Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)
mihec87 ::
Ne zatiskajmo si oči
Prej al slej se bo veselje končalo in bodo tudi bobu poletele gor cene
Če ne drugega ko bo preveč samih simobilovcev šlo na bob
Sam sebi nočeš zbijat folk
Do takrat pa kot t2 v starih cajtih...uživajmo nizke cene
Se strinjam, pa tudi na Simobilu bodo (no lahko bi že) pogruntali, da z Bobom sami sebi jamo kopljejo. Bodo pa v kolikor bodo želeli narediti kak bum v okviru Boba res morali napet vse svoje možgančke ker v poplavi teh paketov bo treba res bit inovativen, da boš prepričal, ker najt optimalno razmerje med tem kar ponudiš in ceno danes ni več easy job to do :)
v bistvu si ne kopljejo ravno ker kot je že negdo omenil dokler se bojo telefoni kupovali na obroke oz z naročninami se ni za bat...
thramos ::
"Izgubijo" profil uporabnikov, katerega bi izgubili v vsakem primeru, ko bi prišel kakšen drug nizkocenovni operater. Bob pa na veliko pridobiva tudi od ostalih operaterjev ...
...:TOMI:... ::
Zato pa naj že operaterji nehajo subvencionirati telefone in naj jih prodajajompo tržni ceni na obroke, ter tudi to zaračunajo mastno.
Jaz od operaterja pričakujem kvalitetne storitve, ki niso cenovno preveč zasoljene, ne pa kup telefonov, nato pa jaz subvecioniram tiste klince, ki vzamejo telefon in se vežejo.
Banda.
Jaz od operaterja pričakujem kvalitetne storitve, ki niso cenovno preveč zasoljene, ne pa kup telefonov, nato pa jaz subvecioniram tiste klince, ki vzamejo telefon in se vežejo.
Banda.
Tomi
Magic1 ::
Najbolj žalostno je pa to, da dobiš v leclercu cenejši telefon v akciji, kot pa subvencioniran pri operaterju s mastno vezavo na paket...
Magic
Eh, za fizične osebe je.
Pa kot je napisal Magic1, so telefoni v vezavi večinoma tako ali tako dražji kot v prosti prodaji (seveda ne pri operaterjih) tako da tisti, ki se vežejo kar sami preplačajo svojo "subvencijo".
Pa kot je napisal Magic1, so telefoni v vezavi večinoma tako ali tako dražji kot v prosti prodaji (seveda ne pri operaterjih) tako da tisti, ki se vežejo kar sami preplačajo svojo "subvencijo".
Sami ::
Se strinjam, telefona nikoli nisem kupil po "subvencionirani ceni oz. nategu"....
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
To je v zadnjem času... Včasih je pa bilo subvencije kar veliko...
Zanima me, če je pri bobu možno narediti preplačilo, da ne plačuješ položnic z zneski v centih ali par eur?
Zanima me, če je pri bobu možno narediti preplačilo, da ne plačuješ položnic z zneski v centih ali par eur?
Tomi
...:TOMI:... je izjavil:
Preplačilo lahko opraviš in pošlješ dokazilo o plačilu na placila@bob.si, da ti znesek upoštevajo kot dobropis pri naslednjih izdanih računih.
PrihajaNodi ::
a mogoče kdo ve, se da pri simobilu prenesti obstoječo številko na bob?
Pa mms-i niso vključeni v ponudbi, samo 1000 smsov?
Pa mms-i niso vključeni v ponudbi, samo 1000 smsov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
francek1 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Eno vprašanje je bolje vzeti bob ali iti na itak250 pri mobitelu? Ne potrebujem po 1000 minut vsega ampak skupaj nekje do 100 ali 150 enot vsega.
Za to se ti najbolj splača paket Bob 4 cente.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Hayabusa ::
Vsako številko se da prenesti.
Potem im simobil cenejše impulze:
0,1118 vsa omrežja, sms, mms
mk818764 ::
PrihajaNodi je izjavil:
bob: 0,04€
simobil: 0,11
Kaj je torej cenej?!
Vsako številko se da prenesti.
Ja to mi je jasno, ampak če je bob simobilov sem sklepal da bi lahko prense izvedli v njihovi poslovalnici, gledam pa sedaj da moraš kupiti njihov paket, imeti na računu 5EUR in potem pride kurir...
