» »

Spopad strankarskih programov pred novimi volitvami

Spopad strankarskih programov pred novimi volitvami

Temo vidijo: vsi
««
13 / 13
»
»»

donfilipo ::

No res je da ni ravno nujno, da se dva velika gladiatorja morata v 3 tednih zalizati in da bo to potem pravi show. Tudi horror muvija ne prodajam.

Stanje ideološke razcepljenost ni nekaj novega v Sloveniji. Novo je morda le to, da se je levi pol tokrat specialno iz komunistične ideologije dvignil na multikulti+, kot sodobno naslednico bratstva in enotnosti. Po principu: 'dajte mi kilo kruha' ...'joj gospa kruh pa ni več moderen danes, a veste, kaj če bi raje še eno margarino?':)

Kar hočem povedati...... ideološki triki in farbanja, ala: multikulti+, delu čast in oblast, in na drugi strani, trenerkarji, ki ne znajo slovensko, s številkami na rokah, in velika komunistična mafija, močnejša od iluminatov in prostozidarjev skupaj, je večno na oblasti in s hipnozo začara pošten slovenski narod:)......torej ti simboli navijaštva, ideologije in himne izbranega kluba, nimajo nobenega smisla, če je šport dejansko ogrožen.

Slovenija se dejansko zadolžuje s tempom za shock terapy in tehnično vlado, kjer država pravzaprav nima nobene opcije demokracije in izbire več. In s tem efektivno tudi samostojnosti ne. Taka država je karani in ubogljivi hlapec. In nekatere pičke, bi seveda uživale, da bi do tega prišlo, saj mislijo, da so tako ali tako na varnem.

Po prebranih programih, ni nobenih ideoloških razlik med Jajom in Zokijem. Delu čast in oblast, je lahko tudi moto Janše. In za pravično Slovenijo je lahko tudi moto Zokija. Razlike so v neolibs detajlih, oziroma stopnji, koliko se tem vsiljevanim normam od velikih, prilagoditi. Dvig DDV je, kolikor sem gledal, načelni ljak neolibsov, ki pa ga kar številni v Evropi lepo kršijo, pa veliki žid, ne reče nič. Ker nima preveč oprijemka več. Malo se zadeva podira globalno. Vse doktrine in svetinje neoliberalizma, se s podobo Kitajske, kot centralnoplanske države s popolno oblastjo Komunistične Partije in generalnega sekretarja in Centralnega Komiteja, mešanim gospodarstvom, z nekako 45/55 odnosom kolektivne in privatne lastnine, ....torej slika neoliberalnega gospodarstva s svetinjo demokracije, človekovih pravic, >95% privatne lastnine, in že načelno prepovedjo komunizma kot ideologije, se s Kitajsko ruši. Ostane satanu tolažba, da Kitajci so to kar so, ker imajo free market in skoraj nobene sociale, ampak tolažba ne pride dalj kot do ugotovitve, da bi bilo čisto sužnjelastništvo in obrat komunistov v popolen fevdalen dvor, morda še celo bolj učinkovita za Kitajce. No tu pa že potem neolibsi popustijo:)

Skratka razen prestiža merjenja jajc, nekih globokih razlik med JJ in ZJ ni, ekonomske se mora prebroditi, ker tudi Virant je neolibs, in Zoki brez neolibsov enostavno nima močne koalicije. Pred volitvami je Zoki že sicer rekel, da se z Janšo ne bo pogajal in potem Janša na to, da se bo pogajal z vsemi. Turk na to svoj pelikan zapis, da bo krepko razmislil, komu bo dal mandtat. In zdaj velja pa res počasi začeti razmišljati. :)

Ni funkcionalna impotenca in strastni nagovori slovenske politike od včeraj. Čutijo jo tudi že stare in precej frigidne tete, kot je Merklova:)...tako da bo treba počasi z gobcanja preiti na potrebne reforme in ukrepe.

Navijanje z zelenimi, rdečimi, rumenimi in drugimi šali pa pustiti za čase, ko se najhuje prebrodi.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Pogledal sem si tudi trenirka meeting na prešercu.

Opazil sem, da pravih nacionalistov ni bilo, niti iz fužina (ki so vsi na spisku KPJ in nove udbe;(() niti iz vrst SDS;((.

Načeloma taka srečanja podpiram, trdim da jih je premalo in premalo dvostranskih. No bil je Goran Vojnovič, ki je s svojim romanom 'Čefurji Raus' pokazal, da so nove generacije, s poreklom morda malo drugačnim kot, borba i karanje između švaba in karantanaca:)), pravzaprav briljantni slovenci, ironični do čefurstva v negativnem pomenu, ohranjanja neoprimitivizma pod izgubljanjem nacionalnosti in drugih anomalij, ki jih poznajo praktično vsa večja in danes že manjša slovenska mesta.

