» »

Težave s Samsungovim AllShare

Težave s Samsungovim AllShare

dronyx ::

Samsungov TV UE32D5000 je prek UTP kabla povezan na usmerjevalnik od T-2. prenosnik je prek Wi-Fi povezan na isti usmerjevalnik. Na prenosnik sem namestil zadnjo verzijo aplikacije AllShare in takoj po namestitvi mi je uspelo predvajati film iz prenosnika na TV. Ko pa sem AllShare zaprl in ponovno zagnal ne vidi več TV. Preveril sem IP nastavitve in obe napravi sta v istem omrežju. TV ima omogočen AllShare, na prenosniku pa ima firewall omogočene servise za allshare (poskusil sem tudi z izklopljenim firewallom). Nimam več ideje, zakaj to ne deluje. Verjetno bi znala biti težava v usmerjevalniku, ki ima sicer DHCP, čeprav v dokumentaciji nisem zasledil, da bi morale biti kar se tega tiče kakšne posebne nastavitve.
  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Kot kaže podpira "stream" (DLNA) tudi Windows media player od verzije 11 naprej, vendar na XP nimaš opcije "Play to", tako kot na Windows 7 (desni klik v raziskovalcu na recimo avi film in Play to na TV, ki podpira DLNA). Tu pride pa naslednji trik. Samsungovi TV pod verzijo 6000 kot kaže ne omogočajo brskanje po DLNA napravi (recimo PC), da bi se lahko sprehajal kar iz TV-ja po mapah na računalniku in predvajal film na tak način. Tudi tole področje ni tako enostavno, kot je videti na prospektih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Konlov ::

Probaj Serviio

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

majk2000 ::

če ti še koristi - meni D5720 (ki ima ov primerjavi s tvojim dodan le DVB-S tuner) čisto lepo omogoča brksanje prek TV aplikacije po share-anih folderjih na PCu. Tako da ne vidim, zakaj D5000 tega ne bi zmogel.

Tvoj zgoraj opisan primer meni ni tako zanimiv, ker tukaj je MediaPlayer prenosnik, TV pa uporabi samo kot monitor- za prikaz slike- pri čemer se slika streama prek IPja, namesto recimo DVI ali HDMI.
Point Samsung AllShare je mislim da bolj v tem, da uporabljaš MediaPlayer vgrajen v TV sam, in ga krmiliš z daljincem. Sploh meni pride prav zato, ker lahko na ta način gledam 1080p MKV filme ki so shranjeni na Netbooku z ATom 1Ghz procesorčkom, ki sam predvaja le slike-show takega filma :) Aja, stream prek Wi-fi je tako velik, da pri 1080p začne na 1min cukat, tako da ga moraš priklopit na UTP, pol pa je mir !

S TVersity mi žal TV media server najde, prikaže mape+fajle, ne morem pa nobene vsebine predvajat. Vedno napiše da je nepodprt format. Z AllShare pa dela čisto vse, tudi podnapisi v txt formatu, čeprav je program sam bolj tako, tako in iščem boljše opcije :/

kmetek ::

evo imam 37ES6100 pa pravtako sranje hehe....bo treba kaj ugotoviti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung smart TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6934800 (13332) kralnahribu
»

Predvajanje Samsung F5500

Oddelek: Zvok in slika
7743 (635) Han
»

Samsung TV DLNA

Oddelek: Zvok in slika
5874 (825) s1m0n
»

Streamanje "push" na Samsung smart tv (video) in apple airport express (audio) win XP

Oddelek: Zvok in slika
131395 (1208) jeggybl
»

SAMSUNG UE40D5000 in DLNA

Oddelek: Zvok in slika
202511 (2458) Gapi

Več podobnih tem