» »

Android tv box

Android tv box

««
43 / 148
»»

samotest ::

ma, rpi verzija B me je hecala obcasno in je bil potreben restart ali tv ali rpi-ja..

polde66 ::

@samotest, komu si to odgovoril?
polde

XS!D3 ::

matobeli je izjavil:

Preveri Mibox, naj bi 100% delal.

Verjetno je pa edini ki_dela_100% RPi z kodijem.

Vsaj na mojem daleč od tega, da bi delal 100%. Na istih TVjih, kjer mi z Apple TV dela CEC brez problema in je ravno tako delal na RPiju, je z Mi Boxom bolj kot ne žalost. V najboljšem primeru se uspe ugasnit, včasih tudi prižgat skupaj s TVjem, kaj več mu pa zaenkrat še ni uspelo. Pa kolikor sem gledal po support forumih, nisem edini, ki mu CEC na Mi Boxu ne dela, tako kot je treba.

samotest ::

polde66 je izjavil:

@samotest, komu si to odgovoril?

matobeli je predlagal RPi.. mgogoc eje imel v mislih novejse verzije..

toni296 ::

Zdravo vprašal bi imetnike Tanix TX3 Mini TV Box kako deluje
ali je zadeva stabilna,ker kupujem drugi box sedaj
imam Minix U1 in bi rad še drugega probal ali pa
Beelink gt1 ultimate.

jonystar ::

Zdravo. Imam problem s Kodijem na Mi box TVju. In sicer, ko gledam T2 TV slika, ki jo predvaja ni v Full HDju. V nastavitvah imam nastavljeno 1080p 60Hz prav tako so nastavitve Boxa na 1080p 60Hz. Zadeva je povezana preko Wifija(ruter je oddaljen 1 meter). Za test sem naložil to aplikacijo https://play.google.com/store/apps/deta... in je slika boljša(taka kot mora biti in kot je na PCju v VLCju) prav tako se programi hitreje naložijo. Bi pa rad imel Kodi, da imam vse filme + IP TV v enem programu.

BorutK-73 ::

clancy je izjavil:

Kje pa? V nastavitvah za Android ne najdem nikjer.

Jaz sem imel nastavitve za video output, sam sedaj ne morem poiskat ker je box crknil po mesecu dni.:|

Goody ::

CEC 100% dela na Wetek Hub. Specov Hub nima glih bleščečih, je malo dražji, dela pa z libreelec v nulo.

minimus ::

Potreboval bi player kateri deluje nekako tako:
TV-HDMI kabel-Player-Ethernet kabel-PC(windows 10 share)
Se pravi da bi mi znal prekeo etherneta in windows share predvajati film.
Kaj mi priporocate?

matobeli ::

Vsi ti playerji znajo delat z dlna strežnikom UPnP tudi ni problem, na kompu pa komot laufaš tudi plex, za katerega tudi obstaja android odjemalec.

Torej poglej kater ti ustreza po specifikacijah in ceni.

jb_j ::

podnapisi?

OK.d ::

robertus23 je izjavil:

HDMI CEC na Nvidia Shield dela 100%

Je še daleč od 100%;)
LPOK.d

krepki ::

minimus je izjavil:

Potreboval bi player kateri deluje nekako tako:
TV-HDMI kabel-Player-Ethernet kabel-PC(windows 10 share)
Se pravi da bi mi znal prekeo etherneta in windows share predvajati film.
Kaj mi priporocate?

Tole ni slaba stvar sem uporabljal par let.Jaz imam še doma sicer en straelši model,ki je postal rahlo počasen ampak tale novejši je boljši.
https://www.mimovrste.com/predvajalniki...
Če rabiš kaj kvalitetnega,pa je odlična zadeva.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8757930/a...
ampak ne vem če je kompaktibilna z windows platformo.

