» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
88 / 110
»»

fikus_ ::

MMSi gredo preko zakupljenih podatkov, LTE je na voljo pri nekaterih naročniških paketih ali kot opcija za 0,99€.

SloLord ::

Ne, MMS se plača 4 cente.
It is I, Leclerc!

Jebac18 ::

lep pozdrav, mi bo a1 zaračunal celotno naročnino, če prestavim konec meseca na bob? nastimano imam, da je interval obračunanja od 6-7. naslednjega meseca, prestavil bom, ker bodo podražil.

modelno1 ::

ZEKom-1 pravi, da v tem primeru ne veljajo odpovedni roki, ampak kolikor vem vsi operaterji zaračunavajo cel mesec.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Veron ::

Telekom je meni ob prehodu zaračunal samo sorazmerni delež (mogoče, ker je bila števila del Modrega paketa), enako T-2 ("prihod").

Za A1 pa zanesljivo vem, da zaračunajo komplet obračunsko obdobje. Torej če imaš obračunskih interval na 6. v mesecu in preneseš število 7. v mesecu ti bodo za 1 dan uporabe zaračunali celoten mesec.

miko22 ::

Veron je izjavil:


Za A1 pa zanesljivo vem, da zaračunajo komplet obračunsko obdobje. Torej če imaš obračunskih interval na 6. v mesecu in preneseš število 7. v mesecu ti bodo za 1 dan uporabe zaračunali celoten mesec.


Pa je to dovoljeno, da ti računajo nekaj kar ne uporabljaš?

MrStein ::

simobil se nikoli ni obremenjeval s takimi malenkostmi...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Veron ::

Sej ubistvu ti ko prekineš, ti oni dodelijo začasno številko do konca obračunskega obdobja. Tko da ubistvu "uporabiš" celoto hočeš ali nočeš.

miko22 ::

Očitno so ziher ta člen kam v drobni tisk spravili not, da imajo osnovo ker si se "strinjal".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miko22 ()

zavajon ::

miko22 je izjavil:

Veron je izjavil:


Za A1 pa zanesljivo vem, da zaračunajo komplet obračunsko obdobje. Torej če imaš obračunskih interval na 6. v mesecu in preneseš število 7. v mesecu ti bodo za 1 dan uporabe zaračunali celoten mesec.


Pa je to dovoljeno, da ti računajo nekaj kar ne uporabljaš?

Če tako piše v splošnih pogojih, potem najbrž je.
Ob sklenitvi naročnine si gotovo nekje obkljukal, da si seznanjen s splošnimi pogoji in se z njimi strinjaš ;)

sentiš ::

Kličem na Bob klicni center in mi ne znajo razložit oz. nimajo podatkov. Mogoče kdo tukaj ve. Imam Bob paket in popust na naročnino "Pripelji prijatelja", za eno leto. Ali moram ostati celotno leto na tem paketu s takim popustom, ali se lahko menja paket? So kakšni dodatni stroški glede prekinitve pogodbe ali kaj podobnega?

Veron ::

Stroškov prekinitve ni.
Kako je pa s popustom in menjavo paketa pa nevem.

fikus_ ::

1x v obračunskem obdobju lahko menjaš bob za bob paket brezplačno, samo pošlješ sms. Če je pa drugi paket s popustom, pa ne vem.

cortez ::

A zdaj poteka kaka pripelji prijatelja z free sim kartico na bobu ?

MrStein ::

Bye je izjavil:

Nazadnje sem uporabljal izi; me je pa zmotilo, da so obračunavali nek dodatek na klic v tujino (EU); tako je lep račun dobil klicatelj, sam pa njega nisem mogel niti klicati (imel sem paket, a je očitno bilo potrebno imeti še ekstra kupček zraven njega, kar je neumnost oz. ciganjenje). Toliko o tem, da roaminga ni več...

Kako je z dohodnimi klici v EU?
Zadnjič sem hotel poklicati (iz Slovenije) nekoga, ki ima Bob (predplačniški, brez zakupljenih količin) in se je nahajal v EU, pa ni šlo. Odzivnik je rekel nekaj v smislu "naročnik nima pravice za ta klic". Skoraj 100% je bobovec imel stanje 0 EUR.
Na moji strani ni bilo nič narobe, ker imam naročnino in lahko kličem kar čem.

