» »

Zoran Janković - slovenski mesija 2.0

Zoran Janković - slovenski mesija 2.0

«
1
2

durenmat ::

Ker je bila prejšnja tema, namenjena toplemu čakanju in prisrčni dobrodošlici vstopa Zorana Jankovića v državno politiko, zaklenjena, jo zadnje dni pred njegovim resničnim prihodom na državnopolitično sceno odpiram v izdaji 2.0.
Ob tem bi navedel nekaj dejstev, ki spremljajo njegovo (že sprejeto, a še ne uradno objavljeno) odločitev:
1. Kapitan Zoki bo igral na že v Ljubljani preizkušeno karto, da je menedžer in ne politik. To je neumnost, ki jo kupijo le naivni. Noben strojnik v državnem zboru, se ne izgovarja, da je tam kot strojnik. Tudi G.G. se ne izgovarja, da je bil v vladi kot filozof. In K.K. se ne izgovarja, da je bila v vladi kot pravnica. In Pahor se ni izgovarjal, da je bil v vladi kot šofer katrce. A so potem menedžerji izjeme? Je torej on politični menedžer ali menedžerski politik ali kaj?
2. Zoki - ali Jay Z, kot mu zdaj tudi ljubkovalno pravijo - na volitvah ne bo zmagal. Nima šans. Je namreč pripadnik tistih tajkunov in tiste levice, ki je povzročila sedanjo apatijo. Njegova lastna sinova mu pri tem nista v oporo: ne nepremičninski prevarant s kupljeno gimnazijsko maturo in ne voznik neobdavčenega pregrešno dragega vozila brez vozniškega opravljenega dovoljenja. Preveč očitna je podoba mafijskega botra z Berlusconijevim nasmeškom. To pa v konservativnem delu Slovenije ne vžge. Njegovo edino poslanstvo na teh volitvah je, da prepreči premočno zmago Janše. In to precej na račun zdajšnje Pahorjeve SD, zato zdaj socialdemokrate dela živčne. SD se bo na naslednjih volitvah spet krepko skrčila, kot je bila pred volitvami 2008.
3. Tudi jalovo valjanje Janše po sodišču prepriča vedno manj volivcev o njegovi 'domnevni' krivdi. Afera Patria je Janšo stala ponovne izvolitve 2008, tokrat je ta afera samo še pogrevana stara juha. Vse manj volivcev jo je pripravljenih zaužit. Ali je bilo koristno za državo, da Janša ni dobil drugega mandata, naj si po izkušnji s Pahorjevo vlado vsak odgovori zase.
4. Po volitvah Zoki z Janšo ne bo delal koalicije, ker so osebne zamere pregloboke. Toda možno je, da bo pobral ravno toliko glasov naivnežev, da Janša ne bo mogel delati koalicije po svoji želji. Kar pomeni manj trdno vlado. Zoki pa bo pristal zgolj tam, kjer noče pristat: kot poslanec v državnem zboru.
5. Kaj to pomeni za Slovenijo? Bolj kisel kompromis, v katerega bo moral Janša privoliti po volitvah zaradi pomanjkanja glasov (najbolj vroči kandidat je Desus), bolj šibka bo vlada. To pomeni, da bo imela bolj zategnjeno ročno zavoro pri več kot nujnih strukturnih reformah. To pa spet pomeni, da bo naredila manj kot bi lahko. V mandatu 2004-2008 se je zaradi jurišanja levice in sindikatov na reforme Janša ustrašu in zastavljenih reform ni izpeljal. Upajmo, da bo tokrat več moža in jih poskušal izpeljati. Če ne, ali če pri tem ne bo imel uspeha, bo to še en zgubljen mandat, država pa naprej v regresiji.

V toplem pričakovanju Zokijeve blagovoljne razglasitve, da se narodu milostno ponuja za mesijo, odštevamo dneve.

gendale ::

>Po volitvah Zoki z Janšo ne bo delal koalicije, ker so osebne zamere pregloboke. Toda možno je, da bo pobral ravno toliko glasov naivnežev, da Janša ne bo mogel delati koalicije po svoji želji. Kar pomeni manj trdno vlado. Zoki pa bo pristal zgolj tam, kjer noče pristat: kot poslanec v državnem zboru.
to

zelo verjetno ne bo dobil dovolj mest v parlamentu, da bo lahko počel kar sedaj počne v lj

in pol bomo imeli spet tako koalicijo, da bo vsaka stranka vlekla v svojo smer in se ne bodo mogli dogovorit o ničemer
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

jype ::

durenmat> To je neumnost, ki jo kupijo le naivni.

