» »

Android tv box

Android tv box

««
83 / 148
»»

polde66 ::

Ma ja @smrko. Tale minix je 1x dražji od beelink ultimate, pa ne odtehta razlike v denarju. Seveda pa ni slab, daleč od tega. Samo tako superioren proti drugim pa sploh ne. Minix ima svojo ceno v imenu.
polde

SaXsIm ::

urosh je izjavil:

X96 MAX TV Box - BLACK 4GB DDR4+32GB ROM EU PLUG
ali
VORKE Z6 Plus KODI 17.4 Android 7.1.2 Amlogic S912 4K TV BOX 3GB/32GB
ali se stegnit do
NVIDIA SHIELD TV Media Streaming Player (16 GB, nur mit Fernbedienung)
ali
se kaj drugega? Recimo do 150€ max, seveda nic proti manj, ce le deluje bp.

Zazeljeno da dela bolj ali manj out-of-the-box:
- podpora vsem formatom
- 4k
- LAN (kabl je kabl, pri 4k se toliko bolj pomemben)
- prihodnost (?)

To je to. Xtreamer MK1 je deloval super, vendar ga je ze pred casom povozil cas, kaj drugega pa nisem nabavljal, ker naceloma nisem potreboval. Sedaj ko se blizajo daljse noci, pa zadeva spet postaja aktualna.

Tudi sam se pridružujem - shield je zakon.
SaXsIm

alex32 ::

Pozdravljeni, Eno laično vprašanje. V primeru, da kupiš nov TV srednjega razreda (z vsemi podporami) ali še vedno potreben Android TV box (ali Shield)? Hvala.

bbobst ::

alex32 je izjavil:

Pozdravljeni, Eno laično vprašanje. V primeru, da kupiš nov TV srednjega razreda (z vsemi podporami) ali še vedno potreben Android TV box (ali Shield)? Hvala.

Odvisno od potreb in pričakovanj.

janezek101 ::

Katera naprava za najbolj user friendly gledanje aplikacije 4Drtvslo na TVju?

Rad bi to namestil na mamin TV na kar se da enostaven način za uporabo, da lahko gleda arhiv oddaj.

Mare2 ::

alex32 je izjavil:

Boš izbral Smart TV?

Malo pobrskaj po spodnjih linkih. :)

Smart TV in aplikacija EON

https://www.google.com/search?client=fi......1943.4858..5325...1.0..0.97.808.10......0....1..gws-wiz.0GhlFpT6bpw

@alex32
Če kupuješ android tv potem ne potrebuješ ničesar, če kupuješ smart tv je pa kar ok da vzameš še kak Android TV box.
polde

webmaher ::

in če boš gledal Netflix android box vsekakor mora podpirati Widevine L1... @polde66 obstaja kaka stran s spiskom boxov, ki podpirajo Widevine L1...

mihaelo ::

Jaz sem tudi nov v tem svetu android boxov in vas vprašam če nabavim to zadevo https://www.mediamarkt.de/de/product/_s... ali bom lahko spremljal youtube ali je box namenjen čemu drugemu? Torej jaz te zadeve ne bi potreboval za nič drugega kot youtube ali pa še morda za kakšno aplikacijo in zadevo bi imel priklopljeno na tv ju ki nima vgrajenega androida.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihaelo ()

damirj79 ::

webmaher je izjavil:

in če boš gledal Netflix android box vsekakor mora podpirati Widevine L1... @polde66 obstaja kaka stran s spiskom boxov, ki podpirajo Widevine L1...

WVL1 je pogoj, ampak ni dovolj. Da Netflix prikaže FHD al icelo UHD stream, mora biti še s strani Netflixa požegnan in takšnih je pa zelo malo:

https://www.wirelesshack.org/what-is-th...

https://androidpctv.com/netflix-hd-4k-h...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirj79 ()

Jaz nimam Netflix računa. Obstaja pa kup aplikacij, vključno z kodi buildi, ki vsaj meni vse to nadomestijo. Je pa res tako kot je @damirj79 napisal. Pa precej dvomim če MECOOL M8S Pro L and W to res podpirata tako kot je reklamirano. Ker v začetku na teh boxih Netflix sploh ni deloval.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Ima kdo Mi Box in lahko pove kako izgleda uporaba aplikacije RTV 4D iz google play? Se da po njej normalno navigirati z daljincem? Če se komu da preveriti bom zelo vesel :)

Pogledam jutri lahko

webmaher ::

@damirj79 in @polde66 hvala za pojasnila :)
Kar se tiče Međik EON boxa bo treba težiti Telemachu, da dobi žegen pri Netflixu, razen, če se ne zgodi kak čudež s kodi addonom... z neko XY verzijo Netflix appa sem sicer uspel zagnati a le v SD kvaliteti...
Kar se pa tiče na hitro kupljenega MX10 boxa pa kot kaže bo dobro služil za EON in Kodi builde ala @polde66 :)
Za Netflix pa se lahko pod nosom obrišem.... še sreča da Sony TV ima vse to in dela čisto OK, tudi 4k HDR...smola samo, da nima Dolby Visiona...

