» »

WebOS še ni mrtev, ostaja v HP-ju

WebOS še ni mrtev, ostaja v HP-ju

Ars Technica - V Hewlett-Packardu se v zadnjem času dogajajo zanimive rošade po oddelkih. Potem ko je HP lanskega aprila kupil Palm in s tem dobil WebOS, s katerim je izdal nekaj pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, so pred dvema tednoma napovedali ukinitev telefonov in tabličnih računalnikov z webOS. Vse tablice TouchPad so prodali po 100 dolarjev in ljudje so jih razgrabili. Po tem zadnjem blisku supernove je sicer HP trdil, da webOS ni mrtev, a malokdo si je znal predstavljati, kaj bo webOS sploh poganjal, če ga na tablicah in mobilnikih ne bo. Skoraj istočasno so napovedali še odprodajo divizije za PC-je.

Zdaj se zdi se, da ima webOS vendarle nekoliko svetlejšo prihodnost. HP je zaposlenim poslal dve okrožnici, ki sta seveda našli tudi pot na internet, v katerih jih obvešča, da bo ostanke prevzetega Palma razkosal v dva dela. Strojna divizija bo ostala v PSG-ju (Personal Systems Group), ki se mu bržkone obeta odprodaja iz HP-ja, medtem ko bo programski del za webOS prestavljen v enoto Office of Strategy and Technology. Slednja trdno ostaja v HP-ju, kar pomeni, da se razvoj operacijskega sistema webOS ne bo končal, čeprav HP ne bo več proizvajal strojne opreme zanj. To je pozitivna novica za webOS zaradi več razlogov: ostal bo v HP-ju, bolj bo integriran z razvojem v podjetu in hkrati bo verjetno licenciran kateremu drugemu podjetju, če ga bo hotelo uporabiti v svojih napravah. Obenem lahko tudi trenutni uporabniki webOS še pričakujejo posodobitve in popravek za operacijski sistem.



5 komentarjev

FlyingBee ::

imajo webos in so največji proizvajalec PC, ampak ne bodo delali hardware za njega???? kaj je to obratna filozofija uspešne googlove??

win64 ::

ja, tisti ki so kupili web os naprave za 100€ so sedaj presrečni. Na račun "nepodpore v prihodnosti" so za male denarje dobili tablico, sedaj pa se podpora vrača :)

Limit-sky ::

To, da so največji proizvajalec PC ne pomeni nič.
Tole je po mojem zelo sramotno.

http://www.padgadget.com/2011/08/19/web...

KoMar- ::

Naj se usmilijo bogega OSa in ga pokopljejo že enkrat...

1spam4you ::

bomo vidli kako bo z webOS-om glede na to da ni napačen, ampak HP ni znal iztržit


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP ne ve, kaj bi z webOS

Oddelek: Novice / Ostale najave
93920 (2424) opeter
»

HP ukinja webOS mobilnike in tablice

Oddelek: Novice / Ostale najave
236761 (5082) Icematxyz
»

Hewlett-Packard napovedal TouchPad in dvoje telefonov

Oddelek: Novice / Ostale najave
296678 (5537) trnvpeti
»

HP kupil Palm

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3011371 (10422) jlpktnst

Več podobnih tem