» »

[Android] Slabosti in težave

[Android] Slabosti in težave

Mavrik ::

The truth is rarely pure and never simple.

Boobiz ::

Zame je major drawback pri HTC telefonih LCD zaslon. Odkar mam SAmoled, bi se mi LCD zdel velik downgrade ne glede na omgwtf hude specifikacije telefona.
Drugi pomislek pa je mogoče cena. Čeprav komaj čakam da se znebim je****ga androida, nikoli nebi dal tolk denarja za WP7, ker ima zaenkrat še premajhen marketplace, da bi dejansko telefon upravičil svojo ceno s funkcionalnostjo. Mogoče čez kakih par let, ko se platforma bolj razvije.
I'm drunk, what's your excuse?

Zgodovina sprememb…

• premaknil od: Mavrik ()

lmorgh ::

ok, nočem tle neki trollat pa povzročanja vojne...ampak kaj so te slabosti androida? nimam smartphona, pa ga počasim mislim kupit, in zato me zanima.

edina napaka ki jo vidim je nedelovanje budilke ob izklopu telefona. zame ogromen -

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Mene tudi zanima, kaj te tako zelo moti. Eno leto že uporabljam android, pa moram reči, da nekih minusov ne opažam (presedlal sem z nokie e71, mind you).
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

sulaco ::

memoz: kaj te pa tako moti??
imorgh: od kdaj se pa smartphone ugaša?? Moj je vklopljen 24/7...

Zgodovina sprememb…

Boobiz ::

Mene najbolj moti opevana stabilnost in splošna hitrost, ker me je že večkrat pustil na cedilu ravno v tistem trenutku ko si dejansko res srečen da maš telefon 21ga stoletja, in s tem ne mislm takrat ko slikaš in objaviš sliko pijanega kolega na facebook. Zame je to merilo kvalitete, ker drugega tako ali tako ne moreš gledat, ker je uporabnost pri smartphonih že je skoraj neskončna. Verjetno se to zdi smešno komu, ker resnica je pač taka da različnih android verzij je zunaj veliko, nekatere boljše in nekatere slabše.
Ne zdej narobe razumet, da sem neki android hater, ker nisem. Sem zgolj rahlo razočaran uporabnik, ki gleda naprej, kaj ponuja konkurenca.

Če koga moj post pogreje naj se zadrži, ker nisem tukaj da bi se kregal in tudi ne rabim nobenemu nič dokazovat, delim samo svoje mnenje.
I'm drunk, what's your excuse?

Zgodovina sprememb…

c0ck4m0u53 ::

Moja opažanja glede Android OS v temi HTC Desire HD (ali kako je Symbian uporabnik prešel na Android)

Par tednov nazaj sem tudi jaz postal lastnik android smart phona. Prvi občutek je bil, hm touch screen -> slide -> slide. Po pol ure igračkanja je začetno navdušenje skopnelo, velik delež pa gre pripisati neintuitivnemu invert scroolingu oz. odsotnosti nastavitve za izklop omenjenega "featurja", odsotnosti podpore za ext4 particije na sdcard ter custom particioniranje internal storage prostora ter particije namenjene data.
Sam android OS res bazira na linuxu, samo tega sploh ne kaže oz. zelo dobro prikriva. Predvidevam, da verjetno zato, da se ne bi uporabniki bodisi prestrašili, bodisi izgubili ob velikem številu prednaloženih aplikacij in možnosti nastavitev. Če naprave ne rootaš ti stopnja iritacije hito naraste in te prime, da bi ga zalučal, po ulici, naravnost v kanto za smeti. No tudi, ko napravo uspešno odkleneš ter popucaš vso nesnago, ki je prednaložena na telefonu oz. celo zamenjaš rom, občutek še vedno ni tisti pravi. To se izrazi predvsem, ko se želiš nastaviti ali zamenjati kaj drugega kot recimo rom ali zgolj rootati napravo. Decompiling, urejanje xml datotek, compiling, podpisovanje, a je res tako težko narediti .config datoteke za lažje nastavljanje različnih funkcij/ izgleda.
Dokumentacija je tudi velik problem, kakovostnega android foruma, še vedno nisem našel. Lep primer je xda-devs, kjer je 80% tem namenjenih rootanju naprav in menjavi roma. Koristne android informacije, pa so zakopane v neskončnih temah dolgih po 100+ strani oz. so vezane zgolj na specifično napravo, namesto, da bi bile na voljo v splošnem android oddelku. Drugi problem, pa je kup uporabnikov, ki jim angleščina ni ravno domača. Seveda ob tem, ko se prebijaš čez neskončne teme in ob tem večinoma prebiraš enovstičnice tipa "When out new rom", "I black screen wat do nao?" te začne boleti glava in dobiš jebeni dejavu na ubuntu forums, kjer je en kup nabijanja, facepalmov in lulza ter ščepec koristnih informacij.