Scorpy84 ::

janezek101 je izjavil:

Ima kdo Mi Box in lahko pove kako izgleda uporaba aplikacije RTV 4D iz google play? Se da po njej normalno navigirati z daljincem? Če se komu da preveriti bom zelo vesel :)

Pred tremi/stirimi meseci probal, pa se sploh ni dalo, si mogel imeti misko. S predelano, pa dela vredu, le za ogled nazaj se vedno rabis misko.

Moj Beelink je prispel 2 dni nazaj. Na mojem računu pod moji nakupi pa je še vedno viselo klikni me da pošljem hitreje. Ok zgleda da imajo precej zbrke z naročili, ker niti en niti drug ni vedel kje je moja pošiljka. Komaj sem jih prepričal da je že prispela. Pomoje je na fast-023 kakšen novinec, ki še ne obvlada vsega. Skratka 9 dni od naročila iz eu skladišča. Ok naj jim bo. Se mi pa zdi prav če že popljuvam kakšno stvar da na koncu tudi objektivno napišem kako stvari stojijo.
polde

Še to: če kdo gleda EACHLINK H6 Mini TV Box, ga odsvetujem, deluje vse in z njegovim internim predvajalnikom predvaja ma čisto vse datoteke od 250fps 4k, dočim jih v kodiju ne tako gladko. Ampak se box greje preko 90°c. posledično njegova življenjska doba ne bo dolga. Škoda ker je dobra škatlica. Ne verjamem pa da kak Eachlink obstaja, ki bi delal novejše firmwerje. Na procesorju pa ne moreš zamenjati hladilnega rebra ker je tako močno zalepljen. Nima pa nobenega smisla še zraven imeti 12x12 cm ventilator za normalno uporabo. Me zanima tudi Tanix tx6 z allwiner H6 procesorjem, 4gb ram in 32 placa pa se bojim da je podobna zgodba. Dokler ne bo več testov na youtubu nakup odpade.
polde

janezek101 je izjavil:

Dela za en drek :)

@damirj in @Scorpy84 Torej ni aplikacija niti približno prilagojena za AndroidTV :) Verjetno bi za ta namen bilo torej vseeno če je android box...

Najlepša hvala obema za feedback, sedaj ne rabim kupovati in sprobavati na lastni koži :)

Po prebranju vajinih izkušenj sem začel iskati alternativo in sem naletel na tole opcijo, ki je najbrž najboljša za spremljanje vsebin 4D RTV na televizorju: HBBTV oziroma hibridna televizija. Nekateri televizorji imajo to že vgrajeno (baje vsi novejši), baje pa da se pa kupiti tudi vmesnik, ki omogoča spremljanje tega prek DVB-T oziroma prek kabelske ali satelita (za IPTV bojda še ni.)

več na: http://www.rtvslo.si/slovenija/preklopi...

Do tega se dostopa tako, da pritisneš na rdeči gumb na daljincu, za 4D RTV vsebine moraš imeti izbranega enega od RTV kanalov.

Če komu to deluje se tudi toplo priporočam za kratek feedback :)

Zgodovina sprememb…

Na mojem Zidoo x9s dela ok, za določene oddaje moraš pa biti registriran. To se pač ne bom ker me ne zanima. Imam pa kabelski priključek. Za spemljanje in šaltaje potrebuješ daljinski z mišjo.
polde

Scorpy84 ::

Janezek, tista predelana aplikacija zelo dober deluje na boxu. Za ogled nazaj pa uporabim pa miško, imaš tudi bt miške s tipkovnico in je sploh ok.

opo ::

Prispel android tv box x96 mini.:).Sedaj pa me zanima,ali je potrebno instalirati VPN . Če je potrebno ali priporočjivo ,me zanima katerega uporabljate in kateri je brezplačen ,ter če se ga splača namestit.
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: opo ()

MisterR ::

Za do 50€ je tanix tx3 max najboljši nakup? (30€)

Polde in Scorpy, Hvala za razjasnitev, zgleda sem malo narobe dojel :) da pa bom čisto na isti valovni dolžini - oba govorita o aplikaciji iz google playa? Oziroma Scorpy, kakšna je to predelana aplikacija? A morda to z varianto hibridne tv? Ta, ki bi naj izgledala takole
 rtv

rtv

Zgodovina sprememb…

Ales ::

opo je izjavil:

Prispel android tv box x96 mini.:).Sedaj pa me zanima,ali je potrebno instalirati VPN . Če je potrebno ali priporočjivo ,me zanima katerega uporabljate in kateri je brezplačen ,ter če se ga splača namestit.
lp
Nobena brezplačna VPN storitev ni pol k... vredna. Sploh pa, če ne veš točno, za kaj bi ga imel, ga ne rabiš...

