» »

Android tv box

Android tv box

««
104 / 148
»»

neo5468 ::

Pač ja, ti tanixi in podobne kitajske škatlce moraš modat, tutoriale gledat, apkje downloadat itd.. na uradnih android TV boxih pa stvari delajo kot morajo.

mat xxl ::

Torej cenil bi nasvet Poldeta 66 in še kakega poznavalca, ki je nekaj stestiral. Nisem len, že 2 meseca študiram in proučujem na to temo, sedaj sem prišel nekako do samo še dveh in prosim, za nasvet, katerega od teh dveh.

Osnoven namen je uporaba app jev za gsm/tablice od Telemacha in od T2 ja, katere uporabljam že na telefonu in to pred vsem za oglede zamujenih oddaj, morda sinko uporabi, kaj za kako igrico ... ima sicer tablico, zahteva je tudi LAN, ker imam to čisto zraven, kjer bo škatlica, torej sistem mora biti Android in ne Android TV, vem, da Netflix ne bo delal, niti ne rabim imam na Panasonic Tv (Tizien) ju pa ne uporabljam. .

Zanima me mnenje o :

1.) https://www.geekbuying.com/item/H96-MAX...

2.) https://www.ebay.com/itm/MX10-PRO-6K-TV...

Katerega izmed v osnovi teh dveh, sicer zadnjega ima in pohvali en kolega.
In nekako pravi, da mu vse v nulo deluje, skratka, vse, kar rabim in cena ni pretirana, da se vsaj z uporabo malo izobrazim in naučim.

Hvaležen v naprej za vsak nasvet sicer imam v osnovi Smart Tv Panasonic (Tizien) ne podpira tovrstnih appov, čeprav Samsung je podprl nekaj za ta sistem sicer v osnovi imam TV z dvojnimi tunerji in conax karticami, to bo bolj, za kak ogled za nazaj pa obvezno Android, ki dela na tablicah, gsm ih.

polde66 ::

Absolutno zadnji MX10 PRO če že med temi,
Jaz osebno nebi kupoval rockčip procesorja. igrice ne bodo delovale kot treba pa tudi aplikacije niso vse podprte, pa sam razvoj ni podprt naprej...
Dočim H6 Allwineer prcesor je zunaj že kar nekaj časa, na njem dela skoraj vse. Gre za dosti poceni procesorje vendar ti podpirajo tako USB 3.o, bluetooth obe wifi mreže (ta tega nima), So pa precej topli tile čipi. V bistvu gre za poceni robo ki ni slaba za nezahtevne. Zadnji, ki sem ga imel je bil tanix tx6. V osnovi z androidom 7 kasneje nadgradnja na android 9. Z 9tko je bilo kar nekaj problemov in sicer največji IPTV ni deloval. Kako je rešeno sedaj ne vem, pa tudi v kodiju zadeve niso delovale kot treba. tudi v tvinu ogled nazaj ni bil mogoč.

včeraj sem naročil: https://www.geekbuying.com/item/A95X-F2... (ta verzija je še na lagerju: https://www.geekbuying.com/item/A95X-F2... )
danes vidim da ga ni več. Še koda za 2 eura je bila zraven in sem ga dobil za 50.
Jaz bi na tvojem mestu raje gledal za kakšen amlogic S905X2 procesor. Ima vse, povsod se ga da flešat, programi delujejo, uporabljajo ddr4 rame, ki so res občutno hitrejši, procesorji se ne segrevajo, ma kup prednosti. Hitrejši, boljši bolj podprt... Kar se tiče pa 2 gb ram ali 4gb pa vidim po testih da ni razlik, le 2gb različice so na enih boxih bolj okrnjene (ni bluetootga, ni 5.8 ghz wifi..

Za nezahtevne bi tole vsekakor priporočal: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0098... vendar ima android tv OI, vendar vštekano obvezno na mrežo ker ima wifi slab.
Tole je še vedno zakon za ta denar, vendar kakih igric ne boš igral: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1509...
Tudi tukaj je solidna cena: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0094...
pri amlogic x2 procesorjih bo velika verjetnost, da ti SPDIF (optični izhod) ne bo deloval, če ga ne potrebuješ nisi na izgubi. Pri Gearbestu obvezno izbrat EU priority line da gre mimo carine (čeprav meni zadnjič ni šlo in sem lepo plačal 23, 53 eur za priority line pošiljko, ker so mi samo Na GB spremenili in sedaj se pogajamo za vrnitev stroška.
Okoli 70 eur pa dobiš že zelo dobre boxe.

je pa res težko izbrat med vso to robo. Odločitev in denar sta pa na tvoji strani.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Invictus ::

Takoj, ko so ti Android boxi dražji od 30 EUR, bi sam kupil Malino.

