Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box
OK.d ::
Pazi da naročiš novo letošnjo verzijo! Da ti ne bodo uturili prejšnje, ki se še vedno prodaja. Poglej če so specsi isti kot jih ima nvidia na uradni strani: https://www.nvidia.com/en-us/shield/shi...
Ne zavajaj, po nekaterih pogledih je 2015 celo boljši kot nov shield, kateri nima reže za microsd kartice, nima IR za upravljanje s harmoniyem, nima microusbeja za direktno povezavo s PC-jem.
Edina prednost je da sedaj v kompletu dobiš še nov gamepad, kateri ima omogočeno funkcijo always listening in plastični daljinec na baterije -stari je iz aluminija in ima notri akumulator-baterijo za polnjenje.
Poleg tega je 2017 pro verzija z diskom enaka kot verzija 2015.
Obe verzije dobita enak softwear, tako je popolnoma vseeno kaj se nabavi.
LPOK.d
ufek ::
Pazi da naročiš novo letošnjo verzijo! Da ti ne bodo uturili prejšnje, ki se še vedno prodaja. Poglej če so specsi isti kot jih ima nvidia na uradni strani: https://www.nvidia.com/en-us/shield/shi...
Ne zavajaj, po nekaterih pogledih je 2015 celo boljši kot nov shield, kateri nima reže za microsd kartice, nima IR za upravljanje s harmoniyem, nima microusbeja za direktno povezavo s PC-jem.
Edina prednost je da sedaj v kompletu dobiš še nov gamepad, kateri ima omogočeno funkcijo always listening in plastični daljinec na baterije -stari je iz aluminija in ima notri akumulator-baterijo za polnjenje.
Poleg tega je 2017 pro verzija z diskom enaka kot verzija 2015.
Obe verzije dobita enak softwear, tako je popolnoma vseeno kaj se nabavi.
S čim že zavajam?
The old and new Shield TV have what Nvidia calls "software parity," so the the differences between the two are all hardware-based:
- The 2017 Shield lacks an SD card slot (you can still augment its storage via USB)
- The new controller is smaller and easier to grip
- It has better battery life, haptic vibration and a far-field mic for Google Assistant
- A remote, previously a $50 add-on, is now included in the box
That's pretty much it. On the original Shield, the remote control was a $50 option, used a rechargeable battery and lacked infrared, so it couldn't control TV volume directly. The updated one can control numerous brands of TV via infrared (IR), which worked well in my tests (as did IR from the new controller). It relies on a coin cell battery that lasts a year, and best of all, is now included in the box along with the game controller.
Poleg tega je novejši Shield manjši od starega (leva: stari shield in gamepad, desna: novi shield in gamepad)
In ti bi bi leta 2017, ko izide prenovljena verzija ob isti ceni kupil 2015 model? Ti kar, ti noben ne brani. Jaz vem da bi kupil novega.
Tomson ::
Minix Neo U1, če ne gledaš na samo na specifikacije strojne opreme, ampak na delovanje na vseh področjih, dobro podporo, redne nadgradnje in uporabniško izkušnjo. Sicer ne več najnovejša zadeva, a še vedno med najboljšimi, ker na koncu kar resnično šteje je delovanje in podpora in če to štima, potem vse štima. TEST
Če pa gledamo novejše playerje, ki imajo tudi res dobro podporo vsem novim standardom in ostale pomembne zadeve kot je delovanje in podpora proizvajalca, vključno z HDR in DolbyAtmos pa Zidoo X9S. TEST
Če pa gledamo novejše playerje, ki imajo tudi res dobro podporo vsem novim standardom in ostale pomembne zadeve kot je delovanje in podpora proizvajalca, vključno z HDR in DolbyAtmos pa Zidoo X9S. TEST
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
@Tomson tale Zidoo X95, ki si ga linkal pa nima ravno dobrih ocen na amazonu. Preberi si komentarje kupcev na linku, ki si ga postal.