@minimus,
Vsak Android tv box je v stanju "brat" z računalnika, ki shera video in avdio datoteke. Že Kodi ti je zmožen brat deljene datoteke, tako da kakšnega Plexa ali Serviia ni potrebno uporabljati. Škoda je zapravljati 200 eur za zadevo katero zmore dober box za 50 (moje mnenje). Zakaj 50? ker je fajn če ima 2 gb rama pa 16 gb prostora z procesorjem amlogic 905 ali 912. Seveda se dobi tudi za 20 recimo Tanix TX3 mini ki sicer nima bluetootha. Ampak cena mu gre v plus. Si ga lastim in nimam pripomb seveda če nisi pikolovec. Tudi kak W95 TV Box ni švoh za tak denar. Če hočeš več kupiš kaj od Beelinka GT1 Ultimate, Tanix TX8 max... z več rama več prostora, boljšo povezljivostjo, ampak iz prve roke povem, da je za to škoda denarja. Je pa vse stvar okusa, denarja, statusa....
Če hočeš biti in kupi Nvidia Shield, če hočeš biti malo manj in pa še vedno kao in, kupi Xiaomi Mibox 3. Uporabniki mislijo, da so popolni izdelki pa kmalu ugotovijo, da ni ravno tako.
Popolnih izdelkov zaenkrat še ni. Pa verjetno na potrebe posameznikov tudi nikoli ne bo. Vzameš nek kompromis kaj bi rad počel, pogledaš kak video test na Youtubu, prebereš kako izkušnjo na forumu in se odločiš.
polde

hojnikb ::

edino bedno je ri s905w, ker je android v 720p. Libre sicer to reši
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

edino bedno je ri s905w, ker je android v 720p. Libre sicer to reši

samo baje videe predvaja v 1080p

https://4pda.ru/forum/index.php?showtop...

preberi teste

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

ja seveda, video layer je v nativni resoluciji
#brezpodpisa

pa tudi, če bi predvajal videe le v 720p.
večina serij je trenutno še vedno le v 720p. izjeme so filmi. in večino, kar trenutno gledam so serije.

42" tv gledam na 2-eh metrih.

in se mi zdi, da če gledam 4k sliko na 1080p ta izgleda lepše kot 1080p

ko se gleda signal 576p, se mi zdi, da je lepša slika, če gledam 720p film gor.

povsem skregano z vsakdanjo logiko, samo tak občutek imam ko sem gledal filme.
in za moje pojme, bi moral vsak izvorni signal (film,serije) presegati zmožnosti tvja/projektorja.
lahko pa da me občutek vara. (lahko pa, da prihaja do razlik zaradi procesiranja izvorne slike, in le-ta pride lepša ob boljši resoluciji kot jo tv/projektor omogoča)

najbrž pa je le občutek, nisem pa še bral testov na to temo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

večina serij je trenutno še vedno le v 720p. izjeme so filmi. in večino, kar trenutno gledam so serije.

nwm katere serije ti gleda, ampak danes je praktično vse tudi v 1080p
#brezpodpisa

imaš prav, ne da se mi več.

gregor ::

ima kdo od vas beelink gt1 oz gt1 ultimate in kateri rom imate naložen?
kaj priporočate?
katero brezžično tipkovnico nabavit za to igračo?
hvala
LP

gregor je izjavil:

kaj priporočate?
hvala
LP

@gregor ti se ponavljaš kot papiga, 100x si že prebral pa napisal sem ti. Ti pa kot zlata ribica vse pozabiš. Mogpoče si pa samo len. O ultimatu smo že pisal.
polde

gregor ::

jb_j je izjavil:

gregor je izjavil:

kaj priporočate?
hvala
LP

samo to je v ruščini, ki pa je ne obvladam ;)

polde66 je izjavil:

@gregor ti se ponavljaš kot papiga, 100x si že prebral pa napisal sem ti. Ti pa kot zlata ribica vse pozabiš. Mogpoče si pa samo len. O ultimatu smo že pisal.

sem res pozabil, se opravičujem:(, bom pogledal nazaj po temi...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

mat11 ::

mat

Sn00py ::

Lep pozdrav vsem.

