Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box

Tomson ::
kakšna dobra koda za poceni Abox?
Če ti 35€ ni preveč je Alfawise H96 Pro+ S912 3/32GB s kodo: CMondaySI03 iz 57EUR na 35EUR najboljša opcija...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

e-marko ::
Sam sedaj kakšen dan laufam Libreelec iz microsd kartice na S912 (Alfawise s92, isto kot Beelink gt1), ker enostavno preko androida Kodi ne zmore poslati neokrnjenega zvoka naprej do receiverja. Pač znana težava škatlic s S912. Sem poskušal tudi s shitty in notsoshitty verzijami kodija in nobena ne deluje. Ali ne dela AAC in DTS ali pa DD 5.1. Na Libreelec deluje passtrough brez težav.
Neuspešno sem preizkusil tudi FTMC in SPMC.
Malo je zamudno, ker če potrebujem brskalnik ali yt, moram ponovno zagnati box iz notranjega pomnilnika.
Čakam še na tanix tx3, da ga malo stestiram.
Malo je zamudno, ker če potrebujem brskalnik ali yt, moram ponovno zagnati box iz notranjega pomnilnika.
...somebody, somewhere...

B8S88 ::
Vidim da vsi uporabljate kodi, zanima me če se da naložit stremio, ga imam na pc-ju in je svetlobna leta boljši kot kodi..Sploh z juan Carlos in Rarbg add-on. Gre to na MiBox?
Edina stvar, ki me moti pri stremio je resizing slike, vedno ko dam na fullscreen mi ostane spredaj še prejšnje okno, pa se potem zezam s tem..Mora bit en bug na 4k resoluciji TV-ja..Ampak vseeno toliko boljši streaming kot kodi da nisi verjet, pa močno boljši GUI. Se je sicer treba registrirat, da se odklenejo vse funkcionalnosti ampak vseeno priporočam..
Pa sorry za offtopic..
Edina stvar, ki me moti pri stremio je resizing slike, vedno ko dam na fullscreen mi ostane spredaj še prejšnje okno, pa se potem zezam s tem..Mora bit en bug na 4k resoluciji TV-ja..Ampak vseeno toliko boljši streaming kot kodi da nisi verjet, pa močno boljši GUI. Se je sicer treba registrirat, da se odklenejo vse funkcionalnosti ampak vseeno priporočam..
Pa sorry za offtopic..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: B8S88 ()

hojnikb ::
hm, novo vprašanje:
RASPBERRY PI 3 ALI ANDROID BOX???
Prvo plus Libreelec...
Vsaj veš da boš dobil kak update v prihodnosti.
rpi3 je najslabsa mozna izbira za mediacenter
#brezpodpisa

Daniel ::
No ja, kar se mene tiče je povsem ok, če uporabljaš zgolj LibreElec. Če se rabi še Youtube je pa že problem ja.

Sej imaš gor KODI pa tudi YouTube je čisto ok, ampak gledano generalno je AndroidTvBox bistveno bolj praktična in na koncu cenejša opcija...

neo5468 ::
rpi3 je eden boljših plex clientov zaradi rasplex, torej definitivno ni najslabša izbira za mediacenter, kvečjemu ena najboljših.

bbobst ::
Sam sedaj kakšen dan laufam Libreelec iz microsd kartice na S912 (Alfawise s92, isto kot Beelink gt1), ker enostavno preko androida Kodi ne zmore poslati neokrnjenega zvoka naprej do receiverja. Pač znana težava škatlic s S912. Sem poskušal tudi s shitty in notsoshitty verzijami kodija in nobena ne deluje. Ali ne dela AAC in DTS ali pa DD 5.1. Na Libreelec deluje passtrough brez težav.
Ali je to težev samo na SPDIF ali tudi na HDMI ?

e-marko ::
Ali je to težev samo na SPDIF ali tudi na HDMI ?
Uporabljam samo HDMI.
...somebody, somewhere...

Naročil Alfawise H96 Pro+ in izbral pošiljanje z Netherland Registered. Pa me sedaj zanima, če slučajno carina zaustavi paket, kako dokazuješ, da si za paket plačal 37,46 EUR, če ti na mail pošljejo potrdilo o nakupu v vrednosti 84,17 EUR, na Gearbest strani pa piše 71,93 EUR? Ne vem sicer od kje so dobili te vrednosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()

