Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)
...:TOMI:... ::
Nič, sploh ne vem, zakaj bi jih moral obveščat, saj so velika firma in imajo dober računovodski software.
Tomi
ombre ::
Na izimobilu recimo ni bilo razlike če pošlješ sms v tujino ali v slovenijo...
Tako sem imel prej.
Kar se tiče podvojenih smsov... Pač budget operater. Še vedno poceni, glede na to kar dobiš.
Tako sem imel prej.
Kar se tiče podvojenih smsov... Pač budget operater. Še vedno poceni, glede na to kar dobiš.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
Sami ::
Na izimobilu recimo ni bilo razlike če pošlješ sms v tujino ali v slovenijo...
Tako sem imel prej.
Bob gostuje na simobilovem omrežju, tako da tole ne bo držalo. Če dobivaš dvojne SMS-je je nekaj narobe s tvojo sim kartico, omrežjem ali pri osebi, ki pošilja SMS sporočila, tole se tudi pri budget operaterjih ne dogaja.
@sami
dobil sem račun za 0,01EUR
Kak je že oni postopek, da si nakažem na boba, pa mi pol avtomatsko trgajo, te banalne zneske?
Na sklicno številko računa, ki si ga prejel nakažeš poljuben znesek in to sporočiš na placila@bob.si, tako se ti bo preplačani znesek upošteval kot dobropis pri naslednjih izdanih računih.
Kaj pa naredijo, če jih ne obvestiš?
Vrnejo presek na TRR?
Načeloma ne, verjetno pa ti ni težko poslati maila, da boš vedel da je tvoje plačilo pravilno knjiženo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
Na živce mi gre, da se zaračunavajo smsi v tujino posebaj...
Tole mi pa prosim dokaži. Bob je edini v Sloveniji, ki tega ne počne. Razen, če porabiš vse zakupljene sms-e, pa še je to je cena enaka ceni poslanega sporočila v slovensko omrežje.
Tomi
MrStein ::
@sami
Kak je že oni postopek, da si nakažem na boba, pa mi pol avtomatsko trgajo, te banalne zneske?
Na sklicno številko računa, ki si ga prejel nakažeš poljuben znesek in to sporočiš na placila@bob.si, tako se ti bo preplačani znesek upošteval kot dobropis pri naslednjih izdanih računih.
Vrnejo presek na TRR?
Načeloma ne, verjetno pa ti ni težko poslati maila, da boš vedel da je tvoje plačilo pravilno knjiženo.
Kak načeloma?
Gre za denar. Od strank. To pa že morate vedeti, kaj se z njim godi oziroma kaj z njim počnete.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
...:TOMI:... je izjavil:
Na živce mi gre, da se zaračunavajo smsi v tujino posebaj...
Tole mi pa prosim dokaži. Bob je edini v Sloveniji, ki tega ne počne. Razen, če porabiš vse zakupljene sms-e, pa še je to je cena enaka ceni poslanega sporočila v slovensko omrežje.
BOB zaračunava poslana SMS sporočila na tuje mednarodne številke 0,04EUR/SMS, kar je navedeno tudi v veljavnem ceniku.
Link: http://www.bob.si/Upload/ceniki/cenik%2...
@sami
Vrnejo presek na TRR?
Kak načeloma?
Gre za denar. Od strank. To pa že morate vedeti, kaj se z njim godi oziroma kaj z njim počnete.
Vsak mesec ti bob izstavi mesečni račun, saj je to navedeno tudi v naročniški pogodbi, na njem je tudi znesek ki ga moraš plačati, v kolikor plačaš več je to izbira uporabnika.
Kot sem rekel vam svetujem, da pošljete mail, je pa to odločitev posameznika. Prašali ste za nasvet, ki sem ga podal, za vsa vprašanja glede upravljanja z denarjem pa se lahko obrneš direktno na bob.
Zgodovina sprememb…
Sami, če imaš pa bob 4 cente, je pa cena enaka, ne glede na to ali je sms poslan v slovensko ali pa v tuje omrežje.