Na koncu stane isto, pa bo Malino precej dlje softversko podprta.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kriwc ::

Dobra izkušnja:
Za ogled tv programov preko mobilne aplikacije na android tv box je zelo dobra aplikacija predvajaj.si
zelo lepo dela z daljincem android tv box in ne rabiš miške. na mi box 3 mi dela super. Možen je tudi ogled za nazaj -7 dni

damirj79 ::

kriwc je izjavil:

Dobra izkušnja:
Za ogled tv programov preko mobilne aplikacije na android tv box je zelo dobra aplikacija predvajaj.si
zelo lepo dela z daljincem android tv box in ne rabiš miške. na mi box 3 mi dela super. Možen je tudi ogled za nazaj -7 dni


Ja in kaj potem? Avtorizacijske podatke pridobite pri vašem kabelskem operaterju v skupini Kabelnet.

OK.d ::

Za 3€ mesečno, kaj pa to?
LPOK.d

neocodexx ::

OK.d je izjavil:

Vanadium je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Ja, pa je še vedno isti procesor samo z izboljšavo na porabi energije za mobilne zadeve, vsaj tak piše v tistem članku. Shield je pa itak že pasivno hlajen.




sej vidiš da ima ventilator (ki se baje ne prižiga pogosto ampak se vseeno prižge)

O če ga dosti matraš, se vklopi vendar ni pretirano glasen in se sliši rahel piš.


Fascinantno. Jaz sem 100% da se ta zadeva pri meni še nikoli ni prižgala:)

neocodexx ::

btw sem začel malo bolj resno gejmat na nvidia shieldu preko njihovega appa in moram reč, zdaj ko sem poštimal vse nastavitve to dela presenetljivo dobro na AC wifi. Input laga ne opazim, kvaliteta slike tudi ne pada in se da lepo igrati, zelo redko se zgodi da kaj pojebe wifi kot zna biti to čisto random, ampak načeloma je izkušnja res zelo dobra.

Če si rad poigraš kakšne 2D, 2.5D indie platforme ipd. kot npr. Dead Cells in bi to rad poskusil z udobja fotelja ali postelje, je zadeva za to idealna. Tudi kakšen Witcher se da lepo igrat, v bistvu še boljše na TVju ker ima boljše kontraste kot moj monitor, je pa malo bolj zahtevna slika glede transcodinga se takoj opazi, bitrate večkrat pade na wifiju (2D delajo bolj zanesljivo).

V glavnem, če je slučajno kdo razmišljal še o gamingu kot tole, potem absolutno priporočam. In to dela že precej dobro, boljše kot bi pričakoval na wifi.

Če pa kak špil ne požene ali steam zajebava, je par workaroundov ki jih rešiš z malo googlanja (jaz sem recimo moral uninstallat asus sonic app, je motilo.). Lahko samo rečem thumbs up za shield tudi kot gaming platforma. Mislim, da zdaj sploh ne bom nabavljal PS4 kot sem prvo mislil in se bo kar streamalo preko mreže ali mogoče hdmi, ko bo utp kabel položen potem pa sploh.

Zgodovina sprememb…

polde66 ::

@mat_xxl tole je trenutno v akciji: https://www.geekbuying.com/item/Tanix-T... z kodo 3NPWMHTT pa še skoraj 3 eur daol. Eu skladišče in ga imaš v parih dneh
polde

bbobst ::

polde66 je izjavil:


včeraj sem naročil: https://www.geekbuying.com/item/A95X-F2... (ta verzija je še na lagerju: https://www.geekbuying.com/item/A95X-F2... )

Me zanima, če bo delal 5.1 na SPDIF.