Ne, on obvlada, vi ste mu pa fouš.

durenmat> Je namreč pripadnik tistih tajkunov in tiste levice, ki je povzročila sedanjo apatijo.

Ne, on trdo dela cele dneve, ogromno zasluži zase, še več pa za ljudi, s katerimi dela, ker je tako zelo sposoben. Da mu uspeh ubogi desničarji zavidate, je boleče očitno.

durenmat> Ali je bilo koristno za državo, da Janša ni dobil drugega mandata

Glede na prvi mandat lahko sklepamo, da bi se Janša odrezal _slabše_, kot se je Pahor.

durenmat> Zoki pa bo pristal zgolj tam, kjer noče pristat: kot poslanec v državnem zboru.

Triple win, torej.

durenmat> Kaj to pomeni za Slovenijo?

Da se "Zokija" bojite, še preden je sploh odprl usta, kar pove ogromno o vaši neizmerni samozavesti in zaupanju v sposobnost vlade, ki ji boste nekateri rekli celo desna, čeprav je tudi najbolj zabitim povsem jasno, da tako pri nas rečejo krščanskim socialdemokratom, ki celo v mandatu debelih krav ne znajo izvesti reform, ki bi državo zmanjšale.

drejc ::

Zanimivo bo
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Sc0ut ::

Če pride Zoki, se moramo vsi primiti za denarnice. Še bolj, kot sedaj. Postalo bo grozno.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Matako ::

Ni še uradno. Itak jaz verjamem le še Mikstone blogom, vse ostalo je surrealizem.
/\/\.K.

floyd1 ::

jype je izjavil:


durenmat> Ali je bilo koristno za državo, da Janša ni dobil drugega mandata

Glede na prvi mandat lahko sklepamo, da bi se Janša odrezal _slabše_, kot se je Pahor.

Hehe, to pa je provokacija. Nobeden ni vedež, da bi lahko rekel, kako bi Janša delal v drugem mandatu. Vsekakor je imel v svoji vladi avtoriteto, ki je Pahorju tako zelo manjkala. Po drugi strani je Pahor rinil z reformo (kakršnakoli je že bila bi naredili en korak naprej) v res slabih časih, Janša pa si je ni upal izpeljati v veliko boljših, ko bi lažje prišel do konsenza z vsemi "vpletenimi". In ob vsem nakladanju, kako je bila njegova reforma res dobra. Tudi jaz ne vidim možnosti, kako bi lahko uspel danes, ko je takrat zapravil tako priložnost.
Jaz itak predlagam za mandatarja največjega našega borca za pravice delavcev, tudi zaradi njega bo v prihodnje veliko več revežev, pa če si to prizna ali ne. Zakaj ne bi namesto čvekanja v prazno enkrat za spremembo pokazal, da zna tudi kaj narediti. Po drugi strani pa ne vem, če si želim spet 4 leta eksperimentov, teh 7 (no, ja, pravzaprav pravzaprav 20) let je bilo čisto dovolj, marsikaj je šlo u kur***.

-valvoline- ::

Mislim in upam da bo tokrat zgodovinski poraz rdečekmerskih tovarišev in wanabee menedžerjev(biti direktor Merkatorja v teh časih je skorajda monopolski položaj na trgu,podobno direktor telekoma itn,še največji nepismeni butl bi bil temu kos).Janukovič si bo sam zabil žeblje na svojo politično krsto. Amen.

Zgodovina sprememb…

random ::

Če bi si bilo možno zabiti žeblje v svojo politično krsto, potem trenutnih politikov že dolgo ne bi bilo več. Pa so po 20 letih še vedno tu.

Looooooka ::

V tej odlocitvi nekak ne vidim smisla...a ga sploh kdo pozna razen Jesenic,Kranja in Maribora(ker se njihova mladina redno vozi v Ljubljano).
No...je pa res, da ma Ljubljana veliko volilcev.Verjetno ciljajo na to.