Sem nov na tem forumu, rabil bi pa vašo pomoč.
Želim se znebit trojčka (internet+TV+telefon) in kupit HOT WiFi2go. Prosil bi, če mi lahko predlagate kateri Android box bi bil primeren za gledanje televizije z EON aplikacijo.

1. Ali je slika pri pradvajanju iz Android boxa enako kakovostna kot sedaj, ko imam TV preko trojčka?
2. Rad bi, da ne bo potrebno Android boxa menjavati vsako leto.

Hvala.
LP

dc10 ::

1. ne bo tako dobra slika kot preko kabelske
2. potem moraš kupiti nekaj malo boljšega, da ne bo "crknil" po ali pa že pred enim letom.

Še bolje, če kupiš kak NUC kit, npr. z i3 procom-mogoče nekaj takega, pa lahko gledaš preko web brskalnika...;)

lp

freesty ::

freesty je izjavil:

Drugace pa imam en problem z Alfawise 96pro+ in sicer s Kodijem. Ko predvajam serijo mi na random mece ven, nazaj na seznam predvajanja in je kar annoying. Ve kdo za kaksno resitev?

Sele zdaj sem opazil, da sem pozabil dopisat, da imam na racunalniku sharan folder in preko mreze gledam. V glavnem resil tezavo (2 uri brez metanja ven, prej je v 40 min, 5x vsaj) in sicer, na kompu sem disablal firewall. Cudno, ker pri V88 boxu ni bilo treba in je delovalo cist v redu.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Djuro ::

Dones dobil Alfawise 96+.
Mam malo mešane občutke (dosedaj sem imel oz. še imam xtreamer dvd). Al se pa moram enostavno navadit.

Obstaja kakšen app za na android telefon, s katerim bi upravljal tale mediabox? Moj gsm nima IR-ja.
Thnx.

w4nkst4 ::

Dela komu amis mobia tv na xiaomi mi box 3 ???

Tomson ::

Djuro je izjavil:

Dones dobil Alfawise 96+.
Mam malo mešane občutke (dosedaj sem imel oz. še imam xtreamer dvd). Al se pa moram enostavno navadit.

Obstaja kakšen app za na android telefon, s katerim bi upravljal tale mediabox? Moj gsm nima IR-ja.
Thnx.

Meni je dober Yatse ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

w4nkst4 ::

Amis mobia ne dela na mibox3! Zvok je.slike ni...help

Tsunamii ::

JAz imam vprasanje glede teh Tv skatlic in Netflixa. Namreč imam Mini M8S kateri ima opticni izhod in ga pridno koristim. Ko je disk je seveda na 5.1 sound ( se to ne vse ker Kodi J..E ..ampak na nekem drugem playerju) vendar mi Netflix ne predvaja 5.1 zvoka. Je kaj narobe..ali program/skatlica tega ne dovolita. KAj narediti.. (TV je star 8 let in nima moznosti Netflixa) kupiti ala kaksen rabljen playstation 4 oz kaj drugega? ZAdnje mesece je precej aktiven Netflix... Hvala za pomoc.

treker ::

Pozdravljeni,

jaz pa sprašujem za "chrome cast" dongle, kakšna priporočila ali je vseeno katerega vzeti? Za predvajanje AV vsebin uporabljam še extreamer Mk1 :) Dela BP in nebi menjal, TV je pa tudi toliko star, da še ni pameten 8-)

Tam do 20€ nekje je meja...

modelno1 ::

AFAIK od dongle-ov Google Cast podpirajo samo Chromecasti. Chromecast 2 je nov 40 €. Imaš pa tudi Google Cast Receiver app za Android TV.