leeon ::
imel identičen problem. kupil in plačal 50 eur za stvar, ki je na netu uradno 100 eur. uporabil sem tomsonovo kodo in točke zvestobe, ki sem jih imel od prejšnjih nakupov.
na carini so zahtevali dokazila. poslal sem jim:
1. sliko iz košarice, kjer je cena 50 eur in
2. sliko s paypala, kjer se vidi, da sem plačal 50 eur.
vseeno, ker je cena precej odstopala od PREVERLJIVE CENE (to je cena, ki je v času carinjenja objavljena na gearbest - 100 eur), so mi carinili po 100 eur.
Ker se mi je mudilo, sem plačal in prevzel paket. sedaj se že 2 tedna po mejlih in telefonih drkam z njimi in zahtevam zakonsko podlago, zakaj so mi to carinili. ker zakon seveda pravi drugače. v vse skupaj je bil vključen še FURS, čakam odgovor.
vseeno, ker je cena precej odstopala od PREVERLJIVE CENE (to je cena, ki je v času carinjenja objavljena na gearbest - 100 eur), so mi carinili po 100 eur.
Ker se mi je mudilo, sem plačal in prevzel paket. sedaj se že 2 tedna po mejlih in telefonih drkam z njimi in zahtevam zakonsko podlago, zakaj so mi to carinili. ker zakon seveda pravi drugače. v vse skupaj je bil vključen še FURS, čakam odgovor.

polde66 ::
Lepo narediš print screen tvoje košarice, kjer piše štev paketa, tvoj naslov in cena koliko si plačal, tudi vsi popusti se vidijo tam. Greš pod tvoja naročila, track your shipment in klic klick. Naredim pa to z orodjem za izrezovanje od windowsow.
polde

Saj je napisal zgoraj, da jim je poslal sliko iz košarice in paypala, pa je očitno pri nas možno, da carina sama določi vrednost in ti od tega zaračuna DDV čeprav si plačal manj. Le kdo bi jih razumel.

OvCa77 ::
Naročil Alfawise H96 Pro+ in izbral pošiljanje z Netherland Registered. Pa me sedaj zanima, če slučajno carina zaustavi paket, kako dokazuješ, da si za paket plačal 37,46 EUR, če ti na mail pošljejo potrdilo o nakupu v vrednosti 84,17 EUR, na Gearbest strani pa piše 71,93 EUR? Ne vem sicer od kje so dobili te vrednosti.
Naslednjič izberi unregistered, je manj težav.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Pa je 100%, da se pošiljka ne izgubi? Ker prejšnjič sem imel eno Unregistered, pa sem se malo načakal :)

bbobst ::
Kako je zdaj s temi Alfawise H96 pro+ boxi s S912 čipi?
Ali res ne dela DTS 5.1 in DD 5.1 passthrough na optičnem S/PDIF ?
Ali res ne dela DTS 5.1 in DD 5.1 passthrough na optičnem S/PDIF ?

Meni deluje čisto normalno na SPDIF, preko HDMI pa nisem niti poizkusil...

OvCa77 ::
Pa je 100%, da se pošiljka ne izgubi? Ker prejšnjič sem imel eno Unregistered, pa sem se malo načakal :)
Ni 100% da se ne zgubi, je pa registered 99% da gre na carino. Itak pa ti krijejo novega če se zgubi.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OvCa77 ()

Hja, če bo treba doplačat pač bomo, saj če bojo priznali ceno 35 EUR ne bo problem, problem bo, če bi rekli, da je vredno 84 EUR...

Carina vedno udari ceno ki je napisana v računu, saj se vidi da je popust na kupon. drugo je če je dobroimetje, potem te udari na ceno + dobrimetje. Sej tolk stupid pa tudi niso. Naročil sem že preko 20 boxov pa nikoli ni bilo problema s tem.
polde

freesty ::
Ja naredis screenshot akcijske cene in screenshot paypala. Meni je to slo skoz, ko so mi poslali povprasevanje, je blo znizano iz 28 na 21€.
Drugace pa imam en problem z Alfawise 96pro+ in sicer s Kodijem. Ko predvajam serijo mi na random mece ven, nazaj na seznam predvajanja in je kar annoying. Ve kdo za kaksno resitev?
Drugace pa imam en problem z Alfawise 96pro+ in sicer s Kodijem. Ko predvajam serijo mi na random mece ven, nazaj na seznam predvajanja in je kar annoying. Ve kdo za kaksno resitev?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

