» »

Android tv box

Android tv box

««
67 / 148
»»

T_F_7 ::

Ko vtakneš hdd ga box sam formatira ali zazna particije, ki si jih naredil s pcjem? Če npr naredim eno ntsc particijo od 2tb in eno exfat prav tako od 2tb, mi zazna obe? Potem lahko s transmissionom zbiram na katero naj prenese?
Vsi Android TV boxi imajo transmission integriran?

polde66 ::

Mislim da android tv box ni zate, kupi si mini PC. Drugače pa komot lahko uporabljaš prazen oknček v googlu.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

T_F_7 ::

Guglam, če android boxi berejo diske z dvema particijama, pa ne najdem odgovora. Lahko bi vprašal na kakem tehnološkem forumu, vendar a ni slo-tech prav to?
Zkj misliš, da naj raje vzamem mini pc? po moje je mini pc overkill za moje potrebe.

Mare2 ::

T_F_7 je izjavil:

Lahko bi vprašal na kakem tehnološkem forumu, vendar a ni slo-tech prav to?

Saj je prav, da si tu vprašal. Kdo pa je rekel, da ni? :)

polde66 ::

No Mare2 potem pa kar v pomoč, človek potrebuje odgovore.
polde

polde66 ::

@TF7 tvojega odgovora zakaj potrebuješ FAT32 2TB še nisem dobil. Pomoje bolj trolaš. Nisem jasnoviden in to kar je v tvoji glavi brez da poveš in razložiš žal ne morem vedeti. Potem se gremo lahko v nedogled. Ko boš pripravljen širše razložit zadevo potem pa mogoče lahko kaj storimo. Če google nima odgovora na tvoje vprašanje potem milsim da ti tudi en Slotech ne bo kaj dosti pomagal. Skratka Android tv box je za streamanje filmov z neta, lahko zaigraš kako igrico, gledaš IPTV, vsebine preko usb-jev in to bi bilo v glavnem to. Temu so boxi namenjeni. Za tvoje potrebe to ni android box.
polde

All ::

Nas + android box =
No limits
Rabljen NAS dobis za drobiz....
Preko mreze android box (libreelec) za salo prezveci 4k HDR film.

T_F_7 ::

Po pravici povedano sem zablodil med FAT32 in exFAT. Rabim exFAT, ker določene naprave kot je npr. PS4 ne berejo formata NTFS. Zato sem razmišljal o dveh particijah, vendar ugotavljam da format exFAT zadostuje za vse kar imam v mislih, najbrž NTFS ni potreben. Pravite da Android Boxi zaznavajo particije do 2TB, nekatere 4TB? Najraje bi videl da podpira 4TB oz 2x 2TB, po možnosti exFAT in NTSC oz. vsaj exFAT (če seveda le-ta ni omejen na način za katerega še ne vem). Pomembno mi je, da lahko ustavim prenose, izvlečem disk, ga uporabim na drugih napravah in ko ga ponovno vklopim, zaženem prenose brez potrebe po ponovnih nastavitvah in čakanju da zazna disk kot je treba in da se prenosi znova zaženejo, ne pa da minevajo minute in minute preden se to zgodi (dogaja se mi z diskom/transmissionom na routerju). Ostalo, gledanje UHD/4K/.mkv datotek na Android TV pa mislim, da vsi podpirajo vsi novejši Boxi. Razne Netlfixe pa imam že itak na TVju (model 2017). Daleč od tega da bi trollau, sry če sem dau tak občutek.

polde66 ::

ExFAT ti bo lepo delal v Androidnih TV boxih, kakšna je kapaciteta, ki jo posamezni box dovoljuje bo treba pogledati pod specifikacije vsakega boxa posebej. Beelink GS1 podpira 4tb. Kar se tiče priklapljanja diskovja na box in da ni problemov pri tem z ponovnim zaganjanjem naprave, bi se izognil vsem napravam kjer piše H96 (Alfawise...) Iz izkušenj. UHD in 4K vsebine ne podpirajo vse novejše naprave. Ne podpirajo jih v popolno amlogic S905W procesorji, ki so nižje cenovni razred, dočim amlogic 912 in Allwinner H6 procesor brez problema. Tudi Realtek RTD1295.
polde

