» »

Android tv box

Android tv box

««
102 / 148
»»

polde66 ::

Kater predvajalnik si lastiš?
A95X max je en najbolj prodajanih boxov v letu 2019. Kar pomeni ni slab. Ima pa vse 3xusb 3.0 1x usb 2.0, 1gb lan, bluetootg 2,4 in 5 ghz wifi, prostor za dodatni disk 2,5 hdd ali ssd, žal na novejše ne paše več priročni ventilator spodaj pod matično. Ampak nima veze, Stroj je hud, Benchmark kaže okoli 60000 točk. Požre pa vse 4k videovsebine. Tudi daljinec je učljiv. Nimaš kaj falit.
polde

OK.d ::

Cast funkcije pa ni videti:|
LPOK.d

violamb ::

polde66 je izjavil:

Kater predvajalnik si lastiš?
A95X max je en najbolj prodajanih boxov v letu 2019. Kar pomeni ni slab. Ima pa vse 3xusb 3.0 1x usb 2.0, 1gb lan, bluetootg 2,4 in 5 ghz wifi, prostor za dodatni disk 2,5 hdd ali ssd, žal na novejše ne paše več priročni ventilator spodaj pod matično. Ampak nima veze, Stroj je hud, Benchmark kaže okoli 60000 točk. Požre pa vse 4k videovsebine. Tudi daljinec je učljiv. Nimaš kaj falit.

Super hvala HK-1 sem nabavil in pri 4K trokira, ča pa hočeš se nastimat atmos zvok pa ga čist pobere in se kar čez čas ugasne.

polde66 ::

Bolj se znajdem če mi kdo pove ime aparata
polde

mat xxl ::

Lahko kak nasvet, kaj kupiti, da dela, ne da me živcira, pa da dela gor aplikacija za gsm - e in tablice od Telemacha in T-2 ja, ker bi rad imel ogled za nazaj, sicer nimam namen za kako ne vem kako drugo stvar uporabljati.

neocodexx ::

mat xxl je izjavil:

Lahko kak nasvet, kaj kupiti, da dela, ne da me živcira, pa da dela gor aplikacija za gsm - e in tablice od Telemacha in T-2 ja, ker bi rad imel ogled za nazaj, sicer nimam namen za kako ne vem kako drugo stvar uporabljati.


To bo žal težko izvedljivo, ker se android boxi načeloma ločujejo v 2 kategoriji...

- uradni AndroidTV; vse dela tako kot mora, ima pa omejen nabor aplikacij kuriranih za uporabo na TV. Predvsem stvari kot Netflix, Kodi, Plex ipd., par igrc in to je to (podpira pa tudi emulatorje, deluje kar dobro na Shieldu s priloženim kontrolerjem).

- navadni tablični android aka "kitajska jajca"; lahk naložiš gor večino appov kot na tablico, delalo pa bo... Počasi, aplikacije se rade sesuvajo, v glavnem nakup teh bi močno odsvetoval.

Tudi če dobiš neuradni box z dobrim hardwerom, še vedno ne boš mogel streamat v več kot 720p, ker naprava ni na seznamu odobrenih, vsaj jaz ne vem da bi kakšna obstajala kjer bi to delalo. Prav tako je meni na zadnjem fake boxu ki sem ga imel vse skupaj grozno štekalo (še posebej youtube), čeprav je imel dokaj močen procesor ki naj bi bil sposoben predvajati 4K in baje celo HEVC... Saj Kodi je še nekak delal (sicer s počasnim vmesnikom, pogosto je zaštekal zvok ali se je vse skupaj sesulo, napravo sem moral resertirati po večkrat na dan, včasih je delalo, včasih ni :)) tko da čista žalost, to je za na odpad...

MiBox je odlična izbira uradnega AndroidTV za svojo ceno, razen če imaš kakšne načrte za neke ultra nore 4k HDR filme z Dolby Atmos True HD.. Malo pobrskaj po tej temi, ne vem kako dobro takšne norčije tam delajo. Vse ostalo (normalna uporaba) pa dela kot mora. Če pa hočeš najboljše ter ti ni škoda dodati kakšnega dinarčka več, bo zadeva priklopljena na ethernet ter se morda spogleduješ z idejo da bi celo postreamal kak špil preko Steama, potem je to Nvidia Shield. Gsm in kakšne telemach aplikacije pa na teh "pravih" boxih sem skoraj 100% da ni možno naložiti, razen mogoče če se kaj poheka, se nisem žal spuščal v to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

violamb ::

polde66 je izjavil:

Bolj se znajdem če mi kdo pove ime aparata

To sem kupil
Transpeed Android 9.0 Smart TV BOX RK3229 2G DDR3 16G EMMC ROM Set Top Box 4K 3D H.265 Wifi media player TV Receiver play store
https://www.aliexpress.com/item/3290577...