Tomi
...:TOMI:... je izjavil:
Sami, če imaš pa bob 4 cente, je pa cena enaka, ne glede na to ali je sms poslan v slovensko ali pa v tuje omrežje.
Točno tako, v vsakem primeru 0,04EUR/SMS.
vključeni SMS-i v vsa slovenska omrežja
V SMS-i v tujino niso vključeni. In se zato obračunavajo. "posebej"
Saj ni znanost, no.
Motiti se je človeško.
verry ::
Mene samo nekaj zanima.Čez 14 dni mi poteče aneks na mobitelu pa sem gledala tale Bob in me mika da bi prestopila k njemu. Zelo mi je všeč brutalni bob vendar na njihovi spletni strani piše da žal ga ni možno skleniti. Tudi telefon ni drug možno vzeti kot Alcatel (od androidov). Ali mogoče kdo ve kdaj bo tale brutalni bob možno spet skleniti in če bo mogoče možno vzeti še kakšen drug telefon. Drugače pa če ima kdo Alcatel kako je zadovoljen z njim.
#000000 ::
Ni druge kot da zdržiš še kak mesec al dva, itak bodo imeli še boljšo ponudbo, you can bet.
je pa pizdarja, če prebiješ njihov limit, kot sem ga jaz, sem plačal za dodatnih 550 minut preko 30 eurov
je pa pizdarja, če prebiješ njihov limit, kot sem ga jaz, sem plačal za dodatnih 550 minut preko 30 eurov
Master_Yoda ::
Ja drugje bi pa verjetno vec, ker mislim da nima noben drug operater 4c na minuto oz. manj po porabi zakupljenih kolicin.
sinalko ::
Lp. A če hočeš predčasno zapustit določenega operaterja pri katerem si vezan in bi moral plačat pogodbeno kazen, moraš to sam uredit in prej plačat ali ti to vse uredi BOB. Rad bi iz Tušmobila prestopil na BOB. Vezan pa sem do konca maja. Hvala.
Lp. A če hočeš predčasno zapustit določenega operaterja pri katerem si vezan in bi moral plačat pogodbeno kazen, moraš to sam uredit in prej plačat ali ti to vse uredi BOB. Rad bi iz Tušmobila prestopil na BOB. Vezan pa sem do konca maja. Hvala.
BOB ti uredi le prenos številke in prekinitev razmerja pri trenutnem operaterju, ostale stroške (pogodbena kazen) pa ti zaračuna stari mobilni operater (ponavadi ti stroške obračunajo po prekinitvi razmerja), najbolje da se za to informacijo obrneš na svojega operaterja.
Zgodovina sprememb…
BOB ti uredi le prenos številke in prekinitev razmerja pri trenutnem operaterju, ostale stroške (pogodbena kazen) pa ti zaračuna stari mobilni operater (ponavadi ti stroške obračunajo po prekinitvi razmerja), najbolje da se za to informacijo obrneš na svojega operaterja.
Se pravi, jaz moram prej pogodbeno kazen sam plačat pri operaterju, da oni lahko dalje urejajo prekinitev in prenos. Skratka ne smem bit več vezan.
Se pravi, jaz moram prej pogodbeno kazen sam plačat pri operaterju, da oni lahko dalje urejajo prekinitev in prenos. Skratka ne smem bit več vezan.
Kot sem napisal ti ponavadi stroške pogodbene kazni mobilni operater obračuna po prekinitvi naročniškega razmerja.
Ne vem pa kako to obračunava Tušmobil, saj ne poznam postopkov njihovega poslovanja, zato sem ti napisal da boš točne informacije dobil, če se obrneš direktno na njih.
