Forum » Programska oprema » LibreOffice & uvoz Access 2007/2010 fajla
LibreOffice & uvoz Access 2007/2010 fajla
lopov ::
Živ!
Imam manjšo bazo, narejeno v zadnji verziji Access in sem naivno mislil, da bom enostavno uvozil in odprl z LibreOffice 3.4.3 na Windows.
Izberem povezavo na obstoječo bazo, povem da gre za Access 2007 fajl in ga izberem.
Javi napako in sicer:
Je uvoz sploh možen? Zgleda sem pri sestavljanju uporabil nekaj "naprednih" zadev, ker že v samam Accessu ne morem shraniti v starejši format -- javi da uporablja neke napredne zadeve in shranjevanje v starejšo verzijo ni možno.
Sama baza ni komplicirana -- 2 tabeli, en query, bistven del pa je poročilo, katerega se printa.
Thx,
b.
Imam manjšo bazo, narejeno v zadnji verziji Access in sem naivno mislil, da bom enostavno uvozil in odprl z LibreOffice 3.4.3 na Windows.
Izberem povezavo na obstoječo bazo, povem da gre za Access 2007 fajl in ga izberem.
Javi napako in sicer:
Je uvoz sploh možen? Zgleda sem pri sestavljanju uporabil nekaj "naprednih" zadev, ker že v samam Accessu ne morem shraniti v starejši format -- javi da uporablja neke napredne zadeve in shranjevanje v starejšo verzijo ni možno.
Sama baza ni komplicirana -- 2 tabeli, en query, bistven del pa je poročilo, katerega se printa.
Thx,
b.
- zavaroval slike: Mavrik ()
der_Alte ::
Trenutno direktno ne bo šlo. Lahko pa dostopaš do podatkov prek ODBC. Nastaviš si ODBC vir podatkov (za uporabnika ali pa cel sistem) in se potem z Base povežeš nanj. Povezava je potem nekako podobna temu:
*.mdb - MS Drivers - ODBC Plug - SDBC/ODBC - LibreOffice
PS. Baje je z LO 3.3 to celo še delovalo. Lahko pa poskusiš z OpenOffice.org
*.mdb - MS Drivers - ODBC Plug - SDBC/ODBC - LibreOffice
PS. Baje je z LO 3.3 to celo še delovalo. Lahko pa poskusiš z OpenOffice.org
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!
lopov ::
Hoj!
Namestil zadnji LibreOffice 3.5 za windows in glej ga zlomka -- uvozil mi je fajl, narejen z Access 2010.
Pred tem sem namestil ODBC za dotično verzijo Access a s starejšim LibreOffice 3.4.4 ni delovalo.
Kar ni uvozilo so "poizvedbe" (saj to je query, ne?) in oblikovano poročilo. Žal :/
No, v vednost.
Lp,
b.
Namestil zadnji LibreOffice 3.5 za windows in glej ga zlomka -- uvozil mi je fajl, narejen z Access 2010.
Pred tem sem namestil ODBC za dotično verzijo Access a s starejšim LibreOffice 3.4.4 ni delovalo.
Kar ni uvozilo so "poizvedbe" (saj to je query, ne?) in oblikovano poročilo. Žal :/
No, v vednost.
Lp,
b.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel LibreOffice 3.6Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 6260 (4327) | Icematxyz |
» | LibreOffice Writer narekovajiOddelek: Programska oprema | 2752 (2502) | mkos2 |
» | Izšel LibreOffice 3.4.0Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 7178 (4609) | Icematxyz |
» | Izšel LibreOffice 3.3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 23146 (18390) | System |
» | OpenOffice neodvisen od Oracla, po novem LibreOffice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 36206 (31448) | Icematxyz |