Pred nakupom sem bral komentarje, da vse dela super, ampak na žalost se sesuva.
Verjetno je prešvoh zadeva

neocodexx ::

violamb je izjavil:

bral komentarje, da vse dela super, ampak na žalost se sesuva.
Verjetno je prešvoh zadeva


Heh ravno kot sem opisoval zgoraj..:) ne vem če je problem samo v temu če je zadeva dovolj močna, ampak v samem soft/firmwaru, kar je edina skupna lastnost ki si jo delijo vsi uradni Android boxi ki delajo brez težav, in ostala jajca ki tečejo na nekih rahlo modificiranih AOSP buildih in jebe se jim za zanesljivost ali stabilnost, samo da se proda... Vse skupaj pa dela kot nek eksperimentalni nightly build, žalostno da se še danes to dogaja, in da se to dejansko prodaja, ampak malo denarja malo muzike...

Frenky ::

Je nekdo tukaj že napisal. Ni vse v benchmarkih in hw.

Frenky ::

Zgoraj je nekdo omenjal da ne ve kako 4K Atmos in ne vem kaj...
Imam MiboxS, če hoče kdo da probam naj mi pošlje link do fajla, pa posnamem in probam. Lahko tudi na zasebno, če je kaj pirarsko spornega.

polde66 ::

@violamb, rockchipe ponavadi odsvetujemo, ker pač to ni to. Tu pri tvojem pa že cena pove vse.
@neocodexx sicer ne vem koliko kitajskih jajc si stestiral, da imaš takšne super izkušnje in sploh takšne konkretno jasne odgovore, tudi ne razumem kakšen je neuradni box in uradni box in katere vse aplikacije se na neuradnih sesuvajo.
Je razlika ali kupiš rockčip ali amlogic, potem je razlika ali kupiš amlogic s905w ali amlogic 912 ali amlogic s905x2. Pred nakupom se seveda pozanimaš, povprašaš. Youtube dela na navadnem 905w boxu v 4K kvaliteti, kar smo že potrdili. Verjetno si kupil in Šišon V88 box z rockčipom z 1gb rma in 8 gb prostora pred 4 leti in sedaj bluziš koliko so vsi zanič. Pa jabolke in hruške mešaš. Niti enega pametnega konkretnega odgovora. To z uradnimi android boxi mi tudi ni ravno jasno kaj to sploh so oz kaj to sploh pomeni.

Skratka na forumu obstaja 4 ali 5 komadov, ki žal zaradi svoje širine poznavanja boxov "poznajo" samo Nvidia shild in Mi box. In seveda so trdno prepričani da je vse ostalo kitajski jajček, ki se ga je treba na daleč izognit. Ta širina poznavanja je res huda.

Ni vse črno in ni vse belo so tudi vmesne zadeve. Mi box bo izbira za takega, ki hoče gledat Netflix v boljši kvaliteti od sd. Pri tem pa se je treba zavedati, da si kupil procesor star 4-skoraj 5 let, ki ga ama nobena firma več ne prodaja in box(pardon hotel se je basati Magicsee z boxom N5, ki je tolal zajeb), ki je omejen z malo prostora, z samo enim usb, brez lan vhoda pa še kaj (recimo še precej topel je). Ena svetla točka je licenca za Netflix. Če ga rabiš seveda. Ampak obstaja precej alternativ Netflixa. Serije in filme streamaš zastonj na kar precej aplikacijah. Tudi podnapisi niso problem . Nič pa ni out of the box. Je treba prebrat kak forum, pogooglat katere aplikacije se uporabljajo, kako se nastavijo in potem zadeva deluje. Pa tale tema ima 102 strani na katerih vse piše. Če je pa človek len in se mu ne da prebrat pa sorči, zopet ni problem v predvajalnikih ampak v lenem uporabniku.
Sedaj v teh časih je toliko dobrih boxov, ki z lahkoto predvajajo 4K vsebine poženejo igre in se pri tem ama nič ne grejejo, imajo vse vhode in izhode ki jih potrebuješ in še kaj.
Za nekatere je tudi BMW en in edini avto, ampak jaz se z citroenom vozim ravno tako ok.
polde

neocodexx ::

Če malo pogooglaš lahko takoj razbereš kaj je razlika med uradnim AndroidTV in AOSP... https://en.sdmctech.com/news/industry-k...

Npr. za AndroidTV OS...

- Google certification required
- Compliance with CDD requires regular upgrades to new versions
- Higher hardware requirements (že to ti garantira da ne boš kupil šrot)
- Unrestricted access to the Android app ecosystem

AOSP...

