajam je vsaj 3g signal.
fikus_ ::
Ceno storitev določa konkurenca. Lastnik BOB-a v SLO in Avstriji je praktično enak, poglejte si pa ponudbo BOB-a v obeh državah!
Ko bo v SLO kakšen nov velik ponudnik (ne prevzem obstoječega), se bodo obstoječi začeli tresti in prilagajati svojo ponudbo! Sedaj je še Mobitel/Telekom šel na obračunavanje minutnih intervalov za nekatare pakete mobilne telefonije.
Dolgo sem vztrajal pri Mobitelu, sedaj sem pa na BOB-u in mi to kar ustreza (ne rabim interneta na telefonu, če pa že, pa preko wi-fi).
Tako da, vsak si lahko poišče paket, ki mu ustreza in bolj kot bomo uporabniki zahtevni, bolj se bodo ponudniki morali potruditi.
LP
Ko bo v SLO kakšen nov velik ponudnik (ne prevzem obstoječega), se bodo obstoječi začeli tresti in prilagajati svojo ponudbo! Sedaj je še Mobitel/Telekom šel na obračunavanje minutnih intervalov za nekatare pakete mobilne telefonije.
Dolgo sem vztrajal pri Mobitelu, sedaj sem pa na BOB-u in mi to kar ustreza (ne rabim interneta na telefonu, če pa že, pa preko wi-fi).
Tako da, vsak si lahko poišče paket, ki mu ustreza in bolj kot bomo uporabniki zahtevni, bolj se bodo ponudniki morali potruditi.
LP
jusv ::
Jaz sem že velikokrat povedal da je ravno zahtevnost uporabnikov in to da je na področju mobilne tehnologije vse večja konkurenčnost doprinesla k temu, da so cene storitev začele padati in moram priznati da še niso dosegle ta prave ravni, vsaj ne pri Mobitelu. Tudi prihod Tušmobila je pred časom prinesel velike spremembe, tako v ceni kakor tudi v inovaciji paketov. In ta prihod je pomenil da so se začeli vsi zavedati da je potrebno biti inovativen, da prepričaš uporabnika, predsvem pa biti čim manjši nategun. Ker le novosti na področju telefonije in zavedanje da se trudiš za uporabnike pomeni nek dolgoročni premik na boljše, to tudi prikazujejo vsakoletni podatki o tržnih deležih. In hvala bogu da je tako. Tako Simobilov Bob, kot recimo Tušmobilov Najbližji 1500, pa tudi tale zadnja pogruntavščina predplačniškega paketa free2go, so znak da se da, vendar le če se hoče...
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
Utk ::
Tušmobil je zelo inovativen nategun, to se strinjam. Pa še folku plačuje, da piše po internetu hvalospeve o njem.
Toliko raznih odločb in obsodb o nategunstvu nima noben drug operater kot Tušmobil.
Toliko raznih odločb in obsodb o nategunstvu nima noben drug operater kot Tušmobil.
killa bee ::
A obstaja kaka aplikacija da veš kok minut si porabil, pri Bob-u? Vem da ma simobil eno tako uradno aplikacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: killa bee ()
moj.bob.si?
Nekdo v tejle temi je linkal tudi appe ki prepisejo podatke iz moj.bob.si v drugo okno, ampak se mi ne da iskat.
Nekdo v tejle temi je linkal tudi appe ki prepisejo podatke iz moj.bob.si v drugo okno, ampak se mi ne da iskat.
A obstaja kaka aplikacija da veš kok minut si porabil, pri Bob-u? Vem da ma simobil eno tako uradno aplikacijo.
Dve strani nazaj je bla objavljena.
Za Desktop OS obstaja neki takega:
BobMonitor v0.5 ALPHA:
Novosti:
- V celoti prenovljen program, ki sedaj deluje v opravilni vrstici (ikonca zraven ure!).
- Lepi uporabniški vmesnik za enostavno nastavitev programa.
- Kompakten (JAR datoteka zasede manj kot 30KB!).
- Ne potrebuje nobenih dodatnih knjižnic za uporabo (samo osnovna Java 6).
- Predelan v .EXE za lažji zagon programa.
Prenos: https://www.box.com/s/8a1r901vbhclcqwml...