T_F_7 ::

Hvala za dosedanje odgovore. Več berem, več vprašanj se mi poraja. Bral sem reviewje od Beelink GS1, pozitivni vendar je nekoliko omejen s tistima 2GB rama, tako da bi raje nekaj boljšega. robertus23 omenil Minix NEO U 9h, ki je 2x dražji, vendar ima prav tako 2GB rama in ne podpira usb 3.0. Potem sem čekiral razne lestvice naj Android Boxov in opazil, da jih je večina pod 100€, razen NVidia Shield, ki pa stane 200€.
Kakšne so prednosti Kodija na Boxu v primerjavi s Kodijem na TVju?

T_F_7 ::

geizhals.eu - kar je vsaj 3Gb rama je ali H96 ali pa že precej drago :D

jb_j ::

T_F_7 je izjavil:

Hvala za dosedanje odgovore. Več berem, več vprašanj se mi poraja. Bral sem reviewje od Beelink GS1, pozitivni vendar je nekoliko omejen s tistima 2GB rama, tako da bi raje nekaj boljšega. robertus23 omenil Minix NEO U 9h, ki je 2x dražji, vendar ima prav tako 2GB rama in ne podpira usb 3.0. Potem sem čekiral razne lestvice naj Android Boxov in opazil, da jih je večina pod 100EUR, razen NVidia Shield, ki pa stane 200EUR.
Kakšne so prednosti Kodija na Boxu v primerjavi s Kodijem na TVju?

odvisn od rama in chipseta

pa na box lohk libreelec gor vržeš in res dobr kodi laufa že na s905w z 1gb rama.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jb_j ()

techuser ::

Je kakšna velika razlika med 1GB in 2GB rama android tv boxom, če rabiš za 1080 resolucijo?

polde66 ::

večja kot med 2 in 3 gb.
polde

buttcrack ::

malo za šalo, malo zares...

techuser je izjavil:

Je kakšna velika razlika med 1GB in 2GB rama android tv boxom, če rabiš za 1080 resolucijo?

100%

polde66 je izjavil:

večja kot med 2 in 3 gb.

50%

techuser ::

Razlika v mkv filmih? 1GB in 2GB, vseeno? 1080p resolucija?

polde66 ::

polde

scipascapa ::

Ker sem v shoping spreeju.....kateri box 2GB/16GB ipd do 30€?

polde66 ::

polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

scipascapa ::

če se ne motim, je tomson svetoval tanixa?

buttcrack ::

polde66 je izjavil:

https://www.gearbest.com/tv-box/pp_7361...

out of stock :(

Mare2 ::

Preverjam, ali je Android TV VORKE Z6 Plus v cenovnem razredu okoli 60 EUR še vedno najboljši nakup. Če ni kaka nova škatla izšla. Hvala za info.
Upoštevajte dejstvo, da se ne greje, se ne pregreva.
------------------
VORKE Z6 Plus KODI 17.4 Android 7.1.2 CPU: Amlogic S912 Octa core ARM Cortex-A53 1.5Ghz, 4K TV BOX 3GB/32GB AC WIFI 1000M LAN Bluetooth 4.1

MaticKregar ::

Naročil bi si ta Vorke 6 plus. S kje to naročate za 60 eur?

Mare2 ::

MaticKregar je izjavil:

Naročil bi si ta Vorke 6 plus. S kje to naročate za 60 eur?


Geekbuying. :)

polde66 ::

Ta Vorke je en jajc od boxa.
polde

Mare2 ::

polde66 je izjavil:

Ta Vorke je en jajc od boxa.

Imaš boljso rešitev za ta denar? Pa da je dobavljivo.

polde66 ::

Kaj od Beelinkov, kaj od alfawise recimo alfawise H96 pro plus je bil 51 eur, pa še se najde polno tega, recimo Beelink gs1 je 47 eur... Mecool recimo z glasovnim izbiranjem in TV OS za okoli 50.
polde

Vanadium ::

Polde wb.