Ker na mojem ne dela,sem naročil tole:
https://www.aliexpress.com/item/1857358...
Je še vedno ceneje kot nov box, mojega pa ne morem reklamirati, ker je že več kot en mesec mimo.
Bo treba v prihodnje takoj testirati take zadeve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bbobst ()

neocodexx ::

SPDIF standard podpira 5.1 lossy ali 2.0 PCM

T743 ::

Tako je, za prave lossless formate 5.1 in več (True HD HD-MA, ATMOS, DTS-X) je potreben najmanj HDMI 1.3.

bbobst ::

neocodexx je izjavil:

SPDIF standard podpira 5.1 lossy ali 2.0 PCM

Ja ja ,to vemo.
Na mojem boxu je verjetno nekaj narobe s čipom,ker da ven 2.0 , 5.1 pa nikakor ne.

neocodexx ::

V kodiju? Iz boxa na receiever? Kaj piše na receieverju? Passtrough in vse te zadeve nastavljene?

polde66 ::

@bbobst dobra rešitev tole
polde

OK.d ::

To bi si bilo dobro umislit tudi kot dodaten hdmi arc na tv-ju;)
LPOK.d

bbobst ::

neocodexx je izjavil:

V kodiju? Iz boxa na receiever? Kaj piše na receieverju? Passtrough in vse te zadeve nastavljene?

Vse kot mora biti.
Do sedaj delalo še na vsakem boxu,ki sem ga imel, samo ta se punta.

neocodexx ::

Nekaj sem bral forume kjer folk joka da nvidia shield nima dolby vision podpore, to sploh nisem vedel. A sploh kakšen android box ima? A so te 50gb BD ripi v formatu bt.2020 v osnovnem HDR10 ali so tudi z dolby vision? In to pomeni, da moraš za dolby vision imeti BD player in original disk? (jaz sem pa še pred kratkim gledal, ko sem kupoval tv, če podpira dolby vision..:))

XS!D3 ::

neocodexx je izjavil:

A sploh kakšen android box ima?

Za Android boxe ne vem (problem je ker morejo plačat licenco in za Shielda je na žalost niso), imata pa podporo recimo Fire TV Stick 4K (ne vem kako je s podporo v playerjih) in Apple TV 4K (od začetka je DV delal samo v iTunes Movies, Netflixu, itd, sadeaj je podpora tudi v Infuse playerju od 6.1.4 dalje, more pa bit DV single-layer file).

beta1 ::

Tu doma se mi potika en android box MQX PRO+ 4K. Zraven še priložim dodaten nov IR daljinec, ki ima tudi tipke naprej nazaj za TV programe. Če bi kdo imel naj mi piše na ZS.

Zaphod_B75 ::

Pred kratkim sem iskal neko nadomestilo za stari Xtreamer 1st gen. media player, ki crkuje. Da bi streamal filme iz PCja (ne iz chrome browserja videote, pač pa PC desktop filmi iz računala diska -> stream) direkt na [non-smart] TV screen).
Izbiral sem med Chromecast, Nvidia shield, in MiBox S in Na koncu sem z Amazona za 64€ naročil MiBox S, ki se je izkazal za rahlo neposrečeno in dokaj laggy rešitev, (dasiravno priznam da se nisem nič poglabljal in ga konfiguriral do nezavesti – 10 minut in to je to);
- kot predvajalnik filmov iz usbKljuča se še nekako obnese - hevc x265 dela, pravtaoko podnapisi samo vse ostalo pa je boj meh…,
- Takoj je sem sprobal še iptv, če kaj manj trokira kot na MAGu (kockasta slika na vsake tolk časa, freeze, problem sinhronizacija zvoka) ipd. Žal Iptv še bol trokira kot na starem MAG250 boxu. Na telefonu ne trokira.
- Streamanje filmov, slik in muzike iz pcja še nisem pogruntal kako bi to najlažje izvedel…
- Youtube dela dasiravno ga ravno ne gledam na tvju,
- Netfilx mi ni neka strašna prioriteta, tko da ga zaenkrat niti nisem sprobal.
- androidni špili na tvju me ne zanimajo

Kaj delam narobe da MiBox S tko laga? Saj je samo 1080p.
Niti ne vem ali sem sploh kupil pravo stvar glede na namen uporabe, al bi moral vzeti nek NAS, ali Rasperry ali something else?