Dodaten opis:
Za delovanje programa potrebuješ minimum Javo 6!
Ko greš z miško skozi ikonco programa se ti izpišejo informacije o: klicih, SMS, podatkih in plačilu.
Podatki so izračunani z vključenim 64 KB intervalom. Ne uporablja se Bob-ov izračun, ampak lasten, kateri izračuna še kakšen MB ali pa dva še več, pri pretvorbi v MB pa sem uporabil kar max vrednost/"strop" (primer: 1023 KB = 1 MB, 1025 KB = 2 MB), torej bolje, da kaže več kot pa, da slučajno preveč podatkov preneseš.
Program je kot je, torej če si bodo pri Bob-u izmislili dodatne mehanizme preverjanja (primer:kot IziMobil CAPTCHA), bo moj program postal neuporaben!
OPOZORILO:
V prejšnji različici programa, sem nekajkrat ugotovil, da se je program ustavil in ni nadaljeval z osvežitvijo podatkov.
Nekaj sem sicer spreminjal v tej različici, ampak še vedno nisem prepričan, če sem napako odpravil, ker je napaka izjemno redka (približno 1x na mesec se pojavi).
100% brez problemov pa deluje BobMonitorServer.
Zaslonska slika:
Za vse ki pa bi radi še dodatno funkcionalnost pa sem razvil:
BobMonitorServer
Prenos: https://www.box.com/s/acee2b8a0862b3582...
Info: Program ti lahko proizvede sledeče datoteke: BobMonitor.txt, BobMonitor.csv, BobMonitor.xml ali BobMonitor.html.
Te datoteke lahko potem vi v lastnem programu dalje obdelujete kakor vam paše!
Ali pa celo preberete z vašim Android telefonom preko pripomočka (Widget-a)!
Dodatna navodila za vzpostavitev lahko najdete z zagonom programa:
java -jar BobMonitorServer.jar
Obstaja pa še app za Android in iOS.
App za Android je malo bolj komplicirano za vzpostavit in je Widget (pripomoček):
Widget se povezuje preko tvojega domačega računalnika, edina slabost je da moraš imet računalnik skoz prižgan oz. vsaj večino časa, če delaš preko Dropbox-a.
V nekaj preprostih korakih (15-30 minut) si lahko sam tole narediš!
Vse kar rabiš na Android telefonu je: Tasker (plačljiva aplikacija - toplo priporočam vsem) in Zoom. Na računalniku pa Dropbox ali Apache ali bilokateri WWW strežnik.
1. Na primer da si uporabil Dropbox. V Dropbox-ovo mapo skopiraš "BobMonitorServer.jar" in .BAT/.SH skripto v kateri imaš komando za zagon skupaj z uporabniškim imenom, geslom in "HTML" opcijo (glej moj "release" post za komande).
2. Uporabiš crontab (za OSX/Linux), za Windowse je treba instalirat CRONw ali pa uporabit Windows Scheduler (Accessories->System Tools; pač kaj ti bolj ustreza).
0 */3 * * * sh /home/uporabnik/Dropbox/BobMonitor/BobMonitorServer.sh
za Windowse:
0 */3 * * * C:\Dropbox\BobMonitor\BobMonitorServer.bat
Ta koda pomeni da se bo vsaki dan vsake 3h izvedla skripta na tistem naslovu.
Izdelala se bo "BobMonitor.html" datoteka in se avtomatsko syncala v Dropbox.
3. Izdelaj URL link za "BobMonitor.html" na Dropbox-ovi domači strani (Share).
Neki takega bo izgledal: https://www.dropbox.com/s/blablabla/Bob...
Pretvori ga v: https://dl.dropbox.com/s/blablabla/BobM... oz. kopiraš link od "Download/Direct download" gumba na Dropbox-ovi strani.
Na računalniku si v teh treh simpl korakih končal!
4. V Tasker-ju izdelaj task, dve spremenljivki in dva profila!
- Spremenljivke: %BOBVAR="" in %BOBERR="Prišlo je do napake!" (pun not intented!)
- Task z imenom "BobMonitorWeb" bo vseboval:
HTTP Get: Server: "dl.dropbox.com"; Path: "s/blablabla/BobMonitor.html"; Attributes: "dl=1"; Output File: "BobMonitor.html".
