» »

Janković gre na volitve, nastaja nova stranka

Janković gre na volitve, nastaja nova stranka

Temo vidijo: vsi
««
7 / 36
»»

Karaya 52 ::

Si kdo predstavlja, da premieru Jankovicu splava po vodi nek projekt na letaliscu in iz protesta zapre letalisce JP?

Ce se komu zdi to nemogoce, se naj spomni na zaprtje severne obvoznice.

State capture, dragi, state capture.

jype ::

Karaya 52> State capture, dragi, state capture.

A poznaš kakšno državo, kjer se tisto, čemur ti praviš state capture, pa seveda niti približno ni to, še ni zgodilo?

Ramon dekers ::

leiito je izjavil:

jype je izjavil:

Ramon dekers> da bo obljubila da bo ZJ prvi med zapahi.

Kr nej najprej zaprejo Janšo, vsi vemo, da je on edini taprau kriminalc! Je tut že sedel zarad svojih mutnih poslov!

Tako se govori. Pravzapravo, dokler se ne odrazčisti vse, ampak čisto vse, do zadnje spodnje majce, ki smo jo prodali Bosancem in Hrvatom v 90-ih, nimajo organi pregona sploh kaj drugega da delajo, samo z Janšom naj se ukvarjaju in razčiste te mahunacije.

Potem ko bo to fertik, potem pa šele lahko govorimo o grehih na levici.

Jype, de me sam osveži spomin, kdaj je Janšar sedeo za kaznivo dejanje mutnega posla?

a naj bi to orožje podarili? smo mogoče karitas? če zapremo janša ne dobimo nič, če zapremo ZJ in njegov podmladek dobimo veliko. Veliko premoženja...

Arto ::

Ramon dekers je izjavil:

če zapremo janša ne dobimo nič, če zapremo ZJ in njegov podmladek dobimo veliko. Veliko premoženja...

Tole pa je argument in pol. Se pravi, zapremo tiste, ki se jih splača zapreti?

jype je izjavil:

Mipe> To ni zdravo gospodarjenje, kot je že ugotovil nekdo pred mano!

Ni? Je fino, če lahko investicije delaš s prihranjenim denarjem, a predhodniki, ki so zelo slabo vodili MOL, niso prihranili ničesar.

Jaz proti zadolževanju nimam veliko, če so investicije smiselne (in mnogo med njimi je nujnih, ne le smiselnih).

Seveda se mi zdi stadion popolnoma nepotreben, a mnogim drugim se zdi pomemben. Jaz ciljam na bistveno pospešeno gradnjo kanalizacijskega omrežja, bistveno pospešeno urejanje prometne infrastrukture in nenazadnje tudi vzdrževanje začrtanih smernic urbanega razvoja, vključno s koncepti, ki so že zelo dolgo na papirju, pa so se pod predhodnimi župani preprosto ignorirali, izdajalo dovoljenja in gradilo pa se je popolnoma brez vsakršne podlage v jasno izdelanih prostorskih načrtih, kar se je zdaj dejansko spremenilo (česar resnično nisem pričakoval od Jankovićevega županovanja, mi je pa všeč).

nujna investicija: mesarski most, štadion. Sedaj čakam svoj kozolec lo bo kljuboval eiflovem stolpu. Pa mora biti aluminijasta skolptura ker jo je težje oblikovati, spajati...

random ::

Kaj ti gresta toliko v nos most in štadion? Imel jih je v programu na podlagi katerega smo (smo ja) ga izvolili, on pa je svoje obljube izpolnil.

Arto je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

če zapremo janša ne dobimo nič, če zapremo ZJ in njegov podmladek dobimo veliko. Veliko premoženja...

Tole pa je argument in pol. Se pravi, zapremo tiste, ki se jih splača zapreti?

trenutno je ZJ oseba ki je dobro kradla, to mu uhaja na plano, hrati je nesposben obvladovati družino, torej se bojim kako bo šele z državo, za razliko od JJ.

random je izjavil:

Kaj ti gresta toliko v nos most in štadion? Imel jih je v programu na podlagi katerega smo (smo ja) ga izvolili, on pa je svoje obljube izpolnil.

ampak pazi to za vsako ceno. Ni izbiral sredstev. Oh kaj vse je bilo pri tem projektu še vse zamolčano.

No ja upam da se vam v Ljubljani fajn ampak res fajn dvignejo komunalni prispevki in kazni. Z velikim veseljem bi vam to privščil. Saj veš občina bo morala nekako pokrivati stroške teh projektov.

Zgodovina sprememb…

Patrij in trgovine z orozjem, ali pa raznih prevzemov pa jaz npr. nisem videl v nobenem programu strank ki si bile na oblasti. V tem je razlika med mostom in štadijonom in tem kar počnejo drugi.

Pri ZJ vemo kaj dobimo.

Ramon dekers> ampak pazi to za vsako ceno. Ni izbiral sredstev. Oh kaj vse je bilo pri tem projektu še vse zamolčano.

Ti si en od njegovih sinov? Si župnik, pa se ti hodi izpovedat vsako nedeljo?

Tudi jaz zmorem tak dialog: Janša je uničil Mercator in si v žepe natlačil milijone, pa mu še ni bilo dovolj in je potem še Patrijo nafehtal za par miljončkov, v zameno smo pa davkoplačevalci kupili staro železje s prevelikimi gumami.

random je izjavil:

Patrij in trgovine z orozjem, ali pa raznih prevzemov pa jaz npr. nisem videl v nobenem programu strank ki si bile na oblasti. V tem je razlika med mostom in štadijonom in tem kar počnejo drugi.

