» »

Android tv box

Android tv box

««
147 / 148
»»

kanarin ::

Torej, dva dni nazaj sem naročil Mecool KM1 Collective (Geekbuying) , danes sem ga že dobil :)

Prvi vtis - občutno hitrejši vmesnik od MiBox S (že sam uvodni setup je kar letel) ! . Da bi to potrdil sem naredil par hitrih testov, na kratko - pri vseh se je KM1 boljše izkazal. Še najmanjša je bila razlika pri zgonu boxa, nato sem na obeh štartal YouTube in Kodi - KM1 je bil zagnal v povrečju 2 x hitereje!. Nato sem zaganal še eno igrico - BB racing, KM1 je rabil za zagon 9s, MiBox S pa kar 32s...

Če pa ocenjujem samo estetiko ter ergonomijo boxa in daljica pa ni dvoma - od Xiaomija je nivo više. Daljinc je sicer na prvi pogled s sprednje strani dokaj podoben (tudi po velikosti), je pa občutno debelejši z zaobljenim spodnjih delom (kar mi ni ravno najbolj všeč).

Toliko za začetek... bi edino prosil za nasvet kaj performančno zahtevnega naj sporbam na Mecoolu da bi primerjal z MiBoxom.

polde66 ::

Probaj Antutu benchmark+ antutu 3d, cpu monitor na koliko se zadeva res greje, če bo sploh šlo, za razliko med mi boxom in mecool KM1 pa najbolje da si potegneš dol: http://jell.yfish.us/ daš na ključek pa vidiš kaj od tega dela na enem ali drugem. če ne boš dobil programov na google play storu si inštaliraj aptoideTV: https://aptoide-tv.en.aptoide.com/app

https://apkpure.com/cpu-monitor-tempera...
https://www.antutu.com/en/index.htm

Mogoče te bo antutu mal zajebaval potem pride v poštev kaka druga verzija, mogoče serija 7+ seveda ustrezen antutu3d
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

polde66 ::

https://mango.blender.org/download/ tud tole je faj za test od 1080p in 4k
polde

kanarin ::

Video testi me v bistvu ne zanimajo kaj dosti , vseeno hvala za linke. Ta box se bo večino časa uporabljal predvsem za YouTube. Dejansko me najbolj zanima kako se ta box lahko pozicionira v primerjavi s top Android TV boxom (Nvidia Shield)- če damo na stran zahtevnejši gaming in Netlix (v HD in 4K). Namreč cenovo je ta box nekako v rangu MiBox S, HW ga očitno prekaša po celi črti, storage-a ima neprimerno več (moj KM1 box 64 GB vs 8GB od MiBox), da ne govorimo o priključkih...

Pa govor je o cenovnem rangu, ki je cca 3x nižji od Shielda! Da ne bo nesporazuma - debata oz dilema tu seveda ni v tem, kateri (Android TV) box je overall boljši (to je seveda Shield), ključen povdarek je na slavnem razmerju P/P. Meni osebno je na TV boxu ključen "user friendly experience" (zato Android TV) - kar pa seveda ni možno brez tekočega in hitrega delovanja samega OS in vmesnika (tu gre v bistvu še največja zamera MiBoxu).

polde66 ::

Počas boste dojel kje je ostal Mi box
polde

OK.d ::

No Shield je pa tudi vsaj 3x hitrejši od Mecoola;)
LPOK.d

kanarin ::

OK.d je izjavil:

No Shield je pa tudi vsaj 3x hitrejši od Mecoola;)


Lahko tudi res, samo to še ne pomeni da (večina) uporabniki to v praksi tudi rabijo oz opazijo...po moji logiki tisti, ki jim je prioriteta gaming bodo pač vzeli kakšen PS ali XBOX - ne pa Shielda...

Recimo meni avto, ki potegne do 300 km/h tudi ne pomeni kaj dosti, ker ne mislim (noro) dirkat po avtocestah, ampak mi je edino važno da vozim v udobnem in kvalitetnem vozilu (po omejitvah). Seveda ima boljši oz dražji avto poleg višje končne hitrosti tudi boljše pospeške, ampak samo za to pa ne bom plačal 3x višjo ceno....