Kot vsak Box je treba zadevo najprej posodobit na najnovejši firmware in pravilno skonfigurirat. Slabe ocene kolikor gledam gredo na račun Boxa, ki ni bil nov, pa težave z Amazonom, pa težava z eno aplikacijo, itd. kar se vse reši s posodobitvijo na najnovejši firmware. Plus tega so komentarji stari več mesecev, tik za tem ko je box prišel ven. Danes so vse težave rešene in zadeva deluje na vseh področjih bp.
TESTI: klik, klik, klik, klik
TESTI: klik, klik, klik, klik
Uporabniki kodija... Major Update https://kodi.tv/kodi17/
Ravno posodobil na mojem GT1, zgleda luštno. Se bo treba navadit menija na levi namesto spodaj.
polde66 ::
Danes dobil SCISHION V88 Plus Smart TV Box Rockchip 3229 2g ram, 8gb placa.
Nekako sem navajen po ustaljenem postopku urediti svoje programe in priljubljene appje z Googpeplaya. Tukaj ne gre vse tako namazano. Uspel sem po parih poskusih namestiti Kodija, seveda sem najprej odstranil privzetega ter poinštaliral 16.1. Me je kar zafrkavala googleplay trgovina, kar nekaj dela pa ne pa inštalira pa ne.... Ok celo uspelo mi je usposobiti kodija na 17ko. Seveda z njenim izgledom nisem najbolj navdušen. Filme predvaja ok, DTS dela, ne predvaja pa vsega, ampak za moje potrebe ni kar nebi meni ustrezalo. Bil sem presenečen saj ima bloototh povezavo čeprav jo v opisu s trgovine ni bilo zaslediti. "pogrešam" optiko zadej, pa spet ne toliko, ker ima SPDIF izhod, ki celo deluje. Tudi AV izhod je ok. Daljinec je poceni vendar uporaben, vsekakor priporočam 2.4G miš.
Skratka po celem popoldanskem "raziskovanju" in inštaliraju mi je uspelo nastaviti player mojim potrebam. Imam KODI 17, SPMC, na prvem nič posebnega razen addončkov na drugega sem poinštaliral spinztvrepo. Občutki so malce mešani, vsekakor je Amlogic procesor lažji oz. bolj podprt.
Cena tega modela na Aliexpresu je bila 26 eur + 13 eur stroškov carine in obdelave. Okroglo 40.
Kdor kupuje na novo naj vzame Amlogic , čeprav bom temu strojčku lahko naredil krivico saj tudi vse firme z Amlogic procesorjem niso popolne. Če kdo hoče mojega spedenanega mu pa pa prodam, svoj firbec sem potešil.
Še to: ali je vredno dati 70 eur in več za player proti takemu cenejšemu? Moje mnenje:"Ne ni."
Nekako sem navajen po ustaljenem postopku urediti svoje programe in priljubljene appje z Googpeplaya. Tukaj ne gre vse tako namazano. Uspel sem po parih poskusih namestiti Kodija, seveda sem najprej odstranil privzetega ter poinštaliral 16.1. Me je kar zafrkavala googleplay trgovina, kar nekaj dela pa ne pa inštalira pa ne.... Ok celo uspelo mi je usposobiti kodija na 17ko. Seveda z njenim izgledom nisem najbolj navdušen. Filme predvaja ok, DTS dela, ne predvaja pa vsega, ampak za moje potrebe ni kar nebi meni ustrezalo. Bil sem presenečen saj ima bloototh povezavo čeprav jo v opisu s trgovine ni bilo zaslediti. "pogrešam" optiko zadej, pa spet ne toliko, ker ima SPDIF izhod, ki celo deluje. Tudi AV izhod je ok. Daljinec je poceni vendar uporaben, vsekakor priporočam 2.4G miš.