- No requirement to meet Google's licensing requirements
- No Netflix and other third-party OTT services without certification
- No Widevine DRM without additional implementation efforts (potrebno za streamanje HD vsebin)

V glavnem... Ne morem trditi da so vsi poceni AOSP boxi skropucala brez najmanjšega truda vloženega, ampak je takih veliko na trgu. In kaj ti bo potem procesor če naprava ni certificirana da lahko streama HD vsebine ter laufa na vmesniku narejenemu za tablice, obup. Nazadnje sem tak box kupil v 2017, ko še nisem vedel kaj je razlika in kar je še najbolj žalostno cena je bila ista kot za Shielda (edina prednost in razlog za nakup je bil vgrajeni 3.5" hdd bay).

In še to...

Certified Android TV (Android Tv OS based)- these devices use a proprietary Android that is made to be operated on TV - this means that the apps that are available on the Android TV OS play store will be 100% optimised for viewing on the TV . for example the youtube app will have a different look and feel than how it is on the phone. its more intuitive and designed to be used on the TV.


Youtube na AndroidTV je popolnoma drugačen od tistega ki ga dobiš na AOSP, ki je v bistvu enak kot ga imaš na tablicah (odvisno od verzije OS kaj boš dobil, moj ni podpiral niti dark mode, ATV pa je že privzeto temno siv in prirejen uporabniški vmesnik za TV in podpora chromecastu...)

Saj verjetno danes že so boljši AOSP boxi s spodobnimi procesorji z urejeno certifikacijo za streaming, ampak močno dvomim da boš na njih dobil originalni AndroidTV Youtube app, chromecast itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

polde66 ::

Mešaš uradni box, neuradni box sedaj pa pišeš o operacijskem sistemu ali firmwerju. Popolnoma dva različna pojma. Najprej razumi kaj je kaj potem pa komentiraj.

"In kaj ti bo potem procesor če naprava ni certificirana da lahko streama HD vsebine ter laufa na vmesniku narejenemu za tablice, obup. Nazadnje sem tak box kupil v 2017, ko še nisem vedel kaj je razlika in kar je še najbolj žalostno cena je bila ista kot za Shielda (edina prednost in razlog za nakup je bil vgrajeni 3.5" hdd bay)."
Če ni certifikata za Netflix ne pomeni da ga ne boš mogel gledati, gledal ga boš v D 480p kvaliteti. Pa kaj. Netflixa ne uporabljam,ker je na trgu ogromno dobrih aplikacij za gledanje filmov ki so zastonj in ne boš verjel tudi v HD kvaliteti. Youtube aplikacija : https://youtube-for-android-tv.en.uptod... si jo poništaliraš lahko na android tv OS ali na navaden android in boš gledal videe tudi v 4k kvaliteti. https://en.aptoide.com/search?query=net... pa poglej koliko jih je.

To kar si ti kupil leta 2017 z možnostjo vgradnje 3,5 diska pa ni android tv box ampak media player, kar je precejšnja razlika. Media playerji so bili in so precej bolj omejeni z nalaganjem aplikacij kot pa android boxi. So precej bolj namenski bolj optimizirani za določene stvari npr. zvok in video, vendar imajo svoje limite. So pa zaostali malce v razvoju, ker jih je prehitel cenejši in bolj vsestranski android tv box.

Netflix je aplikacija in to navadna tako kot youtube ali druge aplikacije. Če ti ne dela ena si pa dol potegneš drugo in sprobaš če dela.
Tako kot za youtube: YouTube Vanced obstajajo tudi druge modificirane ali shekane aplikacije, kjer se rešiš nadležnih reklam pa še kaj.

Aplikacije si naložiš zato pa obstaja Google play store, aptoide, apkpure. Če pa si ozek in se striktno držiš tistega kar ti je naloženo na boxu, ki si ga dobil ti bo s parimi meseci ratal precej manj uporaben. Saj se ti telefon tudi posodablja ali ne?

Pa mi zaupaš ime tvoje naprave, ki si jo kupil leta 2017?

Multimedijske predvajalnike sem začel uporabljati okoli leta 2008 z super zadevco Egreat, ki je bila sposobna predvajati skoraj vse formate razen .wmv formata. Najpopularnejši tistega obdobja so bili WD TV
live, Extreamer, Egreat, Asus play..