Je to kaka omejitev Bob-a ali je šlo za začasne težave (bilo je v Nemčiji)?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

BOCo. ::

Prenovili moj.bob.si

Modernejši izgled, se bo potrebno navaditi.

Matej_K ::

Pri ženinem Xiaomo redmi note 4 imam težavo z mms, nikakoe nobena nastavitev iz uradne strani ne pomaga...
Prosim ce kdo screenshote da oz. napise kaj njemu deluje.
Hvala
... .. .

nsa_ag3nt ::

https://www.alter.si/tema/novo-pri-bobu...
Pod vrsta APN je treba vpisati "default,supl", ne samo "default".
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nsa_ag3nt ()

Yellow ::

bob ma prenovljeno naročniško in predplačniško ponudbo: https://www.bob.si/ponudba-bob/narocnis... ; https://www.bob.si/ponudba-bob/predplac...

KTr1sk ::

i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

zez ::

Vsak ima določene specifike. Razliko v signalih jaz nisem zaznal. Prednost bob-a je, da imaš lahko paket tudi kot naročnino, kjer na koncu meseca dobiš položnico in jo plačaš, medtem ko ima HoT samo predplačniški način (moraš naložiti denar na račun z vrednostnico iz Hoferja, Paypala, kartice, samodejna polnitev preko SEPA...). Pri HoT-u imaš na voljo dobro aplikacijo, preko katere urejaš vse, pri bob-u moraš vsaj na začetku pogodbe podpisati kurirju. Ima pa Drzni bob manj klicev in SMS-ev v Sloveniji (3000), vendar zato vseh 3000 klicev/smsov na voljo tudi v EU. HoT Maxi ima v SLO neomejeno klicev in sms, v EU pa 200 klicev oz. 200 smsov na mesec/30 dni. Interneta imata oba v EU enako, ima pa bob v SLO hitrejši LTE se mi zdi kot HoT.

mAXTER ::

Lani sem vzel paket mogočni bob z opcijo pripelji prijatelja, ki je omogočila 30% popust, torej namesto 11,99€ sem plačeval mesečno 8,40€; Za prejšnji mesec pa sem dobil račun s polnim zneskom 12€. A ni bilo takrat rečeno da bo ta 30% popust za vedno oz do prekinitve paketa?

BOCo. ::

Ni bilo rečeno, da bo samo eno leto?

mAXTER ::

Sej to je to ko se ne spomnim natančno več kako je blo, nekaj imam v glavi da je bilo rečeno za vedno, lahko pa da se je šlo za dvig podatkov iz 5gb na 10gb češ da bo za vedno. Sem malo pogledoval po internetu če bi kje še bil kak zapis te ponudbe od lani pa ne najdem ničesar pametnega, v pogodbi pa tudi ne piše konkretno kako in kaj...

EDIT imaš prav, sem našel in je bila samo za eno leto ta akcija. Nč gremo paket spreminjat ker 12EUR ne plačam več nobenmu operaterju za to kolikor jst uporabljam njihove storitve :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mAXTER ()

_Denny_ ::

Za info, če bo kdo rabil:

Pri Bobovem SEPA trajnem nalogu se naročnik in plačnik ne smeta razlikovati. Torej niso možna razmerja tipa naročnik žena/otrok - plačnik mož/starš, ipd.


Škoda, sem mislil spraviti na direktne obremenitve čim več stvari in med njimi je bila tudi materina naročnina. Nič, bom od zdaj naprej pač namesto s kreditno raje plačeval prek Klika, če že moram NLB-ju plačevati 9€ za neomejeno upn/sepa nalogov...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

laguna1 ::