Skratka po celem popoldanskem "raziskovanju" in inštaliraju mi je uspelo nastaviti player mojim potrebam. Imam KODI 17, SPMC, na prvem nič posebnega razen addončkov na drugega sem poinštaliral spinztvrepo. Občutki so malce mešani, vsekakor je Amlogic procesor lažji oz. bolj podprt.
Cena tega modela na Aliexpresu je bila 26 eur + 13 eur stroškov carine in obdelave. Okroglo 40.
Kdor kupuje na novo naj vzame Amlogic , čeprav bom temu strojčku lahko naredil krivico saj tudi vse firme z Amlogic procesorjem niso popolne. Če kdo hoče mojega spedenanega mu pa pa prodam, svoj firbec sem potešil.
Še to: ali je vredno dati 70 eur in več za player proti takemu cenejšemu? Moje mnenje:"Ne ni."
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
4knative ::
Lep review, polde. Kako pa to, da si dal pol vrednosti naprave za carino in dostavo? Jaz sem gledal neke opcije iz EU skladišča.
Mam tako srečo da nič ne pade zastonj. Pa ne spreglej da ima moj 2 gb rama.
polde
Zgodovina sprememb…
All ::
Se jest mal dodam.
Uzel neki z s905...
Zadeva dela, vendar kodi v androidu ni bil kar sem pricakoval. Lepse dela na rpi2. Zato sm na s905 nalozu direktno kodija brez android podlage. Zadeva leti...imresioniran. Cakam se eno z s905x da nadomesti druzga kodija.
Uzel neki z s905...
Zadeva dela, vendar kodi v androidu ni bil kar sem pricakoval. Lepse dela na rpi2. Zato sm na s905 nalozu direktno kodija brez android podlage. Zadeva leti...imresioniran. Cakam se eno z s905x da nadomesti druzga kodija.
All ::
datoteke za S905
https://forum.libreelec.tv/forum-38.html
navodila so tu
https://forum.libreelec.tv/thread-1172....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: All ()
dominuspro ::
Vredno je dat toliko, kot je treba, za dobit en človeški daljinec, dual band(dovolj hiter) wifi in GB ethernet.
Daljinec teh poceni škatel je strel v koleno. Npr. Mele F10 Deluxe pa stane ~20EUR
Žal pišem iz izkušenj :)
dominuspro ::
Kaj priporočaš?
Konkretnega modela ti ne morem priporočat, ker jih je preveč. Celo naprave, z enakimi imeni, imajo lahko različne konfiguracije.
Odvisno od potreb posameznika.
Če ti je KODI dovolj, komot vzameš s905 čip in daš gor libreelec(za manj vešče je že prezahteven korak...). Meni je poleg hitrega wifija pomemben tudi Gb ethernet, ker gledam t2 iptv preko kabla in dostopam do zbirke filmov preko wifija.
Če ti je yatse dovolj, lahko shajaš tudi brez normalnega daljinca.
Yatse je odličen kodi daljinc za android naprave btw.
No še malo sem se poigraval z škatlico in sem jo spedenal po mojih potrebah. Twin dela super, priklopil zraven diske od 500gb do 1TB in vse prepozna, čeprav je na spletni strani omejitev 500gb (to mi nikoli ne bo jasno čemu). Kodi ima probleme z kodekom H.265, ga pa predvaja Bsplayer in še kakšen. Ko je spedenan po željah, player deluje solidno. Igric pa ne igram, tako da tega občutka ne morem deliti. Daljinec ki ga pri vseh playerjih uporabljam: http://www.gearbest.com/mice-keyboards/...
najbolj hvaležna miš do sedaj.
Daljinci z vgrajenimi baterijami , ki se polnijo kot telefon meni ne sedejo. Pa tudi, ko bo baterija fuč sledi.....
najbolj hvaležna miš do sedaj.
Daljinci z vgrajenimi baterijami , ki se polnijo kot telefon meni ne sedejo. Pa tudi, ko bo baterija fuč sledi.....
polde
dominuspro je izjavil:
Vredno je dat toliko, kot je treba, za dobit en človeški daljinec, dual band(dovolj hiter) wifi in GB ethernet.