LuiIII ::

Jankovič = verjetna Berlusconizacija Slovenije. S pojavom Jankovića in ne kakšne druge "alternativne" in "neobremenjene" nove stranke na levi, ima po mojem SDS resne možnosti za najvišji volilni rezultat v zgodovini. Slovenije tudi nihče ne more tako zelo razdeliti kot ravno Janković. Pa še nekaj je: kot kaže zna Janković delati samo s krediti, vsaj v Ljubljani je tako, toda Slovenija je že kritično zakreditirana in krediti so vedno dražji tako, da ne vem zakaj bi šel v nekaj kar mu prinaša veliko hujšo situacijo kot jo že ima oz. bo imel v Ljubljani. Mesija? Mesije delajo čudeže, naši politiki, se pravi tudi Janković, jih ne znajo.

jype ::

No, če je berluskonizacija, pol ga boste pa desni z veseljem podprli, ane.

-valvoline- ::

jype je izjavil:

No, če je berluskonizacija, pol ga boste pa desni z veseljem podprli, ane.


Verjamem da tudi ti ne boš dal svoj glas Zorangutanu,razen če nimaš *južnih* korenin.Upam da ti je vsaj še neki malega možganske tekočine ostalo zgoraj.

:))

random ::

To je tvoj zagovor za predvidevam Janšo? Enak si kot naši politiki, samo pluvati znajo po drugih namesto da bi kaj naredili, zato pa je kar je.

jype ::

A Jankovića smejo volit samo ljudje z južnimi koreninami?

Koga pa lahko volim, če sem Laponec?

-valvoline- ::

jype je izjavil:

A Jankovića smejo volit samo ljudje z južnimi koreninami?

Koga pa lahko volim, če sem Laponec?


Aja,Janukovič je slovenski Obama.....
Sedaj se bo upam Imagodei oglasil

;((

XsenO ::

Hmm čaki ma ni Jankovič tipo nekako kot Popovič? V mestih kjer županijo ga večina podpira, drugje pa velja za enega največjih kriminalcev?
1 + 1 = 1

random ::

Zakaj bi pa v Ljubljani veljal za kaj drugega kot drugje? A misliš da v Ljubljani ko so poročila, Zoki spusti reklamo cez vse kanale na televiziji da ne bi slucajno kaj slabega slišali?

Če bi bil kriminalec, ne vem zakaj ga še niso zaprli. Kaj misliš da ni nobenega medija na svetu, ki bi bil pripravljen objaviti takšne informacije če bi bilo kaj res? Ne vem sploh kakšne so obtožbe, razen da naj bi bil "kriminalec" kot praviš.

Marat ::

XsenO je izjavil:

Hmm čaki ma ni Jankovič tipo nekako kot Popovič? V mestih kjer županijo ga večina podpira, drugje pa velja za enega največjih kriminalcev?


Ni čisto tako - Popović ne velja za kriminalca med desničarji povsod po Sloveniji (ampak za sposobnega župana). Prav tako mu ne očitajo njegovih južnih korenin in si zanj ne izmišljujejo nadimkov tipa "opankar" ipd.

Marat ::

random je izjavil:


Če bi bil kriminalec, ne vem zakaj ga še niso zaprli. Kaj misliš da ni nobenega medija na svetu, ki bi bil pripravljen objaviti takšne informacije če bi bilo kaj res? Ne vem sploh kakšne so obtožbe, razen da naj bi bil "kriminalec" kot praviš.

Lol, tebe izgleda še malo daje naivnost.

Korupcija je v Sloveniji zelo zelo razpredena, večina ljudi pa tako in tako vidi korupcijo le pri političnih nasprotnikih. Levi tako obtožujejo korupcije Popota in Jajota (itd), desni pa Zokija in Golobiča (itd). Resnica seveda je, da je korupcija razpredena tako med politiki na lokalni ravni (praktično v vsaki občini se trguje z namembnostjo zemljišč), kot tudi na državni ravni (orožje, operacijske mize, gradbeni posli, najemnine, ...). Kdor misli da politiki izpustijo priložnost za zaslužek, je krepko naiven.

Sicer so pa politiki ogledalo ljudstva. Spomnite se samo zadnjih odmevnih primerov vrlih slovenskih računovodkinj in ravnateljic, pa ponarejanja diplom ipd.

Dejansko se bo na volitvah na koncu izbira zožala na dva enako "premetena" politika, in ljudje se bodo med njima odločali na podlagi svojih ideoloških prepičanj (domobranci vs. partizani, odnos do Cerkve, itd.). Kot vedno do zdaj.