******
TLDR;
Pod črto rabim en media player za gledanje filmov na dumbTV. Naj bi podpiral hevc in podnapise. Kabel ne pride v poštev.
Prva stvar [nisem pa zihr če je to najboljša rešitev] ki mije padla na pamet je zrcaljenje namizja Windows10 PC->TV . Da jih nebi trogal na usb ključku od računala do predvajalnika kot dozdaj.

Vsega ostalega (netfix, youtube, smart home al kaj že, pogovarjanje z daljincem ipd.) zaenkrat ne potrebujem, saj MAG250 kot ajde-ok delujoč iptv box že imam.
Vendar se za zrcaljenje MiBox S ni izkazal za kot primerna rešitev za te namene, in gre nazaj na Amazon.
Vseeno mi je ali je dolgoročna rešitev android box ali malina ali nekaj čisto tretjega - glavno mi je da dela kot je treba, Cena ni glih nek faktor - do 100€ je cena nepomembna.

Kaj naj vzamem?
Vnaprej hvala za komentarje.
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

Pri meni mi box najboljse dela z mx player, tam je vse tekoce. To z zvokom ne najdem resitve, ce gledam iptv, netflix, tvin, youtube itn... nikjer problemov z zvokom, samo ce predvajam posnete filme je problem.

polde66 ::

mx player pro ima licenco tudi za AC3 zvok zato predvaja vse zvočne datoteke. Bsplayer in pa ostali pač ne. Če pa gledaš filme preko kodija bodo pa vsi zvoki delovali. Plus seveda podnapisi ker baze lahko sam dodajaš. nekje se je treba logirat nekje pa pač ne. Kje dobiš pa mx player pro je pa stvar posameznika. Lahko preko travnika lahko preko FileLinked downloaredja s pravo kodo. Pravo kodo za filelinked pa dobiš na kakem youtubu.
Torej je priporočljivo gledat filme preko Kodija. Če hočeš pa sherat svoje stvari iz PC-ja pa je program serviio uredu zadeva. Seveda je potem v kodiju treba dodat pod UpNP dodajanje videoposnetkov pač vir iz Serviia. kako se serviio inštalira in ostalo je na njihovi strani. Serviio se lahko prevede tudi v SLO. Seveda ni vse prefektno preko serviia ampak več kot v 90% nas bo zadovoljil.
Zadeva podobno deluje kot plex.

Počasi boste ugotovili, da Mi box pač ni prava rešitev, ker ali zmanjka eno usb polje ali pa zaradi švoh interneta zadeve kockajo, ker njegov wifi pa tudi ni vsemogočen. Plus tega 4-5 let star procesor pač ne premore vsega tako kot novi X2 procesorji. X2 procesorji se pa lahko komot enačijo z amlogic s912 procesorji, edino kar se manj grejejo, pa imajo ddr 4 ram eni celo dlddr4 ram, pa usb 3 vhod pa še kaj.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

polde66 ::

Da pa včasih ni sinhroniziran zvok z sliko je pa tudi lahko kriv sam fajl.

polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

OK.d ::

Zaphod_B75 je izjavil:

Pred kratkim sem iskal neko nadomestilo za stari Xtreamer 1st gen. media player, ki crkuje. Da bi streamal filme iz PCja (ne iz chrome browserja videote, pač pa PC desktop filmi iz računala diska -> stream) direkt na [non-smart] TV screen).
Izbiral sem med Chromecast, Nvidia shield, in MiBox S in Na koncu sem z Amazona za 64€ naročil MiBox S, ki se je izkazal za rahlo neposrečeno in dokaj laggy rešitev, (dasiravno priznam da se nisem nič poglabljal in ga konfiguriral do nezavesti – 10 minut in to je to);
- kot predvajalnik filmov iz usbKljuča se še nekako obnese - hevc x265 dela, pravtaoko podnapisi samo vse ostalo pa je boj meh…,
- Takoj je sem sprobal še iptv, če kaj manj trokira kot na MAGu (kockasta slika na vsake tolk časa, freeze, problem sinhronizacija zvoka) ipd. Žal Iptv še bol trokira kot na starem MAG250 boxu. Na telefonu ne trokira.
- Streamanje filmov, slik in muzike iz pcja še nisem pogruntal kako bi to najlažje izvedel…
- Youtube dela dasiravno ga ravno ne gledam na tvju,
- Netfilx mi ni neka strašna prioriteta, tko da ga zaenkrat niti nisem sprobal.
- androidni špili na tvju me ne zanimajo

Kaj delam narobe da MiBox S tko laga? Saj je samo 1080p.
Niti ne vem ali sem sploh kupil pravo stvar glede na namen uporabe, al bi moral vzeti nek NAS, ali Rasperry ali something else?

