» »

Android tv box

Android tv box

««
52 / 148
»»

clip ::

fidoX je izjavil:

zdravo ,

imam vprašanje glede android box-a, ter wi-fi predvajanja.
imam 2 opcije, ali direktno preko kabla ali wi-fi.
v prostoru, kjer bom imel android box je signal wi-fija nekje na sredini po jakosti.
zanima me ali ima box, tako imenovani "buffering", da tudi če je signal wi-fija malo slabši,
da ne pride do zatikanja pri predvajanju TV programov ?
box bom uporabljal samo za program EON, ter opcije za gledanja nazaj, drugače imam normalno TV kabel.
ali je najbolje da pustim preko kabla, direktno iz routerja,
sprašujem bolj zato, da nimam že tako polno hiši kablovja :)

Če se le da, se VSE poveže s kablom.
Pozdrav od Clipa

polde66 ::

Tudi če nimaš kabla je rešitev za male pare. Kupiš nek ojačevalec signala, Hofer ga je imel za 12 eur, sam uporabljam Asus: https://www.bigbang.si/usmerjevalniki-i...
ga povežeš z signalom tvojega routarja v repeater mode in woila imaš signala ogromn. Potem pa samo iz ojačevalnika kabel do boxa in si zmagal. Razlika je očitna.
polde

Jesenican2 ::

Tanix max ima bluetooth ter možnost flešati rom z dual bootom v android ali libreelec. Ti se pa odloči. Čip je pa isti, kako je s podporo pro mcoolu ne vem, pri Taniksu pa je ok. Pa Mcool nima optičnega izhoda, kakor vidim po slikah. Boš potreboval drug kabel.
polde

Jesenican2 ::

Super, to je potem to. Se mogoce kaksna info glede narocanja, kar narocim na gearbest in upam da na carini ne odprejo oz se pripravim na dodatne stroske(koliko?) ali je bolje narociti kje drugje?

Pocakaj malo da zakljucijo z novim letom. Potem bo spet kaj v akciji. Sedaj je pravo mrtvilo.
polde

Tomson ::

@Jesen67890:
Naročiš iz EU skladišča za 36EUR (par dni dostava, brez dodatnih stroškov), sicer pa imaš za China skladišče kodo: GBTX3MAX za 29EUR (izbereš RegisteredAirMail, v primeru dodatnih stroškov dobiš vse povrnjene).
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Ted ::

Jesenican2 je izjavil:

Super, to je potem to. Se mogoce kaksna info glede narocanja, kar narocim na gearbest in upam da na carini ne odprejo oz se pripravim na dodatne stroske(koliko?) ali je bolje narociti kje drugje?

Še moj nasvet - naroči box s chipsetom s905x z 2gb rama, s905w ne podpira 60fps pri 4K videu. Če je kak tak box v flashsale-u ali najdeš dobro kodo je razlika v ceni 2-5 dolarjev. Optičnega izhoda ne potrebuješ če imaš receiver s hdmi vhodi in passtrough podporo oz. če receiverja nimaš. Če imaš kak starejši receiver pa ga boš rabil, drži.

Če se še malo stegneš po S912 chipsetu dobiš 3GB box s L1 podporo za slabih 60 dolarjev (cca.45 EUR) - žal je trenutno v flashsale-u samo model s UK adapterjem...

https://www.gearbest.com/tv-box/pp_7994...
Mah...

Beelink GS1 z naslednjim dodelanim romom bo zmaga, sedaj mu manjka čito malo. 4K video gre lepo čez, benchmark je visok, ima USB 3.0 vtič, WIFI ima dober. kar je najpomembnejše, na začetku se boš stegnil 30 eur več potem imaš pa mir, pri spodnjih modelih boš pa vedno nekaj v dilemi. Samo moje mnenje.
polde

MaticKregar ::

Zdravo, imam en star tv, kjer bi rad imel android box, da bi lahko gledal TVIN aplikacijo. Prosim za predloge, rad bi ok zadevo, lahko tudi do cca 80 eur.

w4nkst4 ::

so android boxi z 1gb rama zadovoljivi za gledanje hd kvalitete? ali freezajo, če lahko kdo potrdi?

bbobst ::

Ali je trenutno kakšna koda za Beelink GS1 ?

w4nkst4 je izjavil:

so android boxi z 1gb rama zadovoljivi za gledanje hd kvalitete? ali freezajo, če lahko kdo potrdi?

