Forum » Programska oprema » Virtualizacija
Virtualizacija
Desty ::
Imam eno sila neugodno težavo. Na mojem primarnem računalniku imam nameščene Windows 7 (prej XP). Vsake toliko časa si starša zaželita igrati nek prastar tarok, ki pa deluje le na XPjih (tudi v compatibility modu ne). Do sedaj sem to fural z Windows XP Mode-om (Virtual PC 2007), ampak je to zelo laggy, počasno in tudi starša se pritožujeta, da šteka (čeprav je nepožrešna igra kot minolovec ali pasjansa). Laufal sem s pomočjo funkcije Auto Publish, kjer na računalniku samo klikneš bližnjico, se v ozadju zažene Windows XP Mode in potem lahko igraš kar na Windows 7.
Obstaja kaj podobnega? Dual boot in "navadna" virtualizacija ne prideta v poštev, saj sta starša zelo lesena z računalniki. Rabim "one click" metodo, torej klik na bližnjico in že deluje. Obstaja kakšna rešitev poleg MS Windows XP Moda, ki pa je preveč laggy?
Obstaja kaj podobnega? Dual boot in "navadna" virtualizacija ne prideta v poštev, saj sta starša zelo lesena z računalniki. Rabim "one click" metodo, torej klik na bližnjico in že deluje. Obstaja kakšna rešitev poleg MS Windows XP Moda, ki pa je preveč laggy?
fosil ::
Sej navadna virtualizacija ni noben bavbav, samo eno ikono več bo treba kliknit.
Tok pa tudi ni treba podcenjevat svojih staršev.
Drugač pa mal poglej kaj se dogaja z tistimi XP-ji v virtual pc, včasih pomaga restart, ker pri auto publish se xp-ji ne ugasnejo, ampak gredo v hibernacijo.
Tok pa tudi ni treba podcenjevat svojih staršev.
Drugač pa mal poglej kaj se dogaja z tistimi XP-ji v virtual pc, včasih pomaga restart, ker pri auto publish se xp-ji ne ugasnejo, ampak gredo v hibernacijo.
Tako je!
Desty ::
Bom poskusil še malo popedenat tele XPje, če bo šlo. Ker sedaj imam pač navadno XP inštalacijo in mi že teži za updejte... Nekih pretiranih možnosti tako ali tako ni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prodaja Windows 7 ne jenja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 34686 (32116) | MrStein |
» | Konec podpore za Windows 2000 in XP SP2 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 24760 (22355) | Icematxyz |
» | Windows 7 XP mode pripravljen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10718 (8602) | MrStein |
» | Windows 7 RC 5. maja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10939 (6200) | Tr0n |
» | Zahteve za virtualne XPje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9136 (6840) | tomitza |