Forum » Programiranje » Dobre programerske prakse - java
Dobre programerske prakse - java
boss-tech ::
Zanima me kje bi lahko našel priročnik, knjigo, članke povezane z dobrimi programerskimi praksami... predvsem za bolj ali manj začetnike...
Marat ::
Jaz ti priporočam knjige iz zbirke Head First. Za začetnika z javo je super knjiga Head First Java, vendar imej prej vsaj malo programerskega predznanja (if stavki, while in for zanke ipd. - to je vse v Head First Programming).
broken/link ::
Na FRIju v 1letniku UNI smeri predava programiranje 1 prof.Mahnič in če mal pogooglaš najdeš tudi njegove prosojnice online. Za začetek so OK, potem pa ubistvu ni važno katero knjigov vzameš v roke,važno je, da delaš vaje, vaje in šeenkrat VAJE.
boss-tech ::
Sej programiranje kot samo mi ni problem. Ampak so potem napake ki se zgodijo npr pri spletnih aplikacijah - niti, null pointerji v razredih, kakšni remove v iteraciji liste, ... Se pravi samo objektno programiranje, dobre prakse... ki se jih seveda na faksu ne boš ravno veliko naučil. Odvisno seveda.
Potem pa tudi samo razmišljanje, razvoj koncepta - sloji za GUI - se pravi BI,interface,dostopi do baze... npr da čisto ločiš gui od ozadja, ponovna uporaba razredov,...
Imam ta Head First Java in po mojem bo kar dobra stvar.
Potem pa tudi samo razmišljanje, razvoj koncepta - sloji za GUI - se pravi BI,interface,dostopi do baze... npr da čisto ločiš gui od ozadja, ponovna uporaba razredov,...
Imam ta Head First Java in po mojem bo kar dobra stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boss-tech ()
nightrage ::
Seveda moraš najprej osvojiti osnove, kot je že nekdo rekel (sintaksa), nato pa ti priporočam, da žačneš programirat po načrtovalskih vzorcih, ker so definetivno najboljša programerska praksa.
urbecar ::
za začetek: Gang of Four
za hitro osvežitev: ta stran
Vzorci se ne navezujejo na določen programski jezik. Na žalost pa so na obeh linkih v c++.
Vzorci se ne navezujejo na določen programski jezik. Na žalost pa so na obeh linkih v c++.
Marat ::
za začetek: Gang of Four
Sej bom zvenel kot reklama ampak vseen: Head First Design Patterns, za jezik uporablja Javo.
Ti pa priporočam da preden kupiš kakšno knjigo, jo poskusi najprej najti na torrentih, malo prečekirat če je v redu in vredna nakupa, in jo šele nato kupiš. Je pa itak bolje imeti knjigo v tiskani obliki, kot pa e-verzijo (vsaj meni)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Želim se naučiti programiranja - najbrž mi to manjka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 33572 (17428) | Strato5 |
» | Paradoks iskanja zaposlitve in možne rešitveOddelek: Programiranje | 8871 (6653) | Smurf |
» | Tečaj, pridobitev znanja, programiranjeOddelek: Programiranje | 14315 (12842) | kr?en |
» | Učenje programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 18183 (14786) | Spura |
» | Java - ToolOddelek: Programiranje | 1463 (1129) | morbo |