» »

Popravilo gore-texa

Popravilo gore-texa

Okapi ::

Morda kdo ve, kje pri nas popravljajo jakne iz gore-texa, ali pa ima morda mogoče kdo kakšen nasvet, kako bi lahko sam popravil odlepljene trakove gore-seam, ki so na notranji strani jakne nalepljeni čez šive, da ne pride voda skozi. Imam eno Berghousovo jakno, ki se ji je zgodilo ravno to, kar je tule opisano:
http://www.gore-tex.com.hk/club/browse_...

O.

levaky ::

Jaz imam eno goretex jakno od Arcteryx in se mi je nekaj časa nazaj strgala. Prodajalec v Koala športu(Bled) mi jo je poslal nekam v Švico, kjer naj bi en dec popravljal goretexe. Ne morem pa reči, kako je bilo opravljeno delo, ker je še nimam nazaj.

Invictus ::

Ponavadi greš tja kjer si jo kupil in on jo pošlje nazaj proizvajalcu da jo zašije. Ali pa če imajo kak servis. Traja pa ponavadi kar nekaj časa. Meni je za Salewo 3 tedne.

So se tako opravičevali zaradi zamude da sem mislil da bom dobil še eno jakno zastonj. Je pa res da sem jo kupil v Avstriji :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Okapi ::

Ne vem, če tista trgovina sploh še obstaja, kjer sem kupil (tam, kjer sem kupil, je že nekaj časa ni več;-), sicer pa je verjetno takšno uradno popravilo tudi precej drago.

Sem pa potem malo guglal in našel nekaj DIY pripravkov za popravljanje gore-texa in podobnih zadev.
http://www.pennineoutdoor.co.uk/catalog...

Recimo tule jih je nekaj, med drugim trak za tesnjenje šivov, na katerem je že lepilo in ga samo zalikaš, namesto originalnega traku, ki je odstopil. Za začetek bom poskusil kar s tem.

O.

Okapi ::

Evo, update, mogoče bo komu prav prišlo. Trak za tesnenje šivov, ki ga zalikaš čez šiv, sem kupil pri firmi Point North. 5 metrov me je s poštnino vred stalo 8 evrov, trajalo je pa dobra dva tedna od naročila, da je prišel paketek.
http://www.profabrics.co.uk/shop/show_p...

Na prvi pogled je popravljena jakna OK, kako tesni bo pa treba še preizkusit, ob prvem nalivu;) Če drugega ne, je veliko ceneje, kot če bi dal v popravilo.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup boljše hardshell vetrovke

Oddelek: Loža
256876 (847) nejcek74
»

Outdoor oblačila (planinarjenje, tek v naravi) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213438 (2228) gruntfürmich
»

pohodniška oprema (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8918774 (12239) Okapi
»

Gore-tex čevlji - premočijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12331659 (27954) Kleemen
»

zimski škornji - topli in nepremočljivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8749596 (46492) fantasycamp

Več podobnih tem