» »

KT7-RAID in WIN XP ne dela!!!

KT7-RAID in WIN XP ne dela!!!

Jaz ::

Problem se pojavi pri sami instalaciji Win XP. Na samem začetku instalacije ko se Win XP boota iz CD in pregleda HW, oz. išče driverje za HW, javi napako na blue screen. In sicer:

A problem has been detected and WIN has been shut down to prevent damage to your computer.

. check to be sure you have adequate disk pace. If a driver is a identified in the stop mesage, disable the driver or check with the manofacturer for driver update. Try changing video adapters.

. check with your HW vendor for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components. Restart your computer. Press F8 to select Advanced start up options, and then select Safe mode.

Disk je na navo formatiran iz PC sem pobral vse razen grafične, pa še to sem probal zamenjat z drugo. Nazadnje sem nadgradil tudi BIOS z zadnjo različico. Vedno pa se pojavlja isto sporočilo. Tudi disk sem probal priklopit na IDE in RAID v BIOSu onemogočil pa tudi to ne pomaga. Misli,da je problem ravno v tem RAIDu saj sem dva dni nazaj na drugem PC (ni imel RAIDa) instaliral te iste XP brez problema. Probal sem tudi z F6 na samem začetku da bi zamenjal driverje od RAIDa pa ne pomaga nič. oz v enem primeru se celo na pojavi blue screen ampak napise strating win XP in se tam ustavi.

Skratka HELP ME!!!

Vesoljc ::

ko te pri instalaciji xp-jev vprasa ce mas slucajno ksn disk sistem (scsi,raid...) das zdej disketo not. kokr sem ugotovu zadeva rabi ksno minuto ali dve (ceprav zdleda da je freeznu:) ), da sploh zalaufa (preden se install nadaljuje). drgac pa zalaufi yahoo || google in vpis not abit kt7 FAQ, kjer dobis najboljse informacije kako tocno installat zadeve na to plato...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Vesoljc ::

hmm, pozabu sem da mas sam en disk... ce mas ta disk prkloplen na ATA-100 vodilu (torej tm kjer mas lahko raid - plave barve), ga mors za zacetek najdt ne v biosu od plate, ampak biosu od krmilnika (ctrl+h). disketo bos pomoje vseen rabu. ce pa mas disk na standardnem vodilu (crn ali siv?) pa mors disk najdt v mamaplati biosu. pa verjeten ne bos rabu diskete...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi...

Oddelek: Pomoč in nasveti
152119 (1449) Cifix63
»

Kako ugotoviti kaj mi serje? Bluescreeni...

Oddelek: Pomoč in nasveti
192569 (1960) Cold1
»

Ugašanje računalnika (samodejno resetiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
102317 (1672) Aleš Ocepek
»

plata zjebava z modrim zaslonom smrti !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
191418 (1205) SavoS
»

Resne težave s Win XP!!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
221853 (1338) alyF

Več podobnih tem