» »

Kriminalna združba skozi poslovalnice založbe Interscope tihotapila kokain

Kriminalna združba skozi poslovalnice založbe Interscope tihotapila kokain

Slo-Tech - Navezave med drogeraško mafijo in glasbenimi založbami so bile vsaj nekdaj zelo popularne, skoraj javna skrivnost. Kar nekaj filmov prikazuje vzpone (v popularnosti) in padce (v zasvojenost) glasbenikov in tako je vez med drogo in umetniki postala skoraj del popularne kulture.

K razbitju tega mita ne pomaga, da je FBI nedavno odkril kriminalno združbo, ki je skozi poslovalnice založbe Interscope tihotapila kokain in kokainski denar. Kokain oz. denar je bil pospravljen v kovčkih z glasbeno opremo, ki se je kot legitimen tovorni promet prevažal z avioni z zahodne obale ZDA na vzhodno oz. nazaj. Celotno operacijo naj bi po dognanjih FBI vodil lastnik agencije za iskanje glasbenih talentov, pod katero so kovčki potovali.

Založba Interscope je del ene izmed največjih svetovnih glasbenih založb, Universal Music Group. Iz zapisnika FBI sicer ni razvidno, da bi bil direktno vpleten tudi kdo iz te založbe, kakor bodo morda želeli pokazati nekateri zagovorniki normalnih ureditev avtorskih pravic. Je pa za že tako omajan ugled založb vsekakor slabo, da delajo med kovčki, polnimi mamil oz. da tovrstnega sumljivega početja ne opazijo.

3 komentarji

Ales ::

Navezave med drogeraško mafijo in glasbenimi založbami so bile vsaj nekdaj zelo popularne, skoraj javna skrivnost. Kar nekaj filmov prikazuje vzpone (v popularnosti) in padce (v zasvojenost) glasbenikov in tako je vez med drogo in umetniki postala skoraj del popularne kulture.
Ni logike med tema dvema stavkoma. To je tako, kot da bi rekel da so navezave med prehrambeno industrijo in glasbenimi založbami še vedno izjemno popularne, praktično kar javna skrivnost, ker veliko glasbenikov vsakodnevno nakupuje špecerijo?

Saj ne rečem, da niso razni agenti, zastopniki, producenti in ostalo osebje založb dobro povezani oz. vsaj seznanjeni s tem, kje kaj nabaviti. Ampak med tem in med navezavo mafije in založbe je še kar en velik korak.

FireSnake ::

Res je malce mimo :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

gruntfürmich ::

digitalček bi znal kaj več o temu povedati...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

YouTube: letno glasbenim založnikom plačamo milijardo; založniki: premalo

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
219071 (7124) FastWIND
»

Universalove čeri v varnem pristanu

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
149630 (7787) BaToCarx
»

P2P uporabniki so najboljši kupci glasbenih in filmskih vsebin (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6419067 (16898) Tarzan
»

Menart ponudil brezplačen prenos glasbe

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
3310868 (8977) veteran
»

Piratstvo veča prodajo CD medijev

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
183236 (3236) MrStein

Več podobnih tem