Pri ZJ vemo kaj dobimo.

kaj pa dobite? saj pravim upam da boste dobili fine podražitve... potem pa na fuzbal...Patrije so nam uturili natovci? Janši o tem dreku ni nič dokazano, samo gonijo, vsakič ko so volitve gonijo patrije in orožje. Ko se spiše obtožnica vidimo kakšen drek od dreka da ven naše sodstvo. Naj mu pregledajo še premoženje in izvor le tega, potem naj to storijo še ZJ.

No ampak jankoviček je sigurno najmanj umazan med vsemi...

Ramon dekers> Janši o tem dreku ni nič dokazano,

Abejžno.

Jankoviću pa je?

Ramon dekers> Patrije so nam uturili natovci?

Ja, mesarski most pa Jože Plečnik, ki je sredi tržnice pustu lukno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Ramon dekers> ampak pazi to za vsako ceno. Ni izbiral sredstev. Oh kaj vse je bilo pri tem projektu še vse zamolčano.

Ti si en od njegovih sinov? Si župnik, pa se ti hodi izpovedat vsako nedeljo?

Tudi jaz zmorem tak dialog: Janša je uničil Mercator in si v žepe natlačil milijone, pa mu še ni bilo dovolj in je potem še Patrijo nafehtal za par miljončkov, v zameno smo pa davkoplačevalci kupili staro železje s prevelikimi gumami.

kako je uničil merkator? saj stoji? Jure od tebe bi pričakoval samo še izjavo da je JJ ukradel Patrijo in se sedaj vozi po slovenski cesti z njo.

Sedaj je levica na oblasti naj hudiča kaj naredi z merkatorjem, naj da ZJ spet tja in bo gospodarska rast spet cvetela.

ahac ::

kako je uničil merkator? saj stoji?

Sej Ljubljana tudi še stoji, torej je vse OK!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Loocas ::

Ramon dekers je izjavil:

kaj pa dobite? saj pravim upam da boste dobili fine podražitve... potem pa na fuzbal...Patrije so nam uturili natovci? Janši o tem dreku ni nič dokazano, samo gonijo, vsakič ko so volitve gonijo patrije in orožje. Ko se spiše obtožnica vidimo kakšen drek od dreka da ven naše sodstvo. Naj mu pregledajo še premoženje in izvor le tega, potem naj to storijo še ZJ.

Da, pri nas so podražitve, pri tebi jih pa ni. Kaj pa ti veš, saj tako ali tako ne plačuješ stroškov za stanovanje, kjer živiš.
Iz katere občine si pa ti, da vidimo malo poslovanje tvojega župana.

A kej jamra zarad krize??

Ramon dekers> Jure od tebe bi pričakoval samo še izjavo da je JJ ukradel Patrijo in se sedaj vozi po slovenski cesti z njo.

Slovenska cesta se piše z veliko.

Pa Janša se z ukradenim oklepnikom vozi po Dolenjski cesti.

Ramon dekers> Sedaj je levica na oblasti naj hudiča kaj naredi z merkatorjem, naj da ZJ spet tja in bo gospodarska rast spet cvetela.

Nemorjo, če so ga pa fašisti prodal!

Nacjonalni interes je že zakockan! Izgubljen!

Zgodovina sprememb…

galu ::

jype je izjavil:

A poznaš kakšno državo, kjer se tisto, čemur ti praviš state capture, pa seveda niti približno ni to, še ni zgodilo?

V ne-wnb demokratičnih državah in diktatorskih se v 2. polovici 20. stoletja res ni.
Pa recimo da bi se v vseh. Glede na to, na kak način si to povedal, se mi zdi, da misliš da je to pač normalno...8-O
Tako to gre.

hamax ::

Lej ga komunista. Treba privatizirat premozenje od grdih grdih bogatasev, ane?

Loocas je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Da, pri nas so podražitve, pri tebi jih pa ni. Kaj pa ti veš, saj tako ali tako ne plačuješ stroškov za stanovanje, kjer živiš.
Iz katere občine si pa ti, da vidimo malo poslovanje tvojega župana.

A kej jamra zarad krize??

no, no saj vemo kako so delovali redarji, oz še delujejo. Živim v hiši tako da ne plačujem stanovanja.

hamax je izjavil:

Lej ga komunista. Treba privatizirat premozenje od grdih grdih bogatasev, ane?

samo tistega ki je nakreden, torej celotno. Mogoče še kakšno juretovo firmo, ali pa raje ne, se nam z njegovimi firmami dviguje bdp in zmanjšuje brezposelnost. Sem za jankoviča če bo jure minister za gospodarstvo drugi sin pa za finance. Da če gremo v pi... gremo do konca.

No janša ga je pa itak vsega zapravil, ga očitno ni bilo veliko.

jype je izjavil:

Ramon dekers> Jure od tebe bi pričakoval samo še izjavo da je JJ ukradel Patrijo in se sedaj vozi po slovenski cesti z njo.

Slovenska cesta se piše z veliko.

Pa Janša se z ukradenim oklepnikom vozi po Dolenjski cesti.

Ramon dekers> Sedaj je levica na oblasti naj hudiča kaj naredi z merkatorjem, naj da ZJ spet tja in bo gospodarska rast spet cvetela.

Nemorjo, če so ga pa fašisti prodal!

Nacjonalni interes je že zakockan! Izgubljen!

btw. ni bila mišljena določena cesta, pač pa samo slovenska cesta, torej enako kot se ne piše nemška avtocesta z veliko.

Zgodovina sprememb…

Iz katere občine si Ramon dekers?

