» »

Računalnik ugaša po zamenjavi napajalnika...

Računalnik ugaša po zamenjavi napajalnika...

andraz2112 ::

LP,

pred kratkim sem menjal napajalnik na osebnem računalniku. Sedaj ko prižgem računalnik se zažene a potem spet ugasne in se ponovno vklopi, pa spet in spet.

Mogoče kdo ve kje bi lahko bil problem?

hvala.

Enron x86 ::

Napajalnik je fuč / premalo "močen", ali pa česa nisi povezal pravilno. Zakaj si pa menjal napajalnik? Če je udarila strela, je mogoče poleg napajalnika šla po gobe tudi matična itd. Napiši malo več; zakaj si menjal, kakšne komponente so v računalniku...

lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

napajalnik sem menjal, ker je pač stari crknil. da bi bil premalo močen ne verjamem, ker je bil že prej isti napajlnik v računalniku (420 W) pa je delalo vse normalno.

Komponente:

matična je Gigabyte GA-G33-S2
Grafična je Asus-ova (PCI-E) (1GB)
V računalniku je Intel-ov procesor (dvojedrni)

Za disk in podobno mislim da ni treba posebej pisati :)

OZZY ::

tisti wati ne pomenijo nič. Lahko je deklariran za 420W pa ne spravi s sebe 300w.
Raje poglej koliko amperov ima na keri liniji... Če je vsaj približno enako. Ob zagonu potegne računalnik skoraj največ iz napajalnika.
Če je rabljen napajalnik je prav lahko tudi iztrošen - z leti napajalnik izgublja svoje sposobnosti napajanja.

Si prepričan tudi da si povezal vse kable za napajanje na matično ploščo.. tud tisti 4/8 pinski..
Go with the flow.

Na matični sta itak samo dva priklopa za napajanje. Eden ATX-12V (4 - pinski) in standardni ATX priklop (12 - pinski).

Sem pogledal tut će je šel kakšen kondenzator v k++++, pa izgleda vse v redu.

Nevem, ali je mogoče res novi napajalnik premalo? na računalniku so priklopleni HD, cd rom, grafična ima svoje napajanje in pa matična.

Mogoče bi bilo najbolje, da nesem nazaj ta napajalnik v trgovino in vzamem 700 W za doplačilo, kaj mislite?

Zgodovina sprememb…

miranpozar ::

Res dostikrat se zgodi, da ko prebije napajalec ubije še plato, čeprav je tvoja Gigabytka še kar solidna. Probaj izklopit ostale porabnike (disk, CDROM).
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Sem probal odklopit disk, cd-rom, grafično, pa je zadeva ista. Jutri grem lepo po novi napajalnik, sem se že odločil. :)

DeeCoy ::

Pa da ti še nekaj priporočim: če ze ravno greš po nek močen napajalnik (700W) je veliko, potem vzemi vsaj neko FIRMO, ker xy napajalnik z leti izgubi dosti več, kot pa npr. Corsair. Napajalnik imaš lahko potem praktično ves čas isti, v vsakem sistemu (če se npr. odločiš za novega). Seveda, dokler se ne iztroši, kar pa pri "firmah" ni tako kmalu.

Pentium ::

Dvomim, da ti bo 700W napajalnik kaj pomagal. Najverjetneje je takrat, ko je stari napajalnik odpovedal, na oni svet vzel še matično ploščo.
Sicer pa - res ne vem zakaj rabiš imeti 700W napajalec, če pa bi mogla zadeva zalaufati že na 350W. Za najboljšo stabilnost bi sicer priporočil tam okrog 550W. Kar je več je overkill (pa tudi ni vedno najbolje, da napajalnik dela na manj kot 50% nazivne moči), kar pa je manj, bi pa tudi še moglo delati, vendar pod 400W jaz ne bi šel. Mislim, da trenutna konfiguracija pokuri realno ravno okrog 280W ob največji obremenitvi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15412592 (9633) Gapi
»

Geforce se sesuva (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
864784 (3254) filip007
»

PC se ne požene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1077662 (6225) Šolar
»

Napajalnik (strani: 1 2 )