"najprej kupi osnovni bob paket, pri čemer prejmeš bob številko 068 xxx xxx. če se odločiš za prenos številke, je bob številka 068 xxx xxx le začasna.
obrazec za ohranitev obstoječe številke lahko izpolniš kar ob prijavi naročniškega razmerja. v obrazec enostavno vneseš le nekaj podatkov, ki so potrebni za uspešen prenos številke."
bob: 0,04EUR
simobil: 0,11
A jebiga sem bil prepričan da je bila cifra 0,4. My bad again. To pa je poceni. Samo spet vprašanje ali lahko kot predplačnik prenesem obstoječo številko.
4EUR za 100 minut je poceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
MrStein ::
Lahko preneseš.
Da bi lahko imeli "shortcut" se strinjam, ampak pač nimajo.
Da bi lahko imeli "shortcut" se strinjam, ampak pač nimajo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Hvala za nasvete. Me pa skrbi koliko časa bo trajalo. Ker je to res poceni zadeva. Nekako podobno kot vega, ki je bil v Sloveniji, kjer si iz vege na vego klical po 1 sit.
francek1 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Pojdi nazaj v prvi razred OŠ.....
Pa ni ta paket predplačniški ampak paket brez naročnine...pismenost ni tvoja vrlina očitno..
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
Predplačniški je malo dražji(vseeno najcenejši), naročniški paket '4 cente' je brez mesečne naročnine a vseeno vsak mesec dobiš položnico, na kateri je obračunana tvoja poraba.
Magic
PrihajaNodi je izjavil:
Ja to mi je jasno, ampak če je bob simobilov sem sklepal da bi lahko prense izvedli v njihovi poslovalnici, gledam pa sedaj da moraš kupiti njihov paket, imeti na računu 5EUR in potem pride kurir...
Bob in simobil sta drugače ločeni podjetji, simobil je le bob-ov pravnoformalni zastopnik v sloveniji, z Bob-om upravlja Telekom Austria.
MrStein ::
To je eno in isto podjetje.
Če se ne strinjaš, mi najdi matično ali DŠ od Bob "d.o.o." ali "s.p." ali karkoli pač.
Če se ne strinjaš, mi najdi matično ali DŠ od Bob "d.o.o." ali "s.p." ali karkoli pač.
Motiti se je človeško.
Kot sem rekel je simobil njihov pravnoformalni zastopnik v sloveniji, skrbi za delovanje storitev in izdajo računov, sta pa ločeni podjetji. Z bob-om pa opravlja Telekom Austria group.
Hayabusa ::
Kot sem rekel je simobil njihov pravnoformalni zastopnik v sloveniji, skrbi za delovanje storitev in izdajo računov, sta pa ločeni podjetji. Z bob-om pa opravlja Telekom Austria group.
http://www.simobil.si/en/inside.cp2?cid...
Same shit sta oba, bob je izumil simobil, ne Telekom Austria.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Me pa skrbi koliko časa bo trajalo. Ker je to res poceni zadeva.
Ne izgubljat spanca zaradi tega ker vezave ni, stroški menjave pa so nizki.
bob je izumil simobil
Bob je v Avstriji že od leta 2006.
Same shit sta oba, bob je izumil simobil, ne Telekom Austria.
Bob je avstrijska blagovna znamka s katero upravlja Telekom Austria, prisoten pa je v Avstiji, Sloveniji in Bolgariji. Bob ni izumil Simobila =)
antonija ::
Tudi naslov teme je zavajajoč......za katerega vse opravlja Simobil.
Predlagam spremembo v bob (mobilni operater).
Bemti, se na racunu od Boba gor pise "Si.mobil telekomunikacijske storitve, d.d.". Zakaj sploh toliko razburjenja glede povezave Bob&Simobil, ce je pa vsem jasno da v sloveniji Bob == Simobil, tudi ce je tehnicno gledano Bob (samo kot blagovna znamka) v lasti avstrijcev?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
vorantz ::
V bistvu sem že napisal nekaj strani nazaj kako je s tem. Bob je res samo ponudba simobila, kot je npr. orto. V primeru, da bi bila firma bob d.o.o. ali d.d. ali žnj, potem bi pa bil operater.
Tomi
Meni je tudi na položnici pisalo sprememba paketa, ko sem prestopil iz simobila na bob.
Magic
Saj prenos številke ti ne more pisat, ker ne moreš prenesti številke na istega operaterja, kot že imaš.
Zanimivo je, da se klici na bob pri vseh operaterjih računajo kot klic na simobil, klic iz simobila na bob pa je kot klic na drugo mobilno omrežje. Lahko bi celo spisal pritožbo, saj po uradni evidenci je to klic na simobil in ne na drugo omrežje. Mobitelovi uporabniki na primer, če kličejo na izi ali debitel se jim to obračuna kot klic v domače omrežje.
http://npch.si/index.php?option=com_wra...
