Forum » Strojna oprema » Asus P6T Deluxe in 3 x 2 GB RAM ( DDR 3 ) problem
Asus P6T Deluxe in 3 x 2 GB RAM ( DDR 3 ) problem
TooN ::
Torej sem lastnik Asus P6T Deluxe, in ramov Mushkin 3 x 2 GB XP3-16000 1.65V 8-8-7-24.
In problem je sledeč:
Pred dobrima 2 letoma sem kupil računalnik, in Triple Channel DDR3 je delal normalno, v BIOSu je zaznalo 6 GB Rama, v Windowsih prav tako.
Sedaj pa mi kar naenkrat ne zazna enega modula, torej ob startupu piše 4 GB, prav tako v Windowsih ( CPU-Z in Memtest86+ zaznata 6 GB ).
1. Spreminjal nisem ničesar v BIOSu.
2. Memtest ne zazna ničesar po dveh ciklih skeniranja ( slika )
Še lahko kaj storim preden kličem na AGT da zamenjamo RAM-e ?
Smisla v update-u BIOS-a matične ne vidim, saj je do sedaj delalo normalno...
Pa hvala.
In problem je sledeč:
Pred dobrima 2 letoma sem kupil računalnik, in Triple Channel DDR3 je delal normalno, v BIOSu je zaznalo 6 GB Rama, v Windowsih prav tako.
Sedaj pa mi kar naenkrat ne zazna enega modula, torej ob startupu piše 4 GB, prav tako v Windowsih ( CPU-Z in Memtest86+ zaznata 6 GB ).
1. Spreminjal nisem ničesar v BIOSu.
2. Memtest ne zazna ničesar po dveh ciklih skeniranja ( slika )
Še lahko kaj storim preden kličem na AGT da zamenjamo RAM-e ?
Smisla v update-u BIOS-a matične ne vidim, saj je do sedaj delalo normalno...
Pa hvala.
Sssaga ::
rame not pa ven
Tudi meni je enkrat samo 3 GB zaznalo in ne 4 GB (4 ploščice) pa sem samo grafične menjal :D
Pa malo spucaj reže & rame
Tudi meni je enkrat samo 3 GB zaznalo in ne 4 GB (4 ploščice) pa sem samo grafične menjal :D
Pa malo spucaj reže & rame
Sem že.
In: 2 modula delujeta normalno ( piše 4 GB ), ko vstavim še tretjega ( točno določenega tretjega ), pa spet piše 4 Gb.
Izgleda kot da bi bil tisti modul zanič, ampak po sliki in testiranju v memtestu izgleda vse OK.
In: 2 modula delujeta normalno ( piše 4 GB ), ko vstavim še tretjega ( točno določenega tretjega ), pa spet piše 4 Gb.
Izgleda kot da bi bil tisti modul zanič, ampak po sliki in testiranju v memtestu izgleda vse OK.
69charger ::
Res butasto vprašanje,a vseeno: imaš 64 bitne Winse?
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
69charger: ja, imam windows 7 x64, tako kot sem napisal, vedno do sedaj mi je zaznalo vse 3 palčke, torej 6 GB
drzni86: dve ploščici delata normalno ( tudi če vstavim samo eno ), medtem ko pa tretja ne dela na nobenem RAM slotu. Ampak zakaj potem zazna memtest vse 3 in jih tudi stestira da so OK ?
drzni86: dve ploščici delata normalno ( tudi če vstavim samo eno ), medtem ko pa tretja ne dela na nobenem RAM slotu. Ampak zakaj potem zazna memtest vse 3 in jih tudi stestira da so OK ?
drzni86 ::
hm... Se pravi da če pustiš v računalniku samo tisto ploščico ki (kao) ne dela se računalnik ne zalaufa? Ti kej piska ko imaš priklopljeno le to ploščico?
drzni86 ::
Torej očitno okvarjena ploščica čeprov pa ti ne znam povedat zakaj ti memtest ne javi nobene napake...
Uveljavi garancijo in bo.
Uveljavi garancijo in bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporabno samo 50 % RAM računalnikaOddelek: Strojna oprema | 4820 (4021) | solo5 |
» | Ram!!! nujnoOddelek: Strojna oprema | 2027 (1598) | Xserces |
» | Windows 7 64-bit mi ne uporablja 6gb ram-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4537 (4058) | amigo_no1 |
» | ABIT NF7-S in Dual channelOddelek: Pomoč in nasveti | 1198 (937) | yoco |
» | pc ne zazna 2. od 3. particij, ne prebere cd roma, za athlona kaže premalo MHzOddelek: Pomoč in nasveti | 1173 (989) | nosk8fx |