Forum » Pomoč in nasveti » Win network problem!
Win network problem!
poweroff ::
Zadeva je takale.
Na računalniku (NT 4.0) imam dve mrežni kartici. Ena je povezana v lokalno omrežje z dostopom do neta, druga pa v fiično povsem ločeno drugo lokalno omrežje.
Prva ima IP 193.xxx.xxx.50
Druga pa 10.10.10.50.
Zdaj pa problem. Internet mi dela normalno.
Do enega računalnika znotraj zaprtega omrežja (ip=10.10.10.100, \\hana) dostopam normalno, do drugega (ip=10.10.10.66, \\prenosnik) pa ne.
Vseeno ali poiskusim dostopiti preko \\prenosnik ali pa preko \\10.10.10.66.
Dalje. Do enega računalnika, ki je vključen v obe omrežji lahko dostopam, do drugega pa ne.
Firewall sem izkopil in vse je kot treba. Nastavitve so povsod enake, vse je ok, samo IP in ime sta pač pri vsaki mašini drugačna.
V glavnem - ne vem več kaj naj naredim. kakšen nasvet?
Na računalniku (NT 4.0) imam dve mrežni kartici. Ena je povezana v lokalno omrežje z dostopom do neta, druga pa v fiično povsem ločeno drugo lokalno omrežje.
Prva ima IP 193.xxx.xxx.50
Druga pa 10.10.10.50.
Zdaj pa problem. Internet mi dela normalno.
Do enega računalnika znotraj zaprtega omrežja (ip=10.10.10.100, \\hana) dostopam normalno, do drugega (ip=10.10.10.66, \\prenosnik) pa ne.
Vseeno ali poiskusim dostopiti preko \\prenosnik ali pa preko \\10.10.10.66.
Dalje. Do enega računalnika, ki je vključen v obe omrežji lahko dostopam, do drugega pa ne.
Firewall sem izkopil in vse je kot treba. Nastavitve so povsod enake, vse je ok, samo IP in ime sta pač pri vsaki mašini drugačna.
V glavnem - ne vem več kaj naj naredim. kakšen nasvet?
poweroff ::
OK folk, ne se smejat!
Problem sem rešil.
Nek cepec se je potaknil ob omrežni kabel in ga izpulil iz stene. Jaz pa preverim sve mrežne nastavitve 100x, vse živo sčekiram - na koncu pa ugotovi da sploh ni povezave.
Shame, shame, shame...
Problem sem rešil.
Nek cepec se je potaknil ob omrežni kabel in ga izpulil iz stene. Jaz pa preverim sve mrežne nastavitve 100x, vse živo sčekiram - na koncu pa ugotovi da sploh ni povezave.
Shame, shame, shame...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LAN in WLAN (WiFi) skupaj in intrenetOddelek: Omrežja in internet | 1683 (1407) | a-ptuj1 |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3708 (2702) | Ursus |
» | Samba portiOddelek: Omrežja in internet | 1730 (1426) | hruske |
» | VARNA priključitev računalnika v omrežje.Oddelek: Omrežja in internet | 1440 (1264) | poweroff |
» | Nekaj teorije o IP naslovu in Subnet MaskOddelek: Operacijski sistemi | 6080 (5486) | jype |