Po mojem mnenju bi android kot trenutno najbolj priljubljen linux produkt in vodilni po tržnem deležu na mobilni platformi, lahko ponudil več, po drugi strani, pa se je ponovno potrdilo, da kvantiteta ne pomeni nujno tudi kvalitete in kot kaže to velja tako za desktop pc (windows) kot tudi za mobilno platformo (android). Da bi bil linux na desktopu v takšnem stanju, pri meni ne bi zdržal nameščen, niti pol ure, hvala bogu, da imamo na desktopu možnost izbirati med različnimi distribucijami. Prednost malih oz. tistih, ki niso na vodilnih položajih je v tem, da če hočejo tekmovati z vodilnimi morajo biti fleksibilni ter prilagodljivi.
Na koncu, pa je tako ali tako vse odvisno od uporabnika, če želiš napravo zgolj uporabljati in ti je v zadovoljstvo, da namesto tebe, drugi sprejemajo odločitve, potem je verjetno android odličen, verjetno od tod tudi masiven tržni delež, ker je treba bit in. Če spadaš v drugo skupino ljudi, ki radi morda kaj sami nastavijo, spremenijo potem pa malo potrpiš, googlaš oz. se začneš ozirati po konkurenci, da vidiš če je stanje tam kaj boljše.
Edina alternativa, ki me mika in deluje zelo solidno je meego (pure linux), vendar pa vemo, da je trenutno celoten projekt nekoliko pod vprašajem. Morda se bo stanje v prihodnje spremenilo na bolje, zlasti če držijo govorice, da bi meego znala podpreti Huawei ter ZTE.

Zgodovina sprememb…

Highlag ::

Mislim, da razen korenin android nima kaj dosti skupnega z linuxom.

Sam čez androida nimam kaj dosti za povedat. Izkušnja je vezana na en telefon, mislim, pa da moje težave izvirajo predvsem od samega telefone ne toliko androida. Še najbolj pogrešam boljši nadzor nad komunikacijami, ki jih telefon omogoča. Če hočem samo GSM, naj brez moje vednosti ne pošilja podatkov. Nastavite za te stvari so precej zakopane in jih je težko najti.
Never trust a computer you can't throw out a window

Mare3 ::

A se samo men zdi al so ti HTC telefoni vsi skoraj isti po izgledu? Kr neki naj raje naredijo kakšno drugačno obliko ne pa vsak telefon isti samo malo spremenjen lol...

pronto ::

Zivjo, a je ze kdo tukaj slisal za bado(samsung wave druzina)?

KoMar- ::

Pronto, kaj ima pa Bada z Androidom? Nič kaj dosti. Kot noč in dan.

RejZoR ::

Osnova je podobna (core), vse ostalo pa je povsem drugačno. Tud Bada je out of the box dost bolj kompleten OS. Slabost pa je da je problem z razširljivostmi. Pri Androidu pa je ravno obratno. OS narejen specifično za telefon pa moraš nekaj tko osnovnega kot je nastavitev svoje melodije drkat preko music playerja. I mean wtf. In enako za alarm clock pa SMS zvok. Potem kje je opcija izbire kako deluje vibra z zvokom. Npr samo eno ali samo drugo oz oboje skupaj z naraščajočim zvonenjem za katerega Android itaq še ni slišal. File Explorerja tud kar ni. In pol nekdo pride na Androida iz npr Bada oz Symbian in debelo gleda kje zaboga je file browser. Ja poba, ni ga. In že romaš na Market. Ne rečem, sej najdeš gor svašta stvari ampak nek basic program pa bi lahko bil gor že tovarniško... V tem pogledu je Bada dost boljša ker imaš osnoven stuff že gor in pripravljen za delo (in vse skupaj je zelo premišljeno postavljeno). Oz katerikoli drug OS. Bomo videl v katero smer bo šla Bada 2.0. Bolj po svoje al raje v smer Androida...

Vseeno pa kljub vsemu raje uporabljam crappy Wildfireja z Androidom kot pa strojno superiornega Wave z Bado.
Iz tega lahko potegnem edino, da mi je Android precej boljši. Že prej ko sem imel Froyo 2.2.1, zdej ko pa sem dal gor rootan Gingerbread 2.3.3 pa mi je še boljše.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pronto ::

Sam vprasam, me zanima ce mam sam jst samsung wave tle.

KoMar- ::

Zakaj v Android temo...? Tle vprašaj ;): Kakšen mobitel imate?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
46166150 (39365) Xgeneration
»

Finska Jolla (MeeGo) je tu

Oddelek: Novice / Android
4414655 (10080) M.B.
»

Prve Tizen naprave morda že letos

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
236708 (5072) shubell
»

Samsung pripravlja telefone s Tizenom, Canonical pa Ubuntu zanje