» »

CISCO 1601

CISCO 1601

NRGhouse ::

Rad bi priklopil ruter cisco serije 1600 na svoje omrezje pa nisem siguren ali bo zadeva in kako delovala
Ruter je sorazmerno star ampak me vseeno zanima ce bo deloval na kabelskem dostopu 2Mb sam sem sicer prebral da zadeva deluje ravno do 2Mb ampak nisem siguren ce to na kablu saj je ta ruter kar se da razbrati narejen za isdn in slabse linije....zanima me tudi ce bom po tem takem moral nakupiti wan razsiritveno kartico ki se montira na zadnji strani...Hvala za pomoc!?;)
Ridding the NRG...where it all started!!!

NRGhouse ::

Predvidevam da o tej zadevi nima ravno veliko folka kaj pojma...AL KAJ!?:\

aleksander10 ::

Cisco 1601 ima en ethernet port in 2 WAN slota. Kabelski modem boš priključil kam, na Serial port, al kako, ker kabelskih modemov ne poznam?
Sicer mi pa povej koliko DRAMa in FLASHA ima zadeva in kateri IOS?

:D
Zadeva je sicer dovolj dobra pa priklop preko ISDNa in tudi kabel bi morala brez problema drđat gor. Koliko uporabnikov pa naj bi delalo peko njega?

Npr. Jaz uporabljam Cisco 2513 router za ADSL povezavo in dela kot metek.

:D Če te zanima še kaj, kr vpraši.
Aleksander

"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"

NRGhouse ::

Nazalost ta moj cisco nima nobenega wan porta za to bi najverjetneje rabu wan kartico ta zadevca 1601 ima samo en 10base t port, ethernet 0 aui za stare koaksial mreze, serial 0, console, ter pa prostor za rasiritvene kartice in vse kar se druga vem je da je ta flash kartica 4Mb kuk ma pa ta zadeva DRAMA pa nism sigurn vem da nekje sem bral samo nimam pojma kje kako in kaj me zanima vse kar ves sej adsl pa kabel nista tako dalec narazen da se ne bi dalo postudirat ti mi prosim povej kako imas ti zadevo na adslu poslihtano pa bom potem probu iz tega si nekako pomogat THX...

LAHKO TI SE DOBESEDNO PREPISEM kar pise na IOS kartici :)
SF160C-11.1.12A
CISCO 1600 IOS IP Feature Set
Version: 11.1(12)AA
Image: c1600-y-l.111-12.AA
Filename: 80130512

Upam da bo v pomoc, poleg tega pa bo ce bo zadeva koncno nekoc v prihodnosti delovala za max. 3 uporabnike na mrezi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NRGhouse ()

b ::

Za kabelski dostop bos potreboval router z dvema ethernet portoma. Jaz ne poznam vseh modelov na pamet, ampak predvidevam, da imas na 1601 se en prost razsiritveni slot, v katerega lahko vtaknes 10M ethernet modul. Ki pa seveda ni najbolj poceni.

Za 3 racunalnike na mrezi raje skoci v trgovino in si kupi en routercek za 20.000 (ce je to za doma) ali tja nekje do 50.000 (malo boljsi, ce gre za podjetje). In ne zaupaj prevec testom teh malih routerjev v slovenskih racunalniskih revijah. Jaz sem jih preizkusil kar nekaj in je slika malo drugacna od zapisanega :-) Pri teh el-cheapo zadevah je nujno, da ga sam preizkusis, ce dobro deluje. Kvaliteta se spreminja od verzije do verzije firmware-a.

Mimogrede, ce bos uporabljal IOS 11.1 NUJNO izkljuci SNMP (exploit v SNMP kodi). Upgrade verjetno ni mozen zaradi premalo flasha (mogoce je 4M dovolj....2M je zagotovo premalo za IOS 12.x, ce ne najdes kje kaksne oskubljene verzije).

Ali bo 1601 zdrzal 2M prometa? Skoraj gotovo. Moral bi pogledat v specifikacije koliko pps-jev zmore, ampak sem skoraj preprican da bi 2mbps moral prezivet, ce ne gre ravno za 100% liliputanske paketke.

lp,
Borut.

aleksander10 ::

IOS software je zelo star. Za Kable in ADSL obvezno potrebuješ dve ethernet kartici. Za Adsl boš še potreboval nov IOS tko da se strinjam, da si za par računalnikov, ki jih boš povezal prek ega omisliš kakšen router za 20000 ali še bolje en PC z linux-om.

:D
Aleksander

"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"

[JFK] ::

LP

Mene pa zanima ce ima kdo novejsi IOS za router 1601? Na mojem routerju je 11.1(9)... rabil pa bi serijo 12... (za NAT in firewall features). Reply na ta post, ce ga imas...

No, glede tega da potrebujes dva ethernet porta za ADSL routing mislim da ne drzi cisto. Na en ethernet port se da obesit dva IPja. Ce IOS podpira se NAT smo pa na konju...

Se beremo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8727189 (8055) fpopla87
»

Cisco CCNA in CCNP oprema za home lab

Oddelek: Omrežja in internet
5787 (619) Zimavc
»

Kaj kupiti za domače učenje in ustvarjanje (mrežna oprema)

Oddelek: Omrežja in internet
201945 (1276) maxipin
»

Cisco SOHO91-konfiguracija

Oddelek: Omrežja in internet
222138 (1746) ponky
»

Cisco router import konfiguracije.

Oddelek: Strojna oprema
81699 (1624) Mr.B

Več podobnih tem