File-Read Line: File: "BobMonitor.html"; Line: 1; To Var: %BOBVAR
Variable Set: %BOBVAR to %BOBERR if %HTTPR != 200
Zoom-Element Text: Element: "BobMonitor / Text1"; Text: "%BOBVAR"
Flash: Text: "BobMonitor je bil posodobljen!"
- Prvi profil "BobMonitor" se bo izvajal od npr. 9h zjutraj pa do 22h zvečer, vsake 3h. Izvedel bo: "BobMonitorWeb" task!
- Drugi profil "BobMonitorBoot" se bo izvedel ob Device Boot. Izvedel bo: "BobMonitorWeb" task!
5. V Zoom-u izdelaj 1x1 Template Widget z imenom "BobMonitor"; Background Colour: "#00000000"; Boder Colour: "#FFFFFFFF".
Notri naj bo text element raztegnjen čez celo površino widgeta: Name: "Text1"; Format: HTML; Text Colour: "#FFFFFFFF"; Text Size: 13; Centre; Click Action: "Tasker Task BobMonitorWeb" (ko tapneš na widget se osveži). Seveda lahko ta Zoom Widget oblikuješ kakorkoli ti paše!
Mogoče na začetku ne bo zaznalo Zoom Widgeta ali pa Task Taska, tak da boš moral widget znova dodat, ampak konec koncev bi moralo delat.
To je vse! Simpl ko pasulj mar ne?
Končni izgled:
killa bee ::
pa to je prekompiliciran, maš recimo eno navadno aplikacijo na app-storu,ki šteje koliko minut si porabil in tam naštimaš na interval 60/60 in imaš delujoš števec
rabimpomoc ::
Včeraj kupil Boba, sedaj pa ga danes hočem aktivirati. Kličem na 090 680 680, na zečetku poslušam nekaj reklam, izberem slovenski jezik, vendar kaj pa potem naprej kliknem, da aktiviram začetni bonus, saj se do tega trenutka Bob kartica ni aktivirala?
...:TOMI:... ::
Jooo, ti rabiš tudi tečaj branja in razumevanja. Prosim preberi si navodila za aktivacijo. Namig 080... in ne 090.
Tomi
rabimpomoc ::
...:TOMI:... je izjavil:
Jooo, ti rabiš tudi tečaj branja in razumevanja. Prosim preberi si navodila za aktivacijo. Namig 080... in ne 090.
Malo sem se zatipkal. Sem klical 080 680 680, ja.
Matej_K ::
Glede aplikacije za porabo za android za bob
Obsjata TULE
Na kratko sem jo stestiral, podatke pridobiva preko sms-a, malo traja, ampak kaže prav
Obsjata TULE
Na kratko sem jo stestiral, podatke pridobiva preko sms-a, malo traja, ampak kaže prav
... .. .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matej_K ()
vorantz ::
Kakšen je SMS centre number??
kličem lahko, smsi pa nikakor ne delajo tako, da se niti ne morem na strani registrirat ker ne morem dobit potrditvene kode
kličem lahko, smsi pa nikakor ne delajo tako, da se niti ne morem na strani registrirat ker ne morem dobit potrditvene kode
vorantz ::
Hm nvm
Je ista kot za simobil
Je samo rablo precej cajta, da mi gre aktivacija dejansko skozi
bu
Je ista kot za simobil
Je samo rablo precej cajta, da mi gre aktivacija dejansko skozi
bu
dudla ::
Jaz sem vzel naročnino mini bob, prenesel št. Iz mobitela na bob, sedaj pa mi javlja, ko kličem ženin bob, da kličem na omrežje drugega operaterja. Pa ne dela mi *668# za stanje napiše napaka na omrežju network eror. Kaj je zdej narobe
Copy paste iz bob.si:
Za naročnike (to si ti z mini bob):
"pošlji SMS s ključno besedo STANJE na 4545"
Za predplačnike:
"vtipkaj *668# in pritisni tipko za klicanje"
Za naročnike (to si ti z mini bob):
"pošlji SMS s ključno besedo STANJE na 4545"
Za predplačnike:
"vtipkaj *668# in pritisni tipko za klicanje"