» »

DHCP reservation and ARP binding

DHCP reservation and ARP binding

St235 ::

Nastavljam nov router in ima obe zgoraj omenjeni možnosti (DHCP reservation and ARP binding). Zanima me v čem je pravzaprav razlika, ker obe kot razumem vežeta secifično MAC na specifičen IP. Glede na to da je v mreži 10 naprav, od katerih tri rabijo statičen tri pa dinamičen ip me zanima kaj je boljše uporabit.
  • spremenil: St235 ()

b ::

Eno, drugo ali oboje :)

ARP binding ti naredi to, da ti ne more nekdo ukrat IP naslova - vezan je na MAC adreso tvoje mrežne kartice. Na napravi ga lahko nastaviš dinamično (DHCP) ali statično (še vedno pa lahko nekdo "spizdi" MAC adreso, tako da ne se zanašat na tako "varnost")

DHCP reservation pa je nastavitev DHCP strežnika, da določeni MAC adresi dodeli vedno isti IP naslov.

Vsaj sklepam tako iz imen, ni pa nujno, da imam prav.

St235 ::

hvala, približno tako sem si tudi jaz predstavljal. Sam nisem čist ziher čist iz uporabniškega vidika ali je bolje uporabit DHCP reservation ali ARP binding, če želiš, da se določene naprave povezujejo na točno specifičen IP.

St235 ::

Po enem dnevu igranja par niformacij, če bo še koga zanimalo:

DHCP reservation je namenjen temu, da eni napravi router vedno dodeli določen IP. Torej, da je na napravič (računalniku) nastavljeno naj avtomatično pridobi DHCP naslov in mu bo router na podlagi MAC naslova vedno dodelil specifičen IP.

ARP binding pa je namenjen napravam, ki DHCP ne podpirajo, ampak vedno zase zahtevajo specifičen IP. DHCP je v takem primeru bolj kot ne neuproaben, saj napravi, ki sama zahteva določen IP ne zna dodelit tega IPja. V praksi pa zadeva vseeno deluje, ker če ne drugega DHCP reservation poskrbi, da nobena DHCP naprava ne bo zasedla tistega naslova.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5011066 (9393) Yacked2
»

telemach in IP

Oddelek: Pomoč in nasveti
172023 (1468) BC3
»

Dinamični IP problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
334539 (3972) NeMeTko
»

Statični IP problem !

Oddelek: Pomoč in nasveti
241912 (1679) Invictus
»

wake on lan (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
526089 (4200) d0rK

Več podobnih tem