******
TLDR;
Pod črto rabim en media player za gledanje filmov na dumbTV. Naj bi podpiral hevc in podnapise. Kabel ne pride v poštev.
Prva stvar [nisem pa zihr če je to najboljša rešitev] ki mije padla na pamet je zrcaljenje namizja Windows10 PC->TV . Da jih nebi trogal na usb ključku od računala do predvajalnika kot dozdaj.

Vsega ostalega (netfix, youtube, smart home al kaj že, pogovarjanje z daljincem ipd.) zaenkrat ne potrebujem, saj MAG250 kot ajde-ok delujoč iptv box že imam.
Vendar se za zrcaljenje MiBox S ni izkazal za kot primerna rešitev za te namene, in gre nazaj na Amazon.
Vseeno mi je ali je dolgoročna rešitev android box ali malina ali nekaj čisto tretjega - glavno mi je da dela kot je treba, Cena ni glih nek faktor - do 100€ je cena nepomembna.

Kaj naj vzamem?
Vnaprej hvala za komentarje.

Najprej probaj še s Plexom, preden obupaš nad njim.
LPOK.d

Frenky ::

polde66 je izjavil:

mx player pro ima licenco tudi za AC3 zvok zato predvaja vse zvočne datoteke. Bsplayer in pa ostali pač ne. Če pa gledaš filme preko kodija bodo pa vsi zvoki delovali. Plus seveda podnapisi ker baze lahko sam dodajaš. nekje se je treba logirat nekje pa pač ne. Kje dobiš pa mx player pro je pa stvar posameznika. Lahko preko travnika lahko preko FileLinked downloaredja s pravo kodo. Pravo kodo za filelinked pa dobiš na kakem youtubu.
Torej je priporočljivo gledat filme preko Kodija. Če hočeš pa sherat svoje stvari iz PC-ja pa je program serviio uredu zadeva. Seveda je potem v kodiju treba dodat pod UpNP dodajanje videoposnetkov pač vir iz Serviia. kako se serviio inštalira in ostalo je na njihovi strani. Serviio se lahko prevede tudi v SLO. Seveda ni vse prefektno preko serviia ampak več kot v 90% nas bo zadovoljil.
Zadeva podobno deluje kot plex.

Počasi boste ugotovili, da Mi box pač ni prava rešitev, ker ali zmanjka eno usb polje ali pa zaradi švoh interneta zadeve kockajo, ker njegov wifi pa tudi ni vsemogočen. Plus tega 4-5 let star procesor pač ne premore vsega tako kot novi X2 procesorji. X2 procesorji se pa lahko komot enačijo z amlogic s912 procesorji, edino kar se manj grejejo, pa imajo ddr 4 ram eni celo dlddr4 ram, pa usb 3 vhod pa še kaj.

Če je vse kar rabiš Kodi, je brezveze sploh android kupovat pa se nekaj ukvarjat s testi in ne vem še s kakšnimi raziskovanji po youtube. Raspberry in Libreelec pa je.
Mibox pa donro dela to, čemur je namenjen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Frenky ()

polde66 ::

Kje sem napisal da je kodi edina stvar ki jo rabiš? Kodi je samo boljši multimedijski predvajalnik. Kje so eoni, tvini, tv, igre, aplikacije za gledanje serij in filmov, youtube, pa še in še ?
Je pa stvar posameznika kako je navajen in kaj uporablja.
polde

Zaphod_B75 ::

Hvala za izčrpne odgovore, zdaj se mi že malo bolj svita...

@Polde66 Hvala za izčrpen odgovor, daj prosim link do kakšnega preverjeno dobrega boxa z "X2" procom. Takoj ko bom mel mal več časa, bom mal raziskal zadevo in sprobal tudi Mxplayer, Serviio in Kodi.