Trenutno nimam nobenega Tanixa TX3 max doma, lahko pa si ga sposodim pri sosedu in ti naredim prezentacijo kaj je zmožen najbolj navadni android tv box dat od sebe za ceno 28 eur in kusur.
Tako da na pamet govorit kaj so kitajska jajčka jaz malce težko prenesem, ker se s tem ukvarjam že nekaj časa ,preizkusil sem najmanj 90 različnih boxov z android tv OS ali navadnim, pa če šteješ še mediaplaeyerje vmes čeprav mediaplayerjev nisem imel za android boxe.
Samo za malce širšo predstavo: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0098...
V akciji ga dobiš tudi za 36 eur. Si ga lastim. Sicer Nima netflixa lahko pa si ga potegneš dol iz prej omenjenih apk štacun.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Tomassi ::

"Če ti ne dela ena si pa dol potegneš drugo in sprobaš če dela. "

A vidiš v čem je problem?

Invictus ::

Če hočeš dober support, kupiš malino in daš gor Libre/OpenELEC...

Zdaj podpira tudi wifi hotspot...

Ni pa cenejše od teh poceni kitajcev... Kateri meni dela že 3 leta BP s KODIjem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vanadium ::

No jaz bom sam pristavil svojih 5 centov glede uradnega boxa (mi box S), ki si ga lastim, skratka firmware je totalno skropucalo (glej na kodi forumu pizdenje), xiaomi totalno ignorira pozive za popravilo firmware (celo skregali so se z xiaomi.eu skupino), ima samo 8gb placa kar je premalo že 16 gb bi bilo skoraj premalo, nima lan porta, pa še kaj bi se našlo... Če želiš out of the box top ATV izkušnjo je shield edina prava izbira, če ne potrebuješ ATV imaš razne kitajske boxe ki tudi znajo delovat ok, sploh če potrebuješ samo kodi daš gor coreelec in dela u nulo.

pierch ::

Indeed, CoreELEC je top. Se pa obetajo boljši časi tudi za RockChip naprave.
Pierch

polde66 ::

@Vanadium, bojim se da te bo določena skupnost na slotechu najmanj kamenjala. Govorit proti Mi boxu je greh:))

Fantje malce domišljije malce prebrat kak youtube pogledat in si narediš raketo.
Meni osnovna inštalacija vzame eno urco in pol ampak sem zverziran in imam vse na usb ključu.
Najprej odinštalacija tovarniškega Kodija ali kar koli se imenuje ta zadeva poinštalirana na določenih boxih, inštalacija frišnega kodija 18,3, aptoide, apkpure, cotomuvies brez reklam,catmouse, freflix, titanium, morph, CPU monitor, filelinked, eon, tvin, t2 tv2go, speedtest, radiostanice ali podobna zadeva, WBMC za dodaten build, puffin tv, next browser, IPTV, AIDA64, antutu oba, cinema hd, youtube ver. vanced in youtube tv, simpl je dat kar smart youtube.
Na kodi in Wbmc inštaliram različne builde, ki imajo ama vse (serije filme, free iptv liste tudi slo programi z HBO, HD...xxx, šport, otročkimi zadevami..vse skup spedenam z serverji z podnapisi določim fonte, dam slovenščino, vnesem še dodatne zadeve ki meni ležijo...
in ko to naredim ga ni junaka da mu ne bi bil box všečen. Pa naj si bo to tanix za 28 eur ali pa Zidoo za 12o eur.

Ne kupujem rockčip boxov ker so omejeni in nepodprti z nadgradnjami. So pa res poceni. To niti ne pomeni da za osnovno uporabo niso. So samo veliko lažje je fleshat en amlogic box in več odprtokodne podpore s strani folka je za amlogic.
Za uradni youtube pa še nisem slišal, si pa pomagam s tem: https://apkpure.com/search?q=youtuve
polde

neocodexx ::

Polde, glede na pisano izgleda da si pravi majstr za neuradne boxe in ajd, verjamem da če se res poglobiš in res poiščeš box z najboljšim hardwerom, zadevo rootaš in naložiš custom zadeve da potem dela boljše. To sigurno. Sam večina folka to ne dela in bi radi da stvari delajo out of the box. Meni je še posebej všeč, da sta vmesnik in youtube prirejena za TV.

Glede moči Danes več niti ne bi smel bit tak problem, če pridejo z hardwerskim supportom za 10bit in hevc. Pomembno je, da se potem na random ne sesuvata slika ali zvok, potrebno konstantni rebooti, kot sem imel pretekle izkušnje...

Torej praviš da lahko na katerikoli box tole naložiš gor? https://apkpure.com/youtube-for-android...

Ker to je to, ja, pravi app..

Kako je pa z updejti?

Bom kmalu rabil še en box za tv v spalnici kjer niso neke strašne zahteve glede performanc, bi pa še vedno rad pravo Android TV izkušnjo (sedanji TV ki ga bom tam premestil je iz 2013 in nima androida) tko da če lahk zrihtaš nekaj pametnega s vsem tistim naloženim bi takoj kupil en tak box od tebe me prav zanima, sicer sem že mislil kupiti kak MiBox.

