Forum » Mobilne tehnologije » SMS - interval med pošiljanjem in sprejetjem sporočila
SMS - interval med pošiljanjem in sprejetjem sporočila
birtija ::
Sem uporabnik BOBa. Telefon je HTC Desire 610.
Problem, na katerega sem naletel, je sledeč:
včasih, ne vedno in ne vedno od iste osebe, dobim SMS tudi z večurno zamudo oz. z do 5 urnim intervalom med časom pošiljanja in sprejema SMSa.
Ko jaz pošiljam SMS, teh ali podobnih težav naslovniki niso zaznali.
Kaj bi lahko bil vzrok? Telefon, omrežje ali kaj drugega?
Na BOBu so dejali, da bi morali SMS biti prenešeni v nekaj sekundahm max. v minuti.
Hvala za vaše odgovore.
Problem, na katerega sem naletel, je sledeč:
včasih, ne vedno in ne vedno od iste osebe, dobim SMS tudi z večurno zamudo oz. z do 5 urnim intervalom med časom pošiljanja in sprejema SMSa.
Ko jaz pošiljam SMS, teh ali podobnih težav naslovniki niso zaznali.
Kaj bi lahko bil vzrok? Telefon, omrežje ali kaj drugega?
Na BOBu so dejali, da bi morali SMS biti prenešeni v nekaj sekundahm max. v minuti.
Hvala za vaše odgovore.
PS: V času med poslanim in prejetim zakasnjenim SMS dobim sporočila drugih hipno in tudi telefonski pogovori delujejo normalno. Signal ima telefon vedno. Sam sicer mislim, da se občasno SMS enostavno "izgubijo" na poti in kasno najdejo cilj. A je možno kaj narobe s telefonom. Ta je praktično nov, star 2 meseca.
urosh ::
preklopi na 2G in testiraj. Ko je Simobil (bob) nadgrajeval omrezje so nekaj sje... Sem imel enake tezave - tudi dosegljiv nisem bil (seveda sms obvescanja ni). Moji klici so pa delovali bp.
shadeX ::
Kakor je omenjeno zgoraj. Preklopi na 2g. Če to ne deluje poskusi z drugim telefonom. Jaz sem na bobu in teh težav nimam. (bob network == simobil network).
Dva dni, niti enega zamujenega SMS sporočila. Je pa na 2G zelo počasen internet. Torej je nekaj na omrežju/nastavitvah od Simobila. Ali pa je to zaradi "low budget" mreže, ker imajo prednost redni uporabniki Simobila?
Sami ::
Razlogov za zamudo prejema SMS sporočila je lahko malo morje.
Bob gostuje na simobilovem omrežju, tako da ima enako pokritost in kakovost storitve kot simobil, ni pa nobene prednosti simobilovih uporabnikov :D
Kot so ti že rekli ročno preklopi na 2G/3G omrežje, ker bob 4G omrežja ne omogoča, telefon pa se verjetno poizkuša povezati in s tem izgubi signal.
Ne rabiš imeti nastavljeno na 2G, v nastavitvah nastavi na 2G/3G in bo imel hitrost prenosa 7.2Mbit/s, seveda pa je odvisno od pokritosti in jakosti omrežja.
Bob gostuje na simobilovem omrežju, tako da ima enako pokritost in kakovost storitve kot simobil, ni pa nobene prednosti simobilovih uporabnikov :D
Kot so ti že rekli ročno preklopi na 2G/3G omrežje, ker bob 4G omrežja ne omogoča, telefon pa se verjetno poizkuša povezati in s tem izgubi signal.
Ne rabiš imeti nastavljeno na 2G, v nastavitvah nastavi na 2G/3G in bo imel hitrost prenosa 7.2Mbit/s, seveda pa je odvisno od pokritosti in jakosti omrežja.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
ShadeX in Sami: hvala za vajine nasvete. Sem preklopil na 2G/3G in dejansko ni več časovnega zamika.
Upam da bo ta tema pomagala še komu, ne samo meni.
L.p.
Upam da bo ta tema pomagala še komu, ne samo meni.
L.p.
kunigunda ::
Dva dni, niti enega zamujenega SMS sporočila. Je pa na 2G zelo počasen internet. Torej je nekaj na omrežju/nastavitvah od Simobila. Ali pa je to zaradi "low budget" mreže, ker imajo prednost redni uporabniki Simobila?
Z dolocenimi telefoni na 3g imajo vsi operaterji tezave, zaradi bug-astega OS-a. Vodilni so sicer nekateri modeli Samsungov.
Si probal factory reset narest za hec, ce ti bo na 3g pol delalo ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s signalom (razpisujem simbolično nagrado! :) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10642 (5502) | Ahim |
» | Kateri mobilni operater je najboljši v sloveniji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29391 (14821) | Jerry000 |
» | Menjava operaterjaOddelek: Mobilne tehnologije | 7960 (6396) | dirkac71 |
» | Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 35798 (20902) | Veron |
» | Si mobil in napake (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 21116 (17702) | Mitja358 |