Pa Karaya 52 iz katere si ti?

Locas ne, niso vsi župani isti še zdaleč ne. Občini Kamnik gre super, ima vse, razen megalomanskih projektov tipa mesarski most, štadion ne... Samo toliko da smo si na jasnem.

EDIT: se popravljam, to je bilo v času Smolnikarja, sedanji načeloma lahko vse zafura s projekti tipa železni most konkurira eflovemi stolpu, vendar mislim da ne bo.

Zgodovina sprememb…

mesarski most - megalomanski projekt?

si ti normalen?

naj človek postavi raje tisto kar se potrebuje vrtci, recimo? Ne pa da mora Ljubljančan voziti otroka v sosednjo občino.

Problem z vrtci je zelo značilen za Slovenijo.
Ljudje so prijavljeni v eni občini, kamor hodijo prihodki iz njihovih plač, živijo pa v Ljubljani.
Je Jankovič jasno povedal, da naj se folk ali prijavi v LJ, pa bodo vrtci za vse.

Ta računica se pač ne izide.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

Gregor P ::

Ko že omenjate mesarki most, bi rad le dejal, da je videti zelo "mrtvaški", mi sploh ni všeč delo umetnika, ki se je tega lotil, kot iz kakšnega horor filma, tako da se počutim zelo neprijetno, ko ga prečkam (ne me razumeti narobe, super da je, ampak zgleda pa obupno); ampak seveda to praktično nima prav nobene zveze z (ne)dajanjem glasu na volitvah, le nekje sem moral izliti mojo subjektivno nejevoljo nad tem mostom.:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Planirani in izvedeni projekti za vrtce v Občini Ljubljana:

Za vsak projekt si lahko ogledas stanje na strani http://ljubljanski.projekti.si/projekti...

Vrtec Ciciban, enota Ajda
Vrtec Ciciban, enota Čebelica
Vrtec Ciciban, enota Lenka
Vrtec Ciciban, enota Mehurčki
Vrtec Ciciban, enota Pastirčki
Vrtec Ciciban, enota Žabice
Vrtec Ciciban, enote Ajda, Lenka, Mehurčki
Vrtec Črnuče
Vrtec Črnuče, enota Gmajna
Vrtec Črnuče, enota Ostržek
Vrtec Črnuče, enota Sapramiška
Vrtec Črnuče, enota Sonček
Vrtec Črnuče, enote Ostržek, Gmajna In Sapramiška
Vrtec Dr. Franceta Prešerna
Vrtec Dr. Franceta Prešerna, enota Prešernova Ulica
Vrtec Dr. Franceta Prešerna, enota Puharjeva
Vrtec Galjevica, enota Galjevica
Vrtec Galjevica, enota Orlova
Vrtec Galjevica, enota Pot K Ribniku
Vrtec H.C. Andersen, enota Krtek
Vrtec H.C. Andersen, enota Lastovica
Vrtec H.C. Andersen, enota Marjetica
Vrtec H.C. Andersen, enota Palčica
Vrtec H.C. Andersen, enota Polžki
Vrtec H.C. Andersen, enote Palčica, Krtki, Lastovica
Vrtec Jarše, enota Kekec
Vrtec Jarše, enota Mojca
Vrtec Jarše, enota Rožle
Vrtec Jelka
Vrtec Jelka, enota Jelka
Vrtec Jelka, enota Mencingerjeva
Vrtec Jelka, enota Murgle
Vrtec Jelka, enota Sneguljčica
Vrtec Jelka, enote Jelka, Sneguljčica, Vila
Vrtec Kolezija, enota Kolezija
Vrtec Kolezija, enota Koseski
Vrtec Kolezija, enota Murgle
Vrtec Ledina
Vrtec Miškolin, enota Novo Polje
Vrtec Miškolin, enota Rjava Cesta
Vrtec Miškolin, enota Zajčja Dobrava
Vrtec Mladi Rod, enota Čira-Čara
Vrtec Mladi Rod, enota Kostanjčkov Vrtec
Vrtec Mladi Rod, enota Mavrica
Vrtec Mladi Rod, enota Veternica
Vrtec Mojca, enota Kekec
Vrtec Mojca, enota Marjetice
Vrtec Mojca, enota Mojca
Vrtec Mojca, enota Muca
Vrtec Mojca, enota Tinkara
Vrtec Mojca, enote Kekec, Tinkara, Muca, Rožle
Vrtec Najdihojca, enota Biba
Vrtec Najdihojca, enota Čenča
Vrtec Najdihojca, enota Gorazdova 6 / Biba
Vrtec Najdihojca, enota Kebetova
Vrtec Najdihojca, enota Palček
Vrtec Otona Župančiča, enota Čurimuri
Vrtec Otona Župančiča, enota Mehurčki
Vrtec Otona Župančiča, enota Ringaraja
Vrtec Otona Župančiča, enota Živžav
Vrtec Otona Župančiča, enote Ringaraja, Živžav, Čebelice
Vrtec Pedenjped
Vrtec Pedenjped, enota Kašelj
Vrtec Pedenjped, enota Lipoglav
Vrtec Pedenjped, enota Zalog (Cerutova 6)
Vrtec Pod Gradom, enota Stara Ljubljana
Vrtec Pod Gradom, enote Strossmayerjeva, Stara Ljubljana, Poljanska, Zemljemerska
Vrtec Šentvid, enota Kamnogoriška
Vrtec Šentvid, enota Miš Maš
Vrtec Šentvid, enota Mravljinček
Vrtec Šentvid, enota Sapramiška
Vrtec Šentvid, enota Ul. Bratov Učakar
Vrtec Šentvid, enote Sapramiška, Vid, Mravljinček
Vrtec Trnovo
Vrtec Trnovo, enota Trnovski Pristan
Vrtec Viški gaj, enota Bonifacija
Vrtec Viški gaj, enota Kozarje
Vrtec Viški gaj, enota Zarja
Vrtec Viški Vrtci
Vrtec Viški Vrtci , enota Bičevje
Vrtec Viški Vrtci , enota Hiša Pri Ladji
Vrtec Viški Vrtci , enota Jamova
Vrtec Viški Vrtci , enota Rožna Dolina
Vrtec Vodmat, enota Bolgarska 20
Vrtec Vodmat, enota Klinični Center
Vrtec Vodmat, enota Korytkova 26
Vrtec Vodmat, enota Vodmat
Vrtec Vrhovci, enota Brdo
Vrtec Vrhovci, enota Rožnik
Vrtec Vrhovci, enota Vrhovci
Vrtec Zelena Jama, enota Vrba
Vrtec Zelena Jama, enota Zelena Jama
Vrtec Zelena Jama, enota Zmajček