Kaj bi priporocil s s912 chipsetom pa da ima android tv (kot mi box).

Najbolj pomebno mi je da deluje cim bolj stabilno, pa da se ne pregreva ter da ima lan.

Lp

polde66 ::

Xiomi MI box je malce zastarela zadeva kljub androidu 8. Če hočeš gledati netflix in youtube za stopnjo bolje kot na drugih predvajalnikih ok. Ima samo en usb in brez mrežnega vhoda. Procesor je slabši, placa je samo 8gb, meni sori ni. Ok če ga dobiš za pod 45 eur.
Iz mojih izkušenj takole: meni android TV sistem ne odgovarja sploh, je limitiran z appi, največ jih sploh ne podpira licence za netflix tako da je malce problemov s tem, Mecool se greje k ... Ne vem.
Zanimiv UI ima recimo Zidoo H6 pro ki pa žal nima 100% dovršenega firmwerja in ga verjetno tudi ne bo ker s tem procesorjem nekaj ne štima. Seveda kodi in ostalo dela tekoče in super ampak kak google play store pa še kak browser pa ne. Enako je z Beelinkom GS1, ni slab za povprečnega uporabnika ampak google play pa serje, vseeno imamo Apkpure in Aptoide. Samo GS1 nima android TV sistema.
Po moji izkušnji je android TV samo nedodelana marketinška fora in se zaradi tega slabši predvajalniki bolje prodajajo. Kot recimo android 8 na starih amlogic S905X. Če pogledaš čip in grafično sta stara.
Android TV tudi nima spodnje in zgornje opravilne vrstice kar včasih pride zelo zelo prav (vsaj meni). Pa z 912 čipovjem razen Mecoola skoraj ni nič. Ga pa ne priporočam razen če boš kupil dodatek, katerega tudi sam uporabljam na sicer USB stikU H96 pro: https://www.aliexpress.com/item/TV-Box-...
(iz skoraj 100˙c pri gledanju z diska je padlo pod 60. Tale vročina je ubijalska)
Pomoje se marsikdo ne bo strinjal z mano glede android tv sistema, ampak jaz sem jih vsaj čez roke spustu ene 50 različnih boxov in vsaj približno lahko govorim o njih iz prve roke. Seveda so gledanja, zahteve različne, potrebe prav tako in tudi limit do kam sežeš.

Glede Vorke je aparat ok. Sam mal sem zezal Mareta2. Ima svojevrsten UI in lahko si naložiš tudi Nova luncher če ti paše, ikone za apk tudi lahko spreminjaš in do 60 eur ni slab. Drugače pa THL super box sploh ni slaba zadeva če ga dobiš v akcji. Ima benchmark preko 50000, vrti vse živo, se niti ne pregreva ne vem koliko (ok v tej vročini včasih pride do 80), wifi je nor tako z 2.4 ali 5 ghz, lahko ga uporabljaš kot acess point, tisto z notranjim diskom nisem mogel sprobati ker noben od mojih 4 diskov ne paše po višini not. Da bi pa ssd dajal not pa ne vem če ima smisel. Dosti zanimiv je recimo preprost Mini M8S pro-c box ki ga dobiš kdaj pa kdaj pod 45 eur, trenutno razprodan ampak ni švoh v nobenem pogledu. Žal imam smolo z H96 pro usb stickom, prvi mi je friznil po parih minutak ko sem dal not usb za daljinec kaj šele ko sem vstavil USB ključ. Ugotovitev- stick dobi premalo napajanja- njihovi priloženi napajalniki so zanič. Drugi nadomestek tega je po parih minutah začel utripati in izgubljati signal, in kamlu se je tudi izgubil. Vzrok? njihov priloženi adapter. Načeloma je ideja tega da ga vtakneš v prost usb port na TV in HDMI in ko prižgeš tv se prižge stick in ko ga ugasneš se ugasne. Čakam tretjega in upam da bo služil svojemu namenu. Drugače pa hude zadeve, ima dvojni wifi in 5ghz seka. Zanimivo pa da ni nikjer napisano da ga sploh ima, oz je napisano da 5 ghz ne podpira. Benchmark je hud in blizu 50000 točk hlajenje pa bom rešil z malim usb coolerjem ki ga bom samo privezal okoli boxa.
polde

scipascapa ::

potem je že skoraj kupiti kak mini pc za cca 130-150€ pa imaš mir za 5 let+....