@janezek101 tale look je verjetno s kakšne prejšnje verzije. 8.2.90 verzija zgleda drugače, mislim pa da je ista stvar, arhiv novic, video arhiv in vse ostalo bolj kot spletni pogled kakega brskljalnika. Verjamem pa da je zadeva ista.
polde

Aha, torej najbrž tole?
 4d

4d

Tista verzija zgoraj je pa iz hibridne tv, ki v bistvu nima veze z androidTV in boxi, ampak deluje na softwareu televizorja oziroma kompatibilnega DVB-T sprejemnika, ki kombinira kabelski program z internetom. Ne dela pa prek IPTV.
Mah, kar velik enih standardov, naprav, kombinacij med njimi. Še dodatno se pa zakomplicira če želiš uporabljanje omogočiti starejšemu, ki je tehnično manj sposoben. :)

Hvala vsem še enkrat za deljenje izkušenj :)

Jp to je to
polde

All ::

Hbb pri t2 deluje preko iptv.

Kiwix ::

Kako prenašate fajle iz računalnika na box? se da vse direktno na sd kartico ali usb prenašat preko mreže?

mihaelo ::

Jaz sem tudi nov v tem svetu android boxov in vas vprašam če nabavim to zadevo https://www.mediamarkt.de/de/product/_s... ali bom lahko spremljal youtube ali je box namenjen čemu drugemu (samo IP televizija morda)? Torej jaz te zadeve ne bi potreboval za nič drugega kot youtube ali pa še morda za kakšno aplikacijo in zadevo bi imel priklopljeno na tv ju ki nima vgrajenega androida - BO TO DELOVALO?

Evo tkole. Danes prispele nove škatle Tanix tx3 max. Nič posebnega ampak sem pred pripravo za fleš vseh boksov le pokukal za vsak slučaj kater firmware je naložen. Presenečenje: ima novejši 20181101. Opa. Pa sem šel malce na hitro potestirat. Podpira in lažje prebavlja več formatov kot firmware prej. Tvin lepo dela in Alice AU se mi zdi da je 1080p ne več 720. V predvajanju filma iz diska preko Kodija se temperatura ne dvigne preko 68°C, kar je par stopinj manj kot prej. Super. Youtube tudi predvaja v 4k kvaliteti. Netfliksa nimam, eona tudi ne ampak nebi smelo biti komplikacij s tem. Vse aplikacije sem naložil brez problema in jamranja (cca 30). Benchmark se giblje malo pod 20000 točk. Bluetooth deluje super, wifi je pa super. Tudi gledanje preko mreže v kodiju ne dviguje temperature. Včasih Alice UI malce zadrema tako da ga na klik v opomniku z izbiro počakaj hitro umiriš. Datoteke se predvajajo bolje vsaj po mojem občutku. Sem gledal kje bi zasledil ta firmware ampak ga na spletu še ni. skratka kul zaenkrat
polde

Ales ::

Lepo, da so uredili nov firmware. Ravno včeraj sem rihtal en Tanix TX3 Max in sem razmišljal, da bi šel iz 20180321 na starejši fw oz. na kombinacijo z LibreELEC, pa potem nisem. Bom pa zdaj zrihtal novejšega, ko bo, ker je zgleda ok.

EON lepo dela in ni težav z večino kanalov, razen s HBO in Cinemax. Problem je v tem, da je Tanix TX3 Max tovarniško rootan, kar je sicer priročno, a nekateri taki programi, kot je EON, preverjajo dostop do roota in blokirajo delovanje vsebin.

Za HBO in Cinemax sem moral skriti root pred EON aplikacijo, po tem pa so HBO in Cinemax kanali začeli delati...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

m3k ::

polde66 je izjavil:

Evo tkole. Danes prispele nove škatle Tanix tx3 max. Nič posebnega ampak sem pred pripravo za fleš vseh boksov le pokukal za vsak slučaj kater firmware je naložen. Presenečenje: ima novejši 20181101 ...
Sem gledal kje bi zasledil ta firmware ampak ga na spletu še ni...