Pšenični ::

V bistvu tale debata vedno bolj spominja na tisto temo o AMD procesorju (Buldožer), ki prihaja. Vsi se nekej bunijo, noben pa nima pojma zakaj se gre. Vsake tolko kakšnega banajo za ene 3 dni....da je mir.

Presenečeni boste, kako bojo zlival gnojnico na Jankoviča. Levica se počuti ogroženo. Danes mislim da so v spletnem dnevniku omenili "Rop napizdi Zokija", kar je v bistvu nezaslišano in kaže na to, da se bo Levica poklala med sabo, za tistih par procentov....glasov. Zadeva je šla tko daleč da že posamezni moderatorji prisegajo na Jankoviča, heh...heh...No, sej nekej bo dobil...heh...heh..v Ljubljani....volilna enota center...

V bistvu mi je vseeno, kdo bo na levici v parlamentu....v zadnjih 20 letih so pokazali zlo mal. Upam da jih bo čim manj. Še mal za smeh...

http://www.hribi.net/video_youtube/slov...

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Da se je zapirala infrastruktura, da lokalnemu pomembnezu ni nekdo pokvaril dneva?

Resnicno, dobim kurjo kozo ce samo pomislim na Jankoviceve na DARSu. Sredstva vec niso vazna, pomemben je cilj, odprtje projekta. In ko vidim Jankoviceve fanboys, npr. Loocas, ki ga te reci ne ganejo... se vprasam, kdaj in kdo bo naslednji na poti do Velikega cilja. Cesa podobnega si nihce izmed slovenskih politikov do sedaj ni upal narediti. Niti eden!

Vse to kaze na njegovo naravo. Taksen clovek pac je, s taksnimi vzvodi je sploh prisel do bogastva in moci.

Bil pred kratkim v Sofiji, mladi ambiciozni Bolgari razocarani nad svojo drzavo. V klubu praznoval nek "Rocky", mafija kratko malo, najvecji "car" svoje cetrti. Paket robckov stal 40€, nabavili so jih en kup in zaceli metati v zrak.

Od mafije ima lokalno prebivalstvo vedno korist, bottom-up sistem. Ko se to enkrat vkorenini v druzbo, je konec. Jankovic je sejalec tega plevela. Obcino vodi kot svoj fevd, kjer morajo podjetja placevati "prostovoljne" prispevke, ce zelijo dobiti posel v mestu. Kjer morajo najemniki barov iti preko normalnih mej, da si zagotovijo par kvadratnih metrov povrsine. Da ne govorim o lekarnah, cesa vse javnost ne ve pa raje ne ugibam. Tako ima lokalno prebivalstvo korist, nove tlakovce in mostove, pa stadion ki ga financiramo vsi skupaj.

Lokalno prebivalstvo bo seveda forsiralo svojega sefa visje in visje. Spomnimo se, kako je Ljubljancane husjkal proti drugim prebivalcem drzave, udaril po denarnici vsakega, katerega glasovi v MOL ne stejejo. Od dnevnih migrantov do studentov drugih obcin. Tako da tisti tisti, ki spremljajo situacijo od zunaj, se jim vse to gabi.

Jankovic pac nikoli ne bo drzavnik.

random je izjavil:

Planirani in izvedeni projekti za vrtce v Občini Ljubljana:

Za vsak projekt si lahko ogledas stanje na strani http://ljubljanski.projekti.si/projekti...