Pozdravljeni

Me zanima dob prenos podatkov v EU, torej imam paket vip bob (https://www.bob.si/ponudba-bob/narocnis..., kje je navedeno, da je količina prenosa podatkov v zakupljeni količini 3.075 MB. Me pa zanima, če v primeru, da prekoračim to zakupljeno količino in v obračunskem obdobju porabim recimo 10.000 MB prenosa podatkov, torej cca 7 GB več, kot je zakupljeno (in manj kot je skupna zakupljena količina torej 15GB), a mi bodo ta večji prenos podatkov zaračunali recimo po 7 * 7,32 EUR torej dodatno 51,24 EUR (*preostala količina zakupljenega prenosa podatkov na paketu vip bob se obračunava po ceni 7,32 eur za GB (gigabajt)), ali pa po ceni 7.000 * 4cente... torej 280 EUR. Me pa tudi zanima, ali ta cena 7,32 EUR/GB velja le do porabe 15 GB (paket) ali pa je to možno koristiti tudi po porabi 15 GB (*preostala količina zakupljenega prenosa podatkov na paketu vip bob se obračunava po ceni 7,32 eur za GB (gigabajt)), torej kako to razumet....

Kot drugo me pa zanima opcija BOB podatkovna opcija 1 GB (https://www.bob.si/ponudba-bob/narocnis..., torej vklop te opcije po ceni 5 EUR. Tu me pa nakaj zanima, recimo če grem sedaj v tujino in vklopim to opcijo, a mi že sedaj zaračunajo teh 5 EUR, ne glede na to, da recimo v obračunskem obdobju ne bom prekoračil 3.075 MB prenosa podatkov v tujini, ali pa je to pač neka rezervacija in v primeru, da bom recimo prekoračil 3.075 MB prenosa se vklopi šele takrat s 1 MB mi zaračunajo teh 5 EUR (se pravi poraba do 1 GB), potem me paše zanima, ko enkrat imam vklopljeno to opcijo, a se potem "avtomatsko" spet "vklopi" ta opcija in mi spet naslednji 1 GB prenosa podatkov zaračunajo po 5 EUR in tako dalje in dalje...

Nekako razmišljam, da bi recimo za porabo 10 GB v tujini se vseeno splačalo vklopiti to opcijo 1GB, saj bi recimo za prekoračitev nad zakupljenimi količinami 3.075 MB, torej večja poraba še za 7 GB stala 35 EUR, ona druga opcija (do 15 GB) pa bi teh 7 GB stalo 51, 24 EUR.

Prosim če mi kdo potrdi ali pa zanika to moje zgornje razmišljanje...

Hvala

barakus ::

Ali kdo ve, če je pri bobu možno prejemati račune na s.p.?

Veron ::

bob naročnik ali predplačnik je lahko samo fizična oseba.

https://www.bob.si/pomoc-in-informacije...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Veron ()

starfotr ::

Podjetnik (s.p.) je fizična oseba, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost v okviru organiziranega podjetja. Samostojni podjetnik je lahko le posamezna fizična oseba.


https://mladipodjetnik.si/podjetniski-k...

V teoriji naj ne bi komplicirali. V praksi pa najbrž komplicirajo.

dela ::

Težava pri prijavi v mojbob. Ko se vlogiram, mi pri obeh mojih računih ponudi samo spremembo gesla in posodobitev osebnih podatkov (sem oboje naredil) pa drugega ne morem nič. Je morda po novem potreben certifikat za prijavo (nimam) ali je kje drugje fora? 3 dni nazaj je še delalo normalno oz. po starem. Še pri komu enako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

laguna1 ::

dela ::

Ravno tukaj mi ne dela. Čez ta prvi obrazec pridem (up. ime in geslo), podatke mi pravilno prikaže, ampak naprej me ne pusti, vseeno karkoli nardim. Sem jim pisal.

w4nkst4 ::

bob predplačniški paketi imajo omogočeno samodejno podaljšanje paketa in trajnik? lahko kdo ki ima bob preveri ali je res možna max hitrost DL 40, torej cca 5mb/s???

SendID ::

dela je izjavil:

Ravno tukaj mi ne dela. Čez ta prvi obrazec pridem (up. ime in geslo), podatke mi pravilno prikaže, ampak naprej me ne pusti, vseeno karkoli nardim. Sem jim pisal.


Pri meni je čisto enako obnašanje. Ko tudi sam čakam na odgovor, si ti mogoče že kaj zvedel, so kaj odpisali?