Ampak kljub temu - MiBox S je po mojem vseeno overall povsem soliden (Android TV) box - za določen tip uporabe (recimo TV appi, Netflix), edino cena se mi zdi malo previsoka glede na podhranjen (za današnje standarde) HW in primanjkljaj priključkov - in glede na neposredno konkurenco - kot je Mecool.

fruc900 ::

Če hočeš firmo kupiš MiBox in to je to, če pa se malo pozanimaš o zadevah pa kupiš no name za manj denarja in imaš boljši box :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fruc900 ()

Gone ::

Daj mi pol pomagaj kateri box ima Android TV, Netflix HD in delujoč Chromecast out of the box in je boljši in cenejši od Mi Box?

(Sicer sam mal računam na Google Sabrina če bo hitr in pocen...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gone ()

fruc900 ::

Gone je izjavil:

Daj mi pol pomagaj kateri box ima Android TV, Netflix HD in delujoč Chromecast out of the box in je boljši in cenejši od Mi Box?

(Sicer sam mal računam na Google Sabrina če bo hitr in pocen...)


V tej temi smo o tem že tolk predebatiral, da če boš bral malo po straneh za nazaj, boš sigurno dobil odgovor na vsa vprašanja...

Gone ::

fruc900 je izjavil:

Gone je izjavil:

Daj mi pol pomagaj kateri box ima Android TV, Netflix HD in delujoč Chromecast out of the box in je boljši in cenejši od Mi Box?

(Sicer sam mal računam na Google Sabrina če bo hitr in pocen...)


V tej temi smo o tem že tolk predebatiral, da če boš bral malo po straneh za nazaj, boš sigurno dobil odgovor na vsa vprašanja...


Pregledal, pa jih ne. Takega boxa ne najdem? Saj vprašanj ni tolk, je eno samo - kateri box. Kot poznavalec (seveda če si to res) bi lahko napisal z eno besedo. Pa ni ni, vsaj jaz ne vem, pa v temi tudi ne najdem, pa ti očitno tudi ne veš.

fruc900 ::

No sam za sebe sem našel na podlagi tega foruma in teme android box točno takšen box, ki sem ga potreboval...

Gone ::

fruc900 je izjavil:

No sam za sebe sem našel na podlagi tega foruma in teme android box točno takšen box, ki sem ga potreboval...


Verjamem, ampak definitivno ne takšnega:

"kateri box ima Android TV, Netflix HD in delujoč Chromecast out of the box in je boljši in cenejši od Mi Box?" Zato je tvoj zgornji post povsem deplasiran. Nimamo vsi enakih potreb in želja.

stara mama ::

Če gledaš TV vsakodnevno, se mi zdi zelo bedasto gledat, kateri box je 10€ cenejši od drugega in kaj tisti za 10€ več sploh nudi. V rangu ~50€ so to popolne bedarije, sploh v času ko ljudje za telefone dajejo do 1000€.

Če redno uporabljaš box, se ti ne da jajcat in kupiš višji rang, vse ostalo so pa kitajske igračke za mularijo, ki jim je žepnina edini vir prihodka (pa imajo cajt in voljo se s tem igrat)

Gone ::

Razmišljam enako, zato sem za dnevnosobni Tv kupil pač Shield Pro. Pa če ne bo drugače bom tudi za spalničnega kupil Shielda. Me pa vseeno zanima če bi lahko kej cenej skoz prišel glede na zgornje zahteve/želje. Pa mi tukaj ne znajo svetovat ali pa pač ni.

P.s.: sem se pa v preteklosti igral z raznimi boxi in coreeleci, libreeleci, ki so čist fajn, sam shield je pač boljši.