Vrtec Ciciban, enota Ajda
Vrtec Ciciban, enota Čebelica
Vrtec Ciciban, enota Lenka
Vrtec Ciciban, enota Mehurčki
Vrtec Ciciban, enota Pastirčki
Vrtec Ciciban, enota Žabice
Vrtec Ciciban, enote Ajda, Lenka, Mehurčki
Vrtec Črnuče
Vrtec Črnuče, enota Gmajna
Vrtec Črnuče, enota Ostržek
Vrtec Črnuče, enota Sapramiška
Vrtec Črnuče, enota Sonček
Vrtec Črnuče, enote Ostržek, Gmajna In Sapramiška
Vrtec Dr. Franceta Prešerna
Vrtec Dr. Franceta Prešerna, enota Prešernova Ulica
Vrtec Dr. Franceta Prešerna, enota Puharjeva
Vrtec Galjevica, enota Galjevica
Vrtec Galjevica, enota Orlova
Vrtec Galjevica, enota Pot K Ribniku
Vrtec H.C. Andersen, enota Krtek
Vrtec H.C. Andersen, enota Lastovica
Vrtec H.C. Andersen, enota Marjetica
Vrtec H.C. Andersen, enota Palčica
Vrtec H.C. Andersen, enota Polžki
Vrtec H.C. Andersen, enote Palčica, Krtki, Lastovica
Vrtec Jarše, enota Kekec
Vrtec Jarše, enota Mojca
Vrtec Jarše, enota Rožle
Vrtec Jelka
Vrtec Jelka, enota Jelka
Vrtec Jelka, enota Mencingerjeva
Vrtec Jelka, enota Murgle
Vrtec Jelka, enota Sneguljčica
Vrtec Jelka, enote Jelka, Sneguljčica, Vila
Vrtec Kolezija, enota Kolezija
Vrtec Kolezija, enota Koseski
Vrtec Kolezija, enota Murgle
Vrtec Ledina
Vrtec Miškolin, enota Novo Polje
Vrtec Miškolin, enota Rjava Cesta
Vrtec Miškolin, enota Zajčja Dobrava
Vrtec Mladi Rod, enota Čira-Čara
Vrtec Mladi Rod, enota Kostanjčkov Vrtec
Vrtec Mladi Rod, enota Mavrica
Vrtec Mladi Rod, enota Veternica
Vrtec Mojca, enota Kekec
Vrtec Mojca, enota Marjetice
Vrtec Mojca, enota Mojca
Vrtec Mojca, enota Muca
Vrtec Mojca, enota Tinkara
Vrtec Mojca, enote Kekec, Tinkara, Muca, Rožle
Vrtec Najdihojca, enota Biba
Vrtec Najdihojca, enota Čenča
Vrtec Najdihojca, enota Gorazdova 6 / Biba
Vrtec Najdihojca, enota Kebetova
Vrtec Najdihojca, enota Palček
Vrtec Otona Župančiča, enota Čurimuri
Vrtec Otona Župančiča, enota Mehurčki
Vrtec Otona Župančiča, enota Ringaraja
Vrtec Otona Župančiča, enota Živžav
Vrtec Otona Župančiča, enote Ringaraja, Živžav, Čebelice
Vrtec Pedenjped
Vrtec Pedenjped, enota Kašelj
Vrtec Pedenjped, enota Lipoglav
Vrtec Pedenjped, enota Zalog (Cerutova 6)
Vrtec Pod Gradom, enota Stara Ljubljana
Vrtec Pod Gradom, enote Strossmayerjeva, Stara Ljubljana, Poljanska, Zemljemerska
Vrtec Šentvid, enota Kamnogoriška
Vrtec Šentvid, enota Miš Maš
Vrtec Šentvid, enota Mravljinček
Vrtec Šentvid, enota Sapramiška
Vrtec Šentvid, enota Ul. Bratov Učakar
Vrtec Šentvid, enote Sapramiška, Vid, Mravljinček
Vrtec Trnovo
Vrtec Trnovo, enota Trnovski Pristan
Vrtec Viški gaj, enota Bonifacija
Vrtec Viški gaj, enota Kozarje
Vrtec Viški gaj, enota Zarja
Vrtec Viški Vrtci
Vrtec Viški Vrtci , enota Bičevje
Vrtec Viški Vrtci , enota Hiša Pri Ladji
Vrtec Viški Vrtci , enota Jamova
Vrtec Viški Vrtci , enota Rožna Dolina
Vrtec Vodmat, enota Bolgarska 20
Vrtec Vodmat, enota Klinični Center
Vrtec Vodmat, enota Korytkova 26
Vrtec Vodmat, enota Vodmat
Vrtec Vrhovci, enota Brdo
Vrtec Vrhovci, enota Rožnik
Vrtec Vrhovci, enota Vrhovci
Vrtec Zelena Jama, enota Vrba
Vrtec Zelena Jama, enota Zelena Jama
Vrtec Zelena Jama, enota Zmajček

u koliko jih je. Verjetno je nesposoben moj prijatelj, ki mora froca voziti na Vrhniko, da ne dobi prostora...

Karaya 52 je izjavil:

jype je izjavil:

Da se je zapirala infrastruktura, da lokalnemu pomembnezu ni nekdo pokvaril dneva?

Resnicno, dobim kurjo kozo ce samo pomislim na Jankoviceve na DARSu. Sredstva vec niso vazna, pomemben je cilj, odprtje projekta. In ko vidim Jankoviceve fanboys, npr. Loocas, ki ga te reci ne ganejo... se vprasam, kdaj in kdo bo naslednji na poti do Velikega cilja. Cesa podobnega si nihce izmed slovenskih politikov do sedaj ni upal narediti. Niti eden!

Vse to kaze na njegovo naravo. Taksen clovek pac je, s taksnimi vzvodi je sploh prisel do bogastva in moci.

Bil pred kratkim v Sofiji, mladi ambiciozni Bolgari razocarani nad svojo drzavo. V klubu praznoval nek "Rocky", mafija kratko malo, najvecji "car" svoje cetrti. Paket robckov stal 40€, nabavili so jih en kup in zaceli metati v zrak.

Od mafije ima lokalno prebivalstvo vedno korist, bottom-up sistem. Ko se to enkrat vkorenini v druzbo, je konec. Jankovic je sejalec tega plevela. Obcino vodi kot svoj fevd, kjer morajo podjetja placevati "prostovoljne" prispevke, ce zelijo dobiti posel v mestu. Kjer morajo najemniki barov iti preko normalnih mej, da si zagotovijo par kvadratnih metrov povrsine. Da ne govorim o lekarnah, cesa vse javnost ne ve pa raje ne ugibam. Tako ima lokalno prebivalstvo korist, nove tlakovce in mostove, pa stadion ki ga financiramo vsi skupaj.