- nič ne prekinjaj, ker boš izgubil številko (če jo rabiš, sicer je vseeno)
- za prenos številke ni potrebno prekiniti stare pogodbe (je prav kljukica na obrazcu: prekini DA/NE*)
* bolj točno, piše:
navedi ali želiš pri trenutnem operaterju ohraniti ali prekiniti naročniško razmerje
- prekinitev naročniškega razmerja pri trenutnem operaterju številke
- ohranitev naročniškega razmerja pri trenutnem operaterju številke
- za prenos številke ni potrebno prekiniti stare pogodbe (je prav kljukica na obrazcu: prekini DA/NE*)
* bolj točno, piše:
navedi ali želiš pri trenutnem operaterju ohraniti ali prekiniti naročniško razmerje
- prekinitev naročniškega razmerja pri trenutnem operaterju številke
- ohranitev naročniškega razmerja pri trenutnem operaterju številke
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Ni mi logično, da preneseš številko na drugega operaterja ohraniš pa naročniško razmerje pri starem. Katera je pol tvoja številka pri starem operaterju?
Kako drugo dajo. Ali nobeno, če itak ne boš uporabljal.
Motiti se je človeško.
Ni mi logično, da preneseš številko na drugega operaterja ohraniš pa naročniško razmerje pri starem. Katera je pol tvoja številka pri starem operaterju?
V tem primeru ti stari operater dodeli novo poljubno telefonsko številko, naročnino v tem primeru pri starem operaterju plačuješ naprej.
V tvojem primeru se torej odločiš za prekinitev naročniškega razmerja in prenos telefonske številke k BOB-u.
Prašal pa si glede stroška pogodbene kazni, kot sem napisal ti ponavadi operater omenjene stroške izstavi po prenosu številke in prekinitvi razmerja, za Tušmobil pa ti svetujem da se najprej pozanimaš kako obračunavajo omenjeno.
Zgodovina sprememb…
Registracija certifikata za moj.bob ne deluje.
Piše, da se prej prijaviš z geslom, pa potem v meniju "Storitve" to urediš, ampak takega menija ni. Niti v kakem drugem meniju nisem našel.
Piše, da se prej prijaviš z geslom, pa potem v meniju "Storitve" to urediš, ampak takega menija ni. Niti v kakem drugem meniju nisem našel.
Motiti se je človeško.
krho ::
@verry: Trenutno majo brutalni bob do konca meseca :)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Registracija certifikata za moj.bob ne deluje.
V kolikor želiš do spletnega portala mojbob dostopati s digitalnim certifikatom pošlji mail na info@bob.si in sicer sledeče podatke:
-bob telefonsko številko oz. prenešeno številko
-davčno številko
Na osnovi zgoraj navedenih podatkov ti bodo dostop s certifikatom omogočili.
laguna1 ::
Do konca meseca spet akcija BRUTALNI BOB za 11,90 EUR.
http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc...
LP
LP
birtija ::
Poglejte si še malo tole temo
SMS - interval med pošiljanjem in sprejetjem sporočila
Sami, predvidevam da si zelo blizu Bob-u, kako komentiraš dogajanje z zamujanjem SMS sporočil?
L.p.
Sami, predvidevam da si zelo blizu Bob-u, kako komentiraš dogajanje z zamujanjem SMS sporočil?
L.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: birtija ()
L.p.
Mislim, da si ti bliže BOB-u, saj si aktiven naročnik očitno:D
birtija ::
L.p.
Mislim, da si ti bliže BOB-u, saj si aktiven naročnik očitno:D
Opravičilo!!
Anyone else?
GTX970 ::
Obračunski interval 64 kb v praksi:
količina porabljenih podatkov
3613 kb
pri 64 kb intervalu:
6848 kb
količina porabljenih podatkov
3613 kb
pri 64 kb intervalu:
6848 kb
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
dcinko ::
Na BOBu manjka storitev, ki jih imajo taveliki-SMS zgrešeni klic!
Sem pršel na idejo, da bi naredili rešitev za obveščanje (preko SMS) o zgrešenih klicih v primeru, ko je linija zasedena ali telefon ugasnjen. Zase sem to že naredu preko SMS preko drugega aparata, možna je pa izvedba tudi brez tega ampak dražja.
Bi taka rešitev še koga interesirala?
