» »

Seminar iz "Računalniško komuniciranje in omrežja"

Seminar iz "Računalniško komuniciranje in omrežja"

krastača ::

Pozdravljeni! :|

Za predmet "Računalniško komuniciranje in omrežja" moram napisati seminarsko nalogo (če ima kdo kako dobro temo za seminar, kar na dan z besedo) ter jo uploadat na neko stran ter ta link nato postat profesorju, ki bo sprejel seminarsko le, če bo link, ki mu bom postala tudi odprl mojo seminarsko. No kako bom to naredila še ne vem. Predvidevam, pa da rabim nek free server site, ki omogočajo da naložiš gor dokument.

A kdo pozna kako stran, ki bi to omogočala?

Kristy

tony1 ::

Tvoj ponudnik interneta gotovo ponuja tudi nekaj mega free web spaca... :)

Tony1 - če bi jaz to vedla, ampak verjetno maš prav :8) - lolz kako hudo je, ko si čisti novinec v teh stvareh.

imagodei ::

Ideja za seminarsko: IPv6 :D

Kar za začetnika zna bit kar podvig. No, odvisno, kako poglobljeno rabiš. Če se želiš dejansko kaj naučiti o delovanju računalniških omrežij lahko pišeš o "Plastni zasnovi TCP/IP omrežja". :)
- Hoc est qui sumus -

Čuj, imagodei hvala za predlog seminarske. Glede, če je dobra ali ne - ti bolje veš. Si jo bom pa zapisala in malo pobrskala po spletu da vidim, če najdem o tej temi kaj. "srček si" - a potem bi naj bil uraden naslov - "Plastna zasnova TCP/IP omrežja"

Glede kako podrobno bi naj šla v temo, nam je profesor Mag. Šuhel Boštjan rekel, da je dolga vsaj 5 strani in do koliko koli.

:)

Jah, naslov je lahko kar tak, ja, vseeno pa moraš sama vedet, koliko globoko ste se spuščali in koliko tehnično zahtevno seminarsko pričakuje od vas profesor. O plastni zasnovi TCP/IP omrežij se sicer da pisati ali na tehničnem nivoju, ali pa na bolj konceptualnem. Če dodaš še nekaj zgodovine in razvoja, se tudi pri netehnični seminarski lahko nabere 5+ strani. Kaj pa študiraš?

TCP/IP model @ Wikipedia
OSI model @ Wikipedia
How does internet work
How OSI works
Comparison between OSI and TCP/IP

Še mal resne in polresne literature: :) :
IBM TCP/IP Tutorial and Technical Overview (V poštev pride verjetno samo prvo poglavje)
Random seminarska naloga na temo Rač. omrežij
Prosojnice iz predavanj FERI
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Sem diplomirana ekonomistka smer management pa sem kljub temu že 2 leti na zavodu tako, da sem se odločila vpisati na študijski program "Informatika" na strani "http://www.spletni-studij.eu/show.aspx?...

Tako, da sem čist novinec zvezi z to tematiko ;) yey me

Hvala za linke, jih bom šla zkoz.

A, ko bom tako daleč, da bom delala seminarsko (po 8.11.) a ti lahko pošljem izvod seminarske da si pogledaš če bo snovno v redu?

Seveda lahko pošlješ. :) Za takšne izmenjave so potem bolj primerna Zasebna sporočila, pa se bova tam zmenila kako in kaj.

Glede na izbrano študijsko smer sploh ni dvoma, da je naslov ustrezen. Pristop pa mora bit bolj tehnično-vsebinski in ne toliko konceptualen.
- Hoc est qui sumus -

Tomas 33 ::

Nasvet za objavo seminarske:

napišeš in shraniš v pdf formatu,
    kreiraš si dropbox račun in inštaliraš klienta na računalnik (2GB for free),
    skopiraš pdf file v dropbox public folder,
    desni klik na file>dropbox>copy public link,
    pošlješ lin profesorju.

Ni najbol enostavna rešitev za začetek, je pa zelo preprosta za naslednjič + ostale možnosti, ki ti jih dropbox ponuja.

"Tomas 33" hvala ti za nasvet glede "dropbox" sem is server instalirala dol usvarila svoj account ter določila post za dropboxs pot. V publick folder dodala svoj test file ter linkala zadevo profesorju. Upam, da bo zadeva tako sprejeta. Nam je rekel, da je njemu glavno to, da se link ki mu ga daš mora odpreti v seminarsko nalogo in da ne nameraba več kot 2 krat klikati da bodi seminarsko. Ko sem sama probala priti do linka mi je browser takoj dol potegnil public file - upam da nebo kompliciral z tem.

Hvala ti za enkrat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

razlika med OSI in TCP/P modeloma

Oddelek: Omrežja in internet
135072 (959) enxtip
»

Vzpostavitev Ethernet povezave v C-ju

Oddelek: Programiranje
292854 (2385) MrStein
»

Profesor na izrednem faksu zahteva preveč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8215879 (12698) Smurf
»

MAC - IP

Oddelek: Omrežja in internet
295050 (4765) korenje_ver2
»

USB 2.0 in TCP/IP

Oddelek: Programiranje
101323 (1171) slawc

Več podobnih tem