» »

Trgovina TECH TRADE prodaja pokavrjeno robo???

Trgovina TECH TRADE prodaja pokavrjeno robo???

urosh ::

V torek, 10.12. sem kupil pri njih ATX napajalnik 400W. Danes ga priklopim za električno omrežje, nanj ventilator (črna in rdeča), vklopim stikalo in nič! Vreku priklopim še eno plato gor in NIČ! Niti sam ventilator se ne vklopi! WTF? Kaj naj zaj? sem kar zeeeeeelo oddaljen iz Lj, zatoraj ne morem ravno iti samo tja in jim bla bla... Če jim pa pošljem po pošti, kaj pa potem? Plačam poštnini jaz al kaj? Jutri si grem po novo platko, pa amd-ja 2400+, sedaj pa sem brez napajanika!?! Je to sploh mogoče? Seveda v trgovini nisem zahteval od prodajalca, da ga pred mano sproba.... Kaj mi predlagate?

lp

Han ::

Zmeni se, da ti s hitro pošto dostavijo nov, delujoč napajalnik, pokvarjenega pa daš dostavljaču ob prevzemu novega...

urosh ::

Saj ni možno, da bi ga jaz skuro s tem, ko sem priklopil ventilator gor, ne? Drugače pa je tam pri ventu tak "čuden" vonj, po skurjenem... oz. takem tehničnem... al saj veste....

lp

bosstjann ::

ok da napajlnik vklopiš moraš storit naslednje
-220v v električno omrežje
-stikalo na napajalniku na 1
-na napajalnik priklopiš atx plato saj ga le ta lahko zažene

oz mireš poveza dve žički ker so atx napajalniki zgrajeni tako da jih "krmili " matična plošča

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gkovac ()

rhabdo ::

Čisto možno da si dobil pokvarjen napajalnik! Jaz sem pri njih nekaj mesecev nazaj kupil Creative soundblaster Live 5.1 pa so mi prodali že rabljeno in nedelujočo kartico! Ko sem jo nesel nazaj pa niso komplicirali in mi jo takoj zamenjali! Tako da čim hitreje pokliči tja ali pa se pač odpravi še enkrat v tech-trade! Seveda vzami s sabo pokvarjen napajalnik in RAČUN ker služi kot garancija!!:))

zile ::

urosh: pocak na plato pa procesor, pa bo vse delal bp. :D Kr neki !

Tito ::

Napajalnik si vrjetno skuril, ker si mel zadaj narobe naštiman... Če bi mene vprašal so to oni krivi tudi če si sam zamenjal stikalo saj poleg napajalnika ne dobiš ničesar kar je kriminal in kar je po slovenskih zakonih prepovedano! Skratka rahlo jih nahruli in jim zateži če pa še vedno nebo nič potem jih prijavi na zvezo za zaščito potrošnikov... Ker to je velika kršitev da ti dajo stvar, ki je brez navodil...

Četudi piše zravn OEM, so po zakonu dolžni zagotoviti navodila in to SLOVENSKA! Zbunite se ljudje, trgovci nas zaj...

AngelOfDeath ::

jap tito ma prav poleg vsakega izdelka morajo biti navodila v slovenščini :)

MadMax ::

...po drugi strani ste pa vsi super-duper stručnjaki, ki vse veste in hočete sami sestavit komp za pol miljona, hkrati pa vam je zelo odveč dati kakega jurja več za BOX varijanto z navodili in vsem ostalim.

Sploh pa se ATX ne zažene brez priklopljene plate oz. brez da skleneš ustrezni 2 žici na konektorju (kot je napisal bosstjann).

Ajme, kaj ste pametni...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Tito ::

Vsak tisočak ki ga daš pokvarjenemu trgovcu je odveč>:D Še posebaj pa slovenskemu, saj so teni veliki strokovnjaki... Zelo redko naletiš na primerno usposobljenega serviserja v slovenskih računalniških trgovinah. Redko najdeš napajalnik v BOX različici in še to le tiste ki presegajo 20k, kar je ogabno drago, če pogledaš kakšne so cene v tujini (Ameriki). Mislim pa da je potrebno poleg vsakega blaga priložiti navodila in podatke o blagu, to določa zakon!

MadMax ::

Mislim pa da je potrebno poleg vsakega blaga priložiti navodila in podatke o blagu, to določa zakon!

Se 100% strinjam!
Pozabljaš pa, da se OEM varijant sploh ne bi smelo prodajat končnemu kupcu!
Je res? Je.

Torej ti preostane napajalnik za 20kSIT+
Ali pa selitev v ameriko;)

Zelo redko naletiš na primerno usposobljenega serviserja v slovenskih računalniških trgovinah.

Žal res.
Vendar to ni krivda serviserjev, pač pa njihovih šefov, kateri ne cenijo serviserja po znanju, ampak po tem, kar je: navaden serviser. Niko i ništa. Zato jo vsak dober serviser prej ko slej pobriše na lepše...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

matjaz000 ::

MadMax, tudi sam opažam , da se po firmah zelo podcenjuje dejanska strokovna usposobljenost, ter vse meče v isti koš. Nekaj dni nazaj mi je šef rekel, da lahko strokovnjakov (strojnikov) dobi kolikor hoče. Sam pa niti ne ve kaj je vijak, (ker je oficir) zato so za njega vsi, ki se jim nekaj samo sanja in ogromno govorijo "ful strokovnjaki".

LP, Matjaz:\ 8-O:D

Gandalfar ::

Zelo redko naletiš na primerno usposobljenega serviserja v slovenskih računalniških trgovinah.

to je morda res ampak, če kupiš sestavljen rač. ti ga on toliko časa sestavlja dokler ne dela in ne plačaš, če on skuri komponento. Če jo pa ti pa seveda ne dobiš vedno garancije...

kuglvinkl ::

Plačam poštnini jaz al kaj?

Ne. Dolžni so jo plačati oni. Če te bodo zaradi tega kaj matrali (ne bodo hoteli plačati poštnine), le pošlji mail in ti bom sestavil dopis.. Se ve, ako napajalnika nisi skuril ti. Če si ga, in boš vseeno pisal, sam Bog ti pomagaj.

Eno po eno jih bom naučili.
Your focus determines your reallity

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925282 (8039) hojnikb
»

Servis za UPS (APC) v Ljubljani

Oddelek: Pomoč in nasveti
195301 (2457) Haniball
»

Izkušnje s spletno trgovino pcplus? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8010700 (9714) Schrei
»

Trgovina SOLO.SI = prevaranti.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8614046 (6522) dwinxp
»

SLO navodila za uporabo!?!?!

Oddelek: Strojna oprema
183286 (3031) STASI

Več podobnih tem