mtosev ::

intel compute stick z win10 je 125e
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tsunamii ::

polde66 je izjavil:

Xiomi MI box je malce zastarela zadeva kljub androidu 8. Če hočeš gledati netflix in youtube za stopnjo bolje kot na drugih predvajalnikih ok. Ima samo en usb in brez mrežnega vhoda. Procesor je slabši, placa je samo 8gb, meni sori ni. Ok če ga dobiš za pod 45 eur.
Iz mojih izkušenj takole: meni android TV sistem ne odgovarja sploh, je limitiran z appi, največ jih sploh ne podpira licence za netflix tako da je malce problemov s tem, Mecool se greje k ... Ne vem.
Zanimiv UI ima recimo Zidoo H6 pro ki pa žal nima 100% dovršenega firmwerja in ga verjetno tudi ne bo ker s tem procesorjem nekaj ne štima. Seveda kodi in ostalo dela tekoče in super ampak kak google play store pa še kak browser pa ne. Enako je z Beelinkom GS1, ni slab za povprečnega uporabnika ampak google play pa serje, vseeno imamo Apkpure in Aptoide. Samo GS1 nima android TV sistema.
Po moji izkušnji je android TV samo nedodelana marketinška fora in se zaradi tega slabši predvajalniki bolje prodajajo. Kot recimo android 8 na starih amlogic S905X. Če pogledaš čip in grafično sta stara.
Android TV tudi nima spodnje in zgornje opravilne vrstice kar včasih pride zelo zelo prav (vsaj meni). Pa z 912 čipovjem razen Mecoola skoraj ni nič. Ga pa ne priporočam razen če boš kupil dodatek, katerega tudi sam uporabljam na sicer USB stikU H96 pro: https://www.aliexpress.com/item/TV-Box-...
(iz skoraj 100˙c pri gledanju z diska je padlo pod 60. Tale vročina je ubijalska)
Pomoje se marsikdo ne bo strinjal z mano glede android tv sistema, ampak jaz sem jih vsaj čez roke spustu ene 50 različnih boxov in vsaj približno lahko govorim o njih iz prve roke. Seveda so gledanja, zahteve različne, potrebe prav tako in tudi limit do kam sežeš.

Glede Vorke je aparat ok. Sam mal sem zezal Mareta2. Ima svojevrsten UI in lahko si naložiš tudi Nova luncher če ti paše, ikone za apk tudi lahko spreminjaš in do 60 eur ni slab. Drugače pa THL super box sploh ni slaba zadeva če ga dobiš v akcji. Ima benchmark preko 50000, vrti vse živo, se niti ne pregreva ne vem koliko (ok v tej vročini včasih pride do 80), wifi je nor tako z 2.4 ali 5 ghz, lahko ga uporabljaš kot acess point, tisto z notranjim diskom nisem mogel sprobati ker noben od mojih 4 diskov ne paše po višini not. Da bi pa ssd dajal not pa ne vem če ima smisel. Dosti zanimiv je recimo preprost Mini M8S pro-c box ki ga dobiš kdaj pa kdaj pod 45 eur, trenutno razprodan ampak ni švoh v nobenem pogledu. Žal imam smolo z H96 pro usb stickom, prvi mi je friznil po parih minutak ko sem dal not usb za daljinec kaj šele ko sem vstavil USB ključ. Ugotovitev- stick dobi premalo napajanja- njihovi priloženi napajalniki so zanič. Drugi nadomestek tega je po parih minutah začel utripati in izgubljati signal, in kamlu se je tudi izgubil. Vzrok? njihov priloženi adapter. Načeloma je ideja tega da ga vtakneš v prost usb port na TV in HDMI in ko prižgeš tv se prižge stick in ko ga ugasneš se ugasne. Čakam tretjega in upam da bo služil svojemu namenu. Drugače pa hude zadeve, ima dvojni wifi in 5ghz seka. Zanimivo pa da ni nikjer napisano da ga sploh ima, oz je napisano da 5 ghz ne podpira. Benchmark je hud in blizu 50000 točk hlajenje pa bom rešil z malim usb coolerjem ki ga bom samo privezal okoli boxa.