OK.d ::

Tako kot si sam rekel počakaj še na Sabrino, drugače boljšega od Shielda ni zaenkrat na vidiku.
LPOK.d

polde66 ::

@Pavle91 jest mislim da trolaš in namerno provociraš. Kupi si šilda pa daj mir. Kdo ima licenco za netflix se ve, in če se ve to, se potem ve kdo jo nima. Imaš youtube in čas pa lepo surfaj in ugotavljaj kdo od teh, ki pa nima licence ti bo kak film predvajal v HD. Če že imaš 4k tv ali pa FHD tv, ti ga bo tvoj tv z lahkoto predvajal v največji možni kvaliteti, ki jo tv zagotavlja. Niti ne rabiš boxa za to. Če pa rabiš box, ki ima 1gb lan, mimo wifi, 3x ali 4x usb, file server, možnost igranja iger, kake druge zadeve potem pa je odprto veliko več zadev.
Če pa bi le kako stran nazaj prebral bi videl da Fire tv omogoča predvajanje tvojih želja.

Če že gremo na šilda in ostale boxe. Šild je igračkarsko prilagojen box in seveda ima licence za Netflix in Prime in ima android tv launcher. Če tega ne rabiš potem je stran vržen denar razen, če te lasten ego ne tepe ali pa ti zmožnost financ to dopušča. Šild predvaja enako kvalitetno ostale aplikacije ala eon, t2, hbo go kot vsi ostali boxi z x3, x2 in 922x procesorji, nič boljše in nič slabše. Tako da..... Če pa hočeš luči prižigat in ugašat je pa že Mecool čist kul.
polde

Gone ::

Polde nič ne trolam, le želje imam takšne kot sem napisal. FireTV nima AndroidTV. Ne vem zakaj potem obstaja ta tema, če frajerji, ki noč in dan preživite v njej, na konkretno vprašanje odgovorite z gugli pa boš najdel? Ja pa jaz ne vem kdo ima licenco za Netflix, moram to tudi guglat in za to v namenski temi ne smem vprašat? Pa verjetno se to tudi s časom spreminja ali ne? Pride kak nov box z licenco?

Glede Shielda pa ugotavljam da nimaš pojma, Shield predvaja aplikacije doooosti bolje, je vreden nakupa že zaradi AI Upscaling, ki ga nima (vsaj približno tako dobro delujočega ne) noben drug box.

(Glede televizorjev - v dnevni imam par let starega Samsunga 4K, ki ima odlično sliko, nima pa možnosti naložiti novih aplikacij, čeprav je kao smart TV, v spalnici pa še starejši FHD Sony, ki je dumb TV)

polde66 ::

Stari če ti praviš da nimam pojma potem bo vsekakor držalo. Kupi si za več kot pol manj denarja Beelink gt king ali pro varianto pa boš videl kaj zadeve zmorejo. Kupi si kak ugoos am6. Sedaj ne vem ali si len, ali provociraš ali imaš kak drugačen namen. Iz mojih osebnih izkušen izhajam, da v kolikor je meni interes nekaj kupiti se bom potrudil sam. Bom prebral vse teste, pogledal vse youtube in prebral vsa mnenja preden bom zadevo vzel. Kar pa mislim, da to ni tvoj namen. In seveda ne bom zmerjal drugih po forumu kakšni nevedneži so, ker tvojim zahtevam ne zadostijo. To, da ne veš kater box ima licenco in kateri ne je pa trol in to velik. Sej nismo od včer da nebi ločil kdo provocira in kdo sprašuje zaradi interesa kaj kupiti.
polde

Gone ::

?? Človk ti si bolan....

Gone ::

?? Človk ti si bolan....Še enkrat, za koji kurac obstaja tale tema, če se ne sme nič vprašat po tvoje in moramo vse sami guglat pa jutubat? Pa kaj zmore Belelink in ugoo glede predvajanja? Imata tudi AI upscaling kot Shield? Ali mi tudi to nočeš povedat in moram sam kupit (kaj ima to z lenostnjo??) in preverit? In glede licence za netflix, ne ne vem, tudi po kratkem guglanju še vedno ne:
na netflix https://devices.netflix.com/en/ piše samo Apple TV in Chromecast za stream boxes? V temle članku iz začetka leta https://androidpcreview.com/netflix-hd-... pa je tega mal več

In če vprašam to v temo, ljudi, ki jim je očitno hobi ukvarjanje s temi škatlicami potem trolam??