Za gledanje že, do tja pa prideš hitreje z 2GB ☺️.
Mah...

freesty ::

Meni H96 pro plus stalno mece ven z videa na seznam predvajanja. Je ze kdo pogruntal kako to odpravit?

Sem mel prej tistega Schison V88 al kak ze.. pa ni nic ven metalo..
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Za tiste ki uporabljate Tanix TX3 mini ali max je zunej beta verzija: http://freaktab.com/forum/tv-player-sup...
Proti prejšnjim se bistveno bistveno manj sesuva, Je že lepo gledljiv rom, ki pa nima dual boota. Pa nanj nisem inštaliral xposed fajla, ker ko sem to naredil mi je oz. mi daljinske miške ni več zaznalo ( drug daljinec je) , tako da sem potem še enkrat preflešal zadevo in deluje moram rečt solidno. Se še kdaj pa kdaj na hitro zbota vendar je proti prejšnjim zastojem nič. Rešljivo je z tipko izkop v spanec in potem vklop nazaj.
polde

Yossarian ::

Polde, kako pa to naredit? Posodabljanje namreč.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Potrebuješ: USB_Burning_Tool_v2.1.2 - z ztanixove strani in Beta 20180125 image ali update.
1, inštalaciija iz sd kartice: potrebuješ sd kartico, format v FAT32, nanj skopiraš update fajl, vstaviš v box in v updajt možnosti izbereš select in update. Prej seveda na tovarniške nastavitve in to tudi ko flešaš z burnning toolom. Počakaš da se naloži in voila.

2. Uporabiš burning tool. So vodiči tako da ni problem ampak na kratko. Odpreš program, pod fajl najdeš .img fajl počakaš da se naloži, klikneš start tipko priključiš z USB A_A ( na obeh koncih A) box in računalnik ter počakaš da pride do 100%. Voila.

Na tanixih sem probal uporabljati starejše verzije burning toola pa ni šlo čez, naj vas ne zajame panika, uporabite verzijo z njihove strani.

Recimo na Tanixu TX9 pro je uporaba burning toola malce drugačna, ampak to je druga tema. Ga imam in deluje hudo fajn. Čakam še verzijo Tanix TX92 3gb ddr4/ 64 8-)
polde

Yossarian ::

Lahko tudi iz USB ključka?
Je obvezno dat prej na tovarniške nastavitve?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Obvezno je dat na tovarniške nastavitve, ker ti v nasprotnem ne bo delala kaka stvar, recimo zvok....
Lahko iz ključka seveda, po istem postopku kot zaSD kartico, mora biti formatiran v FAT32. Za updajte ni problema, če pa hočeš namestiti starejši rom pa rabiš burnning tool. Na novejše vedno gre iz OTA na starejše pa ne.
polde

w4nkst4 ::

ima kdo mxq pro 4k 1g/8gb...dela vredu?

gregyk ::

w4nkst4 je izjavil:

ima kdo mxq pro 4k 1g/8gb...dela vredu?

Imam jaz že kako leto, na njem naložen AndroidTV ROM, dela ok, predvajam FHD filme s Kodi-jem, na njem dela ATV verzija Eon-a, itd ...

Link do ROM-a ki ga imam naloženega: http://freaktab.com/forum/tv-player-sup...

fidoX ::

zdravo !

preizkušam android tv box, ABOX A1 Plus Smart Android 7.1.
do sedaj sem preizkusil 2 opcije povezave.
preko internet kabla, ki bi ga pa zaradi prenove stanovanja trenutno odstranil, sedaj uporabljam testno,
ter preko wi-fi, ki pa mi ne dela ravno najbolje.
problem ni v moči signala, piše, da je dober in tudi telefon mi v tem prostoru kaže, da je signal dober.
ko se konektam wi-fi, prepozna moje omrežje , vpišem password in sem povezan.
na začetku piše povezava vzpostavljena brez interneta, potem piše vzpostavljeno.
probam se vpisat v google account , ne najde strežnikov, probam zagnati internet "browser", ne dela, napaka,
kot da ne najde povezave.
kaj bi lahko še probal ?

TOP ::

Uporabi adapterje in spusti internet preko elektike in je,očitno je preslab signal izmeri hitrost z gsm očitno ker je slab signal,ti niha in zgublja povezavo.

