Forum » Pomoč in nasveti » CD pekac
CD pekac
joco ::
Imam CD pekac PHILIPS CDD 2600. Problem ki se mi je pojavil pa je sledec. Ko zacne zakljucevat CD ga ne more zakljuciti, ampak to pocne v nedogled in takrat ni mogoce nic vec delat, ampak je potrebno racunalnik enostavno resetirati. Prosil bi za nasvete in pomoc.
Hvala
Hvala
- spremenil: joco ()
msmiha ::
Daj na novo gor program za pečt CD-je (probaj z drugim)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
3LeR. ::
probaj menjat program
ce to ne na novo winse
ce to ne baci cdr tam k voda trga
(al pa ga nes na servis)
lp
ce to ne na novo winse
ce to ne baci cdr tam k voda trga
(al pa ga nes na servis)
lp
Lith ::
Nisem mel problema s Philipsom ampak Mitsumi in vsa fora je bla v DMA nastavitvah WinX (ne vem al vkljucen al izkljucen), pa je delal z vsem programi... probaj pa raport nazaj sem
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
PRiMoZ- ::
Če imaš program Easy cd creator, zamenjaj za nerota pa bi moralo it, se je men isto dogajalo.
joco ::
res sem zamenjal Easy cd creator, z nerotom in zaenkrat mi stvar se dela. zanimajo pa me tiste DMA nastavitveki jih je eden omenjal. Ali jih laho bolj podrobno opises?
miranpozar ::
V Device Managerju poglej pod CD enotami in diski pod Properties, če imaš kljukico v polju DMA. Če je ni, jo kar odkljukaj. Treba bo reštartat računalnik. Potem par dni opazuj, če dela vse kot bi moralo (nič sesuvanja in čudnih napak)... če je vse OK, potem pusti DMA vklopljen.
DMA pomeni Direct Memory Access, kar pomeni, da ATA naprave pošiljajo podatke direktno v RAM brez posredovanja procesorja. To razbremeni procesor in pohitri vso zadevo.
Toliko na kratko.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
DMA pomeni Direct Memory Access, kar pomeni, da ATA naprave pošiljajo podatke direktno v RAM brez posredovanja procesorja. To razbremeni procesor in pohitri vso zadevo.
Toliko na kratko.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z Teacom W552EOddelek: Pomoč in nasveti | 1026 (904) | videosony |
» | SAMSUNG CD-RW težaveOddelek: Strojna oprema | 1029 (898) | zack |
» | Teac RW 24xOddelek: Pomoč in nasveti | 1471 (1167) | Dirkac |
» | Problemi z CDRW Teac 516EB in nerotom v XP-jih!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1008 (884) | Paramedic |
» | na pomoc pri pecenjuOddelek: Pomoč in nasveti | 788 (684) | kockish |