» »

Clonezilla image import to VMware

Clonezilla image import to VMware

johanblond ::

Rad bi naredil image racunalnika, in ga potem mountal v VMvare, da si shranim vse podatke etc (vem da bi lahko skopiral vse podatke in potem iskal po datotekah), samo mislim da mi bo slo precej lažje, če se logiram v VWvare/Win z mojim profilom in potem urejam in shranjujem in si naredim končno red (aja, to moram narediti jutri in ne bom imel časa da urejam zadeve - ali naredim image diska ali pa copy all).

A bo šlo, ali lahko naredim kako drugače - morajo pa biti free zadeve (OK, razen VMware, ki ga že imam), lahko je kakšna druga ekvivalentna rešitev.

misek ::

johanblond ::

misek je izjavil:

Migrate to a virtual Linux environment with Clonezilla

OK, pokaže se WinXp screen in po 1 s BSOD, niti safe mode ne pomaga.

V tutorialu pokaže, kako v linuxu uredit zadeve da ustrezno boota, jaz bi rabil kaj podobnega za Win,

PS: Google ne da nič pametnega (očitno napačno iščem, ker verjamem da nisem prvi s tem problemom)

5er--> ::

sysprep
Tukaj je dober guide: http://www.vernalex.com/guides/sysprep/...

zavajon ::

Zakaj ne uporabiš VMware Converter? Z njim fizično mašino preslikaš v virtualno, katero potem odpiraš z vmware. Sam sem to že nekajkrat storil, z windows ni problemov, le pri prvem startupu zagnjavi, da so napačni driverji (ker so seveda tisti za komponente fizične mašine), nato inštaliraš vmware tools in je stvar urejena.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
475652 (4658) gruntfürmich
»

Virtualizacija Windows 98

Oddelek: Pomoč in nasveti
303419 (2478) krneki0001
»