@freesty, če uporabljaš wifi miško ti verjetno iz kodija meče zaradi tega. Ni samo tvoj box tak. Probaj it v KODI z navadnim daljincem od boxa, počakaj da se stabilizira in potem delaj kar čš. Upam da pomaga.
polde

več vas je napisalo, da ste bili carinjeni po nakupni ceni s popustom in ne po ceni brez popusta, kot je to primer pri meni. bi bil kdo tako prijazen in mi poslal (če ima) svoje print screen-e, kjer je vidna polna cena in cena s popustom, po kateri ste bili carinjeni? da lahko to posredujem na carino in jih vprašam, zakaj dvojna merila? saj se gre samo za 10 eur in mi je vseeno za denar, vendar to kar počnejo, ni prav. hvala

freesty ::
@freesty, če uporabljaš wifi miško ti verjetno iz kodija meče zaradi tega. Ni samo tvoj box tak. Probaj it v KODI z navadnim daljincem od boxa, počakaj da se stabilizira in potem delaj kar čš. Upam da pomaga.
Sem uporabljal air mouse ja. Sem odklopil, resetiral box ampak se vedno ven mece.. na V88 mi tega ni delalo :/
Sem probal tudi starejsi verzijo kodija pa mi sploh ne predvaja..
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

kurjač ::
Pred nekaj dnevi so me kitajci presenetili s pošiljko Tanixa. Tomsonu se zahvaljujem za ugoden nakup...
Solidno predvaja tvin in tv2go, kar je bil tudi namen.
Prosim za vodič kako povezat box s PCjem, da bi lahko pogledal kak film iz diska računalnika.
Solidno predvaja tvin in tv2go, kar je bil tudi namen.
Prosim za vodič kako povezat box s PCjem, da bi lahko pogledal kak film iz diska računalnika.

OK.d ::
imel identičen problem. kupil in plačal 50 eur za stvar, ki je na netu uradno 100 eur. uporabil sem tomsonovo kodo in točke zvestobe, ki sem jih imel od prejšnjih nakupov.
Tudi sam sem imel identičen primer, nabavil pod akcijsko ceno, priložil PS košarice in paypala in moral plačati po neakcijski, naši ne jebejo 5% te akcijske cene.
LPOK.d

https://zakonodaja.com/zakon/zddv-1/38-...
(1) Davčna osnova pri uvozu blaga je carinska vrednost, določena v skladu z veljavnimi carinskimi predpisi Unije.
(2) V davčno osnovo iz prvega in petega odstavka tega člena se vštevajo, če niso že všteti:
a) trošarine in drugi davki, prelevmani in druge dajatve, ki se plačajo zunaj države članice uvoza, in tiste, ki se plačajo zaradi uvoza, razen DDV;
b) postranski stroški, kot so provizije, stroški pakiranja, prevoza in zavarovanja, ki nastanejo do prvega namembnega kraja na ozemlju države članice uvoza, kot tudi postranski stroški, ki nastanejo pri prevozu v drug namembni kraj na ozemlju Unije, če je ta kraj znan v trenutku nastanka obdavčljivega dogodka.
(4) V davčno osnovo se ne vštevajo:
a) cenovni popusti za predčasno plačilo;
b) cenovni popusti in rabati, odobreni naročniku in obračunani v trenutku uvoza.
(1) Davčna osnova pri uvozu blaga je carinska vrednost, določena v skladu z veljavnimi carinskimi predpisi Unije.
(2) V davčno osnovo iz prvega in petega odstavka tega člena se vštevajo, če niso že všteti:
a) trošarine in drugi davki, prelevmani in druge dajatve, ki se plačajo zunaj države članice uvoza, in tiste, ki se plačajo zaradi uvoza, razen DDV;
b) postranski stroški, kot so provizije, stroški pakiranja, prevoza in zavarovanja, ki nastanejo do prvega namembnega kraja na ozemlju države članice uvoza, kot tudi postranski stroški, ki nastanejo pri prevozu v drug namembni kraj na ozemlju Unije, če je ta kraj znan v trenutku nastanka obdavčljivega dogodka.
(4) V davčno osnovo se ne vštevajo:
a) cenovni popusti za predčasno plačilo;
b) cenovni popusti in rabati, odobreni naročniku in obračunani v trenutku uvoza.

Venturer ::
Zdravo, Za počitniški apartma, kjer je v eni hiši več stanovanj je po novem wifi v vsakem nastropju , in sicer je ruter od lokacije, kjer bo tv box oddaljen ena lesena vrata in 5m (ruter je na hodniku nad vhodnimi vrati nekako na sredini hodnika v nadstropju, da imajo vsa 4 stanovanja približno enako pokritost).
To pišem zato, ker bi rabil nasvet za tv box, ki dobro dela na WIFI (kabla ne morem speljat), in pogoje je da deluje SIOL TVIN (ker je tam samo internet, ni pa IPTV paketa).
Gledal sem XIAOMI MI BOX 3 , ki ima Android TV in baje da dober wifi. Ali je kdo probal kako deluje TVIN na tem boxu (ali obstaja TVIN za sistem Android TV ali je treba kaj čarati s sideloadom običajnega apkja?).
Druga opcija je zgoraj omenenjeni Alphawise H96pro, samo se bojim da ima slabši wifi?
mnenja dobrodošla .
To pišem zato, ker bi rabil nasvet za tv box, ki dobro dela na WIFI (kabla ne morem speljat), in pogoje je da deluje SIOL TVIN (ker je tam samo internet, ni pa IPTV paketa).
Gledal sem XIAOMI MI BOX 3 , ki ima Android TV in baje da dober wifi. Ali je kdo probal kako deluje TVIN na tem boxu (ali obstaja TVIN za sistem Android TV ali je treba kaj čarati s sideloadom običajnega apkja?).
Druga opcija je zgoraj omenenjeni Alphawise H96pro, samo se bojim da ima slabši wifi?
mnenja dobrodošla .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venturer ()

