Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)

RejZoR ::
Kako pogosto pa BOB menja ponudbo glavnega paketa? Čakam nekaj z več prenosi, ampak sem ravno zgrešil 5GB za 12.99€, ki je bila v februarju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

shadeX ::
Če misliš "glavnega", tistega z več prenosa podatkov potem je samo vprašanje časa. Npr prej je bil kar nekaj časa največji tisti z 3k/3k/3k vsega. Potem je prišel (samo enkrat, če me spomin ne vara), ta z 5GB.
Sedaj je zadeva zlo odvisna. Očitno se publika ni ravno preveč noro odrezala s tem 5GB, ker niso ponovili ponudbe, ampak sedaj vlečejo to z 1500 vsega, že kar lep čas.
Sicer pa še malo počakaj, sem prepričan, da taka ponudba ni daleč.
P.S
Če te ne moti ta z 1500MB, potem vzami tega in kadar pride druga ponudba jo samo spremeniš z enim SMS-jem. :)
Sedaj je zadeva zlo odvisna. Očitno se publika ni ravno preveč noro odrezala s tem 5GB, ker niso ponovili ponudbe, ampak sedaj vlečejo to z 1500 vsega, že kar lep čas.
Sicer pa še malo počakaj, sem prepričan, da taka ponudba ni daleč.
P.S
Če te ne moti ta z 1500MB, potem vzami tega in kadar pride druga ponudba jo samo spremeniš z enim SMS-jem. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()

Vsaj 3GB bi bilo fajn. Če 5GB pol pa sploh no brainer. Sem upal, da s ebo z novim mescem začela nova verzija, ampak se ni :(

bigbada ::
Trenutno imam micro SIM kartico od boba. Recimo da si nabavim novi telefon, ki podpira samo mini ali pa nano SIM kartico. Kaj potem storiti? Se da ta SIM kartica zamenjati pri bobu (pač da ostane ista številka in vse samo novo kartico ti pošljejo?) ali to ne gre?

shadeX ::
Dve možnosti imaš:
1.) Kartico iz micro v nano predelaš sam (dobiš šablono na netu)
2.) Pokličeš na bob in ti pošljejo kartico zastonj. Imaš jo pa v vseh izvedbah (navadna,micro, nano) in jo samo "lomiš" da dobiš tisto, ki ti ustreza. Če želiš nazaj iz nano na micro, jo samo daš v adapter (ki si ga zlomil iz prvotne kartice) in voila.
1.) Kartico iz micro v nano predelaš sam (dobiš šablono na netu)
2.) Pokličeš na bob in ti pošljejo kartico zastonj. Imaš jo pa v vseh izvedbah (navadna,micro, nano) in jo samo "lomiš" da dobiš tisto, ki ti ustreza. Če želiš nazaj iz nano na micro, jo samo daš v adapter (ki si ga zlomil iz prvotne kartice) in voila.

Očitno bom res kar tko naredil. Trenutno bom vzel Carski Bob za 10€, ko pa pride kakšen boljši paket z več neta bom pa preklopil na tisto pa je.
Zdej samo razmišljam, da bi vzel navadnega brez naročnine za 4 cente in 1GB prenosov po 5€, glede na to da skor nič ne kličem, bi pol za isto 10€ dobil 2GB prenosov ter vsak nov GB za 5€, kar bi pri 3GB še vedno bilo samo 15€+ tisti drobiž od klicev. Še vedno 7€ ceneje kot plačujem zdej. Ampak to se že pol lahko zmišljujem...
Zdej samo razmišljam, da bi vzel navadnega brez naročnine za 4 cente in 1GB prenosov po 5€, glede na to da skor nič ne kličem, bi pol za isto 10€ dobil 2GB prenosov ter vsak nov GB za 5€, kar bi pri 3GB še vedno bilo samo 15€+ tisti drobiž od klicev. Še vedno 7€ ceneje kot plačujem zdej. Ampak to se že pol lahko zmišljujem...

Kako je tole z Bob accountom? Na strani mi dovoli samo registracijo z njihovo številko, ampak sem izbral ohranitev svoje stare. Zdej sem se registriral z Bob številko, ampak kaj pa potem, ko bom spet nazaj na svoji stari, ko bojo prenesli mojo staro številko na Bob SIM kartico? Bo potem Bob številka in moja stara številka eno in isto? I'm confused...

Klamzi ::
Ko bo prenos zaključen se boš lahko prijavil s svojo staro številko, ki bo aktivirana na Bob SIM kartici. Začasna Bob številka se prekine ali gre v mirovanje, nevem, vglavnem ni v uporabi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klamzi ()

V profilu mi piše, da je obračunski interval 25 v mesecu. Vem da bo tole zvenelo debilno ampak ali to vpliva na izračun prenosov? Prej se niti nisem nikol poglabljal v to, zdele pa sem videl in me zanima...
Zdej sem vedno štel prenos podatkov od prvega do zadnjega v mesecu. Ali tole 25. v mesecu pomeni, da se stvari štejejo do takrat? Al je to kaj drugega?
Zdej sem vedno štel prenos podatkov od prvega do zadnjega v mesecu. Ali tole 25. v mesecu pomeni, da se stvari štejejo do takrat? Al je to kaj drugega?

Sami ::
Ali tole 25. v mesecu pomeni, da se stvari štejejo do takrat? Al je to kaj drugega?
BOB ima obračunsko obdobje od 25.-24. v sledečem mesecu, podatke torej štej od 25.-24.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Ok, sem mislil, da 3G Watchdog ne podpira nastavitve za drug dan, pa se očitno da ampak je mal hecno opisano v vmesniku. Sem mislil, da je datum za nastavitev takoj na začetku nastavitve samo začasni alignment, pa je očitno ponavljajoč, ker je zdej 25-i dan, ko se stanje resetira, nižje pa se nastavi kako pogosto se stvar ponavlja, kar je še vedno mesečno. Tko da je vse ok.