Ma, over and out, pa hvala za nič.

polde66 ::

Si samo potrdil da trolaš.
polde

Tomassi ::

Polde, firetv nima chromecasta.

Gone ::

Ma človk je svetska budala, takoj ko nekdo išče nekaj kar njegove škatlice, ki jih kupuje in se z njimi igra (odrasel človek ??), ne podpirajo, začne žalit in opletat s trolanjem, argumenta nima pa nobenega. Sem mal njegove poste bral, pa je prav smešen kaj ta osebek misli da dela - rihta, pedena in ne vem kaj še vse LOL. Sam sem imel leta nazaj Minixa pa enga Weteka, pa sem tud mal inštalaru gor libreelec, pa Coreelec, pa razno android, android TV custom rome, pa je to vse skup igračkanje za enga osnovnošolca. Tip pa misli da je poznavalec highteca, lol...

pierch ::

Ta tema je za zaklenit, noben nima več osnovnega kulturnega načina iskanja in podajanja informacij. Vsi bi informacije takoj, če se nekdo ne strinja z levim ali desnim je troll in nima pojma, če ne kupiš najboljše si butl ker poskušaš alternative, žaljenje z leve in desne, itd. En velik vrtec.
Pierch

polde66 ::



preberi si kaj piše v naslovu zgornjega videa, Video je izključno naključno izbran. Ampak pomemben je naslov, no pa še enega spodaj pa zopet preberi naslov,

polde

polde66 ::

Nima se smisla spuščat na njegov nivo.
polde

damirj79 ::

Gone je izjavil:

fruc900 je izjavil:

No sam za sebe sem našel na podlagi tega foruma in teme android box točno takšen box, ki sem ga potreboval...


Verjamem, ampak definitivno ne takšnega:

"kateri box ima Android TV, Netflix HD in delujoč Chromecast out of the box in je boljši in cenejši od Mi Box?" Zato je tvoj zgornji post povsem deplasiran. Nimamo vsi enakih potreb in želja.


Netflix HD in delujoč Chromecast, mogoče kak Mecool s sideloadnim Netflixom. Originalni bo na njem sproduciral samo Netflix v SD kvaliteti. Sicer pa zanesljivo delujoč Netflix v HD in 4k in še delujoč Chromecast imaš na voljo pri nas natanko na dveh napravah. Nvidia Shield in Mi Box S.

polde66 je izjavil:

Počas boste dojel kje je ostal Mi box


Mislim, da to vemo vsi, gre vseeno za HW star 5 let, že takrat ni bil raketa, sicer pa tudi noben drugi box bazirajoč na tem čipestu ni ravno raketa. Dobiva še dandanes kakšno nadgradnjo, kar je, no saj veste kaj. Normalno pa da ne more konkurirat v performansah z novejšimi čipseti. Upam, da smo ja vsi dovolj podkovani v tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

mat xxl ::

Pa ne samo, da ta MI BOX ni hiter, je tudi ODURNO DRAG, ko ga primerjaš z GT KINGOM, sta nekje, ko dodaš 3d miš, pa vmesnik za net, pa usb za storage nekje enaka s ceno, s tem, da je GT KING samo malenkost slabši od Shielda !

polde66 ::

@mat_xxl a tebi deluje eon tv na kingu. Jaz ga nimam pa me samo zanima če dela
polde

Gone ::

Polde lohk prilepiš še 100 jutubarjev in njihovih naslovov, pa bo še vedno prav android box za tvoje škatle.

kanarin ::

mat xxl je izjavil:

Pa ne samo, da ta MI BOX ni hiter, je tudi ODURNO DRAG, ko ga primerjaš z GT KINGOM, sta nekje, ko dodaš 3d miš, pa vmesnik za net, pa usb za storage nekje enaka s ceno, s tem, da je GT KING samo malenkost slabši od Shielda !