BeerBelly ::

Potreboval bi nekaj kar laufa Kodi, Netflix, HBOGO in da ima 5GHz Wifi....te štiri stvari so nujne. Razumem da Rockchip boxi niso najboljši...
Budget je tja do 100€. Če ima kdo kaj takega doma (@polde66) lahko vzamem tudi rabljeno.

Bi pa rad da dela brez zatikanja za zgornje aplikacije.

polde66 ::

Kako zgleda neuraden box???? Kaj je to neuraden box???? Zakaj bi zadeve rotal če jih play store, apkpure, aptoide podpirjo?????
To ni pravi youtube, ta je samo youtube za android tv, en od parih youtube aplikacij.
Če imaš starejši Philips ali sony tv bo problem z hdmi signalom, tako da boš moral v tem primeru spremenit v nastavitvah za display na RGB, pa bo delalo. Kolikor bo vse ok je pač vse ok. Nabavi si tistega Meccola ko bo v akciji ali pa spremljaj Tomsonove popuste. Jaz sem se trenutno rešil vse moje zaloge boxov, imam samo še dva v testiranju, Ugoos x2 cube, ki sem ga že sflešal na ATV rom, dobim še Beelink GT1 mini, Imam pa na rezervi Beelink mini MXIII II dober box z istim čipom kot mi box, le da ima lan vhod, obe 2,4 in 5,8 ghz wifi, in 2,usb ter odličen daljinec in 16 gb placa.
polde

polde66 ::

hm nekaj sem hotel dodat pa mi je post zdupliral.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

neocodexx ::

Neuraden box bo imel custom aosp rom od proizvajalca, ne bo bilo originalnega androidtv launcherja ter android tv appa brez dodatnih posegov, dosegljivost HD streamov odvisna od certificiranja modela oz. koliko si zadevo pohekal. Updati niso garantirani, na uradnem pa se jih morajo držati nekaj let po releasu (kot je pač predpisano), npr. Shield je ravnokar dobil update na 9.0 pa ni več tako nova zadeva.

Uraden box je požegnan od googla in te stvari delajo out-of-the-box. Višje hardwarske zahteve; neka garancija kupcu da bi morala stvar delati hitro.

Ne rečem da stvari ne morejo delati dobro na aosp, še posebej pohekanih boxih. Ampak nimamo vsi znanja vseh teh nadgradenj in izkušenj s posameznimi chipseti. Bom z veseljem kupil takega ki teče spodobno če bom ob tem prišparal 150€. Glede hdmija itd. ne bo problem, dela shield čisto normalno, samo premestili bom shield na nov tv, ta pa gre v spalnico in bo rabil en spodoben box samo da stvari gladko delajo, ni pa potrebno da dela 4K HDR ker take stvari se bojo pa gledale na shieldu v dnevni.

polde66 ::

Neuradnih boxov ni pa dej si že enkrat dopovedat. Gogloov certificiran box to pa obstaja.

AOSP je samo ena od odprtokodnih sistemov, pa še ta se v glavnem uporablja za telefone in tablice. imaš pa še par drugih razvijalcev, ki svoje rome pripeljejo skoraj do popolnosti, pojdi na freaktab.com ali pa https://forum.xda-developers.com/, da ti bo malce lažje za razumet. https://www.atvxperience.com/ pa še kaj se najde. Firme, ki prodajajo svoje zadeve in nekaj dajo nase, firmwerje posodabljajo same in se posodabljajo večinoma preko OTA. (Tanix, Zidoo, Beelink, ter drugi predvajalniki sploh pa ti novejši z amlogix X2 procesorji (x96 max, A95X max, meccoli....)
In firme same poskrbijo da so aplikacije stabilne da dela netflix... Če ti je netflix edina stvar ki ti je neizmerno pomembna in googlovi certifikati tako nujni potem pa kupi: https://www.amazon.de/Amazon-Fire-TV-St...

Ne obstajajo boxi zaradi netflixa in ne zaradi youtuba in ne zaradi prižiganja in ugašanja lući. To so samo aplikacije in dodatki za boxe. Miracast pa na tak ali drugačen način deluje na teh napravah če ti je to pomembno.
polde

Vanadium ::

polde66 je izjavil:

@Vanadium, bojim se da te bo določena skupnost na slotechu najmanj kamenjala. Govorit proti Mi boxu je greh:))