Če pa hočete biti drugačni in si želite nekoruptivnega politika, pa volite še enkrat Borata >:D hehe

Karaya 52 ::

Pa kaj res potrebujemo teme o Jankovicu, clovek niti anglescine ne obvlada, kaj mu ni jasno? Zdaj bo vsak vaski svercer potencialni super manager in predsednik vlade? Desnica ga ne prebavlja, polovica levice ga ne prebavlja. Pripravimo se na kanibalisticni spektakel.

Marat ::

Karaya 52 je izjavil:

Pa kaj res potrebujemo teme o Jankovicu, clovek niti anglescine ne obvlada, kaj mu ni jasno?

Evo še ena podobnost z Janšo :)) folk se bo pa itak odločal po principu "voliti manjše zlo" ;)

random ::

Marat:
In kaj hočeš s tem povedati? Mislim da je bol smiselno da jih volimo glede na njihove rezultate, kot pa glede na to kdo je komu kaj prodal.

Pro Zokiju vsaj vemo kaj dobimo: http://ljubljanski.projekti.si/

Če imaš pa mogoče podoben spisek z obljubami in uspehi JJ in ostale kompanije pa jih bom z veseljem pogledal in se potem na podlagi tega odločil koga bom obkrožil.

Karaya 52 ::

Mostove cez Savo?

P.S.: mogoce tlakovce v Celju in se kak most na Dravi?

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

To veste, da je Jankovič menda sin od Kučana? šušlja se:D
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Marat ::

random je izjavil:

Marat:
In kaj hočeš s tem povedati? Mislim da je bol smiselno da jih volimo glede na njihove rezultate, kot pa glede na to kdo je komu kaj prodal.

Pro Zokiju vsaj vemo kaj dobimo: http://ljubljanski.projekti.si/

Če imaš pa mogoče podoben spisek z obljubami in uspehi JJ in ostale kompanije pa jih bom z veseljem pogledal in se potem na podlagi tega odločil koga bom obkrožil.

Kar hočem povedati je, da je podobnost med JJ in ZJ naravnost fascinantna. Levica je dolgo let očitala desnici da ima avtoritarnega vodjo, zdaj ga pa dobiva še sama. Oba sta sposobna voditelja, vendar zelo avtoritarna. Oba imata izkušnje z vodenjem velikih gospodarskih sistemov, ZJ sicer bolj legalnega (Mercator), JJ pa malo manj legalnega (vojaška logistika :))) - ampak važne so itak izkušnje. In oba seveda poskrbita za svoj žep ter svoje bližnje.

Oba imata tudi rezultate, za Zokija si že ti link nalepil, za Jajota bo pa zihr nekdo drug zastavil dobro besedo. :)

Mislim da do sedaj na volitvah še nismo imeli bolj podobni (glavni) izbiri. In zato pravim da bodo odločale čisto ideološke teme (WW2 in Cerkev), ne pa tiste ki bi dejansko morale (kako se spopasti s krizo). Ljudje pa bodo s stisnjenimi zobmi volili manjše zlo (verjetno tudi jaz).

-valvoline- ::

random je izjavil:

Marat:
In kaj hočeš s tem povedati? Mislim da je bol smiselno da jih volimo glede na njihove rezultate, kot pa glede na to kdo je komu kaj prodal.

Pro Zokiju vsaj vemo kaj dobimo: http://ljubljanski.projekti.si/

Če imaš pa mogoče podoben spisek z obljubami in uspehi JJ in ostale kompanije pa jih bom z veseljem pogledal in se potem na podlagi tega odločil koga bom obkrožil.

Ja res vemo,balkanski mafiski trio Janukovič in sinovi d.o.o. Press
Ne da se mi iskat podatkov,JJ je daleč največ naredil za državo in za žepe malega človeka.
Une Zokijeve KAO rezultate... če samo pogledamo kaj se z Stožicami dogaja je vse jasno.Z tujim ku*cem(denarjem) je lahko mahat po koprivah.
Žabar molze Slovencem denar za nepotrebne pizdarije,po sistemu jas zate ti zame. Aja el presidente mu bo za vedno hvaležen za zaposlitev hčerkice,ka pa veš v primeru Zorangutanove zmage(malo morgen) mogoče *sposobna* hčerkica pride celo do ministrskega stolčka....

FFFFFUUUUUJJJJ !!!!!!!!!

