» »

Glasen CPU ventilator

Glasen CPU ventilator

Smilko ::

Pozdravljeni

Imam problem z glasnim ventilatorjem na procesorju AMD Phenom 2 x4 965 Black edition. Stock ventilator je precej moteč. Ob normalni uporabi je sicer zvok znosen, ob igranju iger pa ropota ko sam satan. Zanima me, kateri ventilator bi mi svetovali, da bi bil kompatibilen z procesorjem in da bi bil tih. Sem že bral po forumu, vendar se na vse te pine in sockete ne spoznam tako, da ne vem niti kaj naj izbiram. Pri izbiri pa me (verjetno) precej omejuje tudi dimenzija samega ohišja saj je precej majhno : OHIŠJE

Upam da sem navedel dovolj informacij, da mi lahko pomagate, drugače lahko priložim še kakšno sliko notranjosti ohišja.

Hvala vnaprej za pomoč,

Smilko
  • spremenil: Smilko ()

sid911 ::

Predvidevam, da misliš menjat celoten hladilnik in ne samo ventilatorja na njem. Večina aftermarket hladilnikov je kompatibilna s podnožjem tvoje matične (AM2/AM3). Ohišje načeloma ne bi smelo predstavljati težav. Največja omejitev pa je tvoj proračun. Koliko denarja bi bil pripravljen namenit za nov hladilnik?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Sem se narobe izrazil ja, celoten hladilnik nameravam menjat. Glede cene bi rad prišel skozi pod 50€. Na forumu sem zapazil da večina priporoča hladilnika mugen 2 in katana 3, vendar nevem če bi pasala v ohišje. Kaj pa sam pretok zraka skozi ohišje? Na strani ima 2 ne ravno veliki odprtini. Je mogoče tudi to razlog da se ventilator matra, saj v tem primeru tudi nov hladilnik ne bo verjetno ravno tih?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smilko ()

69charger ::

Lahko bi še na stranico namontiral kakšen ventilator ki bi potiskal zrak v hladilnik. Verjetno gor paše standard 8x8cm. Hladilnik bo pa res verjetno najboljši kakšen Mugen,čeprav tudi od akase niso slabi.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Gamez0r ::

Cooler Master Hyper TX 3
WTF!

hojnikb ::

Mugen 2 če ga spraviš not.
#brezpodpisa

Hvala za nasvete. Bom še ta teden šel na lov za ventilatorjem za kišto, glede CPU hladilnika bom pa še malo premeril, kaj bi dejansko notri pasalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CPU Cooler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
7811034 (8493) zavajon
»

Nov hladilnik (strani: 1 2 )

566255 (4600) ttommy
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

10031726 (29771) kuglvinkl
»

Nakup tihe mrcine (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
819530 (6712) Sylar007
»

Rad bi utišal računalnik

483660 (2684) jcb

Več podobnih tem