jb_j ::
ali je kakšen dober box pod ceno 22EUR?
ali pa kaj v rangu do 40EUR v evropskem skladiščU?
oz. kakšna koda za geekbuying stran
ali pa kaj v rangu do 40EUR v evropskem skladiščU?
oz. kakšna koda za geekbuying stran
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: pumaxx ()

mat11 ::
Mene pa zanima kako se obnese MI box 3. Zaradi 4K bi rad nadomestil WD TV player, ki mi je bil odličen, ampak 4K vsebin ne popira. Stremal niti ne bi toliko, imel bi priklopljen zunanji disk, verjetno preko usb huba. Bi to delovalo.Kolikor sem videl da podpira 7.1 zvok, atmos.... Kako se hitro zažene, kako hitro lahko prideš do filma ki bi ga rad gledal. Skratka uporabniška izkušnja.
mat

Vanadium ::
Ali je kdo uspel na Tanix TN3 usposobit SPMC+PVR simple tv za T-2 TV? Zadevo sem popolnoma enako naštimal kot imam na mibox3 in nikakor noče predvajat playliste (se skos player sesuje).
Aja pa je kdo uspel usposobit 1080p?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()

našel tega in naročil, kar poceni:
https://www.tomtop.com/p-v2820eu.html
35€
dostava 1-4delovne dni iz nemčije
2/8gb
4xusb
če imaš mrežni kabel, se ga lahko uporabi kot AP
https://www.tomtop.com/p-v2820eu.html
35€
dostava 1-4delovne dni iz nemčije
2/8gb
4xusb
če imaš mrežni kabel, se ga lahko uporabi kot AP

Ali je kdo uspel na Tanix TN3 usposobit SPMC+PVR simple tv za T-2 TV? Zadevo sem popolnoma enako naštimal kot imam na mibox3 in nikakor noče predvajat playliste (se skos player sesuje).
pri tanixu (in nekaterih drugih android boxih) je UI layer renderiran v 720p, video layer je pa praviloma v polni resoluciji (1080p ali vec).
pac softwareska omejitev s strani amlogica. Pa clock je omejen na 1.2Ghz, namest 1.5g
#brezpodpisa

clancy ::
Ali se na teh Android TV boxih lahko kako nastavi izhodna ločljivost na 720p?
Po defaultu je nastavljeno na 1080/60p, televizija pa je plazma HD ready in se mi zdi brezveze, da pošilja FHD signal v televizijo. Mogoče bi videoposnetki bolj gladko tekli, ker se mi zdi, da na trenutke slika malo trokira.
Po defaultu je nastavljeno na 1080/60p, televizija pa je plazma HD ready in se mi zdi brezveze, da pošilja FHD signal v televizijo. Mogoče bi videoposnetki bolj gladko tekli, ker se mi zdi, da na trenutke slika malo trokira.

ramiz?! ::
Se da na kakšen način spravit Kodi na siol box?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Mavrik ::
Ali se na teh Android TV boxih lahko kako nastavi izhodna ločljivost na 720p?
Spreminjanje resolucije ne bo naredilo predvajanja prav nič gladkejšega - še vedno je treba dekodirati in izrisati sliko v FHD in jo potem naknadno zmanjšati za tvoj 720p TV. Trenutno zmanjšanje dela TV sam, ti pa bi rad naložil boxu še več dela :)
The truth is rarely pure and never simple.

poknes gor libreelec pa bo delal v 1080p
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()

Vprašanje, kolega vrti na beelinku youtube. Zvok je vendar slike v okvirju ni. Na kej podobnega še nisem naletel. Meni isti box dela ok.
polde

samotest ::
Je kateri box, da 100% deluje hdmi cec? Namreč nočem dodatnega daljinca, ampak da ga upravljam z daljincem od tv (v mojem primeru 2 leti star LG)