» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
19 / 112
»»

Hayabusa ::

Osebne podatke (ime priimek, kraj), napišeš da prekinjaš NR, dodaš številko/šifro naročnika (če jo imaš) in to je to.

btw, če bi rad ohranil številko, potem najprej prenesi številko na Mobitel in šele nato urejaj s starim operaterjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

ciklon ::

hvala pe ne se jezit je od osnovne šole že kar daleč :D
Bolje vino v želodcu, kot voda v kolenu

antonija ::

P.S.: Ce menjas operaterja in prenasas stevilko, potem ti novi operater zrihta prekinitev starega razmerja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

prej sem bil na mobitelu na kartice sepravi predplačniški paket nato sem imel big boba sedaj bi imel mobitel nazaj. kako potem to urediti? se najprej tam odjavim al kako?

Ce hoces prenest stevilko na mobitel, potem poklici/pejd na mobitel z enim osebnim dokumentov in enim bob racunom in uredi osebno pa bo se najlazje.

SLO_Matej ::

ciklon, ne vem sicer razloga, čemu se vračaš na Mobitel, ampak če je to boljše omrežje, potem preveri še Izimobil. Deluje v Mobitelovem omrežju in je cenejši od njih.

MrStein ::

Bob predplačniški je tudi cenejši od Mobi, celo od IziMobil-a je cenejši.

MrStein je izjavil:

Prenos številke je možen le po nakupu, ali tudi pozneje?

Konkretno:
- kupiš Bob paket
- začneš polniti (predplačniška varianta) in seveda uporabljati
- šele potem bi prenesel staro številko na Bob

Razlog je, da je na stari številki ena "zelo ugodna" pogodba. (ugodna za prodajalca)

Torej se čaka še nekajmesecev, da poteče.

Da odgovorim sebi: ja, je možno tudi pozneje.

Expert level vprašanje: je možno istočasno tudi prenest tadrugo številko na prvega operaterja? Torej v bistvu zamenjava številk? 8-)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

rad bi samo imel nazaj "na kartice" sepravi predplačniško tudi ni lih nujno da je mobitel. zanima me samo kako sotrim ta prenos. ali moram se najprej od boba odjavit al lahko grem direkt na mobitel/izimobil?

Če želiš obdržati številko pojdi direktno do novega operaterja, kjer ti bodo vse uredili.
Tukaj imaš opisano vse o prenosu številke k Izimobilu: http://www.izimobil.si/Ugodnosti/Prenos...

Martin Krpan ::

Saj lahko greš na predplačniški paket ali na paket 200 min za 7€ tudi na bobu.

Jaz sem na bob 4 cente in me vecinoma pride pod 5 eur na mesec, je pa res da nisem ravno fan telefoniranja ali brskanja po netu na miniaturnem ekrancku.

mk818764 ::

Jaz pa ne razumem, zakaj bi nekdo šel iz najcenejšega ponudnika na dražjega. To mi pa res ni jasno.

Kaboom ::

ali je pri narocnini "bob 4 cente" kaksna finta, minimalna poraba/mesec ali moras bit aktiven uporabnik? mozno je, da bi k njim prenesel svojo stevilko, ki jo uporabljam samo en mesec vsake pol leta...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

floyd1 ::

mk818764 je izjavil:

Jaz pa ne razumem, zakaj bi nekdo šel iz najcenejšega ponudnika na dražjega. To mi pa res ni jasno.

Če se gre za Bob:Mobitel, je odgovor jasen - greš od ponudnika, kjer prekinjajo klici, izginja signal, občasno ne moreš na internet... na ponudnika, ki mu vse to dela brez težav, "u nulo". Je pa malo dražji, to pa je res.

Kaboom je izjavil:

ali je pri narocnini "bob 4 cente" kaksna finta, minimalna poraba/mesec ali moras bit aktiven uporabnik? mozno je, da bi k njim prenesel svojo stevilko, ki jo uporabljam samo en mesec vsake pol leta...
Jaz sem ga vzel par mesecev nazaj, in ko kupis tisto skatlo dobis gor nekaj EUR dobroimetja. Ker jaz bolj malo uporabljam telefon sem prva dva meseca dobil racun v znesku 0 EUR, potem so pa tam okrog 5 EUR. Narocnina je pa 0 EUR, minimalne porabe ni (oz. vsaj jaz ne vem zanjo). Meni ta paket ful ustreza ker res rabim telefon zelo malo, pa ne rabim SMSjev za zgresene klice (ce so bli nujni bojo pa se enkrat poklical).

Se vedno jih pa lahko posljes vprasanje na email in pocakas dan, dva na odgovor.

neres ::

Kaboom je izjavil:

ali je pri narocnini "bob 4 cente" kaksna finta, minimalna poraba/mesec ali moras bit aktiven uporabnik?