Marat ::

-valvoline- je izjavil:


Ne da se mi iskat podatkov,JJ je daleč največ naredil za državo in za žepe malega človeka.
Une Zokijeve KAO rezultate... če samo pogledamo kaj se z Stožicami dogaja je vse jasno.Z tujim ku*cem(denarjem) je lahko mahat po koprivah.

Hehe, zdaj pa še en naiven desničar >:D
JJ je seveda spodbujal napihovanje gradbenega balona z lastnim denarjem, a ne? :)) In privatna banka NLB tudi ni posojala davkoplačevalskega denarja tajkunom... :P

Karaya 52 ::

Marat je izjavil:

Mislim da do sedaj na volitvah še nismo imeli bolj podobni (glavni) izbiri. In zato pravim da bodo odločale čisto ideološke teme (WW2 in Cerkev), ne pa tiste ki bi dejansko morale (kako se spopasti s krizo). Ljudje pa bodo s stisnjenimi zobmi volili manjše zlo (verjetno tudi jaz).


Sicer ne vem kako volis, je pa jasno, da se odlocas na podlagi, kako se ti kaksen politik dopade. Program je tretja stvar, itak furamo vsi neosocializem, halloo!!!!111

-valvoline- ::

Vodstvo NLB je bilo seveda KGBjevsko in JJ ni imel nobene možnosti posredovanja. Najbolj kar se spomnim JJevih potez je ukinitev lopovskih registerskih nalepk,uvedel overitev kupoprodanih pogodb za motorna vozila pr upravnih enotah in z tem močno vdaril najbogatejših rdečekmercev-notarjev po pi*ki,uvedel vinjet,kar precej znižal nekaterih davkov....

Zgodovina sprememb…

Marat ::

-valvoline- je izjavil:

Vodstvo NLB je bilo seveda KGBjevsko in JJ ni imel nobene možnosti posredovanja.


Hahahahaha >:D človek ki mu je uspelo razrešiti Zokija s čela Mercatorja (pa še mnogo drugih direktorjev), kao ne bi mogel zamenjati Kramarja :)) Vidim da živiš v pravljicah. Milijonar je plesal tako kot je Jajo špilal, zato je ostal. Hint: zakaj Jajo in Bajuk nista dovolila prodaje NLB Belgijcem? ;)

Karaya 52 je izjavil:


Sicer ne vem kako volis, je pa jasno, da se odlocas na podlagi, kako se ti kaksen politik dopade. Program je tretja stvar, itak furamo vsi neosocializem, halloo!!!!111

Ja normalno bi bilo, da bi se odločal na podlagi programa. Ampak jaz sem itak cinik... >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marat ()

Karaya 52 ::

Konec koncev od naroda, ki je izvolil Pahorja ne mores pricakovti produciranja pravih odlocitev. Pahor se je s katrco vozil, sarmiral zenske in to je bilo dovolj. Js bi se zamislil nad samim sabo ce bi leta 2008 obkrozil tega hepesa. Ista groteska se ponavlja, doloceni novinarji gradijo mite o super managerju, ceprav se ene vecje investicije ne zna izpeljati brez drzavnega denarja, da ne govorim o mitu, da so blagajnicarke jokale ko ga je menjal nadzorni svet in o vseh bedastih vzdevkih, od Zokija do Jaz-Zja. Kaj cmo, nekateri ne morejo brez kulta osebnosti. Balkan style.

Marat ::

Karaya 52 je izjavil:

Konec koncev od naroda, ki je izvolil Pahorja ne mores pricakovti produciranja pravih odlocitev. Pahor se je s katrco vozil, sarmiral zenske in to je bilo dovolj. Js bi se zamislil nad samim sabo ce bi leta 2008 obkrozil tega hepesa. Ista groteska se ponavlja, doloceni novinarji gradijo mite o super managerju, ceprav se ene vecje investicije ne zna izpeljati brez drzavnega denarja, da ne govorim o mitu, da so blagajnicarke jokale ko ga je menjal nadzorni svet in o vseh bedastih vzdevkih, od Zokija do Jaz-Zja. Kaj cmo, nekateri ne morejo brez kulta osebnosti. Balkan style.