Obstajajo tudi drugi protokoli za castanje zaslona, npr. Miracast. Za razliko od Google Cast tukaj streamaš cel zaslon in je telefon tist k dela "heavy lifting" (Google Cast vsakič zlovda app in potem sam predvaja, telefon je samo dalinc).
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

ahaa... se pravi, če bi vzel npr. tole:
https://www.ebay.com/itm/Chromecast-2-D...

bi telefon streamal na ta dongl, in ne dongl direkt prek WiFi-ja, tako kot original... in če ugasneš telefon, tudi youtube (primarno bi ga imel za to) neha delovati... 8-O

modelno1 ::

Tako je.

BTW: na bolhi je nekaj chromecastov 2. generacije od 35 € naprej.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Hvala za odgovor, za občasno gledanje youtuba je cena previsoka. Bom kar na tablici ostal.:)

Silver ::

Iščem kakšen Android tv box, ki bi bil sposoben poganjati Kodi in torrent odjemalec z zunanjim 2TB diskom. Razlog je predvsem majhnost, tihost in majhna poraba elektrike, android je tudi bolj user-friendly kakor če bi imel mini-pc z windows OS, ki zahteva nekaj vzdrževanja.

Se pri prižganih torrentih aplikacije potem upočasnijo, ima kdo izkušnje iz prve roke?
Kako je kaj z dekodiranjem h.265?
Če kdo prodaja kaj v rangu 50EUR naj se mi oglasi na ZS. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Silver ()

Joze_K ::

ok, imam problem..
sem poskusil preko KODIja narediti passthrough za Dolby - preko optike - na receiver... pa je zvok neuporaben - močno zmrzuje, prekinja, glasnosti se meša, etc...
imam box MQX-III ali MX-III (nekako tako)
izgleda, da je problem v Box-u (mogoče zmogljivosti ?) - optiko ima
Na receiverju (Onkyo) vidim, da ko zvok začne preklopi na Dolby Digital... vendar je vse skupaj uporabno...

ko sem poskušal na Boxu na Kodi-ju narediti nastavitev na 5.1 zvočnike pa je tako vse zmrznilo..

verjetno tale Box ne zmore...

kaj bi torej bil optimalen BOX za nabaviti, da bi tole "zlahka" zmogel... tudi če stane kak EUR več - pogoj, da ima Ethernet priključek

hvala, J

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Joze_K ()

mat11 ::

Meni je (drugi box) z HDMI in Kodijem lepo delal passthrough, tudi DTS HD-MA audio.Probay z HDMI.
Tukaj poglej če lahko daš Lebreelec gor. https://libreelec.wiki/doku.php
mat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat11 ()

stara mama ::

Je kak pameten tv box s kompozitnim izhodom?
Za starejši TV
Ekologija™ in Trajnost™

stara mama ::

Se popravljam, vidim da imajo vsi AV izhod, torej rabim samo kompozitni kabel z bananco in je to to, ane?
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

@stara_mama : https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1085... - samo je stara zadeva
nisem ravno ziher kako delujejo vsi ti boxi na starih tv-jih ampak:
polde

scipascapa ::

Ne more biti dosti drugač kot je Tanix TX3 mini, še daljinec je isti. Tako da...
polde

Tomson ::

Jup, drži, če še kodo: GBS95BF uporabiš je to to, alternativa je še vedno Tanix TX3 s kodo: BlackfridaySI16 za 23€ ali pa zmogljivejši S905X model M96X Mini II s kodo: GBM96X za 29 € ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

bbobst ::

Tomson je izjavil:

Jup, drži, če še kodo: GBS95BF uporabiš je to to, alternativa je še vedno Tanix TX3 s kodo: BlackfridaySI16 za 23€ ali pa zmogljivejši S905X model M96X Mini II s kodo: GBM96X za 29 € ...

Ali M96X Mini II podpira HDR ?
Ne vem točno kako je s tem ?
Če škatla podpira 4k 60 fps ,ali je zraven avtomatsko tudi HDR ?

Mavrik ::

Ne, HDR je ločena stvar. Mini II očitno podpira HDR (HDR10 točneje).
The truth is rarely pure and never simple.
««
43 / 148
»»