@Frenky Daj prosim še ti link od taprave Maline in vsega kar zraven rabim, pa mal več povej da vidim še kako se te stvari z malino dela. Oziroma kakšne so prednosti Raspberry-ja pred Android tv boxom in obratno, pa malo primerjam.

LP
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10

Zgodovina sprememb…

polde66 ::

https://www.geekbuying.com/item/UGOOS-A...
tega si lastim in sem zadovoljen,
https://www.geekbuying.com/item/A95X-MA... tudi tole ni slaba zadeva
https://www.geekbuying.com/item/X2-CUBE... zanimiva zadeva tudi z samba serverjem, malce posebna ampak dober wifi
https://www.geekbuying.com/item/Tanix-T... pa že tole je čisto ok s kodo 3O7TOIWE pa še 3 eur dol
pa še jih je nekaj. nekateri so ok vendar povsod ni deloval SPDIF tako da jih ne bom dajal sem
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0093... tudi tole je čisto ok, če bi bil pa daljinec še z wifi miško pol pa sploh ampak nažalost ni. Imam mini brez a. dokupil sem isti daljinec le da podpira še miš. Ima učljivo tipko za on/of in sedaj popolnoma nadomešča original priloženega. Žal pa dodatni strošek 10 eur čisto odveč če bi bili fleksibilni v štartu.

Te sem vse sprobal tako da vem o čem se gre.

Ko boš začel malino skup dajat boš kmalu prešel 100 eur, in baje se precej greje.

Tudi tole je že čisto ok: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0098...
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

neocodexx ::

A lahko malina predvaja hevc? Tudi hevc 4K?

Frenky ::

polde66 je izjavil:

Kje sem napisal da je kodi edina stvar ki jo rabiš? Kodi je samo boljši multimedijski predvajalnik. Kje so eoni, tvini, tv, igre, aplikacije za gledanje serij in filmov, youtube, pa še in še ?
Je pa stvar posameznika kako je navajen in kaj uporablja.

Dal sem samo čisto legitimen nasvet. Ne vem zakaj vsako stvar jemlješ tako osebno pa da se je treba branit.
Raspberry je super zadeva, če ne najboljša, če ti je Kodi dovolj. Kar v veliko primerih tudi je. Sploh sedaj ko je 4 zunaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Frenky ()

polde66 ::

https://slo-tech.com/forum/t508421/4049 tema o PI
cena PI4 naraste na 100 eur kmalu ko začneš kompletirat zadevo, najprej PI, kako ohišje z hlajenjem, kabel, daljinec, vmesnik hdmi..
Če se potrebuje samo za kodi : https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1509... in nanj rukneš Libreelec. Tako za okoli 28 eur in zadeva deluje.
polde

ssokec ::

Med poplavo cenenih "Android TV" box-ov je težko izluščiti kateri bi zadostil vsem našim (vašim) potrebam oziroma željam , Nvidia je pač overkill za to kaj potrebujem (samo za EON TV, nič drugega, priklop prek HDMI-ja direktno na TV, Ethernet priklop).
Torej po enem mesecu brskanja po internetu(internet je poln fake news-ov, oziroma nemogoče je najti realen test oziroma review kateri bi zajemal daljše časovno območje) je padla odločitev za:
MECOOL MS8 PRO L s S912 procesorjem in 3/32GB, takšen kot ta, ker se mi ni dalo čakati na zadevo cca en mesec iz kitajske sem enega novega kupil prek bolhe za 50 EUR.

Vtisi(po 2 mesecih uporabe):
- Vklop naprave, registracija novega google uporabnika, namestitev EON TV aplikacije in registracija le te.
- Prvi dan delovanja (cca 8ur) prek Wifi-je brez težav (prepričan sem bil da sem ubodel najboljši P/P box na svetu.)
- HDMI CEC deluje OK (uporaba enega daljinca).
- Občasno se aplikacija sesuje oziroma stream ustavi če uporabljam Wifi povezavo (tudi v primeru da je nastavljen najnižji bitrate).
- Težave se občasno pojavljajo če ga ne ugašam ampak gre v sleep mode, delno odzivna oziroma neodzivna aplikacija EON TV (premikanje z daljincom je neodzivno oziroma izredno počasno, aplikacija se samodejno ugasne, ni zvoka na TV-ju) in je potreben restart naprave (ponovni zagon aplikacije ni dovolj).
- mogoče manjka še kakšna tipka za preklapljanje med kanali oziroma številčnica na daljincu.
- jakost zvoka prek HDMI-ja je zelo nizka (npr. CAT-TV gledam na jakosti 12, prek boxa pa moram zadevo prestaviti na 34 da dosežem isto jakost, kljub temu da je na box-u oziroma aplikaciji zvok na max), nisem prepričan ali je to problem boxa ali TV-ja?