Kamenjanje gor ali dol pač povem izkušnjo z napravo, ki jo imam že več kot 1 leto. Sej načeloma deluje sam ni pa to out of box smooth experience kakor bi pričakoval od ATV naprave. Tudi meni je shield obupno predrag pa tudi overkill, mi je za stvari katere uporabljam box (ne špilam igric). Ampak zdaj ko pride refresh resno razmišljam o nabavi, že nekaj časa potiho upam da bi prišel kaki pametni pixel player z amlogic 922X procesorjom, giga lan, 32gb placa in 2 do 4 gb rama več kot en faking usb vhod, ker zakaj že rabim še razdelilc nabavljat? Pač nevem jaz mislim da za 100€ bi google lahko sam sestavil ubijalski multimedijski box, sploh če pogledamo kako apple dobro trži svoj 4k box... Sam očitno še sam google ne ve kaj bi z ATV, ker ideja je bila super izpeljava pa vidmo kaka je.

neocodexx je izjavil:

Neuraden box bo imel custom aosp rom od proizvajalca, ne bo bilo originalnega androidtv launcherja ter android tv appa brez dodatnih posegov, dosegljivost HD streamov odvisna od certificiranja modela oz. koliko si zadevo pohekal. Updati niso garantirani, na uradnem pa se jih morajo držati nekaj let po releasu (kot je pač predpisano), npr. Shield je ravnokar dobil update na 9.0 pa ni več tako nova zadeva.

Uraden box je požegnan od googla in te stvari delajo out-of-the-box. Višje hardwarske zahteve; neka garancija kupcu da bi morala stvar delati hitro.

Ne rečem da stvari ne morejo delati dobro na aosp, še posebej pohekanih boxih. Ampak nimamo vsi znanja vseh teh nadgradenj in izkušenj s posameznimi chipseti. Bom z veseljem kupil takega ki teče spodobno če bom ob tem prišparal 150€. Glede hdmija itd. ne bo problem, dela shield čisto normalno, samo premestili bom shield na nov tv, ta pa gre v spalnico in bo rabil en spodoben box samo da stvari gladko delajo, ni pa potrebno da dela 4K HDR ker take stvari se bojo pa gledale na shieldu v dnevni.


Priporočam branje glede updejtanja: https://forum.kodi.tv/showthread.php?ti...

Nažalost pa na xiaomi.eu forumu je tema zaklenjena glede mi box s

Daleč od tega da ti uradno certificiranje od googla kaj zagotavlja. Nvidia se hvala bogu trudi ker je bol resna od xiaomi, ki jim dol visi za uporabnike oni sam vsake 3 mesece naštancajo nov telefon in to je to (poguglaj mi a2 emmc problem pa boš videl, da ti tudi npr android one certifikat nič ne garantira)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()

pierch ::

VIM3 obeta veliko, ni pa poceni.
Pierch

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pierch ()

Vanadium ::

maš za 70€ odroid n2 https://www.hardkernel.com/shop/odroid-..., ampak ja tale khadas zgleda ql.

polde66 ::

Jaz čakam: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0099...
ampak predvsem zaradi firbca da potešim svojo radovednost do zmogljivosti tega čipa.
Kar se tiče pa X2 procesorjev je pa večinoma kar sem sprobal ok( Tanix tx5 max, X96 max, A95X max, Mecool KM9 pro classic, Ugoos x2 cube(ta je malce poseben), vsi so ok, vsi imajo dobre benchmark rezultate, imajo bluetoth, usb 3.0 in 2.0, dobre daljince dober performens in podkora 4k video vsebinam, aplikacije delujejo vse tiste kar sem jih dal gor, Kodi deluje perfektno, tvin, t2 in ostalo super. Kaj bi pa potem še rabil več, cene se pa gibljejo največ do 80 eur. Igric ne igram verjamem pa da te naprave z lahkoto to zmorejo vsaj kolikor sem gledal teste z youtuba.
polde

Invictus ::

Tole je ponavadi dovolj dobro...

https://www.aliexpress.com/item/3301683...

Za 26 USD, al pa malo več, če hočeš več pomnilnika dodatke...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

polde66 ::

Izogibaj se Rockčipu
Če že, je najboljši Tanix TX3 max v ceni do 30 eur.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

neocodexx ::

Zdaj pa res več ne vem kaj kupiti :)

Torej Tanix TX3 za 30€ najboljša izbira? Rokčip osebno tudi slabe izkušnje. Kaj pa v rangu 60€ ipd? Se mi ne gre da bi prišparal zdaj tu par evrov, samo da je res dobro ter da dela enako kot "uradni" ATV. Torej da je gor pravi youtube tv app, podpira chromecast in HD streame itd.

Tomassi ::

Bi ti skoraj predlagal FireTV, pa nima chromecasta

damirj79 ::

Chromecast boš dobil edino na od Googlea požegnanih AndroidTV strojih, se pravi Mibox ali pa Shield.