Daljinec teh poceni škatel je strel v koleno. Npr. Mele F10 Deluxe pa stane ~20EUR
Žal pišem iz izkušenj :)
Jaz prakticiram upravljanje kar z poceni kitajsko miško za par eurov, meni se še najboljše obnese tak način upravljanja.
LPOK.d
Gatsu ::
A obstaja za te android tv boxe kak utorrent program ki podpira RSS download? Me mika zamenjat stari HTPC z Shieldom.
5lamca ::
@ufek,
Glih dobil gt1... Izgleda super. Je kakšen trik, da bi TViN reagiral na smerne tipke? Miške mi nekako ni za imet v dnevni in bi najrajši videl, če lahko s CEC HDMI vse kontroliral. Oz. Če ne gre drugače, s katerim daljincem bi mel pri teh aplikacijah najboljšo uporabniško izkušnjo.
Hvala,
Lp
Glih dobil gt1... Izgleda super. Je kakšen trik, da bi TViN reagiral na smerne tipke? Miške mi nekako ni za imet v dnevni in bi najrajši videl, če lahko s CEC HDMI vse kontroliral. Oz. Če ne gre drugače, s katerim daljincem bi mel pri teh aplikacijah najboljšo uporabniško izkušnjo.
Hvala,
Lp
Gatsu ::
V tem videu ni nič o RSS niti remote dostopu...
Trenutno imam en 4+ let star HTPC z AMD A6, kateremu je crknila grafična..., gor je W10 in mi utorrent avtomatsko downlaoda vse serije ki jih gledam. Tako da samo pridem domov in me že vse lepo čaka v kodiju pod recently added v TVShows. Tako da brez te funkcije ni šans da menjam zadevo.
Invictus ::
Trenutno imam en 4+ let star HTPC z AMD A6, kateremu je crknila grafična..., gor je W10 in mi utorrent avtomatsko downlaoda vse serije ki jih gledam. Tako da samo pridem domov in me že vse lepo čaka v kodiju pod recently added v TVShows. Tako da brez te funkcije ni šans da menjam zadevo.
Kupiš poceni NAS + poceni Android TV box...
Zadeva ni nič dražja kot če si sestaviš HTPC.
Pa še NAS je nekje, kjer te ne moti njegov hrup.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Btw kdo še danes downloada zadeve, če je vse na streamu.
LPOK.d
5lamca ::
@5lamca poročaj kako si zadovoljen. S kje si ga naročil in koliko te je stal do vrat?
Evo, po nekaj urcah morm rečt, da sem izredno zadovoljen. Sicer stvar še postavljam postopoma. Ampak stestiral sem že voyo, tvin, novega kodija in planet tv. Vse špila :). Filmi na kodiju se začnejo predvajat v kakšnih dveh sekundah po pritisku na gumb. Tudi pri dtsu nisem opazil nobenih problemov z zvokom.
Dve uri sem porabil za iskanje aplikacije, da bi lahko s telefonom nadomestil miško, ki jo rabiš pri zgoraj omenjenih (tvin, voyo...). Na žalost ne reagirajo na smerne tipke, priložen daljinec pa je precej neroden za premikanje kurzorja... No ja, neuporaben je :).
Aplikacijo mi je sicer uspelo najt ampak mogoče bom vseeno investiral v kakšen boljši daljinski upravljalec. Priporočila zelo dobrodošla.
Če koga zanima, aplikaciji se reče DroidMote. Client je brezplačen, server, ki ga je potrebno instalirat na box pa stane malo manj kot 4€ in stvar sicer odlično funkcionira ampak vseeno, daljinec je le daljinec. Bom pa box uporabljal kot media center in verjetno ne bo gor igric oz. kakšnih drugih aplikacij...
Skratka. Zaenkrat odlično.