Omg..hvala za ves info ! Zdaj sploh me ne mika da bi kupil kaksna jajcka.. potem je le bolje da se kupi Nvidia Shield in je mir ? Pravijo, da na njemu vse dela TOP !? Rabim za Netflix in ostalo mkw sharo...

Vanadium ::

Hvala za odgovor. Zdaj tudi sam vec nevem kaj bi. Mi box ze imam in odkar sem dal android 8 gor mi je neuporaben za iptv. Zidoo sem tudi imel (x6 pro) pa so me razocaral. Mah najraj bi imel neki android tv ker imam primarno ga za kodi (spmc) kjer gledam iptv in terarium. To je vse kar uporabljam.

A mogoce ves na tanix tx3 mini so ze zrihtali une rdece crte pri predvajanju videa?

McClane ::

Osebno imam dva androidna boxa in traja preden vse usposobiš da dela tako kot mora. Potem samo moliš da ne bo kake nadgradnje ali updata programa da lahko spet nastavljaš jovo na novo.
Imam Mecoola in Beelinka in dokler delata - ok, potem pa bom resno gledal v smer Shielda, ker res včasih ni vse v najnižji ceni.
Imam tudi enega starega WD TV in brez težav predvaja vse stvari s tem da ni pol toliko dobesednega jebanja v glavo, kot pri tehle androidnih boxih, kjer ima vsak proizvajalec ene svoje fore. Res da nima modernega vmesnika, je počasen, ampak priklopiš disk in dela iz prve, ravno tako streamanje preko mreže. Pa se nekaj spoznam na to, kako se počuti kak novopečen lastnik ali pa začetnik si raje ne predstavljam.
Glede na naravo naprav bi precej več stvari moralo delati brez nastavljanj in tisoč in enih trikov in obvozov. Ravno tako Kodi, izdajo novo verzijo kjer nekaj popravijo in pokvarijo nekaj drugega. Vse skupaj je na koncu precej klavrn vtis.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

techuser ::

Če rabiš box samo zaradi youtubea potem je android box, ki ima voice control najbrž edina pametna odločitev?

OK.d ::

Vanadium je izjavil:

Hvala za odgovor. Zdaj tudi sam vec nevem kaj bi. Mi box ze imam in odkar sem dal android 8 gor mi je neuporaben za iptv. Zidoo sem tudi imel (x6 pro) pa so me razocaral. Mah najraj bi imel neki android tv ker imam primarno ga za kodi (spmc) kjer gledam iptv in terarium. To je vse kar uporabljam.

A mogoce ves na tanix tx3 mini so ze zrihtali une rdece crte pri predvajanju videa?

Saj je tudi pri shieldu enako, z vsakim updejtom nekaj zjebejo zato raje počakam pol leta, da testni zajčki opravijo svoje;)
LPOK.d

polde66 ::

