» »

Nadgradnja ali nakup?

Nadgradnja ali nakup?

DarkSensei ::

Trenutno imam q9400, p5qe, 9800gt in 4gb rama. Zanima me če bi se bolj splačala nadgradnja trenutnega sistema (kaka 560ti in nov napajalnik ker nisem ziher, da bo lc 550w zdržal na full load...) in potem kak ivy bridge in pa kepler (trenutno kišto bi potem prodal - razen napajalnika, po delih) ali kar zdaj nakup nove mašine?

mr1two ::

IMO se ti splača zamenjat grafično, pa pozneje še recimo plato, proc in ram(če je obstoječi DDR2 in ne DDR3). Napajalnik pa bi blo dobro tudi počasi menjat(če je tega starost > 2 let). LCji niso za dolge proge.

DarkSensei ::

Nevem no... Najbrž bom kupil nov napajalnik in grafično potem pa vse skupaj (razen napajalca) prodal. Fora je, da za ivy in keplerja planiram vodno hlajenje in bom moral itak menjat ohišje.

mr1two ::

Približna ocena performance gaina
Vzet moreš v zakup, da je 9800gt precej počasnejša od 4870, recimo pod 4850 pade(ki je ni na seznamu za primerjavo).
Procesor, če ga naviješ, bi moral biti še za nekaj časa, potem pa kot praviš, narediš zamenjavo. Če misliš napajalnik kupit za mal dalj časa, potem vzemi npr. corsaira npr TX650
To bi bila cenovno še najbolj smotrna opcija. Karkoli drugega, je treba vložiti več(po drugi strani, pa dobiš nekaj tudi za to kar imaš).

Se pa trenutno po mojem ne splača kupovat(vsaj kolikor sem gledal trende v tujini, so cene z začetkom šolskega leta narasle- le zakaj:)).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nova/rabljene grafične kartice

Oddelek: Kaj kupiti
454449 (3499) m0LN4r
»

Dograditi obstoječo konfiguracijo ali zamenjati celo kišto?

282932 (2122) kmetek
»

Nakup grafične kartice(lahko tudi rabljene)

212897 (2770) pulstar
»

nVidia GeForce 9800GT 512MB (par vprašanj) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
564075 (3069) Lynx
»

GeForce 9800 GT ali Ati Radeon hd 4850 (strani: 1 2 3 )

12310585 (8223) OChack

Več podobnih tem