Frenky ::

polde66 je izjavil:

@Vanadium, bojim se da te bo določena skupnost na slotechu najmanj kamenjala. Govorit proti Mi boxu je greh:))

Fantje malce domišljije malce prebrat kak youtube pogledat in si narediš raketo.
Meni osnovna inštalacija vzame eno urco in pol ampak sem zverziran in imam vse na usb ključu.
Najprej odinštalacija tovarniškega Kodija ali kar koli se imenuje ta zadeva poinštalirana na določenih boxih, inštalacija frišnega kodija 18,3, aptoide, apkpure, cotomuvies brez reklam,catmouse, freflix, titanium, morph, CPU monitor, filelinked, eon, tvin, t2 tv2go, speedtest, radiostanice ali podobna zadeva, WBMC za dodaten build, puffin tv, next browser, IPTV, AIDA64, antutu oba, cinema hd, youtube ver. vanced in youtube tv, simpl je dat kar smart youtube.
Na kodi in Wbmc inštaliram različne builde, ki imajo ama vse (serije filme, free iptv liste tudi slo programi z HBO, HD...xxx, šport, otročkimi zadevami..vse skup spedenam z serverji z podnapisi določim fonte, dam slovenščino, vnesem še dodatne zadeve ki meni ležijo...
in ko to naredim ga ni junaka da mu ne bi bil box všečen. Pa naj si bo to tanix za 28 eur ali pa Zidoo za 12o eur.

Ne kupujem rockčip boxov ker so omejeni in nepodprti z nadgradnjami. So pa res poceni. To niti ne pomeni da za osnovno uporabo niso. So samo veliko lažje je fleshat en amlogic box in več odprtokodne podpore s strani folka je za amlogic.
Za uradni youtube pa še nisem slišal, si pa pomagam s tem: https://apkpure.com/search?q=youtuve


Pač vsakemu svoje. Ni vsak da bi se igral pa nastavljal neke extra zadeve. Enim pač ustreza da je zadeva udobna in da uradne naročnine delajo tako kot morajo, ter da priklopijo in uporabljajo.
Imaš naročnino za Netflix in HBO GO, sedaj bom pa rabil nekaj frizirat pa mimo uradnih kanalov, katerih rešitev dela ali pa neha delat, ko se entuziast ki to dela naveliča podporo met. Ne vem no, to mi je mimo. Youtube, Netflix in HBO GO, pa sedaj ko bo še Disney+... to so res čisto osnovne zadeve, ki morajo biti uradno podrte z vsem kar nudijo za plačilo. Ne pa nekaj v napol delujočem stanju ali ločljivosti, ali pa da je še kakšna kombinacija miška+tipkovnica potrebna. To meni ni za v dnevni sobi imet.
Zdaj kaj kdo piratizira je drugo, kar dejansko morda kdo drug potrebuje za svojo uporabo.
Eon, TVin in tv2go niso primerni za uporabo na TV z navadnim daljincem, tako da to odpade.
Ampak OK, pač vsakemu svoje :)

Povej mi še s katero andorid app gledaš streame filmov in serij v polni ločljivosti, ker vidim da ravno navajaš :D
Jaz uporabljam samo Morph, ampak tudi tisti, ki naj bi bili 720p, kaj šele 1080p to niti približno niso. Pač če imaš kaj kar dela, da probam.
Ker so streami ful zavajajoči. Pokaže film kot 1080p, potem pa vidiš da je file tam 800 mega velik.

webmaher ::

@Frenky, Kodi+ USS Defiant +Real Debrid...

polde66 ::

@frenky na teh mojih boxih ni jiti enega pirat app, ki nebi hil dovoljen. Za lenobe je res najbolj primeren shield. Kar je gor je gor. Pa od navedenih boxov so vsi primerni. Posodabljanje in prirejanje naprav za osebno uporabo se mi zdi cisto osnovna stvar naj bo box telefon ali PC.
@Damirj79 Ce nebi bil len in bi odprl blicnjico do mcoolaa bi videl da podpira chromecast.
T2 tv2go je odlicna aplikacija ki dela s prilozenim daljincem. Vsaj meni. Na vseh boxih.
Tudi v kodi buildu delujejo filmi v hd kvaliteti. Se eni kar lepo trudijo. Vendar je pa treba malce vec klikov nardit. Drugace so pa aplikacije navedene zgoraj.
Piratskih stvari ni.
polde

Frenky ::

No ja, dodatki za kodi vseeno niso iradna zadeva. Ampak pustimo podrobnosti.

Sem te razumel da imas aplokacije za streamnaje, kjer imas top kvaliteto, pa sem mislil da imas kaksen predlog. Jaz ne za kodi, ne za andoroid ne najdem kaksnih aplikacij, kjer bi piratske filme streamal v recimo res pravem 1080p. Vse kar je je nekaj v divx kvaliteti, tudi ce info datotek trdi drugace. Ni panike.