Meni so rekli da ne.

thramos ::

Jaz sem pri Bobu sicer šele kakšne 3 tedne, pa nimam nobenih težav z prekinjanjem klicov, izgube signala oz. dostopa do interneta ... Vse deluje enako dobro kot prej pri Simobilu, kar je smiselno, saj gre za isto omrežje. Za tiste, ki kličemo bolj malo, se mi zdi trenutno najboljša opcija. Če se poslabša, ali pa se pojavi še boljša, pa gremo drugam. :)

111111111111 ::

Jaz sem pri bobu pol leta paket BIG BOB in ga ne dam za noben denar. Sedaj se je zvišal DDV pri BOBu pa so strošek 2% prevzeli nase. Sedaj plačujem 9.89, tako da kar se mene tiče same pohvale. Sem naredil preskok iz Mobitela 19,90 na BOB 9,90 na leto 120€ nekaj se pa pozna.

Alexius Heristalski ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Ima kdo izkušnje z menjavo paketa, ne da bi klical na 090?

Da si sam odgovorim, vse sem uredil prek e-maila, moral sem navesti ime, priimek, telefonsko številko in geslo, ki sem ga določil pri sklenitvi naročniškega razmerja. Ker sem geslo pozabil, sem odgovoril na varnostno vprašanje ter določil novo geslo.

Ne, pri paketu bob 4 cente ni nobene finte. Jaz še vedno nisem porabili niti začetnega bonusa, plačal sem samo prvi račun (lani julija). Ne razumem, zakaj bi kdorkoli prešel z bigboba nazaj na Mobi, razen, če ni zadovoljen s signalom. Če ne porabiš bigbobovih minut pač pojdi na bob 4 cente oz. če tvoja poraba meji na 200 minut in 200 sms, vzameš minibob.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Runnagain ::

Runnagain je izjavil:

Mja, zbrisal sem bob APN nastavitve...vpis s spletne strani verjetno zaradi omejitev AOS-a 4.1 ni možen.
Lahko nekdo, najraje z 4.1, 4.2 Android rom-a, naredi screenshote (ali pa tekstovno, meni je vseeno) bob Internet APN-ja in bob MMS APN-ja ter jih pripne sem gor (da bodo še komu koristili)?

Bi bil zelo hvaležen.

LP, Runnagain!!

Evo, vse delujoče nastavitve za internet in mms:

Geslo za internet: internet
Geslo za MMS: mms

FrEaKmAn ::

ali se meni samo zdi, ali pri bobu predhodno ni bilo razlike če pošiljaš sms v slovenijo ali v tujino? ta se ti pač šteje v unih 200 sms, ki jih imaš zakupljenih?

HunterMan ::

Meni pa v tujini (bil na Hrvaškem) ne dela podatkovni internet in MMS sporočila. Imam Noka Lumia 800 z nastavitvami APN:
INTERNET APN:
Access point name (APN): internet.simobil.si
username: simobil

MMS APN:
MMS access point name: bob.simobil.si
Proxy address: 80.95.244.46
Username: bob
MMSC: htto://mmc

Ima kdo rešitev?

Pa si imel vključen data roaming? Settings -> mobile network in pod Data roaming options mora biti izbrano roam.

HunterMan ::

Sem imel vključen roaming.

EloJobs ::

Če dam Bob SIM v iPhone kupljen pri Simobilu sklepam, da ne bo delalo, ker Bob uporablja le Simobilovo omrežje, ni pa isti ponudnik? Drži?

clix ::

Verjetno bo delovalo. Gre za to, če so iPhoni ki jih prodaja simobil zaklenjeni na njihovo omrežje. Verjetno niso.

EloJobs ::

Če trdijo, da so, zakaj ne bi bili? Kolklo pa stane, da se to odkleni in kje se to izvaja?

...:TOMI:... ::

Bob dela na zaklenjenem simobilovem iphonu. Odklenejo ga zastonj, po 3 mesecih od sklenitve naročnine.
Tomi

EdoK ::

trnvpeti ::

EdoK je izjavil:

Vroči bob!

v zdajsnjih cajtih brez GB to niti pod razno ni vroce

EdoK ::

Tole nabijanje s količinami je varljivo. Zanimivo bi bilo videti, koliko nas izkorišča te količine. Morda vedeevalka Ježovita? Gre za navidezno ugodne pakete oz. za dvig rednih prihodkov operaterjev. Se pa strinjam, da je brez interneta ponudba mlačna.

matejm1994 ::

Pa saj je za 5€ na voljo 1Gb prenosa. Nekako se mi zdi tako bolje, kot da bi dali ven paket za 17€, kjer bi imel te enote in pa 1Gb podatkov.... A ni bolje tako, da izbere to le tisti, ki potrebuje. Sicer pa je ta paket idealen za večino ljudi. Niso vsi na internetu..