📌 Prosim, če ti ni odveč, a lahko narediš kopijo omenjenega firmwera in jo naložiš na katero od strani za deljenje datotek? 💾
Uporabi začasni TWRP in naredi backup FW (stock, clean factory setup, izberi vse particije), zazipaj dobljeno mapo in uploadaj npr. na Share-Online. Hvala. ✅
Mirko tipka na radirko ////

@m3k Stari sori trenutno nimam časa. Saj bo verjetno kmalu gor, res pa trenutno nisem s časom u plusu. Bom čez kake 2 dni.
polde

d4vid ::

Se komu nagaja atvxperience v2FF rom? Jaz ga mam na mecool m8s+ in mi kar precej nagaja (youtube se obesa, vcasih vrge ven da nisem prijavljen itd, kodi obcasno vrze ven, vcasih se sploh ne zazene...)
Kakorkoli, pocasi bo cas za menjavo, kaj priporocate, da ima stock android rom in je stabilno? Ce dela chromecast je pa sploh zakon, pa dobra podpora CEC (hisna avtomatizacija, prek HomeAssistant sprozim predvajanje prek cromecast ali plexa, in se prizge TV).
Jaz razmisljam v smeri xiaomi mi box. Naceloma etherneta ne rabim, mam wifi dovolj :)
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

@polde66
OK, v redu, ko boš utegnil, drugače pa je tudi tx3 mini prilezel do verzije fw z datumom 20180811 in tudi ni nikjer na voljo.

📌 NEW Alice Launcher: 2018.11.01 TX3 MAX
https://www36.zippyshare.com/v/IpU3Rnow...

I noticed the following change:
- Now you can access the last applications via the menu button. (you have to choose in the menu !!! for all others the same menu as before shown)
- New apps are now displayed with a red crossbar.

[forum.xda-developers.com]

matjash ::

Jaz sem pa vzel mx 10 oreo 8.1 4gb/32 na geegbuying za 50€. Ima kdo in ste kaj zadovoljni?
... bolje pozno kot nikoli.

waters ::

Mi lahko kdo svetuje kje trenutno kupiti Tanix tx3 max? Vidim ceno 30€.

Lp

OK.d ::

Scorpy84 je izjavil:

janezek101 je izjavil:

Pred tremi/stirimi meseci probal, pa se sploh ni dalo, si mogel imeti misko. S predelano, pa dela vredu, le za ogled nazaj se vedno rabis misko.

Ali lahko kam naložiš predelano apk, ali vsaj poveš kje se jo da dobiti, tnx.
LPOK.d

e-marko ::

waters je izjavil:

Lp

Sam sem ga vzel pri Gearbest. Žal je našim carinikom tako všeč, da si ga že od 22.11. podrobno ogledujejo. ;(

Lp
...somebody, somewhere...

Jp cene so res "ugodne". Samo kaj ko je ali Nizozemska z plačilom davka ali pa priority line z plačilom kar precejšnje poštnine. Pogrešam Belgium.
Aja pa ene par jih imam na zalogi.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

bbobst ::

waters je izjavil:

Lp

https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1509...

ota-2018.11.1.zip (846MB/google drive)

- the "rainbow" effect has been fixed
- updated ALICE UX Launcher (minor changes), 💾 samo APK
- updated Google Playstore
- removed Mobdro apk
- fixed some problems with video on the internet
*google translate

[4pda.ru/forum]

Zoro3 ::

uu super...imaš mogoče tudi .img file?

Ne, ni potrebe naložiš preko UPDATE aplikacije (offline, mSD kartica) na samem boxu.

Brainstorm ::

Je kdo uspešno posodobil tanixa max na ota-2018.11.1 prek update aplikacije?
Meni ne uspe, system se reboota in javi napako failed to mount, sem dal factory reset in poskusil še enkrat, vendar ne gre.Imam pa build number 20180312 in sicer piše da imam model TX5 mini, ker sem enkrat očitno napačn fajl od mini patchal na maxija in od takrat imam TX5.

Zgodovina sprememb…

Zoro3 ::

jaz še nisem uspel, bom danes ti sporočim, ker imam sedaj gor atvxperience.

Jesenican2 ::

Meni je uspelo brez težav.

Brainstorm ::

Uspelo, sem prestavil micro sd kartico z zip fajlom iz reže za kartico v usb čitalec kartic in je stekla posodobitev kot po maslu.
Imam pa sedaj nazaj model TX3 max z maksovo boot animacijo "roka" in ne več "android" animacijo, kot jo ima mini.
Zdaj pa grem delat restore aplikacij z titaniumu, ker sem dal prej ko me je zajebavala posodobitev wipe system/format.
««
83 / 148
»»