Ales ::

Malo mešaš bit rate in pa resolucijo... Slednja že je dejansko 1080p ali koliko že javi, seveda pa to še ne pomeni nujno, da bo v streamu dovoljšnja količina podatkov za neko sprejemljivo kvaliteto slike. Pasovna širina je problem pri teh free variantah... to pač stane $$$ in jo zato omejujejo.

damirj79 ::

polde66 je izjavil:

@frenky na teh mojih boxih ni jiti enega pirat app, ki nebi hil dovoljen. Za lenobe je res najbolj primeren shield. Kar je gor je gor. Pa od navedenih boxov so vsi primerni. Posodabljanje in prirejanje naprav za osebno uporabo se mi zdi cisto osnovna stvar naj bo box telefon ali PC.
@Damirj79 Ce nebi bil len in bi odprl blicnjico do mcoolaa bi videl da podpira chromecast.
T2 tv2go je odlicna aplikacija ki dela s prilozenim daljincem. Vsaj meni. Na vseh boxih.
Tudi v kodi buildu delujejo filmi v hd kvaliteti. Se eni kar lepo trudijo. Vendar je pa treba malce vec klikov nardit. Drugace so pa aplikacije navedene zgoraj.
Piratskih stvari ni.



Prosim ja za bližnjico do tega Mecoola, nisem je videl od tebe.

neocodexx ::

Ja to velik folka meša misli da je resolucija vse, bi pa pričakoval da smo uporabniki na slo-techu vsaj o temu že dobro podkovani?

polde66 ::

@damirj79 bliznjica je objavljena zgoraj in pise da je v akciji tudi 36 eur. Ce ti bom nosil na pladnju ti bom se racunal na koncu.
polde

neocodexx ::

Ok kaj naj potem zdaj kupim da mi bo delal 10bit HEVC in bo zadeva imela originalni Youtube TV app?

Yossarian ::

neocodexx, meni Tanix 3 mini brez problemov predvaja 10bit HEVC. Youtubea ne uporabljam.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

damirj79 ::

polde66 je izjavil:

@damirj79 bliznjica je objavljena zgoraj in pise da je v akciji tudi 36 eur. Ce ti bom nosil na pladnju ti bom se racunal na koncu.


Ah tisti Mecool... brezvezen šrot, kot berem so še vedno polni bugov. Kje ima GLAN port? Zakaj nima WIFI AC-ja? Kako naj tle gor streamaš 4k video? Ajt, jajca, preskočimo.

polde66 ::

@damirj79 nimaš pojma, zato pa stane 36 eur, pa vsaj lan port ima ker ga mi box nima. Stemaš videe prek lan porta. Al pa prek wifija. Ima boljši procesor od mi boxa in za ene 30°se manj greje. Ima tudi 2x usb če ga že primerjaš z Mi boxom in v bistvu ne dela slabo. Sicer pa kaj jaz vem ko ga imam. Seveda mu manjka par stvari, pogrešam miš na daljincu in tipko za meni. Ampak za ta denar....

Toliko o BMW-jih.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

damirj79 ::

Kaj ti bo LAN port 100mbit za 4k streaming? Glih za glih gre skozi, kakšen zahtevnejši 50-60mbps rip že crkne, kot kjerkoli drugje, kjer je samo 100mbps LAN na voljo. Glede wifija pa no go, saj je samo N-standard, to je pa premalo za 4k. Sicer pa... stane 36€, ni za pričakovat več od te šare. Ga ne rabim niti imet, niti probat, da vem da ne bo šlo. Lahko mi ga pa pošlješ v testiranje in ga kupim, če deluje OK vse to kar praviš ti da deluje.

Če že kakšen pameten kitajc, potem tale:
https://androidpctv.com/review-beelink-...
ampak 4/64GB verzija ni ravno poceni.

polde66 ::

Si narobe razumu, ga ne prodajam. Za testiranje si ga pa kar kupi. 100 lan je pa čisto zadosti, še vedno veliko bolje kot pa 5.8 ghz wifi na miboxu.
polde

damirj79 ::

Torej ne deluje nič od napsianega. In motiš se, 230mbps na wifi (AC) je pač več kot 100mbps na kabel.

polde66 ::

Pri wifiju prihaja do nihanja ne pozabit tega in ni konstantnega prenosa. Pa vidim da si prepametn zame. Imaš svoj nvidia shild in mi box in BMW
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

damirj79 ::

Toliko pa spet ne niha, da ne bi bil margin 50% dovolj, saj boxa ponavadi ne nosis ravno s sabo okoli po sobi pa na wc pa v hladilnik itd. Ga imam na fiksnem mestu in link je konstantno iste hitrosti.
««
102 / 148
»»