Idealen za tiste, ki so skoraj non-stop na telefonu. ;)
Motiti se je človeško.

matejm1994 ::

Ali pa tudi ne. Recimo, da se je nekdo starejši pogovarjal ene 250-350 minut (poznam konkretno osebo), pa poslal ene 50 sporočil in to je bilo to, ni cenejšega paketa, kot je bob. Kakšen TM pa tudi ne pride v poštev, ker ni signala, oz. glede na to, da se ga dosti kritizira... če sploh ima kakšno ponudbo primerljivo s tem.

Počaka naj na cenejši bigbob.

Edit: sedaj iphoni zaklenjeni na simobil ne delajo več na bobu.
Tomi

Odklenejo ga zastonj, po 3 mesecih od sklenitve naročnine.

Mojega (SGS1) na Simobilu niso znali odkleniti (sem bil 2x pri njih, drugič je to pomenilo več kot 1 uro poskušanja) in edina preostala varianta je bila pošiljanje na servis. Sem potem raje sam doma rešil z enim programom.

Upam, da si zahteval kak popust... Lahko bi uveljavil stvarno napako.
Tomi

LitralSM ::

matejm1994 je izjavil:

Ali pa tudi ne. Recimo, da se je nekdo starejši pogovarjal ene 250-350 minut (poznam konkretno osebo), pa poslal ene 50 sporočil in to je bilo to, ni cenejšega paketa, kot je bob. Kakšen TM pa tudi ne pride v poštev, ker ni signala, oz. glede na to, da se ga dosti kritizira... če sploh ima kakšno ponudbo primerljivo s tem.

Vseeno raje imeti število enot, ki jih lahko izkoristiš, a jih dejansko ne kot pa število enot, kjer ti možnost izkoristka umetno onemogočena (kvazi mazi neomejeni internet s hitrostjo 64Kb(KB?)/s).

Kje se tu vpiše številko vrednostne kartice bob?
Motiti se je človeško.

blue ::

Caffe ::

Po navodilih sem aktiviral predplačniški paket, sicer ne vem ali ga je aktiviralo ali ne, kličem lahko, prejemat klicat pa ne morem,ali morem napolnit prvo račun?
... en kafe pa res ne skodi ...

mk818764 ::

Mislim da ne, ker imas kao 100 enot gor.

Če lahko kličeš, potem je aktiviran kolikor je lahko.

A drugi kličejo pravo številko? Tisti, katero jim kaže, ko jih kličeš?
Motiti se je človeško.

Ko pokličem na 668 in pritisnem 1 mi normalno pove da je stanje 0EUR centov in da je račun aktiven(eno leto).Torej je kartica aktivirana, če preverim stanje preko *668# napiše sporočilo: Ni Dosegljivo, ni govora o nobenih enotah tudi ne o nobenem dobroimetju lahko pa normalno kličem, če se pa hočem poklicat na to številko niti ne zazvoni samo zapre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caffe ()

Hayabusa ::

Včeraj so imeli težave s problemi pri halo paketih.

Težave so bile v popoldanskem času, le nekaj časa pri halo paketih, ima še kdo tak problem pri bob predplačniškem paketu?

...:TOMI:... je izjavil:

Upam, da si zahteval kak popust... Lahko bi uveljavil stvarno napako.

Uh, šele zdaj videl...
Saj oni bi mi ga odklenili (poslali na servis). Ampak se s tem nisem strinjal, ker bi bil kak teden dni brez telefona. Stvar sem potem z namenskim programom rešil doma, je pa s tem verjetno šla garancija.

plizzzzzz ::

uf zakaj se nisem na bobu.. lenoba i guess.
Sicer pa tistim, ki pravite da mobitel pa vse povsod dela. Avgusta sem na mobitelu vzel 1GB prenosa za 9€, ki pa jih kljub najboljsi volji nisem mogel porabit vec kot 200MB. Na androidu mi je v glavnem kazalo prenos H, vcasih E, 3G pa si ugledal vsake par dni, pa se to za nekaj sekund. V Ljubljani, doma, v sluzbi, kjer je wifi, tega seveda ne rabim, pa tudi v LJ na bolj crowdy placih ni 3G. Na H in E pa naprimer upload fotke na instagram skor nikol ne gre. Si predstavljam, da 4G LTE, verjetno vidis sam pri njih v stacuni ko ga kupis.

Master_Yoda ::

Em ce ti je vecinoma kazalo H(dspa) nevem kaj se pritozujes saj je to nadgradnja 3G in bi moralo delati hitreje kot 3G.

plizzzzzz ::

ja pa ni. browsanje precej pocasi, upload naprimer fotk pa sploh ne, al pa cca pet minut 500kB. pa ves da bi, ce 14 brez interneta porabil vec ko 200MB
««
19 / 112
»»