Sem pršel na idejo, da bi naredili rešitev za obveščanje (preko SMS) o zgrešenih klicih v primeru, ko je linija zasedena ali telefon ugasnjen. Zase sem to že naredu preko SMS preko drugega aparata, možna je pa izvedba tudi brez tega ampak dražja.
Bi taka rešitev še koga interesirala?
KISS
Obvestilo o zgrešenem klicu preko SMS bi za končnega uporabnika stalo vsaj 10 centov.
Malo sem se pozanimal, tehnologija in nastavitve bi stale vsaj 1000€, tako da bi bilo potrebno to zaračunavat; BOB je po večih državah, tako da bi lahko to prodajali.
Tako da se za začetek išče potencialne stranke (že vnaprej, da se vidi interes) in partnerje.
Malo sem se pozanimal, tehnologija in nastavitve bi stale vsaj 1000€, tako da bi bilo potrebno to zaračunavat; BOB je po večih državah, tako da bi lahko to prodajali.
Tako da se za začetek išče potencialne stranke (že vnaprej, da se vidi interes) in partnerje.
KISS
Preusmeriš v primeru nedosegljivost na drug aparat, tisti pa potem SMS-e pošilja?
(če Bob podpira preusmeritve...)
(če Bob podpira preusmeritve...)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
antonija ::
Jast bi prej rekel da ce rabis SMS obvestila gres k operaterju/na paket kjer imas moznost prejemati SMS obvestila. Ce ti je pa za njih vseeno gres pa na Bob.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Ja, v bistvu maš glede tega vsaj 3 opcije:
-potencialna storitev (če bi jo naredili), ki bi delovala v prihodnje, ki pošilja SMSe o zgrešenih klicih. (Na BOBu se z ukaznim nizom naredi preusmeritev na to storitev in potem ta pošlje SMS z obvestilom o zgrešenem klicu).
-V primeru nedosegljivosti preusmeriš na drug aparat, tisti pa potem pošilja SMS-e (To sem jaz naredil zase, samo ne deluje 100%-npr. če sta oba aparata na BOBu zasedena; če pa drugi ni na BOBu, je pa potrebno naročnino ali kartice za polnitev plačevat)
-Imet BOB samo za manj pomembne zadeve (npr. da recimo šef ne kliče zaposlenega, ta je zaseden in ne izve, da ga je šef klical; šef pa potem misli, da delavec ni resen ;)
-It stran od BOBa
Jaz se počutim mal zavedenega, ker sem obveščanje o VSEH zgrešenih klicih imel za samoumevno, tega pa v ponudbi niso nikjer na veliko zapisali. Na začetku dokler nisem zvedel, da tega ni, je blo par nelagodnih situacij v smislu 'ZAKAJ PA NISI POKLICAL NAZAJ?' itd. Večina ostalih zadev mi je pri BOBu v redu.
-potencialna storitev (če bi jo naredili), ki bi delovala v prihodnje, ki pošilja SMSe o zgrešenih klicih. (Na BOBu se z ukaznim nizom naredi preusmeritev na to storitev in potem ta pošlje SMS z obvestilom o zgrešenem klicu).
-V primeru nedosegljivosti preusmeriš na drug aparat, tisti pa potem pošilja SMS-e (To sem jaz naredil zase, samo ne deluje 100%-npr. če sta oba aparata na BOBu zasedena; če pa drugi ni na BOBu, je pa potrebno naročnino ali kartice za polnitev plačevat)
-Imet BOB samo za manj pomembne zadeve (npr. da recimo šef ne kliče zaposlenega, ta je zaseden in ne izve, da ga je šef klical; šef pa potem misli, da delavec ni resen ;)
-It stran od BOBa
Jaz se počutim mal zavedenega, ker sem obveščanje o VSEH zgrešenih klicih imel za samoumevno, tega pa v ponudbi niso nikjer na veliko zapisali. Na začetku dokler nisem zvedel, da tega ni, je blo par nelagodnih situacij v smislu 'ZAKAJ PA NISI POKLICAL NAZAJ?' itd. Večina ostalih zadev mi je pri BOBu v redu.