Sopomenka ::

Vam delajo trenutno klici na BOB omrežju? Lokacija Ljubljana, lahko pošiljam in prejemam SMSe, a klicati ne morem.

EDIT: je že nazaj, sedaj vse deluje ok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sopomenka ()

w4nkst4 ::

kok je hitrost downloada?

Veron ::

Kolega je naročnik A1 pa ob nekaterih večerih v Lj opazi max cca 15mbps download, verjetno ostali (bob, hot) ne bodo dobili nič več. Tako da je bolj odvisno od zasedenosti določenega kraja.
Ampak, če so proste kapacitete, gre 40Mbps brez težav.

w4nkst4 ::

torej si ti narocnik bob in je hitrost dejansko lahko doseze 40mbps na speedtest??

hocem izjavo od nekoga ki je na bob da je hitrost dejansko lahko DL 40...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: w4nkst4 ()

3p ::

w4nkst4 je izjavil:

hocem izjavo od nekoga ki je na bob da je hitrost dejansko lahko DL 40...


Evo, trenutno:
ping: 25ms,
dl: 39,12 Mbps
ul: 5,04 Mbps

(brez bob LTE opcije, ki odpre pipo do konca, ampak seveda z USIM kartico)

w4nkst4 ::

hudo.torej napram hot visja hitrost in brez omejitev v eu...je kaka razlika med narocniski paketi so casovno neomejeni in so brez vezave? pa se zanima me ce prekines narocniski paket ti kej zaracunajo? se odlocam med natocniski in predplacniski drzni bob...

radmannsdorf ::

nič ne zaračunajo. sej reklamirajo da NI vezave :)
Bob je zakon.

dela ::

SendID je izjavil:

dela je izjavil:

Ravno tukaj mi ne dela. Čez ta prvi obrazec pridem (up. ime in geslo), podatke mi pravilno prikaže, ampak naprej me ne pusti, vseeno karkoli nardim. Sem jim pisal.


Pri meni je čisto enako obnašanje. Ko tudi sam čakam na odgovor, si ti mogoče že kaj zvedel, so kaj odpisali?


So me prosili za moje podatke, ker jim jih najprej nisem dal, ker sem jih bolj na splošno spraševal. Ampak je vmes že začelo samo od sebe delat, (nekaj dni kasneje), zato nisem naprej spraševal. Na več računih isto.

nsa_ag3nt ::

Še komu ne dela prijava v moj bob https://prijava.bob.si/ ?

Po prijavi me pričakajo 3 tabi:
profil
sprememba gesla
digitalno potrdilo

ter gumba odjava, shrani.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

_Denny_ ::

nsa_ag3nt je izjavil:

Še komu ne dela prijava v moj bob https://prijava.bob.si/ ?

Po prijavi me pričakajo 3 tabi:
profil
sprememba gesla
digitalno potrdilo

ter gumba odjava, shrani.

https://moj.bob.si/

https://prijava.bob.si/ je stran za spreminjanje osebnih podatkov, gesla in dodajanje certifikata za prijavo.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

dela ::

moj.bob.si itak preusmeri na prijava.bob.si. Mene je isto hecalo slab mesec nazaj (popolnoma isto kot opisuje nsa_ag3nt), potem je samo od sebe začelo spet delat čez par dni (vse na prijava.bob.si).

Stari maček ::

Trenutno je na bobovi strani nemogoče plačati račun.

dela ::

Zdaj ni, jaz sem ga ravnokar plačal.

Matej_K ::

Meni je tudi en dan nagajalo plačilo, drugi dan je šlo pa lepo skozi. (četrtek/petek)
... .. .

jackharer ::

cortez je izjavil:

A zdaj poteka kaka pripelji prijatelja z free sim kartico na bobu ?

Zdej baje,da je akcija,pipelji prijateljico ki je za akcijo....

jaka23 ::

Pozdravljeni!

A ima kdo kodo za popust za nove naročnike, kateri prejmejo brezplačno sim kartico? in aktivirajo 30% popusta za 1 leto?

hvala
««
88 / 110
»»