@fidox uporabi speedtest od okle pa boš videl na čem si
polde

TOP je izjavil:

Uporabi adapterje in spusti internet preko elektike in je,očitno je preslab signal izmeri hitrost z gsm očitno ker je slab signal,ti niha in zgublja povezavo.

hvala za predlog.
nekaj sem gledal za omenjene adapterje, ali je mogoče kakšen predlog, katerega kupiti, tudi seveda, cenovno ugodno, ter ali je potem to podobno kot preko "ethernet" povezave,
oziroma, nekje med tem in wi-fijem ?
ali se izplača mogoče kakšen ojačevalec signala ?

box sem testiral v svoji sobi, kjer imam router in deluje normalno preko wi-fi, izgleda da res, kljub temu, da mi kaže dober signal, prekinja v drugi sobi, kjer naj bi box stal.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fidoX ()

@fidox, sam ipurabljam: https://www.bigbang.si/usmerjevalniki-i...
katerega imam skonfiguiranega kot repeater mod. Podaljša mi signal preko dveh sob u nulo, nanj imam pa žično petm priklopljen box. Strošek je 29 eur. Box dela 100%. Za podobno stvar laho uporabiš katerikoli ojačevalnik signala na enak način: brezžično do ojačevalnika in žično do boxa. V hoferju je bil medion za 12 eur. Tudi pri dveh kolegih smo spedenali na isti način in deluje.
polde

TOP ::

polde66 je izjavil:

@fidox, sam ipurabljam: https://www.bigbang.si/usmerjevalniki-i...
katerega imam skonfiguiranega kot repeater mod. Podaljša mi signal preko dveh sob u nulo, nanj imam pa žično petm priklopljen box. Strošek je 29 eur. Box dela 100%. Za podobno stvar laho uporabiš katerikoli ojačevalnik signala na enak način: brezžično do ojačevalnika in žično do boxa. V hoferju je bil medion za 12 eur. Tudi pri dveh kolegih smo spedenali na isti način in deluje.

hvala vsem za odgovore.

odločil sem se in kupil asus router RT-N12+, nastavil router kot repeater, ter priklopil preko kabla na android tv box.
signal je odličen, tudi v spodnjih prostorih kjer imamo še en računalnik je sedaj signal boljši.

lp

moat ::

Sprva sem na Alfawise H96 pro+ TV box namestil Linux distribucijo kot dual boot, potem pa sem se malce poigral in sem Linux hotel namestiti kot edini sistem, pa sem ga (na žalost) zabrickal. No, zdaj se ne morem več igrati :). Zdaj se bolj jezim in iščem rešitve. Na internetu je veliko firmwarov, prime pa mi samo eden (do zdaj) - aml_s912_q9377-H96PRO(2+16)-20170104 iz spletne strani http://freaktab.com/forum/tv-player-sup.... Drugi image-i mi na žalost ne primejo in se v USB_Burning_Tool_v2.0.9 ustavijo večinoma na 4 ali celo na 1%. Sicer lahko poizkusim z verzijo programa 2.1.2, katero je omenil polde66, vseeno pa me zanima ali ima kdo preverjen firmware, ki ga je že nameščal na svoj Alfawise H 9o6 pro+ TV box ali kakšen nasvet, da ga odbrickam. Hvala, lp.

Aja. In zakaj iščem nov firmware. Preprosto zato, ker se mi sicer pusti naložiti, vendar mi sistem ne zažene. Izpiše se mi samo logo čipa Amnogic s912, to pa je tudi vse. Nadgraditve na androdid (npr. aml_7.1_s912_q9377-H96PROPLUS_LP_KDMC_mac-20171010 in ostale izbedenke) pa mi ne primejo. Tukaj uporabljam program Burn_Card_Maker??. LP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moat ()

Probaj burning tool 2.1.2
polde

https://mega.nz/#!WNU1wJDB!sFIoEyBHyimNsPiXT2HrcyhfZD1mrgi53T09uEvVypc
dobiš ga tukej
polde

polde66 je izjavil:

Probaj burning tool 2.1.2

Hvala bom poizkusil. Imam sicer še nekaj novih firmwarov za poizkusit, Mega pa mi ne odpre povezave. Lp.

http://www.tanix-box.com/download-view/...

Posodobitev TX9 ni šla z drugim kot s tem, prav tako ne flashanje Tanixa max. S tem gre b.p.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Hvala, bom poizkusil popoldan. LP.