KISS
Filipko ::
Motion ::
Ojla
Če ma kdo tuki lumio (630 635 530) a bi lahko nalimal apn nastavitve za mms. internet mi je uspelo usposobit, mmsi pa nočejo skoz. Poskusu sem že po nastavitvah (ki niso bile od wp oziroma nokie) kr ste jih eni tuki nalimali, sam ne gre.
Če ma kdo tuki lumio (630 635 530) a bi lahko nalimal apn nastavitve za mms. internet mi je uspelo usposobit, mmsi pa nočejo skoz. Poskusu sem že po nastavitvah (ki niso bile od wp oziroma nokie) kr ste jih eni tuki nalimali, sam ne gre.
"Bob je nizkocenovnik in ne nudi 4G" ;)
KTr1sk ::
sam Simobil pa ima 4g lte, bob ima pa njihov signal, potem je verjetnost da bodo imeli tudi enkrat 4g, kaj pravite?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
hojnikb ::
sam Simobil pa ima 4g lte, bob ima pa njihov signal, potem je verjetnost da bodo imeli tudi enkrat 4g, kaj pravite?
če bi rad lte, se enostavno prestav.
Bob tega kr tak nebo uvedel. Sicer nima simobil nobenga pametnga edge-a
#brezpodpisa
alkoo ::
Pozdravljeni!
Želim naročiti brutalni BOB ampak imam problem. Rad bi predhodno preizkusil delovanje interneta na mojem telefonu. Vem, da klici in SMS-i delujejo super, meni pa je internet bolj pomemben. Če kupim SIM kartico (začetnih 100 enot - klici,smsi) pa najbrž ne morem testirati interneta?
Trenutno ne potrebujem LTE, važno da 3G dela tako kot je treba, porabim pa okrog 500-700 MB mesečno. Bi bilo dovolj 1GB prenosa glede na obračunski interval (64KB)? Sedaj na mobitelu je mislim da 1KB. Koliko ostali porabite v praksi? Deluje 3G brez večjih težav? Vsaka informacija je več kot dobrodošla.
Lp
Želim naročiti brutalni BOB ampak imam problem. Rad bi predhodno preizkusil delovanje interneta na mojem telefonu. Vem, da klici in SMS-i delujejo super, meni pa je internet bolj pomemben. Če kupim SIM kartico (začetnih 100 enot - klici,smsi) pa najbrž ne morem testirati interneta?
Trenutno ne potrebujem LTE, važno da 3G dela tako kot je treba, porabim pa okrog 500-700 MB mesečno. Bi bilo dovolj 1GB prenosa glede na obračunski interval (64KB)? Sedaj na mobitelu je mislim da 1KB. Koliko ostali porabite v praksi? Deluje 3G brez večjih težav? Vsaka informacija je več kot dobrodošla.
Lp
Seveda lahko,
http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-predp...
klikni na + pri "predplačniški paket bob"
http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-predp...
klikni na + pri "predplačniški paket bob"
cena za prenos podatkov v Sloveniji 0,066 €/MB**
Najprej dobiš opomin, nato začasni (15e), na koncu trajni izklop (20e).
Seveda se ti bodo vsedli na trr-je.
http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzin...
Beri za Simobil.
Cenik za izklopa:
+ naročniški paket bob 4 cente
Seveda se ti bodo vsedli na trr-je.
http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzin...
Beri za Simobil.
79 dni
Cenik za izklopa:
+ naročniški paket bob 4 cente
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
mk766321 ::
ja, samo po kolikem času? Ker račun zapade 8-9 v mesecu, tip pa gre na banko(starejši človek) 18.tega.
Za isti mesec vecinoma ne tezijo, ti pa zaracunajo zamudne obresti (par centov ponavadi). Da bi pa vec mesecev "pozabil" placat racune se mi pa se ni zgodilo.