Najmanj težav je:
- če imaš zadevo priklopljeno prek Ethernet kabla
- če Box ugasneš po uporabi.

Sprašujem se ali so vse zgoraj naštete težave povezane z Box-om, lahko da je problem tudi v sami EON TV aplikaciji oziroma Androidu ali pa na preobremenjenih serverjih Telemacha, internet ni problem kajti imam paket 20/20 na optiki.
Glede na to da nimam izkušenj z drugimi box-i, me zanima kako pogosto imate težave z vašimi Android - TV boxi oziroma TV-ji z Androidom oziroma aplikacijami za TV (EON, NEO, T2-IP) ali je to enkrat na teden, enkrat na dan, vsako uro?

neocodexx ::

Vse napisane težave ki si jih napisal sem imel tudi jaz s cenejšimi boxi, oz. točno to se je dogajalo zelo pogosto (sesuvanje, zvok se ugasne, potrebni reseti naprave).

Res da nisem imel v rokah boxov ki jih predlaga polde in so sigurno boljši, bom rekel samo to da overkill ali ne, Shield se ni sesul niti enkrat, niti en app, in niti enega reseta do zdaj.

Tako hudičevo sem zadovoljen, da bom verjetno še enega vzel za sekundardni TV kjer bo to res overkill, ampak to da je zadeva 100% zanesljiva je zame vredno svojega denarja, imam poln kufer sesuvanja in ostalih problemov, čeprav me še vedno malce mika da bi preizkusil enega od poldetovih priporočil, ker res ne moreš trditi da če se ti je en box sesuval se bojo vsi, izgleda pa da je to stalnica pri cenejših opcijah.

Zgodovina sprememb…

Tomassi ::

Zaphod_B75 je izjavil:


TLDR;
Pod črto rabim en media player za gledanje filmov na dumbTV. Naj bi podpiral hevc in podnapise. Kabel ne pride v poštev.
Prva stvar [nisem pa zihr če je to najboljša rešitev] ki mije padla na pamet je zrcaljenje namizja Windows10 PC->TV . Da jih nebi trogal na usb ključku od računala do predvajalnika kot dozdaj.



Plex

Scorpy84 ::

polde66 je izjavil:

mx player pro ima licenco tudi za AC3 zvok zato predvaja vse zvočne datoteke. Bsplayer in pa ostali pač ne. Če pa gledaš filme preko kodija bodo pa vsi zvoki delovali. Plus seveda podnapisi ker baze lahko sam dodajaš. nekje se je treba logirat nekje pa pač ne. Kje dobiš pa mx player pro je pa stvar posameznika. Lahko preko travnika lahko preko FileLinked downloaredja s pravo kodo. Pravo kodo za filelinked pa dobiš na kakem youtubu.
Torej je priporočljivo gledat filme preko Kodija. Če hočeš pa sherat svoje stvari iz PC-ja pa je program serviio uredu zadeva. Seveda je potem v kodiju treba dodat pod UpNP dodajanje videoposnetkov pač vir iz Serviia. kako se serviio inštalira in ostalo je na njihovi strani. Serviio se lahko prevede tudi v SLO. Seveda ni vse prefektno preko serviia ampak več kot v 90% nas bo zadovoljil.
Zadeva podobno deluje kot plex.