Zdaj mi je uspelo, res. Toda potegnil sem firmware iz spletne strani https://www.gearbest.com/blog/download/.... Moraš pa se prijaviti na strani, da lahko potegneš novi firmware. Bistvo pa je, da dobiš tudi mapo z licenco, ki jo moraš prekopirati in nadomestiti v USB_burning_ tool. Lepo, zdaj se lahko spet malce poigram.
Hvala polde66 za pomoč in namig, lp.

mrbanana ::

Odpakiral AlfaWise H96 PRO+ iz Gearbesta, stock firmware je bloated in zelo nestabilen, sploh se nisem trudil z nastavljanjem.
Namestil sem rom z FreakTaba ki ima največ odzivov v temi "firmware", po parih urah testov vse deluje odlično, odzivnost, stabilnost, wifi testi nad pričakovanji... se še najde kakšen bug z Androida 7.x ampak nič kar bi vplivalo na dnevno rabo.
Kot kaže bo novi AlfaWise nadomestil starega Minix Neo X8-h Plus kateri je obtičal na Lollipopu.

Tudi sam sem povlekel več različic iz Freaktaba (nekaj celo iz neke ruske spletne strani, toda nobene nisem mogel namestiti na svoj Alfawise. Domnevam, da si ti samo nadgradil firmware iz SD kartice ali USB ključka, sam pa sem svoj TV box zabrickal in v tem primeru je edina možnost USB_burning_tool.

Ne, flashal sem z USB Burning Tool v2.0.1, TWRP sem naknadno naložil z USB ključa, ni bilo nobenih težav.

No, lepo, pol pa si bil prikrajšan za zabavo, katero sem imel sam s svojim Alfawise TV Box-om :).

Djuro ::

mrbanana je izjavil:

Odpakiral AlfaWise H96 PRO+ iz Gearbesta, stock firmware je bloated in zelo nestabilen, sploh se nisem trudil z nastavljanjem.
Namestil sem rom z FreakTaba ki ima največ odzivov v temi "firmware", po parih urah testov vse deluje odlično, odzivnost, stabilnost, wifi testi nad pričakovanji... se še najde kakšen bug z Androida 7.x ampak nič kar bi vplivalo na dnevno rabo.
Kot kaže bo novi AlfaWise nadomestil starega Minix Neo X8-h Plus kateri je obtičal na Lollipopu.

Podaš link, kateri FW si namestil?
Lahko z daljincem prižgeš, potem ko si ga ugasnil (ne stand-by)?

Djuro je izjavil:

Podaš link, kateri FW si namestil?
Lahko z daljincem prižgeš, potem ko si ga ugasnil (ne stand-by)?

ROM najdeš tu, uporabil sem BLUE PCB SCV4 IMG 7.1.2 image, ker je PCB plata v mojem AlfaWise modra. Po prvem zagonu sem iz TWRPA namestil še zadnji OTA (SCV7A OTA 7.1.2).
Glede daljinca, ne uporabljam priloženega imam Minix A3, za pravilno razporeditev tipk in delovanje sem moral najti in vriniti konfiguracijsko datoteko remote.conf v android/system, zdaj delujejo vse tipke pravilno tudi vklop.

CleanPower ::

Katere aplikacije kaj uporabljate za spremljanje tv programov v živo?

Kodi, SerbiaTv addon in MobiaTV.
Mah...

aha, ker jaz sem sprobal kodi in mobdro, pa ga oba nekaj serjeta

A priporočate da si naredim VPN? Če naredim VPN, a to pomeni da na youtubu ne bo več ''this video is not enabled in your country'' sporočil?

NejcSSD ::

Ja, če boš meu video omejen na USA, morš met tm VPN nastavljen recimo
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

krop ::

Iptv pro

damirj79 ::

Ali na teh škatlicah deluje Popcorn time pravilno oziroma ali daljinec omogoča izbiranje filmov v videoteki in ogled le teh? Ker meni namreč ne uspe izbrati filma.

Nemmo ::

Dela, vendar za izbiro rabiš airmouse oz navadno miško. Samo s smernimi tipkami ne gre.

damirj79 ::

Sem ugotovil ja. Edina pametna rešitev je Kodi in addon za Popcorn time, to potem deluje normalno.
««
52 / 148
»»