Lokalno prebivalstvo bo seveda forsiralo svojega sefa visje in visje. Spomnimo se, kako je Ljubljancane husjkal proti drugim prebivalcem drzave, udaril po denarnici vsakega, katerega glasovi v MOL ne stejejo. Od dnevnih migrantov do studentov drugih obcin. Tako da tisti tisti, ki spremljajo situacijo od zunaj, se jim vse to gabi.

Jankovic pac nikoli ne bo drzavnik.

samo poglej si koliko stane cena najema prostora za prodajo kostanja, oz tiste kurice. Te prime srt...

Zgodovina sprememb…

overlord_tm ::

Sej ubistvu vam ne privoscim Jankovica za mandatarja. Upam da bo izvoljen Jansa in da bo recesija trajala vsaj se en mandat. Ker resno rabite trdna tla.
saj se boste še pobili med sabo
Anyone remembers?

In kaj bo Jankovic naredil za gospodarstvo, overlordtm?

Karaya 52, če bi tebi nekdo vzel tretjino proračuna praktično čez noč, bi si tudi ti spomnil sto in en način, kako zakrpat luknjo.

Začuda se nad tem ne zgražaš.

Loocas je izjavil:

Karaya 52, če bi tebi nekdo vzel tretjino proračuna praktično čez noč, bi si tudi ti spomnil sto in en način, kako zakrpat luknjo.

Me veseli da kazes svoj pravi obraz: cilj posvecuje sredstva.

Mr.B ::

Loocas, potem pa se zbudi, v svoji ekonomiji.
1. Loocas, če pri vsej svoji veri misliš da imaš poja o ekonomiji ti moram reči, da morda res, če si slovenski Manegre, končal slovenske Ekonomske fakse in poslušaš vsak dan Levega trojčka in Jankoviča.
1.1 Torej praviš da je malenkost koliko je vsak Ljubljančan dolžan, glede na koliko ga je Jankovič zadolžil. Ej a imaš jajca predlagati, da vsak Ljubčljančan do 4. Decembra vplača svoj dolg. Ej potem bo Ljubljana Raketa. Ej nekateri niti toliko ne zaslužijo, da bi bili sploh to plačati, kaj šele da bi preživeli čez mesec.
1.2 Da ti računico še malo pokvarim, je to da kar precejšni del prebivalstva v Ljubljani predstavljajo upokojenci, katerih pokojnina neverjetnih 90% predstvalja manjši prihodek, kot minimalna plača. Aja sej res, te itak ne proizvajajo denarja. Potem greš lahko na vse javne servise, javno upravo in vse ki se napajajo iz pobranih davkov. Ojej, sej res ti niso gopodarstvo, ti realno ne plačujejo v blagajno, s katere se plačuje dolg. Aja sej res, potem imamo kar dober del prebivalstva v Ljubljani, manjših od 18 let...ej potem pa prideš dejansko do manjše števila prebivalstva in ta znesek naraste. Aja sej res, sej dela profit, ki vse to kompenzira.
1.3 Problem dolga v BDP-ju je to, da mora mesto ozirmo prebivalstvo na letni ravni toliko bolj zaslužiti, da lahko to plača. Poleg tega, da se mora podjetje, že tako in tako zadolžiti. Aja sej res ti smatraš da če imamo inflacijo in nično rsat BDP-ja, nekaj fenomenalnega, kot izraz uspešnosti . Ej te moram razočarati. Če Gospodarstvo plačuje za svoje kredite 3%, raste pa z 1%, mora od nekje teh 2% dobiti. No neke rezerve ima, toda na dolgi rok, kjer je potreben razvoj pa žal ne gre.
2. Sicer pa če Loocas, vazami grčijo, ima cca 6x toliko prebivalstva, kaj pa vsi tako jamrajo okoli Grčije, sej to pa res ni toliko na prebivalstva, sploh ko imajo tako velike plače. Sicer Loocas, ej skoraj 100% si ti en unih zagovornikov, da mi pa €, kot valute ne rabimo, in stare Lipe so bile najbolje, in bodo najbolje še v prihodnosti, tisti, ki pa malo vejo o ekonomiji, pa vidijo dlje od svojega onega, pa se križajo ob takih izpadih.
3. Loocas, sej res, kaj je GREP. Aja eno podjetje, ki poleg svoje dejavnosti, plačuje svetovanje raznim ciprskim, Lihtenštajn-skim in drugim nabiralnikom.
4. Loocas, kaj misliš koliko stane plačilo obresti ne glavnice dolga MOL-a danes in koliko pred štirimi leti. Potem pa si predstavljal, koliko to stane DRŽAvo, ko se v štirih letih zadolži za 1x toliko kot v zadnjihslabih 20 letih. A sitnica.
5. Loocas, ker sem se že toliko poglobil. Javni sektor se bo krčil, pa ti naj trobijo karkoli, ker Slovenija ne proizvede toliko, da bi lahko tak javni sektor plačala. Če pa kakšne stare ate in mame tik pred pokojnino (2-3 leti) mislijo, da če ustrajao, da se nič ne spremeni, jih bo cca 5 let, prejemanja pokojnine konkretno teplo, ko le te ne bodo rastle, verjetno prej padale, ker ne bo denarja. Pa tu ne mislim smeha od pokojninske reforme. DA prebral sem celo.
6. Alex_1 , v bilanci ni 100mil€ fakture, ki vrejtno zapade konec leta.
7. DA, volil bom za Jankoviča, zato ker smatram da naj pokaže kaj zna, in Slovenski narod, se bo morda začel spametovati, ko ne bo imel kaj v usta dati, ter bo ugotovil, da te politične prdstave, in manipulacije, ne zapolnijo njihovega želodca. No bodo pa lahko vsi filozofi in umetniki, saj ti so bili včasih vedno lačni.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 je izjavil:

A se lahko strinjamo vsaj s tem, da je tajkunizacija in bildanje gradbenega sektorja čez vse pametne okvire v letih 2004-08 privedla do globje krize, kot če se oboje ne bi zgodilo.

