» »

Disk spustil dušo!

Disk spustil dušo!

Boyhazard ::

Mam en problem.

Disk mi je kar naenkrat začel šklocat, kot da bi kaj preskakovalo. V winsih ga ni hotelo prepoznat ali pa je zaštekalo pri nalaganju. V DOS-u pa mi ga je normalno zaznalo in tudi nekaj malega sem lahko skopiral dol (cca. 1MB), res malo.

Disk je pod garancijo vendar ne zagotavljajo vrnitev podatkov, jih ne briga (jaz sem pa jih nekam poslal). Jaz pa rabim te podatke. Disk je bil na servisu in je en inžiner rekel, da je elektronika šla, vendar iste elektronike niso nikjer dobili ali našli.

Disk je QUANTUM 20 GB AT Firebal PLUS AS ali 3S (nisem doma da bi točno preveru). Sedaj je QUANTUMA kupil MAXTOR. Kateri pa nočejo imeti nič z reševanjem podatkov.

Če bi disk dal reševat v LJ v laboratorij bi me to koštalo med 100.000,00.- in 200.000,00.-. Toliko pa ni vredno oz. ni keša.

Ali ima kdo takšen disk oz. vsaj elektroniko?
Je še kakšna druga rešitev?

Hvala

ali3n ::

poizkusi z metodo "za 2 uri v skrinjo"; že več forumašev je menda na tak način reševalo podatke (meni k sreči še ni bilo treba). Menda imaš po priklopu kake pol ure časa... upam da ti bo uspelo.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

McNato ::

Ampak diska ne smeš priklopiti takoj ko ga vzameš iz skirinje, ampak moraš počakati da se segreje na sobro temperaturo.

Boyhazard ::

Kja pa v primeru, da mi z skrinjo nebo šlo?

So podatki potem čito izgubljeni?

wishmaster ::

Pol ga pa lahk vržeš nekam,al ga pa razbiješ,kot sem ga jaz.Sam sem mel wd 4.3 Gb disk.In mi ni hotel zapisat nič zapisat na disk.Sam bral sem lahk in nič druga.Obnavljanje podatkov ne pride v poštev ker je drago,razen če maš gor podatke v vrednosti 1.000.000 sit.Če maš zanič elektroniko ga lahk maš v zmzovalniku 1 leto.Poskusi dobit elektroniko za disk in potem sprobaj.Če je res elektronika zanič bi disk moral delovat OK.
Jaz sem to že enrat delal pri Seagatovem disku (10 Gb),vezje pa sem uporabil od drugega Seagatovega diska ki je mel 20 Gb).Jaz ti priporočam da dobiš vezje istega tipa,ker pri quantumu ne vem če lah to delaš.

DamoskinoS ::

cradle - disk 10 Gb si namontiro wezje od 20Gb!
je stwar delowala ali je delowala na pol?8-O
mam 17.2Gb disk Seagate pa bi mogu tud elektronko zamenat...kje kaput.:O
Mislis da bi delowalo od 20Gb Seagate diska?
:\
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™

wishmaster ::

DA.Disk je deloval deloma (počasen in imel je čuden glas).Delal je glih toliko da sem lahk podatke spravil na drug trdi disk.Disk mi je po nekaj tednih čisto crknil.(zarad tega ker sem dal plato od drugega diska).Če hočeš met disk za skoz ti priporočam da dobiš isto elektroniko,drugače bo disk deloval deloma ali sploh nebo deloval.

Spajky ::

Boyhazard, če so ti podatki tako pomembni, jih vsekakor probaj nekako rešiti; če ti ne bo ratalo v doglednem času, me kontaktiraj na moj mejl /vidi profil/ če je tvoj disk model Fireball + AS 20G /7200rpm/2Mb in zgleda da je 1,5-2leti star...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Boyhazard ::

Spajky: sedaj še čakam na kolega, ki je pred kratkim pričel delat na tisti firmi od kod je disk in bo mi probal elektroniko prinest. Rabim jo pa samo toliko, da prenesem podatke, potem pa gre disk na steno.

Če nebo nič iz tega se piševa!

Za metodo z skrinjo, tisto pa bom raje opustil, ker če ne bi šlo se pa požerem. :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BackBlazova statistika: letno odpove 2 % diskov

Oddelek: Novice / Diski
408797 (5635) Miha 333
»

Reševanje podatkov fizično poškodovanega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
317254 (6452) MadMax
»

Recovery podatkov na trdem disku

Oddelek: Strojna oprema
462561 (1994) Pyr0Beast
»

Nova anketa

Oddelek: Novice / Ankete
192903 (2434) GrimReaper
»

Kateri HDD

Oddelek: Kaj kupiti
221481 (1142) jRk0

Več podobnih tem