Bolje je vzeti tanix TX3 max. Zrihtali so črte z zadnjim firmverjem z 20180321, mislim da sem odel datum. Teh boxov je šlo čez moje roke precej in niti z enim nisem imel probleme, dela vse, je pa res da sem prej nalagal neuradni firmwere. Imaš še bluuetooth. Problem tanixa mini ni v črtah ampak v slabem odzivu daljinca ker ga moraš usmerit točno v aparat pod pravim kotom čene ne prime, TX3 max ni imel nikoli teh problemov. Če bi že res hotrel TX3 mini potem vzameš Alfawise S95 ki je isti kot tanix mini.
Tanix tx3 max popolnoma zadostuje za vse potrebe ni pa presežek tehnologije, 4K ne podpira v celoti saj je le amlogiic s905W procesor. Je pa všečen, zanimiv, dela vse ampak vse. In ima zelo soliden daljinec, Voice control je pa modna muha.
Jaz si vedno poinštaliram svoj Youtube brez reklam in dela perfektno. Nisem pa nikoli probal Netflixa, ker ga pač ne rabim, je dosti drugih free možnosti za gledanje video materiala.
Tudi Shield ni 100% ima tudi svoje muhe. Kak smisel je dati 200 eur če boš gledal samo filme in youtube. Če igraš igre pa verjamem da je ok.
Moj primarni box je Zidoo x9s, zelo solidna in sposobna naprava, ki ima tudi veliko možnosti katere redko ali nikoli ne koristim, zelo dober daljinec in redne nadgradnje.
polde

polde66 ::

Box je kot prazen računalnik, s tem kar dobiš ne boš zadovoljen ker je prazen, ko ga nadgradiš in usposobiš potem šele postane multimedijski užitek. Če nisi preveč picajzel je tak užitek lahko prav vsak box, tudi poceni boxi. W95 je en najcenejših boxov na trgu, je Beelinkova stranska proizvodnja ampak samo delovanje boxa je za ta denar fantazija. Stane okoli 26 eur.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

krneki32 ::

polde66 je izjavil:

Jaz si vedno poinštaliram svoj Youtube brez reklam in dela perfektno.

Kje to dobim?

Badwolff ::

krneki32 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Jaz si vedno poinštaliram svoj Youtube brez reklam in dela perfektno.

Kje to dobim?


išči vance youtube

cordoba ::

Kupil Vorke z6 plus od Poldeta. Box je za moje potrebe super. Doma sem imel en komplet logitech tipkovnice in miške, ju sparil na en usb dongle in priklopil v box. Zadeva špila super, dejansko je to sedaj pc. Dela vse, utorrent s partisa, terrarium tv, kodi, še igre sem testiral. Že pred nekaj leti sem kupil zen pinball in imaš npr v igri levi shift in desni shift za lopatice :)
Skratka, jst sem ful zadovoljen, dela tudi 5.1 zvok, nanj pa lahko naložiš vse kot na telefon. Igram veliko milijonarja, v ozadju pa npr laufa yt, brez problema.
Dela tudi bluetooth, imam en močnejši sony zvočnik in ko sem ga naslednjič vklopil, ga je box sam prižgal in se povezal.
Največja temperatura, ki sem jo imel, je cca 67 stopinj, pa je sedaj poleti precej vroče v sobi.
Priklopljenega imam preko kabla, pa nimam noben buffer, terrarium mi lepo dela tudi z full hd filmi in serijami.

Tsunamii ::

cordoba je izjavil:

Kupil Vorke z6 plus od Poldeta. Box je za moje potrebe super. Doma sem imel en komplet logitech tipkovnice in miške, ju sparil na en usb dongle in priklopil v box. Zadeva špila super, dejansko je to sedaj pc. Dela vse, utorrent s partisa, terrarium tv, kodi, še igre sem testiral. Že pred nekaj leti sem kupil zen pinball in imaš npr v igri levi shift in desni shift za lopatice :)
Skratka, jst sem ful zadovoljen, dela tudi 5.1 zvok, nanj pa lahko naložiš vse kot na telefon. Igram veliko milijonarja, v ozadju pa npr laufa yt, brez problema.
Dela tudi bluetooth, imam en močnejši sony zvočnik in ko sem ga naslednjič vklopil, ga je box sam prižgal in se povezal.
Največja temperatura, ki sem jo imel, je cca 67 stopinj, pa je sedaj poleti precej vroče v sobi.
Priklopljenega imam preko kabla, pa nimam noben buffer, terrarium mi lepo dela tudi z full hd filmi in serijami.