Se strinjaš s tem Karaya?

overlord_tm ::

Karaya 52 je izjavil:

TBH, nevem. Tudi kaj bo Jansa naredil nevem. Niti za Pahorja. Ampak od vseh teh stricov, sem samo od Jankovica videl rezultate. Jansa in Pahor sta se oba odrezala podpovprecno, edina razlika je da je bil v casu Janse splosen trend navzgor, v casu Pahorja pa navzdol. Ce bi bil ljudje tako super zadovoljni z Janso, potem nebi izgubil proti Pahorju. Enako Pahor nebi fasal predcasnih volitev.

Je pa tudi edini od treh ki je dajansko povohal gospodarstvo od blizu. In Ljubljana pod Jankovicem se dajansko razvija, pa tudi ce ne marate tega. You got to spend money to make money.

hamax ::

Torej praviš da je malenkost koliko je vsak Ljubljančan dolžan, glede na koliko ga je Jankovič zadolžil. Ej a imaš jajca predlagati, da vsak Ljubčljančan do 4. Decembra vplača svoj dolg. Ej potem bo Ljubljana Raketa. Ej nekateri niti toliko ne zaslužijo, da bi bili sploh to plačati, kaj šele da bi preživeli čez mesec.

Od kdaj se pa vzema kredite za 2 mesca?
Al si mogoce ti tisti, ki bedarije klatis.

Loocas, se ne strinjam. Tajkuni niso nic v primerjavi s potratno drzavo, nekonkurencnostjo poslovnega okolja in nasploh slabim stanjem vecine gospodarstva. Da so vam tajkuni z*ebali drazvo, so pravljice za otroke, da lazje zaspijo. Bo treba malo globlje.

Grabenistvo se je pa samo kar zaklalo.

Overlord> You got to spend money to make money.

Aha, ok. Keynes. Si dovolj povedal. Potem je zate Jankovic prava izbira, zadolzevanje na zadolzevanje v upanju da bo gospodarstvo ozivelo. Samo hudic je v tem, da ta koncept nikoli ni deloval in drzave spravil samo se v vecje sranje.

Mr.B:

Na kratko.
Zadolževanje ni problem v kolikor gre denar za profitabilne projekte.
Problem Ljubljane je v tem, da se 15 let ni razvijala, pa so vseeno prejšne županje sklanfale 50M € pufa.

Posledica odvzema 57M € letno iz državnega proračuna je ekipo okoli Jankoviča enostavno primujala k temu, da so začeli iskati alternativne vire za načrtovane investicije. Janša je pač pričakoval, da bo s tem uničil vse načrte župana. Vendar.. JZ se je izkazal, da je surviver. Iz tega sledijo vse te javnoprivatne kolaboracije, ki bi v enem normalnem nekriznem obdobju končale čisto drugače, kot so se, na žalost. Brez afer, če nič drugega.

Tragikomično, amapak vse skupaj je začel Janša z likvidacijo Jankoviča v Mercatorju. Pravzaprav je Jankoviča ustvaril ravno Janša.

Karaya 52 je izjavil:

Loocas, se ne strinjam. Tajkuni niso nic v primerjavi s potratno drzavo, nekonkurencnostjo poslovnega okolja in nasploh slabim stanjem vecine gospodarstva. Da so vam tajkuni z*ebali drazvo, so pravljice za otroke, da lazje zaspijo. Bo treba malo globlje.

Saj.. poslovno okolje v katerem smo, je posledica teh tajkunskih prevzemov, ki so jih financirale tako slovenske kot tuje banke. Vse te dokapitalizacije bank se dogajajo zaradi več 100M € znižanja vrednotenj podjetij, katera so zmanjšala zavarovanja bank s tem pa znižale količino kapitala bank (da ne omenjam zgubaška in propadla podjetka, ki so dodala k odpisom dolgov).

Druga plat je pa silovit padec gradbenih del (leta 2007 mislim, da je delež gradbeništva predstavljal okoli 7% BDP, letos predvidoma cca 2.5%). Se spomnite za kdaj je bila načrtovana gradnja prekmurske avtoceste? Prvotno za obdobje 2010-2012. Torej zdaj bi jo gradili, ne pa 4 leta nazaj. Imeli smo res fascinantno rast v letih 2007-08, vendar je tudi jasno zakaj. In posledice se kažejo zdaj, ko prvič nimamo kaj več zgradit (cestni križ je na koncu), drugič pa nimamo več denarja oziroma prostora za zadolžitev za take projekte.

Loocas, sej vem, če nebi imel Janše in Tajkunov, bi vsi lepo živeli vutopiji. Potem pa bum bum, pa se zbudiš. In ja teh 57 mil€, mu niso vrnili niti trenutni. Hm, nekaj je narobe, morda pa je imel Janša prav da je denar dal drugim občinam da se razvijajo. Aja sej res, če bi pa MOL imel 57 mil€ dodatnega denarja, bi bile se pa cedil med in mleko. Loocas, ko boš ugotovil, da za vse morda po tretjem nadatu za Janšo, ko bo stečajni upravitel rekal kako in kaj se bo delalo, morda boš razmislil, da pa morda Janša in Tajkuni, niso del problema.

