Forum » Programska oprema » napredno kopiranje (windows)
napredno kopiranje (windows)
lopov ::
Živ!
Zgodila se je zoprnija da imamo na dveh sharih direktorije in datoteke, ki bi jih moral združiti. Gre za veliko količino podatkov (50Gb+), tako da bi želel naslednje:
- skopirati datoteke, ki so spremenjene po 2.9.2011; starejše se preskoči
- če enako ime že obstaja se stara datoteka ohrani, nova zapiše pod novim imenom
Bi to šlo z robocopy? Kopira se z WinXP na Visto.
Zgodila se je zoprnija da imamo na dveh sharih direktorije in datoteke, ki bi jih moral združiti. Gre za veliko količino podatkov (50Gb+), tako da bi želel naslednje:
- skopirati datoteke, ki so spremenjene po 2.9.2011; starejše se preskoči
- če enako ime že obstaja se stara datoteka ohrani, nova zapiše pod novim imenom
Bi to šlo z robocopy? Kopira se z WinXP na Visto.
darkolord ::
robocopy/xcopy nimata opcije za preimenovanje... lahko napišeš eno skripto, ki to naredi ali pa narediš recimo v dveh korakih:
- z xcopy (parameter /D:9-2-2011) skopiraš novejše datoteke v novo mapo
- z raziskovalcem skopiraš iz te nove mape v tisto, ki jo želiš združiti - tam ti ponudi opcijo, da vse konfliktne datoteke preimenuje
- z xcopy (parameter /D:9-2-2011) skopiraš novejše datoteke v novo mapo
- z raziskovalcem skopiraš iz te nove mape v tisto, ki jo želiš združiti - tam ti ponudi opcijo, da vse konfliktne datoteke preimenuje
Gre za en kup map, podmap in fajlov v njih. Si moram vzet malo več časa in pogledat.
Thx,
b.
Thx,
b.
Po pravici povedano ne vem. Sem gledal FreeCommander in se mi zdi da nima.
Edit: zdaj sem opazil da obstaja še novejši beta FC:XE, še to preverim.
Edit: zdaj sem opazil da obstaja še novejši beta FC:XE, še to preverim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lightweight Sync program za backupOddelek: Programska oprema | 2158 (1310) | Okapi |
» | arhiviranje - inkrementalno kopiranjeOddelek: Programska oprema | 3292 (2249) | Nikonja |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9780 (8441) | b3D_950 |
» | BAT kopiranje mapeOddelek: Pomoč in nasveti | 1561 (1429) | StratOS |
» | backup podatkov (v ozadju)Oddelek: Programska oprema | 1272 (1137) | Mercier |