Počasi boste ugotovili, da Mi box pač ni prava rešitev, ker ali zmanjka eno usb polje ali pa zaradi švoh interneta zadeve kockajo, ker njegov wifi pa tudi ni vsemogočen. Plus tega 4-5 let star procesor pač ne premore vsega tako kot novi X2 procesorji. X2 procesorji se pa lahko komot enačijo z amlogic s912 procesorji, edino kar se manj grejejo, pa imajo ddr 4 ram eni celo dlddr4 ram, pa usb 3 vhod pa še kaj.


mxplayer nima ac3, šele z dodatki, ki jih treba snet dol ja, ampak meni nikoli ne delujejo (tablica, mobitel), bs player pa mi predvaja zvok ac3. Tega uporabljam na tablici. Za box pa imam itak reciver, ki vse to podpira, tako da na samem box-u ne gledam kaj predvaja in kaj ne.

Badwolff ::

Sam uporabljam sedaj Nova Player.
Ima vse kar imajo veliki, predvaja zvok (zaenkrat vse kar sem spustil nanj)
Pri men na boxu laufajo naslednje stvari Windscribe, Flud, Kodi, Nova, občasno Netflix, le če hočem kaj gledat prek vpnja, NBA app.
Beelink mini mxiii, star je že dve leti in pol. Enkrat na mesec ali dva ga moram izklopit iz štroma, ker se zacikla.
Z novim tvjem pride nov 4k box, računa SP 2022.

Frenky ::

polde66 je izjavil:

https://slo-tech.com/forum/t508421/4049 tema o PI
cena PI4 naraste na 100 eur kmalu ko začneš kompletirat zadevo, najprej PI, kako ohišje z hlajenjem, kabel, daljinec, vmesnik hdmi..
Če se potrebuje samo za kodi : https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1509... in nanj rukneš Libreelec. Tako za okoli 28 eur in zadeva deluje.

Kot pri vsaki stvari.
Ampak ni hudič da se ti kje ne valjata v predalu kakšna sd kartica in hdmi kabel. Daljinca pa ne rabiš.
Tako da načeloma je sam raspberry in napajalni kabel dovolj da lahko začneš uporabljat in ti odlično služi namenu.

pierch ::

Saj ne, da mam kaj proti RPi, ampak ga namensko kupovati za media player je nesmisel. Samo Rpi je 35 funtov + poštnina najmanj. Če ga že imaš v neuporabi doma, pol ja.
Da ne govorimo o WAF, če ga res ne skriješ nekam. Je pa res uporaben za 1001 stvar.
Pierch

polde66 ::

polde

OK.d ::

Za ta denar dobiš že novega shielda za black friday;)
LPOK.d

polde66 ::

a dej dej
polde

Gagarin ::

Mal več pa res, bil je že pod 150€.

markasaso12 ::

Pozdravljeni zanima me ali ali potrebujes internetno povezavo za gledanje tv antenna android mikro USB DVB-T digitalni sprejemnik sprejemnikov za mobilni televizor v videih ki sem jih videl prikazuje da se instalira samo aplikacija in ze gledas tv programe ampak nevem ce rabi internet naceloma naj nebi ce gre signal preko DVB-T signala prosim za odgovor

Ales ::

Jaz pa prosim za ločila in vsaj poskus neke osnovne pismenosti. :))

OK.d ::

Ne

markasaso12 je izjavil:

Pozdravljeni zanima me ali ali potrebujes internetno povezavo za gledanje tv antenna android mikro USB DVB-T digitalni sprejemnik sprejemnikov za mobilni televizor v videih ki sem jih videl prikazuje da se instalira samo aplikacija in ze gledas tv programe ampak nevem ce rabi internet naceloma naj nebi ce gre signal preko DVB-T signala prosim za odgovor


Ne
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OK.d ()

RockyS ::

Poldi a obstaja kak rom za h96mini?
Sem ga našel zapakiranega v skatli in sem ga vklopil in ugotovil da je precej neodziven napram tanixu tx3 mini.

Je tanix tx3mini se zmeraj best buy za Netflix, tvin, cinemahd, freeflix itd?

Pardon, mislim tx3 max.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

PoStrah ::

polde66 je izjavil:

https://www.banggood.com/A95X-Max-Plus-...


vidim da ti je uspelo aff_key not podtaknit. sej veš da se tega na slo-techu ne sme? zato so pa zaprli vse tiste glupe teme
Asus P6T|i7 920|ATI HD 6850|12 gb DDR3|dual monitor|mašina da gate trga

polde66 ::

:O
polde
««
104 / 148
»»