Super da ti lepo dela. Mamljivo..
Polde kater model bi ti proporocal in da ima obvezen S/pdif izhod ? In da predvaja vse formate od AC3 naprej na 5.1 ... in je tudi za 4k. Tnx.

polde66 ::

Minix Neo u9-H, Zidoo x9s, kaj od Beelinka recimo GS1,GT1, GT1 Ultimate, Mini M8S pro, tudi pro-c. To so boxi ki bodo delali brez problemov in se ne bodo pregrevali. Kar se tiče predvajanja AC3 zvoka pa ni problem v boxih ampak v softverju in njihovih licencah. Kodi ti bo predvajal vse. To je če govorimo o navadnem optičnem izhodu zadaj.
polde

Joze_K ::

hm, mene pa sicer Minix Neo u9-H nekaj v app KODI zeza,.
verjamem sicer, da je z mojimi nastavitvami nekako problem..
- včasih noče zbuditi diskov.. in se samo krogec vrti,.. (pa imam nekje odkljukano, da naj zbudi NAS)
- včasih me v določenih filmih "ven meče"

še tuhtam kaj je narobe.. (mogoče sem v NASu nastavil, da se prehitro dajo diski v spanje - 10 min - vendar ne vem če si filme v osnovi za tako dolgo v cache postavi)..
skratka..
so problemi tudi tukaj

polde66 ::

Pol maš probleme z Nasom in povezavo ne z Minixom
polde

Joze_K ::

polde66 je izjavil:

Pol maš probleme z Nasom in povezavo ne z Minixom

hm,.. definitvno tako deluje kot da mu včasih povezava pade, oz. je ne more vzpostaviti..
sta pa celo na istem switchu..
a imaš kako idejo?

polde66 ::

Probaj delit datoteke z PC-jem, če ti povezave ne bodo šle z windowsom si inštaliraj serviio, pa daj v deljenje in boš kmalu videl če je kaka razlika med tvojim nasom in pc-jem. Na kompu odpri neko mapo, vtakni not par filmov, v kodiju poišči datoteke pod UPNP (Serviio) pa boš videl.
polde

Joze_K ::

pa saj večinoma gre..brez problema dostopam..
vendar se "včasih" zgodi...
ko na novo zažene KODI, da ne more zalaufat NASa (pa imam odkljukano, da ga lahko zbudi),.. včasih, pa med gledanjem filma "ven vrže" in se potem krogec vrti tudi po nekaj minut preden vzpostavi nazaj povezavo..
saj deluje, vendar nervira...

bbobst ::

polde66 je izjavil:

Box je kot prazen računalnik, s tem kar dobiš ne boš zadovoljen ker je prazen, ko ga nadgradiš in usposobiš potem šele postane multimedijski užitek. Če nisi preveč picajzel je tak užitek lahko prav vsak box, tudi poceni boxi. W95 je en najcenejših boxov na trgu, je Beelinkova stranska proizvodnja ampak samo delovanje boxa je za ta denar fantazija. Stane okoli 26 eur.

Ne vem kako je lahko box , ki na default ne prebavi niti 720p zadeve fantazija. Vsaj pri mojem je bilo tako. Je pa res, da je bil 1/8. Libreelec pa reši vse ,tudi na 1Gb.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bbobst ()

polde66 ::

Verjetno če voziš BMW je vse ostalo brez veze. In kaj recimo ne prebavi na default???? youtube prebavi, Filmi in serije gredo čez 1080p, potem mi ni ravno jasno o čem pišeš? Pa tudi 2k gre čez. 1 gb ram in 8 gb prostora nimajo ama nobenega vpliva na prebavljanje filmov, procesor in grafična sta ista. Problem pri 1 gb ram je odpiranje več zavihkov naenkrat. Sicer pa ne vem kdo je še tako "pameten" da kupi 1gb ram na takem izdelku in prišpara 2 eur?
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()
««
67 / 148
»»