Ja kdo je pa leta 2008 vedel da se bo Borat izkazal za tako nesposobnega? Borat je veljal za prijaznega politika, nekorumpiranega in ko je bil v opoziciji ni metal polen pod noge Janši - skratka bil je prototip državnika. Žal pa samo prijaznost ni dovolj za vodenje države, še posebej v času krize. Zato pa zdaj imamo tako izbiro kot jo imamo (ZJ & JJ). Ljudje raje vidijo na čelu države sposobne voditelje, četudi pretirano avtoritarne in skorumpirane. Jebiga.

letmein ::

Jure bo kandidat za šolskega ministra, Damjan pa pa ministra za kmetijstvo. Prvi si bo kupil diplomo, drugi pa spremenil namembnost nekaterim zemljiščem.

-valvoline- ::

Marat je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Konec koncev od naroda, ki je izvolil Pahorja ne mores pricakovti produciranja pravih odlocitev. Pahor se je s katrco vozil, sarmiral zenske in to je bilo dovolj. Js bi se zamislil nad samim sabo ce bi leta 2008 obkrozil tega hepesa. Ista groteska se ponavlja, doloceni novinarji gradijo mite o super managerju, ceprav se ene vecje investicije ne zna izpeljati brez drzavnega denarja, da ne govorim o mitu, da so blagajnicarke jokale ko ga je menjal nadzorni svet in o vseh bedastih vzdevkih, od Zokija do Jaz-Zja. Kaj cmo, nekateri ne morejo brez kulta osebnosti. Balkan style.

Ja kdo je pa leta 2008 vedel da se bo Borat izkazal za tako nesposobnega? Borat je veljal za prijaznega politika, nekorumpiranega in ko je bil v opoziciji ni metal polen pod noge Janši - skratka bil je prototip državnika. Žal pa samo prijaznost ni dovolj za vodenje države, še posebej v času krize. Zato pa zdaj imamo tako izbiro kot jo imamo (ZJ & JJ). Ljudje raje vidijo na čelu države sposobne voditelje, četudi pretirano avtoritarne in skorumpirane. Jebiga.


Hehe,morm priznat da si tole lepo povedal. Fajna embalaža je ključna za uspešno prodajo,tudi če je noter sami šrot,kar se se seveda kasneje ugotovi.
Upam da je folk pametn in *doesnt make same mistake twice*.Če pa ga bomo spet zasral si res ne zaslužimo lastne države.

:D

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

pardon ker bom malce offtopic, en predlog za volitve:

- postavitev splošnih ciljev, ki jih mora vlada v naslednjem 4-letnem mandatu doseči
- zahteva državjanov RS, da se politične stranke reklamirajo samo in le z predstavitvijo programov, v katerih je navedena pot do doseganja teh ciljev (brez nasmejanih obrazov na plakatih, podtikanj in pljuvanj, dragih kampanj, obiskovanja pediatričnih klinik in ostalega pretvarjanja)
- zahteva državljanov RS, po kazenski in osebno premoženjski odgovornosti vseh strank in njenih kandidatov, v primeru da zastavljeni cilji v času mandata niso doseženi.

Cilje pa lahko na podlagi analiz in raziskav opiše in postavi tuja, profesionalna in od naših svinj pri koritu popolnoma neodvisna agencija (skandinavska, japonska, whatever). Če bi se na začetku postavljeni cilji izkazali za previsoke, bi se tudi to lahko koorigiralo in popravljalo.

Pa da vidimo potem junake...:)
V primeru, da se stranke ki kandidirajo ne želijo zavezati k zgornjim zahtevam, sledi splošni bojkot volitev...

PS: pozabil sem še pripisat: programi polni floskul in lepih besed bi romali v smetnjake. V programih bi bile postavljeni konkretni podatki; številke, razdalje, časovni okvirji in deleži. Brez zajebancije in filozofiranja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

USS Liberty ::

Evo še ena podobnost z Janšo :)) folk se bo pa itak odločal po principu "voliti manjše zlo"


Janša ni nek anglist, se pa zna vsaj sporazumevati v angleščini, pa najbrž za silo še v kakšnem svetovnem jeziku. Janković pa od angleščine zna nula od nule, niti ene besede. Edini tuji jezik, ki ga Janković obvlada, je slovenščina sa L in Ć naglasom. Ko pa mu kakšna slovenska beseda ne gre iz ust, pa zmedeno začne ponavljati tisti njegov "ane, ane, ane..."

