Forum » Pomoč in nasveti » Sesuvanje računalnika, verjetno HW
Sesuvanje računalnika, verjetno HW
gufy123 ::
Živjo!
Mojo kišto nekaj matra, pa ne vem kako bi ugotovil kaj ji je.
Pred časom sem na novo naložil visto ultimate 64 bit (pred kratkim pa tudi Ubuntu). Sem poskušal z namestitvijo W7, pa ni nikakor šlo, potem je nekako uspelo z visto(zaenkrat vse nelegalno, če kdo garantira da original dela, ga takoj kupim).
Približno od namestitve viste naprej se pojavljajo čudne težave z računalnikom: včasih se zboota brez problema, drugič ga je treba 5x restartat, da pride v windowse (z ubuntu je podobna zgodba). če pride v windowse, je včasih višina zaslona za cca 20px manjša (drugače 1680x1050) in zato je slika meglena. če grem pod nastavitve resolucije in jo popravim na nekaj drugega in nato nazaj, je ok. switch users ne dela, monitor gre v standby in konec zgodbe, vsake toliko se pojavi tudi BSOD, ...
Računalnik je včasih deloval super, po začetku težav sem zamenjal en starejši disk z novim, pa ni nič drugače.
sedaj je konfiguracija taka:
- Gigabyte EP43-DS3
- C2D E8400
- 4GB rama
- Ati Radeon HD 3870
- WD 160GB
- ED 500GB
Preden začnem odklapljat posamezne komponente, bi prosil za kak nasvet kako pogruntat kaj je vzrok težavam.
Hvala!
Matej
Mojo kišto nekaj matra, pa ne vem kako bi ugotovil kaj ji je.
Pred časom sem na novo naložil visto ultimate 64 bit (pred kratkim pa tudi Ubuntu). Sem poskušal z namestitvijo W7, pa ni nikakor šlo, potem je nekako uspelo z visto(zaenkrat vse nelegalno, če kdo garantira da original dela, ga takoj kupim).
Približno od namestitve viste naprej se pojavljajo čudne težave z računalnikom: včasih se zboota brez problema, drugič ga je treba 5x restartat, da pride v windowse (z ubuntu je podobna zgodba). če pride v windowse, je včasih višina zaslona za cca 20px manjša (drugače 1680x1050) in zato je slika meglena. če grem pod nastavitve resolucije in jo popravim na nekaj drugega in nato nazaj, je ok. switch users ne dela, monitor gre v standby in konec zgodbe, vsake toliko se pojavi tudi BSOD, ...
Računalnik je včasih deloval super, po začetku težav sem zamenjal en starejši disk z novim, pa ni nič drugače.
sedaj je konfiguracija taka:
- Gigabyte EP43-DS3
- C2D E8400
- 4GB rama
- Ati Radeon HD 3870
- WD 160GB
- ED 500GB
Preden začnem odklapljat posamezne komponente, bi prosil za kak nasvet kako pogruntat kaj je vzrok težavam.
Hvala!
Matej
amigo_no1 ::
Če imaš monitor na dvi bi moral avtomatsko nastaviti sliko.
Kateri napajalnik imaš ? Koliko izpljune na +12V linijah ?
Kaj pišev v bsodju ?
Za grafično poskusi z ne-zadnjimi driverji.
Kateri napajalnik imaš ? Koliko izpljune na +12V linijah ?
Kaj pišev v bsodju ?
Za grafično poskusi z ne-zadnjimi driverji.
ST-777 ::
gufy123 ::
Monitor je res na DVI, ampak ne nastavi pravilno. Je možno, da se grafična poslavlja?
BSOD se pojavi redko, ne najdem zapisa v logih kaj javi.
Napajalnik je LC Power 6550, naj bi bil 550W. SpeedFan in Sysoft Sandra mi izpljuneta cca 1,5V na 12V liniji, bios pokaže 11,7V. Ampak takrat recimo da dela računalnik OK. Je možno, da občasno pade napetost in zato zatrokira?
Rame sem testiral z memtest86, naredil samo en pass. Je šlo brez errorjev. Bom poskusil še za malo daljši čas, če bo kaj pokazalo.
BSOD se pojavi redko, ne najdem zapisa v logih kaj javi.
Napajalnik je LC Power 6550, naj bi bil 550W. SpeedFan in Sysoft Sandra mi izpljuneta cca 1,5V na 12V liniji, bios pokaže 11,7V. Ampak takrat recimo da dela računalnik OK. Je možno, da občasno pade napetost in zato zatrokira?
Rame sem testiral z memtest86, naredil samo en pass. Je šlo brez errorjev. Bom poskusil še za malo daljši čas, če bo kaj pokazalo.
Xserces ::
odpri kišto pa poglej na napajalniku kasno amperažo ti da na linijah... Memtest cez noc pustit!
probaj FurMark pa bos prec vidu ce je graficna fuc :)
probaj FurMark pa bos prec vidu ce je graficna fuc :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | blue screen med zagonom ali namestitvijo OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1397 (1123) | ST-777 |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4241 (3472) | Pyr0Beast |
» | [ATI x600] Zmrzovanje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1179 (1036) | d0rK |
» | Problemi, problemi... Kaj hudica je krivo za to?!Oddelek: Strojna oprema | 1146 (926) | Death Knight |
» | Prešibak napajalnik v IBM Aptiva model 2193 / 420?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (1807) | FastWIND |