Forum » Pomoč in nasveti » CPU usage zmeraj 100%
CPU usage zmeraj 100%
darkz ::
LP
Problem je sledeči, na stari kišti Pentium 4 3.0, 1.5gb rama sem imel win7 32bit, pc je deloval odlično in kar na en dan je procesor 100% obremenjen.
Danes sem formatiral in problem ostaja isti, kako je to mogoče? :) poskušal sem tudi namestiti vse updajte z sp1 vendar ni pomagalo.
V task managerju ni procesa da kaže 100% uporabe, vendar obrmenjenost je še zmeraj 100%
Ko zaženem v safe modu pc deluje odlično, idle cpu je 1-8% uporabe..
A ve kdo v čem je problem?
Problem je sledeči, na stari kišti Pentium 4 3.0, 1.5gb rama sem imel win7 32bit, pc je deloval odlično in kar na en dan je procesor 100% obremenjen.
Danes sem formatiral in problem ostaja isti, kako je to mogoče? :) poskušal sem tudi namestiti vse updajte z sp1 vendar ni pomagalo.
V task managerju ni procesa da kaže 100% uporabe, vendar obrmenjenost je še zmeraj 100%
Ko zaženem v safe modu pc deluje odlično, idle cpu je 1-8% uporabe..
A ve kdo v čem je problem?
wanderer ::
je proc obremenjen takoj po namestitvi win ali kasneje po namestitvi antivirusa, driverjev itd. ?
takoj po namestitvi win! mogoče tudi da je enostavno pre švoh OLD cpu... samo smi zdi čudno ker je res nekaj časa deloval nemoteno
A ve kdo kako je že uni program ko podrobneje pogledaš vse procese ki tečejo?
A ve kdo kako je že uni program ko podrobneje pogledaš vse procese ki tečejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darkz ()
Problem rešen
proces mscorsvw.exe mi je uzel 60% cpuja.. enostavno sem ga killau in vse je bilo ok.. :)
proces mscorsvw.exe mi je uzel 60% cpuja.. enostavno sem ga killau in vse je bilo ok.. :)
amigo_no1 ::
V services.msc izklopi ".NET Runtime Optimization Service v2.XXXX":
startup type daj na manual ali disabled, ter ustavi "mscorsvw.exe".
Zadeva začne ponavadi nabijati cpu (se zažene) ko updejtaš .net komponente.
startup type daj na manual ali disabled, ter ustavi "mscorsvw.exe".
Zadeva začne ponavadi nabijati cpu (se zažene) ko updejtaš .net komponente.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win 7 update ne dela ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12221 (9748) | konspirator |
» | Konstantna poraba pomnilnika (RAM) 80%Oddelek: Pomoč in nasveti | 2613 (2412) | 737 |
» | sveže obnovljen PC, a zakaj počasen?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2326 (1867) | MrStein |
» | CPU usage 100%Oddelek: Pomoč in nasveti | 1374 (1112) | broken/link |
» | Računalnik zmrzne ko hočem predvajati film...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1038 (965) | matjash |