Samo zakaj sploh primerjaš ta dva boxa in MI Boxu "na silo" obešaš vse te dodatke ? A misliš da jih res vsi potrebujejo ? Mislim da bi morali posebej primerjati med sabo samo Android TV boxe in ločeno ostale boxe z običajnim Androidom. Uporabniki imajo različne potrebe in želje, a je tako težko razumeti, da si nekateri želijo(mo) uporabljati le tak Android box, ki je 100% prilagojen uporabi na TV ?

polde66 ::

@Pavle91 prov zdrav pa ti glih nis ane
polde

Gone ::

Ko običajno, ko zmanjka argumentov in občutiš nemoč začneš z žaljivkami a ne polde. Bi se mi sicer moral smiliti, pa se mi nekak ne...

polde66 ::

Argumente ti limam sproti pa jih ne sprejemaš. Tako da smisla s tabo razpravljat nima nobenega.
polde

Gone ::

Čisto nobenega še nisi imel, žal. Netflix niti v normalni kvaliteti, kaj šele UHD še zmeraj ne dela na tvojih škatlicah, uporabni android tv appi za slo ponudnike tudi ne, večkrat tudi chromecast ne. Pa pravi izraz je še zmeraj android box, saj gor teče android os in ne androi tv os. Ne vem kakšne argumente ti misliš da si lepil, lol...

kanarin ::

Ravno zato jaz stalno vztrajam pri tem ,da je potrebno te Android boxe ločeno primerjati med seboj:

1. Android TV
2. Ostali Android boxi

Ker sicer s tem stalnim prepucavanjem ne pridemo nikamor - nekdo pač doživlja orgazme predvsem ob prebiranju raznih specifikacij in neštetimi možnostmi customizacij, flešanja ROM-ov, nameščanje vseh možnih app-ov (pa če pašejo na TV ali ne) itd itd, drugi pa pač rajši doživljajo orgazme ob odlični uporabniški izkušnji in nas vse "tisto ostalo" pač enostavno ne zanima ter ne vidimo v tem neke dodane vrednosti.

Gone ::

Polde je prav očitno osebno prizadet ko nekdo opozori na android box pomanjkljivosti. Mal smešno.

Cveto ::

Dejmo malo presekat tole: imam eno vprašanje: recimo da iščem nekaj za zraven k solidnemu OLED televizorju (ranga LG 55 C9). Večino materiala je v 1080p, nekaj tudi v 720p. Dela TV ok upscale in je bolje pustiti na boxu 1080p, ali bi recimo GT-king ali Shield delala boljši upscale?

Badwolff ::

Lahko da je mibox zastarel in šibek , ampak kot Streaming device je več kot adekvaten. Laufa vse streaming appe gladko in brez težav. Tudi novi je predvajal vse kar sem vrgel vanjo, nisem pa probal 4k stvari.

Ampak odkar imam nov android tv nekako nimam potrebe po Boxu.

Cveto je izjavil:

Dejmo malo presekat tole: imam eno vprašanje: recimo da iščem nekaj za zraven k solidnemu OLED televizorju (ranga LG 55 C9). Večino materiala je v 1080p, nekaj tudi v 720p. Dela TV ok upscale in je bolje pustiti na boxu 1080p, ali bi recimo GT-king ali Shield delala boljši upscale?


A ti soliden OLED ne omogoča vsega, kar ti bi box?.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Badwolff ()

kanarin ::

Badwolff je izjavil:



Ampak odkar imam nov android tv nekako nimam potrebe po Boxu


To je seveda logično - več bo folk kupoval TV-je s Android TV (pa konec koncev tudi ostale smart TV-je) vse manj bo potrebe po dediciranih boxih. Izjema so edino najzahtevnejši uporabniki (pa še to največ nekaj procentov).