Stalo pa me je 80€.
zila90 ::
Tudi jaz se odločam za nakup svojega prvega TV Box-a, zato izbiram med cenejšimi v ponudbi.
Zanima me katerega od spodaj naštetih mi bolj priporočate?
- Scishion V88 (1GB/8GB, Rockchip 3229)
- Nexsmart D32 (1GB/8GB, Rockchip 3229)
- X96 (1GB/8GB, Amlogic S905X)
Morda kdo priporoča še kakšnega drugega? Hvala.
d4vid ::
@ufek,
Hvala,
Lp
To s Tvin aplikacijo (oz. mobia) zanima tudi mene.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Tudi jaz se odločam za nakup svojega prvega TV Box-a, zato izbiram med cenejšimi v ponudbi.
Sam bi se odločal med slednjimi (glede na najboljšo podporo ter zadovoljstvo med kupci in seveda testi, ki so na voljo), razvrščeni po ceni:
Scishion V88 Pro S905 8/1 Android 6.0 za 30€
Mini M8S II S905 16/2 Android 6.0 za 40€
Beelink GT1 S912 16/2 Android 6.0 za 50€
Jup, v najslabšem primeru. Sicer pa sem osebno prejel že nekaj zadev iz Gearbesta podobnih vrednosti tudi v 2-3 tednih in brez ddv-ja. Da ni ddv-ja ne sme it preko DHLa, pa paket ne sme bit prevelik, pa verjetno malo sreče, pa je. Ampak glede na to, da so cene res ok, pa poštnina zastonj ... Pač odvisno, a se ti fejst mudi ali ne.
4knative ::
Mater so te škatlice estetske, ena je lepša od druge. Res ne vem za katero bi se odločil.
Na kakšen način pa plačaš ta davek?
Na kakšen način pa plačaš ta davek?
Plačaš ga carini ali pa posredniku, ki vodi postopek, če pooblastiš npr DHL, kar se nikakor ne splača, ker računajo 15€ za vodenje postopka, ki drugače stane 5€.
Sicer pa:
Pošiljke v vrednosti do vključno 22 evrov (brez poštnine) so oproščene plačila vseh dajatev. Za pošiljke, vredne od 22 do vključno 150 evrov, se obračuna samo DDV. Za pošiljke, katerih skupna vrednost blaga presega 150 evrov, se poleg DDV plača tudi carina.
Sicer pa:
Pošiljke v vrednosti do vključno 22 evrov (brez poštnine) so oproščene plačila vseh dajatev. Za pošiljke, vredne od 22 do vključno 150 evrov, se obračuna samo DDV. Za pošiljke, katerih skupna vrednost blaga presega 150 evrov, se poleg DDV plača tudi carina.
Dobiš obvestilo carinske pošte da imajo paket in ti jih obvestiš preko spleta koliko si plačal (print screen nakupa). Nakar počakaš kake 2-3 dni in poštar prinese paket domov in te na mestu obreje za določeno količino eur. Se nism mogu zadržat in sem vzel še enega Schishiona 1/8 za 21 eur. Ko ga spedenam bo lepo darilo.
polde
Zgodovina sprememb…
zila90 ::
Dobiš obvestilo carinske pošte da imajo paket in ti jih obvestiš preko spleta koliko si plačal (print screen nakupa). Nakar počakaš kake 2-3 dni in poštar prinese paket domov in te na mestu obreje za določeno količino eur. Se nism mogu zadržat in sem vzel še enega Schishiona 1/8 za 21 eur. Ko ga spedenam bo lepo darilo.
Kje si ga pa dobil za 21€?
Schishion V88 8/1 Rock3229 za 21,73EUR ;)
Tole je predhodnik Pro verzije (8EUR dražje), ki ima zmogljivejši Amlogic proc in Android 6.0 ...
Tole je predhodnik Pro verzije (8EUR dražje), ki ima zmogljivejši Amlogic proc in Android 6.0 ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()