Si boš moral tudi ti priznat, da pa vseeno so del problema.

Aja misliš enačbe. Veš problem je to da dobi HTC2 doo podjetje z cca 0€ prometa 150 mil€, na lepe oči, potem pa neko podjetje, ki ima 200k€ prometa, ne dobi 20k€ kredita.

Ramon dekers> btw. ni bila mišljena določena cesta, pač pa samo slovenska cesta, torej enako kot se ne piše nemška avtocesta z veliko.

Torej se piše "po slovenskih cestah", al se je specifično na eno samo omejil? Sieg, Fail!

GaŁu> Pa recimo da bi se v vseh. Glede na to, na kak način si to povedal, se mi zdi, da misliš da je to pač normalno...8-O

Ja, kar se je bolj ali manj povsod zgodilo, je normalno, ni pa to tisto, čemur rečemo "state capture".

Karaya 52> Aha, ok. Keynes. Si dovolj povedal. Potem je zate Jankovic prava izbira, zadolzevanje na zadolzevanje v upanju da bo gospodarstvo ozivelo. Samo hudic je v tem, da ta koncept nikoli ni deloval in drzave spravil samo se v vecje sranje.

Ti si tut en Keynes. Če poznaš kakšnega kapitalista, ki še ni investiral, potem poznaš slabega kapitalista.

Zgodovina sprememb…

Mr.B je izjavil:

Aja misliš enačbe. Veš problem je to da dobi HTC2 doo podjetje z cca 0€ prometa 150 mil€, na lepe oči, potem pa neko podjetje, ki ima 200k€ prometa, ne dobi 20k€ kredita.

To je kriminal in se mora kazensko preganjat.
Dokapitalizacijo npr. NLBja, pa moramo narediti zaradi napak obeh vlad. Ne samo te.

Karaya 52 je izjavil:

ves Jankovič je ustvaril merkator. To res ni kar tako, z njim je naše gospodarstve bilo v vzponu. No ja ampak moraš pa vedeti da je njega in posledično njegove sinove ustvaril JJ. Ti ti HUDOBNI JJ. :))

Torej se piše "po slovenskih cestah", al se je specifično na eno samo omejil? Sieg, Fail

Ker po tvoji logike ne more biti ena slovenska cesta ki ni določena?? Torej mora biti tudi vsak drug predmet točno določen, po tvoji logiki.

Loocas je izjavil:

Mr.B:

Na kratko.
Zadolževanje ni problem v kolikor gre denar za profitabilne projekte.
Problem Ljubljane je v tem, da se 15 let ni razvijala, pa so vseeno prejšne županje sklanfale 50M € pufa.

Posledica odvzema 57M € letno iz državnega proračuna je ekipo okoli Jankoviča enostavno primujala k temu, da so začeli iskati alternativne vire za načrtovane investicije. Janša je pač pričakoval, da bo s tem uničil vse načrte župana. Vendar.. JZ se je izkazal, da je surviver. Iz tega sledijo vse te javnoprivatne kolaboracije, ki bi v enem normalnem nekriznem obdobju končale čisto drugače, kot so se, na žalost. Brez afer, če nič drugega.

Tragikomično, amapak vse skupaj je začel Janša z likvidacijo Jankoviča v Mercatorju. Pravzaprav je Jankoviča ustvaril ravno Janša.

joj kakšne profitabilne projekte pa LJ ima? Kje so nova delovna mesta, kje je dodana vrednost pri cesarskem mostu, štadiona. Waste of time and money. Psi tulijo karavana gre dalje.

Mogoče pa bom tudi sam volil tega šrota, bi vam ga privoščil, potem pa naj se njegov podmladek spoka na finance in gospodarstvo pa pridemo za Čečenijo.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers> Ker po tvoji logike ne more biti ena slovenska cesta ki ni določena?? Torej mora biti tudi vsak drug predmet točno določen, po tvoji logiki.

Po moji logiki si bodisi sintaktično narobe, bodisi slogovno narobe zapisal.

Ramon dekers> Kje so nova delovna mesta, kje je dodana vrednost pri cesarskem mostu, štadiona.

Nova delovna mesta so v Ljubljani, dodana vrednost tudi. Če ti ne vidiš, to ne pomeni, da ni.

Občina mora poskrbet za karseda prijetno okolje (v to spadajo npr. prometne povezave).
In na temu se dela.

"Nova delovna mesta so v Ljubljani, dodana vrednost tudi. Če ti ne vidiš, to ne pomeni, da ni."

Aja? je Jure spet kakšno podjetje odprl?

"Občina mora poskrbet za karseda prijetno okolje (v to spadajo npr. prometne povezave). In na temu se dela."

Župan dela zase ne za občino, očitno pa si ti tam zaposlen. Zato te tudi boli k kakšno je dejansko stanje v gospodarstvu.
S prometnimi povezavami misliš kaj točno? SPada v to tudi železniški promet?

Buggy ::

joj kakšne profitabilne projekte pa LJ ima? Kje so nova delovna mesta,...

v stozcah bojo rabl kaksno snazilko extra al pa dve, se pa strinjam da bo JJ tudi odprl kar nekaj novih delovnih mest ce bo izvoljen ali pa vsaj zamenjal seveda v JU :D

Nisi videl ti ljubljane zadnje 5 let. Škoda mojega za tole tvoje trollanje.
««
7 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588173890 (145912) Ziga Dolhar

Več podobnih tem