Moje malo menda še celo najbolj. Ker nič ne lažem, če povem, da so na Jesenicah hoteli prebunkati celo Magnifika zaradi koncerta Čefurji Raus in da mi je pravi bošnjak, prispel takoj po vojni, intelektualec in bistrih opažanj dejal, da v bistvu, če bi bile v Bosni tako močne slovenske skupine, s tako stopnjo nacionalizma, ne bi bile prav dolgo brez streljanj in požigov>:D

In da ne zabredemo v ideologije. Nacionalizmi so dejansko na obeh, ali vseh straneh. Povzroča ga ne Janša in ne Jankovič. Tiščanje k bolj podobnemu in bližjemu je prastar princip, ki pa je seveda strogo v konfliktu z neoliberalizmom in svobodnim prehodom delovne sile. Je pa lepo takole. Padanje standarda danes zagotovo pomeni odklone v nacizme...ali pa boljševizme. V novih in starih variantah. In obrisi se vidijo celo v klubskih barvah bolj simbolično pripadlih sredin. Klasičen kapitalist Jankovič se ovenča s simboli starega komunizma, Janša pa z nacionalizmom. Skratka precej plehke finte.

Me pa zanima, ali bi si Vojnovič upal priti na miting kakih 200.000 revnih, obezpravljenih, napol crkujočih slovencev, ki jim pa ne manjka veliko, da spregledajo naci in kapital finte in udarijo po neoboljševiško:D Ha?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mr.B ::

Samo na mig Jankovićevega program iz današnjih Financ :
- Grep čaka banke - brez teh gradnja v Stožicah stoji
- Tudi vi ste lahko Grep, če pohitite
- Ljubljansko redarstvo korak proti mestni policiji
- So nas s privatizacijo Adrie Airways potegnili za nos?
- Rekonstrukcija prihodnosti

Idealni program krediti krediti krediti, krediti krediti krditi, pač dokler gre.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

donfilipo ::

Ja no ta 'evige jude' **//mitski stvor anti-semitizma, ker so bili judje poleg disproporca med znanstveniki, nobelovci, tudi veliki, na čase obupno preračunljivi in na čase neusmiljeni veliki bankirji//.....
ta mitski zlodej, se včasih vsaj nekaterim kaže nekakšen bozo.

Bozoni so popularna reč, sploh zadnje čase. Ljudje si jih tudi približno ne moremo predstavljati, pa nam jih na pol v šali fiziki-matematiki, ki jim dajejo smešna imena.

No tudi ta svetovni bankir je en tak bozo. Nekje vzame, drugje da, pri tem vedno straši in spodbuja k varčevanju, uporablja precej perfidne mehanizme, da neoliberalni sistem of fiat denarju, obdrži kolikor toliko resen obraz, pa vendar vsi vidijo, da se denarci posojajo in vlagajo tudi tja, kjer je vsak up kapitalizma opustljiv:), da so nekateri pravzaprav večni donatorji, drugi večni jemalci, da se vloge zelo počasi in malo menjajo in da si je tudi ob možnosti resetov in fiat denarja, bozo zagotovil dosmrtni mandat, z krasno plačo. Ni slabo.

In smrt? Ja nič prej, kot smrt kapitalizma. Ta morda kaže nekaj medlih obrisov, ki pa znajo varati. Če je verjeti Lučki (in številnim znanstvenikom), da je to stoletje potencialne katastrofe klime, potem kapitalizem tudi približno ni sposoben sploh začeti dogovorno in kolektivno urejati problemov GW, kot kaže. In bo nekaj šlo. Ali problem GW, ali kapitalizem:) Jaz stavim seveda na drugo8-)
Ne ni nujno, šalim se seveda, ampak par reči, pa se BO temeljito spremenilo. In nek nov širši kolektivni dogovor je nujen. Ne samo zaradi GW. Problemov, ko zemlja postaja mala, prenaseljena, v enem dnevu dosegljiva pokrajina, je še kar nekaj.

In v takem vzdušju prelomnic, so prvi na vrsti preračunljivost, ekonomičnost in smotrnost. In le tako se lahko zgodi, da pravzaprav goljufa sebe in druge, kot kaže kar 1/3 razvitega sveta in računa, ali na konec sveta, ali na reset. Popolni odpis dolgov vsem in natis nove svetovne valute po nekakšni katastrofi?

Že res, da izgleda noro, ampak ima vsaj, bi rekli norčevsko pozitivno logiko.

Druga varianta: da bistri in učeni vodje držav, lepo sebi polnijo trebuhe z večinoma neumnostmi, divjajo okoli, da neumnost širijo in upravičujejo in se pri tem obdajajajo z dragimi klanjači in ritolizniki, pri tem pa si nakopljejo dolgove, po katerih bodo otroci v bistvu delali v ludi klimi, samo za obresti, ki jih bo bankir zdaj izplačeval vlagateljem kitajcem, no ta varianta pa vendar kaže, da so potemtakem voditelji popolne pičke, ki niti na otroke ne pomislijo in niti navadni norci ne. Ha?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
««
13 / 13
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588163801 (135823) Ziga Dolhar

Več podobnih tem