» »

Router

Router

johan11 ::

Na vikendu , ki ga uporabljam morda enkrat tedensko sem sprejemal sosedov wireless signal na cca 100m dokler je bila vmes pri njemu samo ena stena .Sedaj pa je routerja premestil v drug prostor vmes so nastale še dodatno dve steni - torej skupaj tri in signala nimam več.
Al bi mi Wlan Usb ključ z anteno pomagal ponovno pridobiti oziroma ojačati signal na mojem notebook-u.

harvey ::

Al bi mi Wlan Usb ključ z anteno pomagal ponovno pridobiti oziroma ojačati signal na mojem notebook-u.

Sposodi si in testiraj.:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

MIHAc27 ::

Če so vmes sedaj kar 3 stene... bo teška. Lahko se pa z prenosnikom sprehodiš do soseda in vidiš kdaj boš signal spet videl. Če bo to čisto pri njem, potem antenca ne bo dovolj pripomogla.

Pa soseda si vprašal, če posodi signal?

MIHAc27 je izjavil:

Če so vmes sedaj kar 3 stene... bo teška. Lahko se pa z prenosnikom sprehodiš do soseda in vidiš kdaj boš signal spet videl. Če bo to čisto pri njem, potem antenca ne bo dovolj pripomogla.

Pa soseda si vprašal, če posodi signal?

Seveda mi je dal geslo že pred leti - vendar je zaradi preureditve prostorov preselil router kot sem opisal !!!

imagodei ::

Dogovori se z njim, da mu financiraš nakup access pointa, ki naj ga namontira tako, da boš imel signal.
- Hoc est qui sumus -

blackbfm ::

A prej si imel integrirano wlan kartico? Ker pomoje dve dodatni steni nista problem za spodobno mrežno (alfa awus036h). V primeru težav pa kupiš kakšno usmerjeno anteno.

Čeprov če hočeš malo bolj komplicirat (ampak končna rešitev je bistveno bolj elegantna), lahko pri sebi postaviš dodaten router (wrt54gl+ddwrt firmware recimo) po možnosti z usmerjeno anteno.

Gre za prenosni računalnik. Kje pa lahko kupim -- alfa awus036h -adapter + anteno.Iščem po naših trgovinah vendar ne najdem !

blackbfm ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri zunanji wi-fi USB adapter?

Oddelek: Kaj kupiti
234703 (3486) Spajky
»

TP-LINK-TL-WN722N Wi-fi Adapter - Mnenje?

Oddelek: Omrežja in internet
122465 (2291) fujtajksel
»

Wifi USB Adapter Alfa

Oddelek: Kaj kupiti
202209 (1986) Daniel
»

Ojačanje dometa in kakovosti Wi-Fi signala

Oddelek: Omrežja in internet
2013738 (13111) 123_meni
»

Kitajske antene 10dbi+