» »

LibreOffice & uvoz Access 2007/2010 fajla

LibreOffice & uvoz Access 2007/2010 fajla

lopov ::

Živ!

Imam manjšo bazo, narejeno v zadnji verziji Access in sem naivno mislil, da bom enostavno uvozil in odprl z LibreOffice 3.4.3 na Windows.

Izberem povezavo na obstoječo bazo, povem da gre za Access 2007 fajl in ga izberem.
Javi napako in sicer:

Je uvoz sploh možen? Zgleda sem pri sestavljanju uporabil nekaj "naprednih" zadev, ker že v samam Accessu ne morem shraniti v starejši format -- javi da uporablja neke napredne zadeve in shranjevanje v starejšo verzijo ni možno.

Sama baza ni komplicirana -- 2 tabeli, en query, bistven del pa je poročilo, katerega se printa.

Thx,
b.
  • zavaroval slike: Mavrik ()

der_Alte ::

Trenutno direktno ne bo šlo. Lahko pa dostopaš do podatkov prek ODBC. Nastaviš si ODBC vir podatkov (za uporabnika ali pa cel sistem) in se potem z Base povežeš nanj. Povezava je potem nekako podobna temu:
*.mdb - MS Drivers - ODBC Plug - SDBC/ODBC - LibreOffice

PS. Baje je z LO 3.3 to celo še delovalo. Lahko pa poskusiš z OpenOffice.org
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!

Hvala, se pozabavam. Sami podatki mi niso pomembni, bistven mi je "obrazec" za print :)

Hoj!

Namestil zadnji LibreOffice 3.5 za windows in glej ga zlomka -- uvozil mi je fajl, narejen z Access 2010.

Pred tem sem namestil ODBC za dotično verzijo Access a s starejšim LibreOffice 3.4.4 ni delovalo.

Kar ni uvozilo so "poizvedbe" (saj to je query, ne?) in oblikovano poročilo. Žal :/

No, v vednost.

Lp,
b.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel LibreOffice 3.6

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
206260 (4327) Icematxyz
»

LibreOffice Writer narekovaji

Oddelek: Programska oprema
132752 (2502) mkos2
»

Izšel LibreOffice 3.4.0

297178 (4609) Icematxyz
»

Izšel LibreOffice 3.3 (strani: 1 2 )

8423146 (18390) System
»

OpenOffice neodvisen od Oracla, po novem LibreOffice (strani: 1 2 3 )

12636206 (31448) Icematxyz

Več podobnih tem