» »

MAC mini reinstalacija OS X

MAC mini reinstalacija OS X

alansi ::

Postal sem (ne)srečni lastnik Mac mini 1.83/1gbRam/80Gb diska. Na računalniku je naložena meni nepoznana verzija Ubuntu Linuxa, sam pa bi rad imel originalni OS v. 10.4.5. za katerega imam originalna DVD-ja. Priznam, da mi je to prvo srečanje z Linuxom in MAC OS, zato sem kar obupan, kajti nikakor ne morem namestiti MAC OS. Ko pritisnem tipko C ob zagonu, mi samo izvrže DVD, pod Linuxom pa ne znam dostopati do DVD enote, čeprav mi je uspelo pognati Bash. Ali je kdo, ki bi mi lahko svetoval rešitev?

Limit-sky ::

Probaj držati alt ko se zaganja. Tam bi ti potem moral pokazati vse bootable naprave. Če ti ne pokaže nobene druge, razen diska, probaj vstaviti drugi dvd. En je install en pa restore, ki ne vem ali je bootable.

alansi ::

Izgleda, da je šla CD/DVD enota. Ali mogoče kdo ve za varianto, kako naložiti sistem preko USB porta?

pe3c ::

Da se da, vendar potrebujes ustrezno formatiran USB kljuc, ki vsebuje vsebino instalacijskega DVDja.
Nato vtaknes kljuc, pizges oz. restartnes racunalnik in drzis tipko "Option", da se ti zazene Startup manager.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pe3c ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje dobiti MacOS X Yosemite (10.10)?

Oddelek: Operacijski sistemi
242572 (2173) pirx
»

Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - Kako

Oddelek: Pomoč in nasveti
307109 (6556) Cervantes
»

Težave z nameščanjem XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
201493 (1289) dzinks63
»

Izšel Mac OS X 10.7 Lion

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4511998 (9440) gslo
»

Windows 7 z namestitvenimi USB ključi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12614446 (10819) MrStein

Več podobnih tem