Poleg tega pa je Janša za razliko Jankovića vsaj dobro računalniško pismen in to kot eden prvih v Sloveniji. On je recimo applove mekintoše uporabljal, ko je Janković še v cirilici prekupčeval sadje in zelenjavo, za računalnike pa je Janković še par let nazaj mislil, da je to nekaj nepotrebnega, kar uporabljajo samo na vesoljskih ladjah...

Če bo Janković premier Slovenije, bomo edina država v Evropi, kjer premier ne zna niti elektronske pošte odpret...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

Bo pa zelo zanimiva situacija. V Slovenijo pride na obisk delegacija iz Srbije s srbskim premierom na čelu, da se pogaja o nerešenih zadevah med državama. Slovenijo bi pa zastopal premier Janković, ki je tudi srbske narodnosti in je tudi državljan Srbije. Ali bi Janković v tem premeru sploh imel kakšno kredibilnost, da bi mu lahko zaupali, da bo zastopal interese Slovenije in ne bo delal za koristi Srbije, kjer je preživel svojo mladost in je na Srbijo še danes bolj navezan kot na Slovenijo. Spomnite se samo ene takšne malenkosti, kot je recimo košarkarska tekma med Olimpijo in Partizanom, kjer je Janković lepo sedel med partizanovimi navijači. Na tisti famozni finalni tekmi NLB lige, je pa partizanovim navijačem zrihtal najboljše sedeže tik ob igrišču, Olimpijine navijače, so pa postavili na zgornji ring, kot da so oni gosti v Stožicah in ne Partizanovci...

Jaz bi tisočkrat prej zaupal tistemu Bossmanu iz Pirana, če bi bil premier Slovenije, kot pa Zoranu Jankoviću. Janković bo napolnil žepe svojima sinovoma, s pomočjo svojih zvez bo pa Slovenijo naredil še bolj koruptivno kot že zdaj je, sodišča in državne inštitucije bo pa še bolj spravil pod politični vplilv, da se bodo ovadbe proti posvečenim iz rdečega kroga še bolj izgubljale po raznih predalih na podeželjskih policijskih postajah...

Zoran J. naj lepo ostane vožd SAO Ljubljane, Slovenijo naj pa pusti na miru...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

floyd1 ::

Janša bo umrl od strahu takoj, ko bo Semolič prvič zažugal. "Brezjajči" vodja vlade pa je res zadnji, ki bi si ga želel.

Katere interese bi zastopal Janković? Katere interese je zastopal Janša, ko je dal Blejski otok Vatikanu. Slovenske? Fučka se njemu za Slovenijo, kot večini naših politikov. To je naredil kljub jasni razsodbi sodišča. Narodni izdajalec, ne pa Slovenec - za to bi moral v zapor, ne pa zaradi komedije Patria.

sirotka ::

floyd1 je izjavil:

Janša bo umrl od strahu takoj, ko bo Semolič prvič zažugal. "Brezjajči" vodja vlade pa je res zadnji, ki bi si ga želel.

Katere interese bi zastopal Janković? Katere interese je zastopal Janša, ko je dal Blejski otok Vatikanu. Slovenske? Fučka se njemu za Slovenijo, kot večini naših politikov. To je naredil kljub jasni razsodbi sodišča. Narodni izdajalec, ne pa Slovenec - za to bi moral v zapor, ne pa zaradi komedije Patria.



Otok je naš, objekti pa od cerkve? Sicer pa je, kot je meni znano, zadeva še na sodišču, čemu torej laži?

amigo_no1 ::

Hehe, zanimiv komentar na delo.si
http://www.delo.si/novice/politika/tore...

nunc

exeskim

He, he ... še posebej pa me k podpori Jankoviću spodbujajo tovrstni argumenti!

................................

Ej ni panike, mene pa moje osebne izkušnje z njim.

Kakih 15 let nazaj je Gorenje sprejelo odločitev, da bo obnovilo Hotel Paka, ki ga je imelo v lasti. Čeprav ni bilo dolžno napraviti javnega razpisa in bi delo lahko oddalo komurkoli, je vseeno zaradi transparentnosti naredilo javni razpis za izvajalca obnovitvenih del. Posel ni bil majhen in seveda so v njem iskali priložnost mnogi gradbinci. In tako tudi Zoran Janković s svojo takratno Electo.

Borut Meh, takratni glavni financar Gorenja, je sošolec Zorana Jankovića in ta je že prej poiskušal priti do posla preko njega, toda Meh je pošten manager in temu ni nasedal.