A se mogoče še spominjate DIVX predvajalnikov - a jih mogoče danes še kdo uporablja? Pa so svoj cajt bili zelo popularni - ravno tako (ali še več) kot dandanes ti Android boxi, in smo na veliko debatirali o njih ravno na tem forumu...tudi sam sem ga imel.

misek ::

DIVX predvajalniki: evolucija gre pač naprej. Nato smo uporabljali kakšen Xtreamer media player, danes pač Android boxe. Kaj bo jutri pa je odvisno od TV-jev, kaj bodo podpirali. Verjetno bo še v prihodnje kakšna škatlica zraven za eksotične vsebine.

Frenky ::

Eh, polde pač predprodaja adroid boxe in ga boli, če potem gor ne dela Netflix naročnina tako kot mora, če se ne da uporabljat T2 ali EON appa namenjenega za TV.
Važno da so benchmarki. Ignorirajte pa bo.

Že večkrat je bilo razloženo:
eni potrebujejo Android TV
eni potrebujejo Adroid prirejen za TV.
Dve različni zadevi, za različne potrebe. Ampak on bo vedno trdil samo svoje, ostali pa bedaki ker kupujejo kaj drugega. Važno da so benchmarki pa najnovejši procesor. Da enim to nič ne pomaga ga boli.

Zimonem ::

Ne vrjamem da preprodaja. Izgleda da gre za fetiš. Nič narobe s tem. Saj je nekaterim pomagal. Ampak moj glas gre še vedno za shield. No pa nič narobe če se nekdo trudi z alternativno.

Gone ::

Moj prvi post absolutno ni bilo trolanje, dejansko iščem cenejšo napravo na kateri bi dobro delal Kodi, eon tv app (za tv) in chromecast, po možnosti z android tv osom, ker mi je pač všeč. Mibox je verjetno še najbližji temu, vendar sem želel slišati (še vedno želim) če kdo ve za kaj boljšega, hitrejšega. Po poldetovo sem pa takoj trolal...

Cveto ::

Mi box je za tistega, ki gre v Leclerc in kupi s kruhom še nekaj za "gledat filme". Če pa si recimo ljubitelj tehnologije, ali pa hočeš največ za svoj denar, se splača pogledat še kaj drugega (tudi v razredu Miboxa).

Zimonem ::

Gone je izjavil:

Moj prvi post absolutno ni bilo trolanje, dejansko iščem cenejšo napravo na kateri bi dobro delal Kodi, eon tv app (za tv) in chromecast, po možnosti z android tv osom, ker mi je pač všeč. Mibox je verjetno še najbližji temu, vendar sem želel slišati (še vedno želim) če kdo ve za kaj boljšega, hitrejšega. Po poldetovo sem pa takoj trolal...

Te prepiri izbruhnejo vsake par mesecev. Nobena reč ni ravno zlata, niti shield ne. Se pa Polde vsaj trudi z pomočjo pri alternativah.(mi gremo pa shieldarji na živce)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

kanarin ::

Gone je izjavil:

Moj prvi post absolutno ni bilo trolanje, dejansko iščem cenejšo napravo na kateri bi dobro delal Kodi, eon tv app (za tv) in chromecast, po možnosti z android tv osom, ker mi je pač všeč. Mibox je verjetno še najbližji temu, vendar sem želel slišati (še vedno želim) če kdo ve za kaj boljšega, hitrejšega. Po poldetovo sem pa takoj trolal...


Mecool KM1. Imam oba in ti iz prve roke lahko potrdim da je Mecool opazno zmogljivejši.

Valvoline ::

Frenky ::

RTVSLO je posodobil aplikacijo. Sedaj je končna verzija in ni več beta.
TV na zahtevo
TV v živo (SLO 1,2,3, Koper, Maribor in MMC
TV spored
Radio na zahtevo
Radio v živo 8 nacionalnih radijev
Novice

Deluje res hitro, dobro so naredili.
««
147 / 148
»»