Mogoče kdo ve s kakšno hitrostjo deluje H+ pri Bobu? 4G LTE je 40/5, za H+ pa nič ne omenjajo. Men se zdi kar hitro, tko da skor ne vidim fore nadgradnje na LTE za moje (trenutne) potrebe.

konspirator ::
H+ == hspa + , kar pomeni do 20 (40 ?) mbit za D (relase 7/8).
https://www.quora.com/What-is-the-diffe...
https://www.quora.com/What-is-the-diffe...
--

Cofko Cof ::
Bob ima zopet akcijo za novačenje prijateljev:
http://bob.si/pripelji-prijatelja
Če kdo rabi lahko uporabi mojo kodo: bobTECM
http://bob.si/pripelji-prijatelja
Če kdo rabi lahko uporabi mojo kodo: bobTECM
Ars longa,vita brevis.

NiKeC ::
Jasno, zakaj 30% popust za 1 leto - 15.6. se "ukinja" roaming.
Z nizjo ceno paketa se zniza tudi kolicina roaming podatkov (za tiste, ki ste seveda dosti v tujini)
https://roamingeu.com/calculator/
Primer za Mogocni bob:
Redna cena: 11,99EUR
2.55 GB podatkov v EU
Cena s popustom: 8,39EUR
1.79 GB podatkov v EU
Dobro premisljeno s strani Simobila ;) - razen, ce se bo seveda pri izracunu upostevala polna cena paketa - potem moja teorija pade v vodo :)
Z nizjo ceno paketa se zniza tudi kolicina roaming podatkov (za tiste, ki ste seveda dosti v tujini)
https://roamingeu.com/calculator/
Primer za Mogocni bob:
Redna cena: 11,99EUR
2.55 GB podatkov v EU
Cena s popustom: 8,39EUR
1.79 GB podatkov v EU
Dobro premisljeno s strani Simobila ;) - razen, ce se bo seveda pri izracunu upostevala polna cena paketa - potem moja teorija pade v vodo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NiKeC ()

Ok, jezst se zanimam za Mogočni Bob (par dni nazaj sem ravno vzel Carski bob).
Se to da premenjat al je tole mišljeno izključno za čist nove uporabnike?

predi ::
Moja koda za prijatelja: bob9JEK
BTW, citirajte uporabljene kode, da ne bo folk brez veze poskušal z že uporabljenimi.
BTW, citirajte uporabljene kode, da ne bo folk brez veze poskušal z že uporabljenimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()

Yellow ::

mAXTER ::
Pa je ta ponudba z -30% na naročnino obvezujoča nato za celo leto (sklenitev razmerja) ali se da tudi kadarkoli prekinit?

Yellow ::

Sem izvedel od njihovega operaterja tudi..mi je najprej močno poudaril to dejstvo ko sem ga vprašal

Pokliči v klicni center. po moje se da kej zment.
Sem jim poslal mail. Holding fingers crossed. Ker Mogočni Bob pelje scat vso ponudbo konkurence, ampak kot zakleto sem zadnjo akcijo ravno zgrešil, ko sem se začel zanimat za Bob (like always, jeben Murphy)...

Dimnik ::
Pokliči v klicni center. po moje se da kej zment.
Sem jim poslal mail. Holding fingers crossed. Ker Mogočni Bob pelje scat vso ponudbo konkurence, ampak kot zakleto sem zadnjo akcijo ravno zgrešil, ko sem se začel zanimat za Bob (like always, jeben Murphy)...
Ma nemoj.....telemach, paket še več imaš 15Gb prenosa in neomejeno sms, klici.....od 1 maja dalje
In simobil 8Gb prenosa za 10eur na kodo 2 leti popust....

Dimnik ::

It sucks ko te ne tretirajo več kot "mladi"... Drugače bi bil na Tripsterju...

rook912 ::
Telemach je 15€ če nimaš fiksne telefonije, plus vezava za 24 mesecev, Ortotripster+ je samo za mlajše kot 31 in uporaba kupona, Bob je 8,39€ z kuponom in brez vezave.

bsslo ::
Še moja koda :) bob6BS6
Glede na to koliko sem se bal, da jih bom kar pogosto klicaril zaradi kakšnih težav, je zadeva popolnoma obratna! Pa fajn je da se po telefonu marsikaj zmeni...
Glede na to koliko sem se bal, da jih bom kar pogosto klicaril zaradi kakšnih težav, je zadeva popolnoma obratna! Pa fajn je da se po telefonu marsikaj zmeni...

Če uporabljaš Bob 4 cente pa ti koda verjetno nič ne pomaga ker nimaš fiksne mesečne naročnine ne?

Problem je, da lahko kode uporabi folk, ki ni registeriran na S-T in pač ne bojo povedal... ker jo pač še vedno vidijo...

Nima veze, tisti katerega kodo uporabijo bo dobil svojih 30% tako ali drugače. Sem pa včeraj opravil postopek registracije in me danes frajerji kličejo v službo če imam dokumentacijo pri sebi (ker seveda nosim račune ter pogodbe in davčno v mapi skoz zravn sebe
), češ da jim je nekaj sistem zrušil in so izgubili mojo prijavo. Upam da ne bodo izgubili tudi teh -30% slučajno

Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()

Jah, ni pa fajn za drugega, ki jih pokliče, se vse zmeni, pove kodo in mu rečejo, da je bila že uporabljena... then what? Iskat naslednjo za katero ti lahko isto rečejo, pol pa te bojo nekam poslal...