» »

Philips vs Panasonic

Philips vs Panasonic

Štrubsi ::

Zdravo!

Že nekaj časa razmišljam o nakupu televizorja za v sobo in sem se odločil, da začnem malo spraševat:D. Zanimam se namreč za lcd 32" vseeno je ali je led tehnologija ali pa navadna, saj za ceno ki sem jo pripravljen plačati, nekih dobrih led televizorjev verjetno sploh ni, to je nekje do 600€.
Sem že nekaj časa nazaj gledal v Big Bangu razlike v kvalitetah slike in se mi je zdelo, da philips ponuja še najboljšo (barve, ostrina), pa še ambi-light ima, kar je tudi kar velik plus (gladam namreč 7000 serijo). Potem pa sem po internetu še malo gledal panasonicove televizije, saj imamo v dnevni sobi njihovo plazmo in smo zelo zadovoljni, tako da sem pomislil da so mogoče tudi lcdji kvalitetni. Gledal sem L32E30, ki ima ips matriko.
Zdaj pa me zanima kako svetujete, glede na to, da bi rad imel televizijo s čim natančnejšimi barvami, posebaj črno, 3d ne rabim, uporabljal bi jo pa za gledanje 1080p filmov (nič sd programov) in igranje iger. Svetujete mi lahko tudi televizije drugih proizvajalcev in tudi nižje cene se ne bi branil;).

Hvala in lep pozdrav,
Žiga

kixs ::

Mislis sedet dober meter pred TV-jem?

Tv bo predvsem računalniški zaslon, če to misliš:D. Če bom sedel za mizo, bom od monitorja oddaljen ca 80-100cm, če pa bom na postelji pa 2m. Na njem se bom dostikrat ukvarjal z video produkcijo, tako da bosta vedno odprta vsaj dva programa naenkrat, vsak na svoji strani ekrana, tako da zato hočem večji ekran:)+za filme seveda (zato pa bi raje enega velikega in ne dveh malih:P).

Lp,
Žiga

Za video produkcijo ti bi bolj prisla prav dva monitorja z vsaj FullHD resolucijo. Za filme ti je 32" iz 2m premali. Za monitor pa prevelik - mislim glede na DPI.

Za filme je naceloma cisto vseeno kaj kupis - glede tehnologije. Za video produkcijo pac ne.

Za TV bi ti svetoval, da vzames neki FullHD in z cimvecjo diagonalo, se posebej, ce bos res gledal 1080p filme in ki ti ustreza s funkcijami in kosta cimmanj. Za monitor pa kaksen Dell 30".

kixs je izjavil:

Za video produkcijo ti bi bolj prisla prav dva monitorja z vsaj FullHD resolucijo. Za filme ti je 32" iz 2m premali. Za monitor pa prevelik - mislim glede na DPI.

Za filme je naceloma cisto vseeno kaj kupis - glede tehnologije. Za video produkcijo pac ne.

Za TV bi ti svetoval, da vzames neki FullHD in z cimvecjo diagonalo, se posebej, ce bos res gledal 1080p filme in ki ti ustreza s funkcijami in kosta cimmanj. Za monitor pa kaksen Dell 30".

Toliko denarja za računalniški monitor ne bi dajal, pa glede na vse, 30" ni veliko manjši od 32", tako od blizu pomoje sploh ne opaziš kakšne velike razlike:). Pa glede na postavitev sobe, ne morem imeti in tv-ja in računalniškega monitorja, zato bi poskusil združiti oboje:). Pa glede 2m oddaljenosti, da je 32" premalo za gledanje filmov se strinjam, ampak je bistveno bolje kot zdajšen 24";). Pa za kakšen film, za katerega bi rad boljšo izkušnjo gledanja, lahko gledam itak na družinski 42" plazmi, tko da..;).
Zakaj pa je toliko boljši dell 30" za video produkcijo od nekega 32" panasonica s prav tako ips matriko? Jaz sem opazil razliko le v velikosti in sami ločljivosti v prid della. A pa ni tako da bi me tako velika ločljivost motila pri gledanju 1080p filmov in igranju iger? Ne vem če sem že videl igro, ki bi podpirala ločljivost 2560 x 1600:), mogoče edino v prihodnosti..

Lp,
Žiga

MadMax ::

Preden kupiš filips TV vzami v roke njegov daljinc in se malce igraj....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Js sem ti samo svetoval. Odlocitev, "experience" in cash je v tvojih rokah ;)

Od prvih 30" LCD-jev leta 2007 naprej, ni 2560x1600 resolucija nek bau-bau in jo danes podpirajo vec ali manj vse igre. Vecji problem je v graficni, da to goni gladko.

lp

kixs je izjavil:

Js sem ti samo svetoval. Odlocitev, "experience" in cash je v tvojih rokah ;)

Od prvih 30" LCD-jev leta 2007 naprej, ni 2560x1600 resolucija nek bau-bau in jo danes podpirajo vec ali manj vse igre. Vecji problem je v graficni, da to goni gladko.

lp

Sej si dobr svetoval, hvala. Razumem kaj mi hočeš povedat, pač 30" monitor z višjo resolucijo zarad dpi-ja pride od blis bolj do izraza, vse je bolj natančno in ostro:). Sam pač škoda k ni nobenega cenejšega z istimi lastnostmi, ker se mi zdi da 1000€ dat za monitor je kr overkill:), mislm glede na moje zmožnosti:D.
Grafična je pa Gigabytova GF 560 Ti, če komu to kej pomaga:)

Živjo!

Si kdo lasti tale televizor: SAMSUNG LED TV UE-32D5000? Sem bil v big bangu in mi je glede na ceno, zelo padel v oči, saj se mi zdi da ima zelo lepo rekunstruirane barve in kar lepe črnine. Kaj mislite o njem za zgoraj omenjen namen? Kako ste z njim zadovoljni?

Lp,
Žiga

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

27inch monitor (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
719204334 (104292) Crni_Dejan
»

Nakup ekrana/monitorja 2012 (strani: 1 2 )

8122300 (17375) Spock83
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6922703 (20608) Yoni
»

30" monitor (strani: 1 2 )

505675 (4042) wade

Več podobnih tem