Prišel je dan javnega odpiranja ponudb v Gorenju in najugodnejšo ponudbo je podal Gradis iz Celja, ostali so torej odpadli in tako tudi Janković. Ta je najprej počakal, da se je sestanek končal in so ostali ponudniki odšli in je prišel potem nazaj v sejno sobo predednika uprave Jožeta Staniča in tam so bili še vsi iz vodstva Gorenja. Najprej je začel slinavo pritiskati, da naj dajo posel njemu in bo on že uredil ali pa uporabil Gradis kot podizvajalca, sam pa pobral kremo. Žal je naletel na gluga ušesa, poiskušal še pri sošolcu Mehu, a ni dosegel nič. Poparjen je odšel.

Že čez pol ure pa je pričel klicariti in jim groziti in jih pošiljati v rodila in podobno, češ boste že videli, kdo sem jaz in kako zaledje imam. Grozil je z velikim maščevanjem in nizkotnimi podtikanji, Štanič in Meh sta vedela, da ima zaslombo pri Kučanu, a takrat je bil tam Jože Stanič tam vseeno veliko pomembnejši in z večjo močjo v slovenskem gospodarskem prostoru.

Zato je Jože Stanič lahko le mirno dejal " dej mali ohladi in odjebi s takimi " in mu prekinil klic. Posel pa je izvedel kasneje Gradis, kot je bilo po razpisu.

To je samo mala slikica o tem, kaj in kdo je Zoran Janković.
07. oktober 2011, ob 09:19:54

projektor ::

????????? ?? ??????!
:)

aja ne dela Cirilica

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Zato je Jože Stanič lahko le mirno dejal " dej mali ohladi in odjebi s takimi " in mu prekinil klic. Posel pa je izvedel kasneje Gradis, kot je bilo po razpisu.
Če je to res mu častim pivo!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

leiito ::

Če že govorimo o zgodbah, ki so težko dokazljive, prihajajo pa iz zanesljivih virov:
Razlog padca Dragana Tošića je bil konflikt z Jankoviči. Junior si je nabral enormen dolg, ko so se v poznih večerih začrtavale smernice razvoja, in ker ga ni mogel poravnati, se je Tošič obrnil na ateja. Ata je zrihtu, da je Tošič od MOL-a po izjemno ugodnih pogojih dobil v najem lokal, toda Tošić kot Tošić je to razumel samo kot kamato, še vedno je hotel glavnico in ata se je(morda upravičeno) ustrašil, da izsiljevanju ne bo konca + da ga situacija ogroža več kot samo finančno.

Nihče ni bil presenečen bolj od Tošiča samega, ko so prišli ponj. Vsaj 15 let je cela Ljubljana vedela kaj počne, policaji v njegove lokale niso imeli vstopa in tudi sicer jih je napizdeval kot otroke, posebnega interesa ugotoviti, kako da je tako nenavadno uspešen gostinec ni bilo, davčne tudi ni zanimal, vse je šlo po planu, tudi zgodba s Šaričem ga bojda ne bi tangirala, te stvari se da vedno pustiti da nemoteno tečejo, v imenu nekih večjih rib, ki se jih kao lovi.

Looooooka ::

Papers or it didn't happen.

leiito ::

Ja, v Delu bo na prvi strani, s posnetki in magnetogrami. Ne trdim, da je bilo tako, kar pravim je, da mi je zgodbo posredoval zanesljiv vir, ki si ne izmišlja zgodbic.

Matako ::

leiito... si že razmišljal o lastnem blogu? ;)
/\/\.K.

floyd1 ::

Dolgo sem živel na vasi in so mi take debate vse prej kot tuje. Na enem koncu vasi malo zakašljaš, na drugem koncu že ena stara "čarovnica" vsem pove, da si od pljučnice izdihnil. Takih "starih klepetulj" je zgleda tudi na tem forumu kar precej.

BALAST ::

V sloveniji rabimo en dokumentarec kot je "Inside Job" z temeljitim ozadjem Janšem, Pahorjem in Jankovićem.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

energetik ::

Pa ste vsi tisti, ki tako zanikate take govorice, kdaj pomislili, da lahko táko morebitno mafijsko delovanje onemogoči tudi sodstvo in policijo? Kaj pa predlagate v takem primeru, ko še z dokazi in tožbo ne bi dosegli _nič_?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588162485 (134507) Ziga Dolhar

Več podobnih tem