Me prav zanima odgovor simobila na reklamacijo.
Res pa je, da simobilov ukazni niz *789*številka# vrne tekst: Stevilka je prenesena v omrezje BoB, mobitelov ukazni niz *130*stevilka# pa vrne rezultat si.mobil, tako kot npch.
Zanimivo je, da se klici na bob pri vseh operaterjih računajo kot klic na simobil, klic iz simobila na bob pa je kot klic na drugo mobilno omrežje. Lahko bi celo spisal pritožbo, saj po uradni evidenci je to klic na simobil in ne na drugo omrežje. Mobitelovi uporabniki na primer, če kličejo na izi ali debitel se jim to obračuna kot klic v domače omrežje.
Res pa je, da simobilov ukazni niz *789*številka# vrne tekst: Stevilka je prenesena v omrezje BoB, mobitelov ukazni niz *130*stevilka# pa vrne rezultat si.mobil, tako kot npch.
Tomi
neres ::
Bob je res samo ponudba simobila, kot je npr. orto. V primeru, da bi bila firma bob d.o.o. ali d.d. ali žnj, potem bi pa bil operater.
Če imaš Orto (ali katerikoli Simobilov paket) te še vedno kličejo ostali iz Simobila kot v lastno omrežje. Pri bobu pa gre za povsem ločeno zaračunavanje.
Za uporabnika je bob praktično ločen operater, z ločeno uporabniško podporo in ločeno distribucijo (ne moreš niti naročit boba v Simobilovi poslovalnici).
Mogoče operater ni točno (virtualni operater?) ampak po trenutnem naslovu lahko kdo misli, da gre za Simobilov paket in so bila že vprašanja če lahko iz Simobila kličeš na bob zastonj... bob (mobilna ponudba) bi bil recimo boljši naslov. Gre se mi samo za večjo jasnost uporabnikom. To, da Simobil skrbi za položnice in omrežje je bolj podrobnost. Kakorkoli...
antonija ::
To, da Simobil skrbi za položnice in omrežje je bolj podrobnost.Kaj pa operater se pocne drugega kot da skrbi za omrezje in pobira denar uporbanikom?
Bob je komot lahko tuja blagovna znamka, za katero v Sloveniji vse opravlja Simobil. Zato pri nas se vedno velja da Bob == Simobil.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Bob je še vedno samo ponudba simobila, ki ima določene specifike, recimo ni možno vzeti v simobilovem centru, ločene storitve, klicni center... Konec 17. strani v te temi si preberi.
Tudi trgovine imajo nekatere izdelke namenjene samo nakupu preko spleta... Preko spleta je cena drugačna in tudi pogoji so drugačni (možnost vračila itd.). Glej, sprijazni se, da je svet vedno bolj kičast in nerazumljiv. Danes ni mogoče stvari enostavno primerjati, saj imamo različne obračunske intervale in druge fore, ki onemogočajo, da normiraš zadevo ter enostavno primerjaš.
Tudi trgovine imajo nekatere izdelke namenjene samo nakupu preko spleta... Preko spleta je cena drugačna in tudi pogoji so drugačni (možnost vračila itd.). Glej, sprijazni se, da je svet vedno bolj kičast in nerazumljiv. Danes ni mogoče stvari enostavno primerjati, saj imamo različne obračunske intervale in druge fore, ki onemogočajo, da normiraš zadevo ter enostavno primerjaš.
Tomi
Saj prenos številke ti ne more pisat, ker ne moreš prenesti številke na istega operaterja, kot že imaš.
Prenos telefonske številke iz simobila k bob-u vam bo simobil zaračunal 5EUR, saj se vaša telefonska številka aktivira na kartici drugega operaterja. Nekdo je prej napisal, da mu je pri prehodu iz simobila k bob-u pisalo na položnici "zamenjava paketa" kar ni res, naročniško razmerje pri simobilu je bilo prekinjeno.
Bob je nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev, ki gostuje na simobilovem omrežju, simobil skrbi za delovanje storitev (omrežje) in izdajo računov, za vse ostalo kot je že nekdo napisal (podpora uporabnikom) pa skrbi bob.
Bob-u lahko rečemo "virtualni" ponudnik mobilnih storitev, nima svojih poslovalnic in sedež podjetja je v Avstriji. Bob v Sloveniji posluje preko poštnega predala bob, p.p. 415, 1001 Ljubljana (primer okvarjene sim kartice in zamenjave), preko telefonskih številk 080 680 680 (prijave in aktivacije) ter pomoč že aktivnim uporabnikom 090 068 068 in preko email naslova info@bob.si.
Simobil lahko mirne duše zavne zgoraj omenjeno reklamacijo, saj je to klic v tuje omrežje in se računa po veljavnem ceniku bob-a oz. simobila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
||pSyCh0| ::
Kolikor je meni znano si BOBa lasti Vodafone, ki ga izvaja v Avstriji preko pogodbenega partnerja A1, v Sloveniji pa preko Simobila. A me bo kdo popravil?
||pSyCh0| ::
@thramos dober link, da potrjujem svojo izjavo s pomočjo tvoje, dodam še tega http://www.vodafone.com/content/index/m...
Zanima me, če je možno pregledati izdane račune v portalu moj bob, če imaš naročen tiskan račun?
Tomi
http://bob.si/ponudba-bob/bob-narocnisk...
Novoletni boj za naročnike se je začel. Vse v znamenju 2014...
Novoletni boj za naročnike se je začel. Vse v znamenju 2014...
Tomi
Meni je BOB super. Stane pa samo 5€ sprememba paketa. Vse lahko dodajaš/odstranjuješ. Je pa bedno ker je customer support slab.
Alexius Heristalski ::
Ma to je skoraj isto kot vroči bob.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
laguna1 ::
Moja oba otroka imata bob 4 cente, vendar ko gledam te pakete, torej od tistega minibob, pa tja do tega novega, me pri vseh teh paketih "moti", da ne naredijo paket npr. 2000 enot, torej 2000 enot minut pogovora ALI smsov ALI prenosa podatkov.
Kot gledam njivajne račune, se vsake toliko časa pojavi postavka prenos podatkov, saj si ti otroci praviloma pošiljajo mms, za katere pa je potrebno doplačat prenos, kateri ni v nobenem paketu - v paketih so praviloma minute in sms-i.
Saj vem, da je možno doplačilo 5 EUR za 1gb prenosa podatkov, a vseeno bi za nas in otroke bili zanimiv paketi recimo 500 enot (minut ali smsov ali prenosa podatkov) tja za 5 ali 6 EUR.
LP
Kot gledam njivajne račune, se vsake toliko časa pojavi postavka prenos podatkov, saj si ti otroci praviloma pošiljajo mms, za katere pa je potrebno doplačat prenos, kateri ni v nobenem paketu - v paketih so praviloma minute in sms-i.
Saj vem, da je možno doplačilo 5 EUR za 1gb prenosa podatkov, a vseeno bi za nas in otroke bili zanimiv paketi recimo 500 enot (minut ali smsov ali prenosa podatkov) tja za 5 ali 6 EUR.
LP
Čakaj, obračunajo ti MMS in še prenos podatkov? Pa saj nisi v roamingu v tujini. Mogoče je pa prenos podatkov za kaj drugega, ne za MMSe, recimo za brskanje.
Tomi
laguna1 ::
Čakaj, obračunajo ti MMS in še prenos podatkov? Pa saj nisi v roamingu v tujini. Mogoče je pa prenos podatkov za kaj drugega, ne za MMSe, recimo za brskanje.
Da popravim svoj post, jaz predvidevam, da zaračunavajo MMS-e, saj so na telefonu izključene brezžične kom. omrežja, pod mobilna omrežja IZKLJUČENE opcije Uporabi paketni prenos. Iz računa pa je razvidno, da gre pri opisu za prenos podatkov v Sloveniji, pod operater je naveden SVNSM, pod trajanje pa 42,45 KB, 26,10KB, 32,12 KB, torej prenosi so več ali manj pod 100 KB, zneski v EUR pa vedno 0,0061.
Jaz predvidevam, da si le MMS-i pravilom "sami" vklopijo paketni prenos recimo za slikice, lahko pa se motim in kak drugi program sam vklaplja možnost paketnega prenosa, vendar upam, da ni to to. Torej vaše mnenje je bolj na tem, da si drugi program na telefonu "vklaplja" paketni prenos podatkov, če je to tako, kako se lahko ugotovi, kdo uporablja oz. kateri program uporablja paketni prenos.
Za odgovore se vam lepo zahvaljujem.
LP
Kolikor je meni znano se v Sloveniji obračuna samo MMS, brez prenosa podatkov. Podatki se ekstra obračunajo samo, če si v tujini ali pa mogoče, če presežeš vključeno količino podatkov, ki je v enem MMS. Možno je tudi to.
Tomi
Sem ravnokar preveril pa mi ni računal za download mmsa, naj še nekdo preveri če računajo za pošiljanje. Res pa so mmsi podatkovno omejeni in če presežeš mejo, ti pomoje računajo le ta presežek. Slike so dandanes večje kot 300kb...
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()